Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Pokusao sam ubaciti 4.2.1 kao na klipu kako je opisano, skinuo sam sa google factory images 4.2.1, ubacio u folder put_google_factory_image_here u toolkitu i pratio dalje sta treba, i u jednom trenutku me pita dali zelim da obrise sve sa moje particije itd... i kad stavim yes dole pise weiting for device i nista se ne desava. usao sam u fast boot i telefon je naravno bio prikopcan na usb. Mislio sam da je telefon riknuo, reko nema sanse da ga sad upalim ali sve je bilo ok skinuo sam ga sa usb-a i upalio se normalno. Ne znam zasto nije hrjeo odraditi flash.

Mora da nisi nešto dobro odradio, kad je meni sve dobro prošlo-mora svima da radi :d ,najbolje da gledaš video i radiš tako sigurno nećeš pogrešiti.

Pokusao sam ubaciti 4.2.1 kao na klipu kako je opisano, skinuo sam sa google factory images 4.2.1, ubacio u folder put_google_factory_image_here u toolkitu i pratio dalje sta treba, i u jednom trenutku me pita dali zelim da obrise sve sa moje particije itd... i kad stavim yes dole pise weiting for device i nista se ne desava. usao sam u fast boot i telefon je naravno bio prikopcan na usb. Mislio sam da je telefon riknuo, reko nema sanse da ga sad upalim ali sve je bilo ok skinuo sam ga sa usb-a i upalio se normalno. Ne znam zasto nije hrjeo odraditi flash.
Ej, prvo uđeš u fastboot mode pa povežeš telefon na USB.
Da li si tako uradio?

E ***. probaj opet mora da uspe.

Probacu ponovo, sad imam novi problem, kad hocu da udjem u recovey mod ne moze, lezi android sa otvorenim stomakom i stoji crveni uzvicnik, moram bateriju vaditi da bi ga upalio.

Crveni uzvicnik ces skloniti kad se instalira cwm touch recovery... Imas uputstvo za gnex toolkit-a
@falcao koliko vidim ti bi ga flashnuo preko toolkita... Prati uputstvo sa klipa i sve uredu.. Toolkit koristi nakon toga za root, cwm :D

Poslednja izmena:
U toolkit-u idi na 6 flash recovery i onda 1 CWM bi (ja sam to stavio), to se i meni desilo vidi post od juče, i onda sve kao na onom klipu, mora a uspe :d

Probacu cu kad dodjem kuci pa cu javiti, ma ja se samo bojim da ako nesto ne odradim kako treba da necu mocu oporaviti telefon, da ce zalediti i gotovo. Nisam nikada flesova telefo a ocu samoda bude yakju pa da onda normalno skidam apdejte preko OTA.

Nexus je skoro nemoguće brikovati, veruj mi, ja sam pokušavao svašta dak nisam ovde dobio onaj link, pa mu nije bilo ništa.Meni su ovde rekli da nexus neće dobiti Key Lime Pie tako da će ti ta 4.2.1 piti poslednja stock verzija pa ćeš morati da ubaciš neki custom rom što ja planiram da uradim za koji dan :d

Narode uspio sam aaaaaaaaaa, nije mi bio otkljucan bootloader, zeznuo me onaj na klipu posto je rekao da nema veze sto je otkljucan, kad sam radio flash recovery u toolkitu javio mi je gresku da nije otkljucan bootloader pa sam isao to otkljucati i onda sve po redu sto je gibo na pisao i bez problema instalirao 4.2.1 i sad mi je telefon yakju. hvala vam puno!!! Samo jos jedno pitanje, jel se meni cicni ili je kao malo slabije osvjetljenje u odnosu na 4.1.1. kao da mi je malo slabije svjetlo na displeju ili sam ja puko :) pozzz!!!!

A na koliko drzis osvetljenje?

Nexus je skoro nemoguće brikovati, veruj mi, ja sam pokušavao svašta dak nisam ovde dobio onaj link, pa mu nije bilo ništa.Meni su ovde rekli da nexus neće dobiti Key Lime Pie tako da će ti ta 4.2.1 piti poslednja stock verzija pa ćeš morati da ubaciš neki custom rom što ja planiram da uradim za koji dan :d

Znaci GNex zvanicno nece podrzavati Key Lime Pie, nece izaci za njega oficijalni update? Jer ne znam ni kad izlazi tacno Key Lime Pie, a nisam nigde ni procitao hoce li ili ne izaci za njega oficijalni update.

Izgleda da nema ništa od od 5.0 a ja kupio telefon sa 4.1.1 fabrički, nisam ni sanjao da ću uzeti nexus telefon sa jelly bean-om i da ću na njemu i ostati (bar oficijalnom)

Ma nemam link nego mi je koju stranu ranije rekao Djilkosh kao 100% neće biti jer nexus s nije dobio 4.2 pa onda logično gnexus neće dobiti 5.0 i ja mislim da je ta logika ispravna, možda grešim ali...

Šta znam, voleo bih da dođe i update za nas.:D

Trebalo bi da KLP dodje na Nexus ali ce to biti vjerovatno poslednji official Android za isti.

Bilo bas bzvz sa njihove strane da ne dodje oficijalni update za KLP. Ali kao sto kazes sigurno ce biti poslednji oficijalni za njega. Malo mi je samo to nekad glupo kod Androida, jer dosta telefona ima mogucnost npr. za JB a nemaju oficijalni update za njega, kao npr. S2 koliko znam.

Inace kada se KLP ocekuje da se pojavi, kada ce biti predstavljen?

Najranije na Google konferenciji na leto će biti predstavljen, a u novembru verovatno ota. Mislim na 5.0 verziju, ma kako se ona zvala.

Predlozite neki dobar kastom rom u ovom tenutku da sve dobro i stabilno radi mislim na android 4.2.1 (naravno i dosta kastomizacija)

Ma nemam link nego mi je koju stranu ranije rekao Djilkosh kao 100% neće biti jer nexus s nije dobio 4.2 pa onda logično gnexus neće dobiti 5.0 i ja mislim da je ta logika ispravna, možda grešim ali...
Nisam rekao 100%, rekao sam mozda ne izadje, da pocnu budjavom politikom da se vode :)
Ma pusti ti Djilkosha on pusta kernele i romove da se slegnu po par dana :D :d

Nemoj da trazim link (jako me mrzi), jer to sto pricam je tacno, a svi krenuli da se sprdate sa tim :p

Ukratko... Kada se flesuje telefon ili kernel, brise se cache i dalvik, stoga telefon mora opet da odradjuje to... Usled toga, opet trosi vise baterije... Ajde ovako posto blage veze nemate :p
Uzmi u browseru na kompu obrisi ceo cache i sve sto moze, pogledaj koliko brzo ce dici lupam eto benchmark sajt ili forum, posle toga kada se formira cache, pogledaj koliko brze digne sajt ili forum usled toga, jer vec ima cache :)

@Djilkosh izvini parafrazirao sam
Elem, ubacih Cyanogenmod :D

Prilozi

• Screenshot_2013-01-11-20-27-41.png
    Screenshot_2013-01-11-20-27-41.png
    136.3 KB · Pregleda: 110
Purity!!

Vrh Dno