Šta je novo?

Ubijeni 3570k

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da i ja kazem nesto pre locka. :D

Hoce li demios da dobije svojih 20 evropljana ili ne ?
A uvoznik koji je vratio proc u prodaju mora da napravi internu istragu ko je kriv za takav kardinalan propust.

Cek bre...jos nismo ustanovili da li je demios uzeo ili ne :p

Legendarna tema, ovo mi je za best of..

chitajte malo bolje duls i ateluv, nisam dobio niti uzeo, kako god, te pare, niti je to sada bitno, po ko zna koji put kazem.
a po 213534 put, zalih se samo shto dotichni nije meni uvazio garanciju, da kazem tako, niti sada odgovara na to moje pitanje.

tema je sjajna, ide po meni za sticky :D
Ime filma Scalpy 1, 2 i 3, gde je naravno, kao i uvek (izuzev terminatora) uvek najbolji prvi deo :D

Poslednja izmena:
Po 213534 put, te dve situacije nisu istu, ni slicne. I spomenuo sam tih 20 evra (ne mogu da garantujem da si uzeo al mogu da garantujem da sam nudio vise puta), zato sto koliko se ja secam ti si trazio tih 20 eur refundacije a ne pare nazad. Ali bre covece ja se stvarno ne secam tacno svega toga...

ma opushteno je, shto se mene tiche u fulu :D

ako vec gnjavite sa tim parama, ja ih nisam uzeo 110%, a da li su mi nudjene siguran sam 2%, davno beshe....tako da....

@s16
nisu iste situacije ali su jako jako slichne.
smatram da sam imao puno pravo da ti vratim taj cpu koji nije bio kao shto smo se dogovorili, momentalno posle probe.
znachi, ja od tebe uzimam neshto za shta ti tvrdish da radi na toliko i toliko, kod mene nije bilo tako, uslovi su bili mrvu loshiji.
ti si iz radnje uzeo na nevidjeno, znachi, ne znash kakav primerak dobijash, pa si ih menjao, a pride i svesno oshtetio i ugrozio garanciju.
i to je po tebi sve ok chim ovde prijavljujesh sve svoje akcije.
znachi, taj aspekt mi smeta.

A treba da krijem? I da vicem "o boze kako je to nemoralno, ja to nikad ne bih uradio" ?

Posle ove teme, Prosto mi je drago sto ponovo necu biti na bench-u sledecih par meseci..

Prijatno i Dovidjenja...

Sreca pa je momak dobro prosao na kraju..

Poslednja izmena:
Ovo sad komotno moze da se premesti u Bench Clubbing :)

Posle ove teme, Prosto mi je drago sto ponovo necu biti na bench-u sledecih par meseci..

Prijatno i Dovidjenja...

Sreca pa je momak dobro prosao na kraju..

Sto si se uopste i registrovao na forum ? Ne razumem te. :whip:

Sto si se uopste i registrovao na forum ? Ne razumem te. :whip:

Da bi nauci nesto pametno, ili mozda pomogao nekome nesto, ili meni pomogao neko nesto..

Ali vidim da su ovde jako "teski likovi" sa jako glupim temama.. od koje prave vasar..

Ako me razumes,ako ne zao mi je..

sto volim ove koji toliko ne podnose bench, a ipak su tu...

Niko nije rekao da ne voli bench..nego bespotrebne teme i komentare unutar njih..

Poslednja izmena:
Ovde se izgleda, se od cirkusa pravi cirkus.
Kako bi samo legao jedan lock.

Jedna jako bitna stvar, serviser u DS-u dobro je ako ima 200e a to sto pominjete 300e-500e to je Sci-Fi i zivite u zemlji snova. U Kragujevcu serviseri imaju 15 000,00 RSD-a okvirno, jednostavno to je posao koji je jako slabo placen, recimo da je bolja kao sto jeste situacija u BG-u taj serviser tesko da moze da ima preko 200e a to je 23 000,00 RSD-a okvirno. Zanosenje je jedna stvar a realnost nesto sasvim drugo.

@S16
Jaka mi mudrost Lynx i Prime :D pa dobro ne znaju ljudi a ti si sada doktor nauka sto si procitao i startovao dugme "GO", mislim ne podcenjujem te ni malo ali velicanje poznavanja postojanja 2 aplikacije za testiranje stabilnosti sistema...
Nego daj pozovi DS i pitaj sta se desilo sa tim serviserom, zao mi coveka majke mi, posto i ja radim za neku platicu u KG-u :(

Ti bi da se uvalis na njegovo mesto ako je dobio sut kartu jel |? :D

Jaka mi mudrost Lynx i Prime :D pa dobro ne znaju ljudi a ti si sada doktor nauka sto si procitao i startovao dugme "GO", mislim ne podcenjujem te ni malo ali velicanje poznavanja postojanja 2 aplikacije za testiranje stabilnosti sistema...
Nego daj pozovi DS i pitaj sta se desilo sa tim serviserom, zao mi coveka majke mi, posto i ja radim za neku platicu u KG-u :(

To je ono sto sam rekao, kad nesto resis da je tako, sta god ja da kazem svi ga shvate onako kako im odgovara. Ali bas je u tvojoj prvoj recenici, linx i prime nisu jaka mudrost i mislim da je sramota da neko ko se time bavi ne zna za to.. (mada mozda to i objasnjava tu platu od 200 eur) I ja da tako radim svoj posao bih verovatno imao takvu platu...

U srbiji je porasla nezapislenost od kad je s16 vratio procesor :troll:

Ih bre Ljanmi 15000 din ...u kom to kg servisu? Drugo , aj realno kakav je to serviser koji koji ne zna cime da testira proc. e sad .. mozda I zna al lakse je okrenuti jedan krug 3dmark I reci da je sve ok..

Poslednja izmena:
Da, u kom??? :O

U srbiji je porasla nezapislenost od kad je s16 vratio procesor :troll:

Ih bre Ljanmi 15000 din ...u kom to kg servisu? Drugo , aj realno kakav je to serviser koji koji ne zna cime da testira proc. e sad .. mozda I zna al lakse je okrenuti jedan krug 3dmark I reci da je sve ok..
Svojevremeno moja sestra je radila u jednoj sada, uslovno receno, velikoj IT firmi u Vojvodini dok su jos imali maloprodaju racunara (pre nekih 7-8godina). Ja sam tada jos studirao i kao ajde da malo usavrsim znanje sa njihovim serviserima (tada me to bas interesovalo) pa sam nekoliko nedelja dolazio u servis - vise je tu bilo sklapanja nego popravki.Elem momci su bili OK i zaista strucnjaci u odnosu na moje ograniceno poznavanje hardvera.E zasto ovo pisem - zato sto je tada bila organizovana obuka preko Nacionalne agencije za zapošljavanje za servisere majko mila sta je sve zavrsilo kurs!!! Neki su i dobili posao, rade i danas i sigurno ne znaju sta je Lynx ili Prime. Ako pomenec OC kao da si cekicem lupao po kompu.:D

Ko je u svetu HW-a u KG-u poznaje verovatno licno te momke i malo je glupo da otkrivam javno ko su oni, mislim ko je dobro sa nekim serviserom u nekoj firmi neka lepo pozove tog momka i pita ako se meni ne veruje. Ne znam kakva je situacija za Win Win u KG-u samo, mozda je tamo neka nijansa veca plata.

@s16
Znam brate ali ljudi pokusavaju samo da zarade za hleb kako mogu, ne znaju, niko se nije rodio naucen, verovatno su i malo placeni. Verujem da postoji Intel software za utvrdjivanje ispravnosti procesora koji Intel preporucuje a ne Prime i Lynx. Ne znam zasto jednostavno procesor nije prosledjen Intelu jer verujem da ne bi bilo nikakvih problema oko garancije? Mislim to se pogleda jel ima fizickih ostecenja ili nema, konstatuje se nema, ubode se - radi ili ne radi - kazu ne radi i to je to, daju drugi i zamene i CAO, ne stavlja Intel to pod mikroskop, drugo ni nemaju vremna da se bakcu ne znam koliko oko toga. Nesto mi smrdi tu da ako je serviser mogao da izvali da je procesor "radjen" da ti to nisi bas vratio u fabricko stanje kao sto kazes :( Meni je licno krivo sto je sve ovako ispalo jer bih verovatno i ja uradio istu stvar po sistemu APP ali ne da za****m nekog mucenika koji mi cini usluge vec da vratim Intelu i svi srecni i zadovoljni. Ako sam dobro kao ti sa njim, rekao bih mu u poverenju sta se desilo i da prosledi to dalje u fabriku, nema zime. Na kraju dana, opet ces da odes kod njega i da uzimas neke komponente po VP ceni, pa malo li je danas 15% od najnize cene + mogao si da radis sta hoces i kako god hoces za sve i svasta(da menjas grafike, memorije i sta vec ne dok ne ubodes primerak) pa nije li to samo po sebi EXTRA privilegija koju samo pojedini na forumu ovde imaju a tebi sve to bilo na tacni? Mislim dal ces i kada ces da nadjes ponovo takvu kombinaciju, vidim da uzivas u vrhunskom HW-u :( Ja bih ga cuvao kao malo vode na dlanu sto se kaze, ovako sve bez veze ispalo.

PS
Definitivno bi trebalo da se javi ovde na forum i druga strana, mislim da je to realno jedini objektivan nacin utvrdjivanja posledica. Trebalo bi da se kontaktira odgovorni nesretni serviser, da se uputi na ovu temu i da kaze sta ima(ako ima a verujem da ima) i apsolutno se protivim gasenju teme dok se to ne desi. Onaj od modova koji ugasi temu u medjuvremenu potpuno i nedvosmisleno podrzava prevaru - moje skromno misljenje. Sa druge strane popravke nema, ne sudimo nikome ovde samo da vidimo sta se dalje desava, jel neko izgubio ne daj Boze posao zbog ovog zezanja, da ne zaboravim i zasto je pusten CPU dalje u prodaju jako bitna stvar, mislim da su svi previse koncentrisani na s16...

@s16
Stavi u potpis ovu temu pod " [URL="http://forum.benchmark.rs/showthread.php?295413-Ubijeni-3570k]:alo: NE POKUSAVAJTE OVO KOD KUCE[/URL] "

Poslednja izmena:
Ko ne zna neka uči ili neka radi na građevini. Čuj ti sad njega:
"ljudi pokusavaju samo da zarade za hleb kako mogu, ne znaju, niko se nije rodio naucen, verovatno su i malo placeni"
Ko ga tera da bude serviser IT opreme kad ne zna to da radi. Doduše sada svi koji znaju da povežu kablove u kućištu su nekakvi "serviseri".

To da neko radi za 15K dinara može da bude u nekoj šupi od servisa koja pri tom nije ni prijavljena kao privredni subjekat. Sarađivao sam sa većinom radnji (ne šupa, nego firmi), uključujući i njihove servise, znam dosta tih ljudi i nije mi poznato da bilo ko od njih radi za 15K dinara. Sjajni momci i ljudi koji poznaju svoj posao.

Treba razgraničiti neke stvari. Ko hoće "servisera" sa završenom osnovnom školom platiće ga 15K dinara. Čistačica koja čisti jedan servis ima veću platu od toga. ;)

Koliko se gluposti nakupilo ovde da to prosto nije normalno.

Poslednja izmena:
Ko ne zna neka uči ili neka radi na građevini. Čuj ti sad njega: Ko ga tera da bude serviser IT opreme kad ne zna to da radi. Doduše sada svi koji znaju da povežu kablove u kućištu su nekakvi "serviseri".

To da neko radi za 15K dinara može da bude u nekoj šupi od servisa koja pri tom nije ni prijavljena kao privredni subjekat. Sarađivao sam sa većinom radnji (ne šupa, nego firmi), uključujući i njihove servise, znam dosta tih ljudi i nije mi poznato da bilo ko od njih radi za 15K dinara.

Dobro, mozda je sada 17 ili 18k max posto je skocio evro ali bilo je 150 evrica drugaru, gazda bas ne prati kurs evra kada treba da poveca plate, mozda ljude i sramota da ti kazu ;) Sto se tice ovog prvog gde si me kuotovo vidim da naginjes na drugu, mracnu stranu tj da ne radis u zivotu stvari na ispravan nacin i ja tu nista ne mogu niti da dodam niti da promenim. Mozemo sada da krivimo Slobu i "Vidimo se u citulji" ali to ne vodi nigde...

Poslednja izmena:
@Sale KG
Prosecne plate servisera su 18 - 25K, oni sto rade mreze, servere, itd oni su vec druga prica..., a pogotovo diploma u zemlji Sljivovice je glavna rec, a u realnosti sodoma i gomora sa nasim visoko obrazovanim kadrom...
Takodje ja neznam sta ocekujete da neko radi vise casovne testove CPU-a???, jednostavno taj CPU je trebao biti vracen intel-u ako se nisu na oko videla ostecenja a sto nije to je pitanje verovatno za "pametnjakovice" uvoznika a ne za servisera jer neverujem da oni odlucuju o tome

I na kraju greske se svima mogu desiti, niko nije bezgresan samo ovde svi zamisljaju da su najpametniji a i vani ima gresaka ali se bar trude da ih isprave i svedu na minimum

Sto se tice ovog prvog gde si me kuotovo vidim da naginjes na drugu, mracnu stranu tj da ne radis u zivotu stvari na ispravan nacin i ja tu nista ne mogu niti da dodam niti da promenim. Mozemo sada da krivimo Slobu i "Vidimo se u citulji" ali to ne vodi nigde...

Prijatelju, ja sam toliko mračan da kad bi me slučajno sreo u prolazu odmah bi se teleportovao pravo u pakao. :D

Ulepšao si mi veče i lepo nasmejao pred spavanje. :)

@Sale KG
jednostavno taj CPU je trebao biti vracen intel-u ako se nisu na oko videla ostecenja a sto nije to je pitanje verovatno za "pametnjakovice" uvoznika a ne za servisera jer neverujem da oni odlucuju o tome

Ima tu jedan problem, poznata stvar je kod nasih uvoznika za procesore ili svih u svetu generalno, intelu ili amd-u se vracaju procesori na reklamaciju koji nisu fizicki osteceni, koji imaju fabricku gresku radi resavanja i pomaganja korisnicima ili koji su crkli usred garantnog roka, a to je toliko mali broj da ne treba trositi reci da je mozda uopste neki iz Srbije otisao tamo. Cela ta prica da je jedno jezgro defektno nema teorije da prodje kod uvoznika, jer i on sam zna kakvi su uslovi reklamiranja proizvodjacu, pogotovo za procesore. Da neko jezgro bude defektno i tako izadje iz fabrike, pogotovo kod intela nema teoretske sanse, svaki procesor prolazi gomilu testova u proizvodnji i pogotvo intel ima toliko strogu kontrolu i nema zezanja sa njegovim procesorima, nema kao kod amd-a da defektna jezgra zakljucava itd. Samim tim bi odmah proizvodjac rekao da je greska korisnika. Cim uzovnici znaju za politiku intela, oni nemaju drugog izbora osim ako nece da plate iz svog dzepa nego da posalju drugom uvozniku, distributeru... Moje misljenje je da je to bio pravi scenario kada je vraceno uvozniku, on je prosledio to dalje znajuci da nema vajde slati ga nazad intelu.

Intel mora uvaziti zamenu ako nema fizickih ostecenja iako je 10001% siguran da je greska korisnika, drugo je to sto uvoznici ne zele da se cimaju ili se plase intel-a, njihov problem

ja sam ti gore napisao da u ovom slucaju kada je defektno jedno jezgro kod intela u srednjoj i visokoj klasi procesora, nema teorije da prodje. Druga stvar procesor je imao fizicka ostecenja, to sto uvoznik ili prodavac ne moze da provali da ga je s16 lepo upakovao "kao fabricko" to ne znaci da mozes tako da saltas intela. Jedina stvar da za taj procesor dodje zamena od intela je samo ako se sazali i zameni.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno