Evo, konačno je došao i taj trenutak kada se pojavljuje i Tegra 4, za mene ovo predstavlja prekretnicu i novu eru za android tablete, a evo i zašto :
Kada su izlazili tegra 2 i tegra 3, svo to vreme sam mislio da će jednom doći i to vreme kada će mobilni procesori i grafičke kartice dostići laptopove. Pošto imam Tegra 3 tablet, mislim da je već tu grafika fenomenalna jer imam i Asus K52J-c laptop koji ima nVidia GForce Cuda 1GB, mislim da ja čak grafika na tabletu i bolja, toliko da su počeli da se iživljavaju sa raznim efektima... Ali bez još nekih elemenata nema multitaskinga, surfovanja pri punoj brzini, 360° slikanje... E za to je potrebno 2GB ram-a pa su zbog toga toliko "reklamirali" taj multitasking na Galaxy Note 10.1. Što se tiče surfovanja i ostalih radnji gde procesor igra ključnu ulogu, mislim da je 2GHz i više nego dovoljno, još ako bude četvorojezgarni... A da ne pišem tek šta će li biti sa 72-jezgarnom grafikom... Tako da, za mene je trenutno tablet koji je istovremeno Laptop i ono lepše (tablet) nešto ovako :
2GB RAM
16GB ROM
Tegra 4
Neki noviji android u kome su već sređene mnoge stvari (JellyBean 4.2 ili više ALI PREINSTALIRAN !!)
Opcioni DOCK kao kod asus transformera
Baterija kao kod iPad-a 4
🙂
----------------------------
Posle ovoga je kraj, tegra 5, 6 i 7 će svakako biti bolje od ove četvorke, ali ova četvorka već ima karakteristike nekih laptopova tako da sada sledi samo budženje sa DOOM-a 2 na Dead Trigger ako razumete šta hoću da kažem
🙂
Ovo je sve moje mišljenje, slobodno napišite ako sam pogrešio negde
😀
P.S. Da li mislite da još uvek postoji neko ko će da kupi XOOM 2 za 50K ??????
EDIT : Mislim da je Google napravio pametan potez kada je u velikog nexusa ubacio MiMo WiFi i Mali T-604, jer to iako nije četvorojezgarni daje punu brzinu surfovanja zbog ovog MiMo, a grafika je koliko sam ja razumeo bolja nego ova u Tegra 3, tako da će i u budućnosti, ako neko ne bude imao para za tegra 4, uzeti pre nexusa nego tegru 3 jer je on negde između a i nije mnogo skup
😀 Tačnije tako bi ja uradio XD