Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Meni na semaphore curela 3x brze

Ja imam negde kod kuce ispravan kompletan kamera modul (prednja i zadnja), nije komplikovano da se zameni, javi se ako te zanima.

Nismo se najbolje razumeli, kod mene je osteceno bilo ono zastitno socivo sto se nalazi na unutrasnjem poklopcu koji štiti elektroniku. Sama kamera je u redu i danas sam zamenio to socivo ali dobro je znati da se ti moduli lako menjaju.
Kupio sam neku kompletnu masku sva tri dela ali sam samo prebacio to socivo i zamenio zadnji polopac, unutrasnji nema kontakte za antenu pa je signal jedva hvatao.
Sam okvir nisam imao hrabrosti da menjam kad sam video proceduru na yt linkovima, mislim da se to ne bi dobro zavrsilo tako da sam odustao iako je ostecen.

Jutros kad sam skinuo mob sa punjaca pisalo je da je baterija napunjena a u procentima je bilo 92% ,) i sinoc mi se desilo drug je igrao neku igricu i baterija je dosla do 14 % i obavestenje da se prikljuci punjac... dok sam stigao kuci baterija je bila na 22% jel se ovo samo meni desava ili je do cm10. tnx

Povratila se malo baterija.

Jutros kad sam skinuo mob sa punjaca pisalo je da je baterija napunjena a u procentima je bilo 92% ,) i sinoc mi se desilo drug je igrao neku igricu i baterija je dosla do 14 % i obavestenje da se prikljuci punjac... dok sam stigao kuci baterija je bila na 22% jel se ovo samo meni desava ili je do cm10. tnx

Ili je pogresno ocitavanje procenata ili se baterija jednostavno povratila malo posto kad je drugar igrao igricu puno se zagrejala pa posle se ohladila na radnu temperaturu i otuda greska u ocitavanju procenata.

Da se pohvalim, jutros sam se usudio da zamenim bezel. Poprilicno je pipava rabota jer je ram osnova za sve tako da je fon isao u najsitnije delice ali odradio sam bez muke i prezadovoljan sam :D

Hoćeš meni da menjaš :D

Samo pod uslovom da ne snosim odgovornost ako se desi nesto. U suprotnom eno ti ga servis :D
Ja bih izbegao ako mogu jer kontam da je samo pitanje vremena kada cu nesto da s*ebem ali bas ako insistiras nije mi problem.

Pre jedno 15-20 dana, seo mi burazer na onaj đavo, tako da svakako ne bi imao šta da montiraš :), zezam se ja.

Nasao je na sta da sedne :p
Ok, ja imao najbolju nameru ;)

Kakav fail :D Izvadim ja bateriju da zamenim karticu i baterija sa preko 50% padne na 14% i izadje mi obavestenje da je napunim... -.-

Dešava se često, moguće da će posle toga početi baterija da skače :)

Meni se to desilo u gradu juce. Sa 68% zveknula na 11%, kad se nisam slogirao. Sledecih sat i po je rasla do 27% i nakon toga ponovo na dole. Batery stats pokazuje prekid crte. Izgleda da je do roma nesto.

Ako ste vani i temperatura moze uticati na akumulator.

Ako ste vani i temperatura moze uticati na akumulator.

Tako je, ljudi cesto ne mogu da upale auto zimi jer temperatura utice na akumulator, pogotovo ako je losiji :)
A verovatno moze i na bateriju uticati ali u mnogo manjoj meri jer je grejete ako vam je u dzepu...

Ok, slazem se ja to za hladnocu ali juce mi se to desilo kada sam izasao napolje na 2 minuta. Nikada mi se to nije desilo ranije bez obzira na hladnocu i koliko dugo sam bio napolju.
Posto se obojici desilo u istom danu pretpostavljam da koristimo isti rom i da on ima neki bug.

To sa ovom zadnjom verzijom. Ja cu da se vratim na verziju od 5-og, kida baterija.

Tako je, ljudi cesto ne mogu da upale auto zimi jer temperatura utice na akumulator, pogotovo ako je losiji :)
A verovatno moze i na bateriju uticati ali u mnogo manjoj meri jer je grejete ako vam je u dzepu...

To da, ali puno nas mobilne nosi u torbi van domasaja telesne toplote. :)
Sto se rom-ova tice, meni se najbolje pokazao CM10 25-12-2012.

Da se pohvalim, jutros sam se usudio da zamenim bezel. Poprilicno je pipava rabota jer je ram osnova za sve tako da je fon isao u najsitnije delice ali odradio sam bez muke i prezadovoljan sam :D

Koliko ti je trebalo vremena da odradis celu proceduru i kako je legao novi ram?

20ak minuta mozda, s tim da sam vec otvarao jednom tako da znam proceduru i kako mi je najlakse. Prvi put sigurno ide malo sporije jer i fon pruza malo vise otpora. Ram je legao savrseno, nema razlike u odnosu na originalni, sad izgledao kao nov bukvalno.
U principu kad radim nesto ovako pipavo ne volim da zurim.

Zanimljivo, nisam menjao nista zadnjih par dana i baterija je odlicna. Nemam pojma zbog cega je curela niti zasto je onda izgubila preko 50% kapaciteta.

Zadnji koji pamtim sa normalnijom potrosnjom baterije je bio CM10.1 od 03.01.2013
Ipak je ovo 2 godine stara baterija kod mene. Gledao sam na netu i ima gomila raznih proizvodjaca baterija. Nemam pojma sta je dobro. Orginalne nisam ni video da neko nudi, verovatno bi bile preskupe. Jedino nebih voleo one deblje gde mora i drugi poklopac, to mi je ruzno. O onim "pojacanog" kapaciteta "HINORX" citam da su lose. Jel ima neko da je kupovao skoro bateriju da preporuci neku (nekog proizvodjaca).

Ma i ovi sad isto imaju ok potrosnju kao i prethodni. Onda kad sam imao problem znam da sam gledao i fon nije isao u deep sleep nikako. Sada je 70% vremena u tom rezimu sto je odlicno i zato je potrosnja normalna opet.
Sto se tice baterija to je cista lutrija. Od nekih ogromnih kapaciteta nema ni govora jer je baterija jako mala fizicki, ne verujte u sve sto pise. A kvalitet baterije ne mozemo proveriti nikako. Ne znam koliko su vase baterije stare ali moja posle 2 god svakodnevnog punjenja radi i dalje ok. Voleo bih sa nekom novom da mogu da uporedim bas. Mozda se setim i narucim neku ovih dana za probu.

O onim "pojacanog" kapaciteta "HINORX" citam da su lose.

Imam u telefonu bas tu Hinorx 2150mAh i po recima prethodnog vlasnika drzi dosta duze nego originalna stara 2 godine.
Tu mi je i originalna ali je nisam stavljao u telefon da uporedim.

Imate BGelektronik i pogledajte tamo, oni su servis Samsunga i imaju original baterije, znam da je drugar oko 20 jura platio za GS2, tako da otprilike je i za GS1 isto tako cena...

Ispravite me ako gresim ali koliko se secam od ranije da su proizvodjaci najbolje baterije pakovali u uredjaje i da zamenske baterije nikada nisu istog kvaliteta bez obzira sto su original i prodaju se u ovlascenim radnjama. Ne znam dali se nesto promenilo po tom pitanju danas.

Nazad
Vrh Dno