Šta je novo?

Televizori iz Madjarske?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na kraju ja kupio 42lm660s kod nas u Srbiji. Dajem negativnu ocenu Andoru i mogu reci da je ispao skroz neozbiljan.

TV je odlican za sad, samo da nema probijanje svetlosti po coskovima bio bi jos bolji :D

Ko nece da se cima preko Madjara moze da pogleda link s tim da mu garancija 5.godina i sigurno vazi kod nas ima ga na stanju

http://www.neptun.rs/promocije/lg-i-neptun-vam-poklanjaju.html

http://www.neptun.rs/televizori/led-tv/lg-42lm640s.html

Ovo se onda definitivno vise isplati nego da se kupuje preko "madjara". 42LM660S preko madjara kosta 740-760 eur, sto mu je nesto manje od 86.000 din. U Neptun-u je 105.000 ali se dobija na poklom i L7 telefon koji mozes`ladno odmah da prodas za 150 eur sto je oko 17.250 din a ako ti se ne zuri prodaces ga i za 170 eur. Najbitnije u svemu je sto dobijas VALIDNU GARANCIJU NA 5 GODINA a tv te kosta isto ili cak i manje nego da si ga kupovao preko oglasa i ne cimas se da li ce da ti priznaju garanciju uopste. Neko rece da LG priznaje garanciju iz Madjarske ali sta cemo ako je potrebna zamena panela jer u tom slucaju mora da se nosi u Madjarsku i zameni tv u radnji gde je kupljen a pitanje da li ces za npr. godinu i po naci prodavca od koga si kupio tv i da li ce on biti voljan da ti zameni tv u Madjarskoj jer ce tada mozda raditi sa Milka cokoladama i mesnim narescima a ne televizorima.
Ja zato savetujem svima da pre nego sto kupe tv, prvo pogledaju i ponudu u nasim radnjama jer nije sve po default-u jeftinije kod madjara. Pre neki dan sam isto gledao neki samsung koji je kod nas oko 100.000 na akcijama a kod madjara je bio 950 eur?!?
Ja sam prosle godine u ovo vreme kupio Samsung plazmu kod nas i kostala me je 20 eur skuplje nego da sam je kupovao preko oglasa iz Subotice jer sam naisao na neku akciju. Kad sam zvao i raspitivao se kod onih likova sa KP za garanciju su mi uglavnom pricali neke price, tipa to je Samsung evropska garancija i moraju ti je priznati i u nasim servisima, a jedan od njih koji je imao ubedljivo najvecu ponudu i najbolje cene, mi je otvoreno rekao da on u slucaju kvara ne nosi tv u Madjarsku nego da shvatim kao da sam ja licno kupio tv u Madjarskoj i u slucaju kvara ga sam i nosim u Madjarsku. E sad, vama koji zivite u BG-u ili Vojvodini, Madjarska i nije daleko a za mene koji sam u Nisu to bi bila prava avantura i to skupa.

Ja sam zvao neptun u vezi te promocije, ali nisu imali vise zaliha. Jedino sam nasao TV + soundbar koji mi realno ne treba.

Управо звао Нептун нема ни ЛГ640с ни 660с, такође звао сам и ЛГ продају, сервис, БГ електроник и ИГНИС нико не признаје гаранцију из Мађарске на 5 година та гаранција важи само за телевизоре купљене код нас а ја наручио 660с-ку од једног из Суботице који се куне да гаранција важи и код нас и то у једном горе поменутом сервису.Толико о томе.

Imam u planu da uzmem 42" ni veci ni manji. Planirano je da izdvojim oko 700e. Kolko je isplatljivo ici u Madjarsku ili preko nekog pouzdanog za tv? Jedini uslov je da uzmem u Madjarsku da mogu da ustedim pa eventualno nesto sto bi ovde kostalo 800+ eura da tamo ukupno platim 700e i da ovde vazi servis. Takodje nisam se ni odlucio za koju tehnologiju pa da mi neko da samo smernicu sta je za ove pare najbolje uzeti? Polako sada krecem da se upoznajem sta je aktuelno tako da cu iscitati dosta u skorijoj buducnosti.

Baš u današenjem Potrošaču u Politici ima članak o kupovini TV u Madjarskoj. Navodno, TV, koji je ovde 103.000 din, u Madjarskoj košta oko 75.000 sa porezom koji se vraća na njihovoj granici i onda izadje oko 60.000 din.

Baš u današenjem Potrošaču u Politici ima članak o kupovini TV u Madjarskoj. Navodno, TV, koji je ovde 103.000 din, u Madjarskoj košta oko 75.000 sa porezom koji se vraća na njihovoj granici i onda izadje oko 60.000 din.

I onda dodaš carinu i naš pdv... i opet će izaći jeftinije nego kod nas...

Opet navodno, i sa tim nametima je jevtinije da se pazari preko. Ne znam koliko iznosi carina, ali 20% PDV od 60.000 je 12.000 din. DODATAK: našao sam da je za robu do 3k evra carina 10%, što je sve u zbiru 79.000 din.

Poslednja izmena:
Управо звао Нептун нема ни ЛГ640с ни 660с, такође звао сам и ЛГ продају, сервис, БГ електроник и ИГНИС нико не признаје гаранцију из Мађарске на 5 година та гаранција важи само за телевизоре купљене код нас а ја наручио 660с-ку од једног из Суботице који се куне да гаранција важи и код нас и то у једном горе поменутом сервису.Толико о томе.

Šta to znači? Da priznaju garanciju ali samo na dve godine (umesto 5)?

Opet navodno, i sa tim nametima je jevtinije da se pazari preko. Ne znam koliko iznosi carina, ali 20% PDV od 60.000 je 12.000 din. DODATAK: našao sam da je za robu do 3k evra carina 10%, što je sve u zbiru 79.000 din.

Da, i tako je jeftinije. Ide valjda 10 posto carina na cenu TV-a bez afe, pa onda na sve to još pdv i to otprilike izađe malko skuplje od cene u radnjama u HU, što je opet svakako jeftinije nego kod nas. Ali zato ima prodavaca s KP koji dovoze televizore i po cenama nižim od cene u radnjama u HU. Da li im je dovoljno i pola afe ili imaju tamo neke kontakte pa dobijaju televizore i po nižim ili dilerskim cenama... ko će ga znati, ali čini mi se da je jeftinije uzeti tv preko KP, nego se sam cimati s dovlačenjem TV-a iz HU.

1 euro = 288 forinti.
friska informacija ;)

Ja malopre pozvao ovog mog da vidim da li je poručio tv i kaže da je upravo prošao granicu, naravno s TV-om. Sutra mi šalje TV, prekosutra stiže. Ou jea!!! :smoke:

Jel prodaje neko ove modele:
Sony 3D KDL-40HX755
Toshiba 3D 42VL863G
Toshiba 3D 42VL963G
Ne mogu ih naci nigde po oglasima.

cestitke iz Budimpeste :D

Komunalna policija. Oni jeftino prodaju tv-s oduzete na ulici. :beat:

Inače, kada su već ranije navođena neka imena, od Andora sam ja i razni prijatelji, uzimali dosta toga, od foto opreme i tv-a i preporučivao sam ga nekim poslovnim saradnicima koji su uzimali tv-e. Za sada su sve pozitivna iskustva, jedan lcd je išao nazad na zamenu preko njega u garanciji i sve ok.
Više puta sam uzimao lično od njega i ne deluje kao neko ko bi namerno nešto izbegavao, možda je samo u gužvi ovih dana.
On je stekao reputaciju prvo kao pouzdan prodavac foto opreme, radi to dugo.
Nemam nikakav interes u vezi toga, samo prenosim iskustvo :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno