Šta je novo?

Alcatel OT-997

Uporedjivao sam kamere opet jos malo.
Camera Zoom FX - odustao sam od nje, mnogo lose hvata fokus, moras se pomuciti bas sa njom
Camera FV-5 - solidna, snima slike oko 1.5 mb-a, jedina ima opciju da se menja shutter speed na krace vreme, tako da je moguce praviti slike u brzom pokretu da se ne zamute, ali ispadnu tamne dosta...
ProCapture - solidna, snima slike oko 2mb-a, ugradjuje se u onaj meni dok je telefon zakljucan, i pravi prihvaljive slike,
Tako da drzim poslednje dve. Camera FV-5 pravi za nijansu kvalitetniju sliku, a ProCapture pravi vece slike pa se vidi vise detalja.

Originalna kamera stvarno kvari sliku nzn kako su to dopustili, da snima slike u proseku od 700 kb-a, satoliko jakom kompresijom da unisti sve...

I necu vise o kamerama da smaram, al mozda nekom bude koristilo :)
Nisam slao slike za primer, ali verujte mi na rech :p

Poslednja izmena:
Posalji dve iste slike sa ove dve poslednje kamere da se malo to uporedi kako izgleda?
Da li ce to da srede kad izbace JB?

Gde podešavaš shutter speed u FV5?

Mir Bozji, Hristos se rodi. Pozdrav za sve forumase.
Skinuo sam jelly bean kameru i mnogo je bolja. Brza je i pravi kvalitetnije slike. Mozes li samo da objasnis kako se disabluje ona stara i kako se stavlja na lockscreen. Hvala...

Izgleda da pocinju da rade na pravljenju romova, evo koje ce bagove ispravljati i sta ce poboljsati.Ovo je bas lepa vest i nas Alcatel 997 i 997D pocinje polako da dostize svoj pun potencijal.

For now we can aim to fix those annoying bugs on stock rom (if we can) and get a 100% working recovery.

My bugs on latest stock rom:
- bluetooth freezes when bt headset is disconnected by lack of signal
- compass doesn't give good values at all
- need for speed most wanted sound is borked and is not 100% smooth like on other mtk 6577 devices.

In addition I would like to have:
- smaller system bar on the bottom
- search button and menu button always visible on system bar
- extended power menu with the option to have "extended desktop" (system bar hidden by killing it, and then restarted when reenabled)
These can be made by editing framework with smali and friends.

Prerequisite is a fully deodexed rom (and that is easier) and a lot of spare time!

Mir Bozji, Hristos se rodi. Pozdrav za sve forumase.
Skinuo sam jelly bean kameru i mnogo je bolja. Brza je i pravi kvalitetnije slike. Mozes li samo da objasnis kako se disabluje ona stara i kako se stavlja na lockscreen. Hvala...

Pa npr zadrži prst na kameri u draweru i idi gore na app info kad se pojavi, tu imaš opciju disable, kad to uradiš jb+ automatski ide na lockscreen.
Isto možeš i za galeriju pošto ćeš ih imati dve.

Poslednja izmena:
Moze li neko da napravio 4-5 kvalitetnih fotki i mozda neki video snimak s ovom telefonom, uopste nemam jasnu sliku kolikog je kvaliteta kamera kod ovog tel i s kojim telefonima se moze porediti?

opali neku u zatvorenom, ako te ne mrzi. ubedjujem caleta da kupi fon a kamera mu je bitna.

Prva, tj onaj tanjir sa mesom je u zatvorenom,evo jos
IMG_20121222_132920.jpg
IMG_20130108_125927.jpg
Inace slazem se da je jelly bean camera najbolja za fotke a za video klipove je LG camera naj.

Poslednja izmena:
Ja sam toliko kamera probao da se ne secam sa kojom sam slikao..mislim da su prve fotke sa njegovom kamerom a macka je sa JB+ camerom,video sniman sa LG camerom default podesavanja.Inace sa LG camerom mogu se postici odlicni video klipovi kada se malo cacka po opcijama..npr namestis ovako
Screenshot_2013-01-08-13-16-01.png

Slike su sasvim ok al je video čemer čak i iz ugla sgs-a koji je hw-ski dosta slabiji.

To je snimano bez podesavanja ,prvog dana kad sam ga uzeo ..imam mnogo boljih snimaka.Zaista su mu snimci jako dobri i ja sam zadovoljan kvalitetom videa.Slike su problem, jer mu je fokus malo spor tako objekti koji se malo pokrenu ispadnu mutni.Macku sam jedva slikao jer se stalno kretala.Mana je znaci slabiji blic i sporiji fokus..sve ostalo je ok osim onog slabijeg prijma GPS signala o cemu sam pisao ovde pre nekoliko dana.

Na alcatel ot 992d,nikako ne moze da se pristupi podesavanju za lg cameru :(

To je snimano bez podesavanja ,prvog dana kad sam ga uzeo ..imam mnogo boljih snimaka.Zaista su mu snimci jako dobri i ja sam zadovoljan kvalitetom videa.Slike su problem, jer mu je fokus malo spor tako objekti koji se malo pokrenu ispadnu mutni.Macku sam jedva slikao jer se stalno kretala.Mana je znaci slabiji blic i sporiji fokus..sve ostalo je ok osim onog slabijeg prijma GPS signala o cemu sam pisao ovde pre nekoliko dana.

nije to spor fokus nego duga ekspozicija. rešenja za to može da ti bude camera fv-5 i ona podešavanja koja su pomenuta par postova iznad za veći shutter speed.

Ja sam toliko kamera probao da se ne secam sa kojom sam slikao..mislim da su prve fotke sa njegovom kamerom a macka je sa JB+ camerom,video sniman sa LG camerom default podesavanja.Inace sa LG camerom mogu se postici odlicni video klipovi kada se malo cacka po opcijama..npr namestis ovako
Pogledajte prilog 104348
sa tim podesenjem kada pomeras mob. ne stigne da izostri i to se vidi ,a jb+ camera ima od osnovne bolje slike ali video ne moze da se namesti na 720p sto kod osnovne moze

A što mi playstore ne da da instaliram camera JB+ i kako da instaliram na 997

Zato što nije free a zvanično ne možeš da kupuješ iz srbije

I ja sam Play store koristio prvih 3 sata i onda shvatio da je ******, milion ****** aplikacija...
A sve one dobre ne mogu da se kod nas instaliraju... ili imaju neka ogranicenja.

Sad skidam softver sa Piratskog Zaliva :)
ima mTorrent za Android i ekstra,
lepo mi sacuva sve .apk-ove da mogu sledeci put da ih instaliram i tako to :D

Poslednja izmena:
Mogu svima da preporucim kameru "vignette" odlicna aplikacija sa puno opcija.Besplatna verzija slika samo u nizim rezolucijama pa "nadjite" pravu.Podesite na 8mp i super fine,autofokus(ili po zelji) itd i ovo je jedina aplikacija kojoj su slike oko 3MB i vece.Ima u opcijama i detaljno upustvo pa nije lose da se prouci.Svoju kameru za video nema pa kada se izabere ta opcija on nudi koja aplikacija snima video zapis.

upustvo:
http://vignette.neilandtheresa.co.uk/user-guide/

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno