Šta je novo?

Ubijeni 3570k

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Clan koji je pomogao je pomogao u tome da direktno odem kod uvoznika i da ne moram da idem preko maloprodaje.

@Serbian Spirit ^+ 100, ja sam se cudio kako je uopste tako laganeze otvorio temu gde juri 100Mhz vise i menja procesore, kao da je normalno sprdati se sa xx procesora dok se ne nadje neki koji ide par stotina Mhz vise od prosecnog i5 IB, da li to znaci da bi zamenio jos 10 dok ne dodjes do cilja a da si ih prethodno ''operisao''. Meni ovo nije normalno, moze da se desi da 2-3x za redom dobijes sheban proizvod, posebno hdd kad se kupuje i logicno je da ces da trazis zamenu ali ovo nije bas ok i mogao si po oglasima i uz proveru na licu mesta da trazis primerak koji moze da se odvrne na vrednosti koje si zacrtao.

Da li ces da se ''ljutis'' ili ne tvoja stvar ali meni sve to nije ok, a i kao sto CAR rece, ne bih trgovao sa tobom, ma posle ovoga ni da je podloga sa mis u pitanju, sam si sebe kompromitovao.

I naravno, jos vise me cudi kako je osakacen procesor uopste vracen u prodaju a cim je zavrsio u BL to znaci da nije slucajnost ;)

Poslednja izmena:
Nemam ja sta da se ljutim, tvoje pravo je da ne trgujes sa mnom :) Ali iz prethodnog iskustva, cena je pokazala da jedina odredjuje ko ce sa kim trgovati ;)

Ne branim s16 nisam niciji advokat!!

Evo ja javno kazem, da se meni desilo isto, ja bi ga nosio na reklamaciju..po principu APP.

Koliko ovde postenjacina ima koji verovatno uzivo nisu ni videli proc od 200e I stekaju se za bus kartu od 50kinti,ciganisu za postarinu od 150din, a na forumu se bacaju stotinama evra jerbo "neukaljan obraz nema cenu".Cast onima koji bi stvarno skupila 00 I podneli trosak a to je max 1-2 clana ovde.

@demios

Citao sam temu o tubanu koji si uzeo od s16.. jeste uvalio ti je ono sto nije prodavao, jeste imas pravo....al cemu polemisanje na tu temu ovde? Slucaj nije isti.. zadajes nizak udarac dok napaljena masa istresa 00 jer negde mora, makar I ovde gde za to nije mesto....

s16^kako kome. Ja bih pre i za 10, 15% vise ''nesto'' kupio od meni poznatog i proverenog bench clana nego od zero post naloga nekog preprodavca ili mufljare :) Cak sam i za prodaju resio da je bolje prodati poznatim clanovima nego da prodas nekome ko ne zna drajvere da instalira :) Mada nisam imao prakticno nikakve probleme a i manje su sanse da ces da trgujes sa nekim koga ''znas'' sa bench-a.
Evo ja javno kazem, da se meni desilo isto, ja bi ga nosio na reklamaciju..po principu APP.

Koliko ovde postenjacina ima koji verovatno uzivo nisu ni videli proc od 200e I stekaju se za bus kartu od 50kinti,ciganisu za postarinu od 150din, a na forumu se bacaju stotinama evra jerbo "neukaljan obraz nema cenu".Cast onima koji bi stvarno skupila 00 I podneli trosak a to je max 1-2 clana ovde.

Aj sad ti meni lepo reci koliko clanova ce da operise cpu zbog 100Mhz vise? Meni greska pri toj operaciji nema veze sa garancijom i slazem se sa demiosom da takvo zezanje treba platiti iz svog dzepa, na sta bi licilo kada bi svi sve kupljene proizvode budzili na neki svoj nacin pa ako ne uspe onda ''boli me ku.ac zamaskiracu malo i vratiti kao neispravan :) Stavi se u poziciju da si ti radnik koji mora da uvazi tu reklamaciju ili da je tvoja firma u pitanju.

Naravno da bih i 10x za redom vratio neki proizvod ako non-stop dobijam neispravan primerak mada nisam imao takve hc primere osim za WD blue 1Tb kada sam morao odmah da vratim jer je imao bad sectore pa i pored toga sam sa minimalnim znanjem oko svega toga lepo sve istestirao i menjao kablove, da ne cimam i sebe i druge bez razloga. I da, slucaj sa patriot ram memorijom.

Ne bih da moralisem previse ali meni ovo stvarno nije ok i to je to, rekao sam sta imam, mozda nisam ni morao :d ali je mozda i dobro sto se saznalo za ovako nesto mada je lik iz BL najgore prosao.

Poslednja izmena:
Vidi se da nisi chitao pazljivo, kupio sam deneb od njega, a ne thuban.
Sluchaj naravno da nije isti vec vrlo slichan i samo sam hteo osuditi licemerno ponashanje njegovo u cilju da spase svoje dupe u oba sluchaja.
I naravno ni sada ne dobijam odgovor na to pitanje, ali cutanje je znak odobravanja :D

A vidim ima vas dosta koji bi isto uchinili...za to zaista nemam komentar.

Ja neznam za vas, ali mene su radnje/uvoznici vec xx puta pokusali i uspeli da namaste jer sam dopustao (uvek od svih mogucih solucija meni zapadne najgora i ja precutim a vidim oni se ne libe da te "uljudno" i "fini" nateraju da je to tako iako nije).... ja se licno nimalo ne bi lose osecao ako bi ima vratio sad nesto pokvareno, jedino bi gledao da ne vratim preko nekog koga znam vec direktno distributeru

Vidi se da nisi chitao pazljivo, kupio sam deneb od njega, a ne thuban.
Sluchaj naravno da nije isti vec vrlo slichan i samo sam hteo osuditi licemerno ponashanje njegovo u cilju da spase svoje dupe u oba sluchaja.
I naravno ni sada ne dobijam odgovor na to pitanje, ali cutanje je znak odobravanja :D

A vidim ima vas dosta koji bi isto uchinili...za to zaista nemam komentar.

Moja greska deneb je bio na 4,4 primerak da se smrznes..tubana je on posle klokovao..
Jeste nisko je bilo sto ti nije vratio pare jer realno nisi dobio sta je reklamirao ..al po meni nije ok da to koristis sada jer nema veze sa ovim.On nije prevario splintera vec uvoznik..koga treba osudjivati a ne s16. I na kraju jel si uzeo 20 e ili ne?

Ne znam sto si u cudu da bi vecina u STVARNOM ZIVOTU postupilo isto... ili si naivani ili nisi odrastao ovde :) uglavnom ako je tako..svaka cast.

Poslednja izmena:
Moja greska deneb je bio na 4,4 primerak da se smrznes..tubana je on posle klokovao..
Jeste nisko je bilo sto ti nije vratio pare jer realno nisi dobio sta je reklamirao ..al po meni nije ok da to koristis sada jer nema veze sa ovim.On nije prevario splintera vec uvoznik..koga treba osudjivati a ne splintera. I na kraju jel si uzeo 20 e ili ne?

Ne znam sto si u cudu da bi vecina u STVARNOM ZIVOTU postupilo isto... ili si naivani ili nisi odrastao ovde :) uglavnom ako je tako..svaka cast.

Ja izgleda kao da norveshki pricham :D
Ista osoba nece da uvazi reklamaciju kad je na njenu shtetu, a on se tako bahato ponasha kad njemu to odgovara. To je bila poenta poredjenja. Ako drugi to ne vide ili bi isto uradili sve kao i on, rachunajuci i sluchaj sa mnom, onda je u pitanju mnogo veci problem sa moralom i ponashanjem ovde na forumu.
Odrastao sam ovde ali sam se distancirao od takvih postupaka i ljudi koji to rade.

Mani bre vishe tih 20e :D

Procitao, necu moralisati, ispalo kako je ispalo, dobar bi bio lock...

Ono sto mene brine je, ako gomila ljudi uzme xx primeraka procesora, izvrti ih do granica izdrzljivosti, a posle kao lose primerke vrati nazad u radnje, kako mi obicniji smrtnici koji nemamo pristup dilerskim servisima, nemamo veze u prodavnicama niti prijatelje na tako visokim polozajima , da zbudzimo dobru masinu u Srbiji, ne bojeci se da ce pre svega nasem procesoru nesto faliti???

Poslednju masinu zbudzio sam uglavnom komponentama iz inostranstva... Mislim da nakon ovakve afere vise nikad necu kupiti procesor za OC u Srbiji (niti igde na Balkanu), makar preplacivao svoje primerke tako... samo procesore za office masine...

Bezveze...

Poslednja izmena:
..to u tvojoj firmi ciji si ti vlasnik tako radis?

Ne znam da li ti se desilo ili nije ali evo jedno pitanje za tebe.
Sta si radio u slucaju kada ti recimo crkne komponenta usled udara groma?
I tad izigravas postenjacinu i precutis o svoj trosak ili posaljes plocu na reklamaciju?!
Kad ubijete chipset prilikom flashovanja i tad lepo objasnite sta ste radili ili plocu samo posaljete na reklamaciju?!
Crkne CPU usled overkloka i tad lepo kazes da je "tvoja" krivica ili posaljes CPU na reklamaciju?!

Firme su 15x gore od bilo kog korisnika.
Neke izbegavaju garanciju,neki uvaljuju polovne komponente,neki daju zamenu u nekom
smesnom cenovnom rangu u odnosu na odredjen proizvod koji si platio itd..
Da ne nabrajam..Ako se hvatate "postenja" samog korisnika mislite o tome da ni firme nisu nista bolje !
Druga stvar,to sto je s16 uradio mozda nije u redu ali je u redu da firma raskopa isti CPU i da ga lepi lepkom i taj
isti ponovo da prodaje svesno novoj musteriji.E to je dno dna.Procesor je trebao da ide na RMA a ne da se vrati skalpiran i defektan u prodaju.
A otvaran je iz razloga jer je ova tema citana pa su pomislili da ce bolje da odrade posao da se ne primeti,ocito su samo ukenjali jos vise!

P.S.Vise bi me naljutilo da je to uradio nekom korisniku.To bih osudio bez kompromisa.
Ovako imao je garanciju i prosledio je uvozniku,uvoznik salje dalje Intelu.Intel nece crci za jedan CPU koji bi verovatno i ovako crkao
bez skalpiranja!

Poslednja izmena:
Ne znam da li ti se desilo ili nije ali evo jedno pitanje za tebe.
Sta si radio u slucaju kada ti recimo crkne komponenta usled udara groma?
I tad izigravas postenjacinu i precutis o svoj trosak ili posaljes plocu na reklamaciju?!
Kad ubijete chipset prilikom flashovanja i tad lepo objasnite sta ste radili ili plocu samo posaljete na reklamaciju?!
Crkne CPU usled overkloka i tad lepo kazes da je "tvoja" krivica ili posaljes CPU na reklamaciju?!

Firme su 15x gore od bilo kog korisnika.
Neke izbegavaju garanciju,neki uvaljuju polovne komponente,neki daju zamenu u nekom
smesnom cenovnom rangu u odnosu na odredjen proizvod koji si platio itd..
Da ne nabrajam..Ako se hvatate "postenja" samog korisnika mislite o tome da ni firme nisu nista bolje !
Druga stvar,to sto je s16 uradio mozda nije u redu ali je u redu da firma raskopa isti CPU i da ga lepi lepkom i taj
isti ponovo da prodaje svesno novoj musteriji.E to je dno dna.Procesor je trebao da ide na RMA a ne da se vrati skalpiran i defektan u prodaju.
A otvaran je iz razloga jer je ova tema citana pa su pomislili da ce bolje da odrade posao da se ne primeti,ocito su samo ukenjali jos vise!

To je poenta!!! Pravo u srz probleme..

ja sam skoro slao plocu na reklamaciju koju sam prodao lepom_kokanu..on flasnuo drugi bios I javio se da ploca ne radi..mufljuz.. pare je dobio nazad, a ja sam video da na ploci nije ista verzija biosa koja je bila..I sta sad ja nisam trebao da reklamiram plocu?

@demios

20e su kljucni...ako nisi uzeo..respect..imas obraz ;))

Poslednja izmena:
Treba navesti ime firme i da tema lepo ide na lock!
Ovo treba sankcionisati odmah u startu i zastiti sebe/nas korisnike da niko
nebi dosao u situaciju kao Splinter.
A kako vreme odmice sve mi se cini da ce sve vise ovakvih i slicnih stvari biti obzirom koliko same firme
imaju "obraz" !Cast izuzetcima i za to im svaka cast,ima profesionalaca koji znaju kako se radi!

@hsv
Kad Huswell izadje ceka te moj procesor ,evo bacio sam pod rezervisano_Obelezio sam ga flomasterom sa tvojim inicijalima.
P.S.Nije skalpiran,negovan je i premazan "nivea mlekom" i metnut pod vodu da mu glava bude uvek hladna :D
P.S.P.S.Ja ti garantujem za OC,koliko pise toliko ide,kuca skalu :D :D :D

Poslednja izmena:
Ako ces da prodas zemljaku za 200e dogovoreno a za oc mi se j_be :d

Na prethodnoj strani je napisano ko je uvoznik :d
Hebi ga,nijesam vidjeo..Od silnog pljuvanja i lecenja frustracija nisam mogao da se snadjem u svemu tome :smoke:

Pa to je onda jos gore,zapravo dokazuje sve ovo sto sam istakao u prethodnoj recenici zbog cega se polemika i nastavila!
Tuga!

@Hsv
Nesto cemo izmuljati :p Za zemljaka se mora pa makar puklo iz mog dzepa :d

Bitno da je u ovoj temi bilo vise laznog moralisanja i foliranja nego sto su nasi politicari mogli da izvedu za 20 godina u ovoj zemlji. I to od ljudi od kojih sam najmanje ocekivao (sem par izroda koji to rade izgleda na dnevnoj bazi no to je i bilo ocekivano).

Aj sad lepo svi po pivo kod mene na gajbu pa da se izljubite,a ti s16 da vratis demiosu 20e,jer dug je los drug :p

Jedna stvar mi ipak nije jasna,jel imas ti s16 garanciju za procesor koji je trenutno kod tebe ili imas za onaj sto je "lepljet" ili imas za oba,jedan od maloprodaje jedan od uvoznika,taj deo mi jedino nije jasan,i mora da si imao dobrog drugara cim ti je tako svlacio 250 e sa police ko da su kifle pa dok ne ubodes pecenu po izboru :d

Imam garanciju koja ni u startu nije bila popunjena, samo ima pecat DS Comp. a model itd je prazno tako da kazemo da imam garanciju i za ovaj :p Kod njih je vele cena u tom trenutku bila 174 eur.

Od svega ovoga ne bi bilo ništa, da Intel nije usr.o motku sa Ivy-em.

Ova generacija je bila ivica,a sta je sledeca-marica?! :-devil-:

Molim te pojasni? Dobijen nov CPU pod garancijom + produzena garancija za 5 dana, ploca sredjena i sada savrsena kao sto sam i napisao? Sta je tu lose? Jel pokusavam mozda da zeznem nekog? Mislim da su svi shvatili zasto ja to hocu da prodam... A nije mi prioritet da prodam plocu vec procesor koji je nov i nekog ce da usrece za par evra manje nego u prodavnici i, mene jednostavno ne.

.....toliko o s16.....josh 15.11. ....znaci uvaljivach najstrasniji.....a mi se sa njim cimamo 30 i kusur stranica...

Ja nikog na ovom forumu ne vredjam i ne zelim da neko to radi meni, s toga bih zamolio moderatora da upozori abacus-a, a u medjuvremenu ce isti otici na ignore listu kod mene.

Poslednja izmena:
Ovo nije vredjanje.....vec istina....lepo sam ti pisao pre jedno 500 postova da se ovakve stvari ne rade ovako...vec kao sto neko reche skupis cojones i odradish scalping ...pa OC po PS-u....i dobijesh sto ti Bog da....a ako nesto podje po zlu onda..... iscitaj da sam ti napisao isto tako savet da se takav CPU onda lepo zakuca na zid a ne dovode se ljudi u nezgodnu situaciju.....jer su tebi izasli u susret...odrasti i prihvati odgovornost za svoje postupke...a sto se tiche ignore .....uh...mislim da ti imash malo veci problem sa istim u buducnosti kod vecine clanova foruma....i to NE BEZ razloga.

A zasto sam uvaljivac? Zato sto sam hteo nov proc da dam za 30 eur manje nekome ko nece vrhunskog klokera? Inace datumski mozes da vidis da sam tu prodavao drugi primerak, onaj isti koji sam vratio jer je los kloker sto sam usput i napisao u oglasu.

Jedno je to sto si sad napisao a nesto sasvim drugo ono sto si napisao gore... Ovo sto ti radis, sto si napisao da sam "uvaljivac" je vredjanje i to apsolutno bez osnove, jer da sam ga prodao ucinio bi vise onom ko ga kupi nego sebi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno