Šta je novo?

Opera 12 final, diskusija i iskustva

Udjes u ekstenziju, Preferences-Video player-Loop video i odstikliras. Jeste malo cudno da je po default-u ukljuceno.

Zamenio sam ExtendTube. Jeste da je domaća i da je svojevremeno radila dobro, ali već neko vreme pravi više problema nego koristi.

Topla preporuka za YouTube Center, radi sjajno, ne opterećuje operu (ekstenzija je, u stvari, userscript), ima više pravih, konkretnih podešavanja. Ako vas ET smara kao što je mene, probajte ovu alternativu.

Ja cu sacekati jos malo, ipak je YT potpuno promenio interfejs, pa treba vremena da se ekstenzija ispegla. Samo zato sto je nas co'ek, inace bi svakako letela :D

verovatno je profesionalac pa nema vremena da skoci odma cim youtube nesto zas*** :)

Ja sam poceo da koristim tabstacking u kombinaciji 3 ekstenzije : autostack , tab grouping i tab accordion. Prve dve preporucuje i opera tim , ali su neupotrebljive bez ove trece. Uz malo podesavanja organizacija i koriscenje opere mi je daleko ugodnije nego da jurcam kroz desetine otvorenih i neorganizovanih tabova.

Kod ovog Youtube Centar mi radi resize ekrana, jedino mi se kod ET vise svidja turn off lights varijanta, tj tamo se valjda zove popup, pa zatamni ekran ali postavi video na centar ekrana, dok ovaj to ne radi.

Danas mi je odjednom prestao da radi youtube. Ne ucitava se flash player kao i nijedan video thumbnail.
http://www.abload.de/img/top10bestmovies2012-yiwk8s.jpg

U cemu moze biti problem? Poiskljucivao sam sve extenzije [nista egzoticno], nije pomoglo.

edit - lol, java skript mi se bio iskljucio. Dunno why.

Poslednja izmena:
Ne znam po cemu vam je toliko dobra Opera. Ja sam bio veliki fan Opere al ne ide dalje. Jos uvek cekam da izadje Opera koja ce zameniti trenutni browser. Malo je ispala iz trke sa ostalim browser-ima. Mislim na Chrome i FF. Nisam neki obozavatelj FF ali koristim jer mi radi dosta brze nego Opera, a i manje rama jede.

Ne da FF ne radi brze, nego jos nisam probao masinu na kojoj je to slucaj. Na slabijim masinama FF se vuce kao gladna godina, na jacim je razlika nesto manja, ali ni u kom slucaju u korist FF. Chrome ne koristim, moguce je da je brzi.

Ne mogu se sloziti sa tobom. Verovatno zavisi od slucaja do slucaja. Ja recimo imam mrezu od 10ak racunara i Opera radi ok ali zna neki put da se vuce, dok recimo FF nikad. Chrome je da se ne lazemo ispred oba. Koristio sam ga duze vreme al je poceo da me nervira u poslednje vreme. Za sad je FF za mene najbolje resenje. Ne znam na koju foru je Opera brza tebi od FF. Da nisi upalio turbo-kompresor? :D

U mom slučaju, hrom je najbrži. Mnogo više nego pre 2, 3 godine, kada se klao sa operom.
FF je brz jedino na mašini koja ima SSD.
E sada, Opera je dobra i sve je bolja. Ko kaže da je nekada bila bolja, lupeta. Ali da sve više posustaje za hromom, to je tačno, pogotovo što operu veeeeeliki broj sajtova ne podržava.
Iskreno se nadam da će se obistiniti ona glasina od pre par meseci, da će ih facebook kupiti.

Poslednja izmena:
Ја не бих волео да их Facebook купи, и тренутно им замерам само то што има жесток memory leak и избацује понекад. Баш ретко имам проблема са неким сајтом, да неће да се отвори у Опери.

А ствари због којих нисам прешао на други browser:
1. CTRL+TAB иде између два последњепосећена таба, не као у Chrome-у, редом
2. Доста брзо ради, кад има RAM-a
3. Дупли клик на било који текст, и одмах имам претрагу за који год сајт да сам подесио
4. Само подешавање претраге, имам IMDb, Google Images, Youtube, ToTheGame, и гомилу других претрага одмах доступно при куцању адресе
5. CTRL+SHIFT+V за отварање адресе у новом табу
6. Синхронизација на више рачунара (знам да сад и остали имају то, али овде је прво уведено) и мобилне телефоне
7. Одличан RSS читач
8. Private tab који ми значи кад радим неки сајт, па хоћу да видим како изгледа кад јесам и нисам пријављен (Chrome има само цео прозор тако постављен)
9. Одличан систем за развој сајтова, све је лепо и прегледно, могу тачно да нађем шта ми не ваља.

А мало и јер је користим од верзије, чини ми се, 5...:)

4. to imas i u ff i u chrome

6. chrome ima najbolji sync, sto je razumljivo :)

7. jesi probao feedly?

9. iskreno, dragonfly ne moze da se meri sa chrome dev tools i firebugom

Meni na primer sinhronizacija na Operi radi ali ne syncuje passworde na Operu Mini i Operu Mobile..

Не знам за FF, али нисам нешто видео у Chrome-у да могу да то одрадим? Кад означим неки текст, имам само "copy", "search with Google" и "inspect element", нема других претрага (што је и логично, је л' те)...
Нисам, овде је то у старту уграђено, и апсолутно савршено ми ради.

Па све зависи за шта... Dragonfly има рецимо претрагу по својствима елемента, док је на Chrome-у то претрага по именима елемената у документу. Ако је подешена димензија у процентима, Opera ће лепо приказати све, а Chrome не баш (а и иначе, прегледнији ми је прозорчић за то на Dragonfly-у). Са друге стране, Firebug користим за проверу :hover и осталих својстава, и тако неких ситница, а Chrome за JavaScript, тамо ми је некако најудобније. У сваком случају, увек су ми та три упаљена, али Опера ми је омиљена кад не радим.

Не знам за FF, али нисам нешто видео у Chrome-у да могу да то одрадим? Кад означим неки текст, имам само "copy", "search with Google" и "inspect element", нема других претрага (што је и логично, је л' те)...
Нисам, овде је то у старту уграђено, и апсолутно савршено ми ради.

Па све зависи за шта... Dragonfly има рецимо претрагу по својствима елемента, док је на Chrome-у то претрага по именима елемената у документу. Ако је подешена димензија у процентима, Opera ће лепо приказати све, а Chrome не баш (а и иначе, прегледнији ми је прозорчић за то на Dragonfly-у). Са друге стране, Firebug користим за проверу :hover и осталих својстава, и тако неких ситница, а Chrome за JavaScript, тамо ми је некако најудобније. У сваком случају, увек су ми та три упаљена, али Опера ми је омиљена кад не радим.

mislio sam pricas o onim custom quick search, kroz address bar...my bad :)

Ako je opera u nečemu dobra, to je private tab.
Jedina stavka zbog koje je držim na kompu trenutno. :D

Pazi ovu azdaju

2012-12-31_1454.png

Pazi ovu azdaju

2012-12-31_1454.png

Na kojoj verziji Opere ti se ova katastrofa dešava ??? Ja koristim Opera 12.12, što je i poslednji update. Ali opet imam problema sa tim opera_plugin_wrapper.exe procesom, i proseku pojede od 250 do 1.3 GB memorije... :(

Što više tabova otvorim to je situacija sve gora i gora, a fleš sajtovi kako očajno rade bolje da i ne spominjem, pogotovo kad se pređe brojka od 5 otvorenih tabova istovremeno.

Što se tiče neproverene glasine da će ih facebook kupiti, ja se iskreno tome i nadam, jer će se najzad stvari dovesti u red kada ih facebook preuzme. Opera programeri su jednostavno NESPOSOBNI da uvaže kritike korisnika i to je činjenica.

Nije ukinut, ja imam to čudo u 12.12 x64 verziji. Ne znam gde si čuo da je ukinut kada je regularno tu.

Instalirao sam sada zadnju 12.12 x64. Smanji on odma kako izadjem i udjem u Operu samo me iznenadilo kako je povukao RAM i to zbog YT.

Pa opšte je poznato da Opera KATASTROFALNO funkcioniše sa Youtube-om kao i sa sajtivima sa puno fleš animacija i grafikona...zbog toga je veoma retko koristim.

Ako se nešto drastično ne promeni do 12.50 final, kada izađe ove godine na leto, ne verujem da ću više ikad hteti ni da čujem za Operu a kamoli da je pokrenem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Moram da instaliram x86 verziju pa da vidim onda situaciju, ali moraće da sačeka 2. ili 3. januar. :)

Izasla je v12.13 i upravo mi se skrsila dok sam proveravao verziju :D

Znači stabilna:d

Čitao info, iste popravke urađene ništa vredno pomena

Nova .13 je mnogo nestabilna u odnosu na 12.12 koja je meni bila najbolja verzija u zadnjih nekoliko godina

x86, jedna od najnestabilnijih u poslednje vreme.

Vrh Dno