Šta je novo?

Televizori iz Madjarske?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ali sam cuo da je G30 poslednja 2D plazma. 3d mi nije interesantan ni malo, pa sam se zato odlucio za G30 seriju :)
Ako imas bolji predlog za iskljucivo 2d bluray content slobodno predlozi, kvalitet slike je najvaznija stavka, daleko vaznija od tehnologije, ficursa i ostalih giga mega *******cija za decu. Cak ni dijagonala nije obavezna da bude 50", moze i manja al da je slika brutal :)

Sorry unapred za oftopičarenje, ali možda još nekom odavde bude značila ova informacija.

Nemoj uopšte da gledaš te stare 2d varijante, jer imaju mnogo lošiji filter u odnosu na 3D varijante i nisu uopšte za gledanje po danu ili u iole svetlijoj sobi, jer će boje biti isprane, a crna će više biti zelena.

Treba uzeti ST, GT ili VT seriju, koje su sve 3D modeli, ali ne prvenstveno zbog 3D-a već zbog mnogo boljeg filtera koje ti paneli imaju. Zbog toga 2D sadržaj izgleda daleko bolje nego na isključivo 2D modelima, tako da slobodno gledaj st ili gt seriju ukoliko imaš love, da i ne pominjem VT seriju.

Dakle 3D modeli imaju daleko bolju 2D sliku od isključivo 2D modela. Inače ST50 i GT50 su maltene identični po pitanju samog kvaliteta slike. GT serija ima dual core proc za smart funkcije i još neke dodatne opcije, kao i THX modove.

Ali kad se sve sabere, ako bi kalibrisali oba modela i pustili isti izvorni materijal i uradili sajd baj sajd poređenje, retko ko bi primetio razliku, dok bi istrenirano oko možda primetilo neku malu razliku u testovima ili dok se koncentriše baš na neke detalje... ali kad se čovek zavali u fotelju-krevet itd i pusti neki film da gleda, pitanje je koliko je ta mala razlika bitna, pa čak i nešto zahtevnijim korisnicima. A najveće pitanje je koliko to opravdava razliku u ceni.

Iako smatram da sam picajzla po pitanju PQ, opet sam izabrao ST seriju, jer mislim da je bolja kupovina u odnosu na GT kad se pogleda odnos cene i kvaliteta... i da imam više love, pre bih uzeo veću dijagonalu ST, nego manju GT. Da imam mnogo love, uzeo bih najveću dijagonalu VT serije i ne bih se uopšte smarao sa višemesečnim šaltanjem svih mogućih foruma, testova itd... :d

Ali kad čovek sagleda uvaženo mišljenje frikova sa AV foruma koji kažu da je ST50 uglavnom bolji od GT30 varijante, a televizori se ne menjaju svake godine, ako bi neko uzeo ovogodišnju ST seriju, to bi mu došlo maltene isto kao da je prošle godine uzeo GT seriju, ali po ceni ST serije. I to tako valjda ide svake godine, ovogodišnja ST varijanta ima većinu iznutrica od prošlogodišnje GT serije, plus malo smart yajebavancija, pa neki hercovi ovamo, pa onamo... i dođe se do toga da je ST50 malko bolji od GT30 serije.

Ako je tako, onda bih praktično bolje prošao od nekoga ko je prošle godine za dosta više para uzeo GT30, a uživamo maltene podjednako.

Zbog toga je meni ST serija best buy, a cene su sad kod mađara bezobrazno niske. Joj, ko će da dočeka vikend, samo da mi stigne moja bebica...:d

Poslednja izmena:
Da odgovorim na ranija pitanja: Racun nisam dobio a garanciju sam dobio overenu ali nigde ne piše do kada je garancija. Tražiću da mi pošalje bar fotokopiju da imam kod sebe za svaki slučaj. Satelitski risiver na LG 660s sam probao i uhvatio mi je sve slobodne satelitske kanale ali meni to ne odgovara jer imam već sat. risiver DM 500HD i cardsharing ali ta opcija nije loša ko to nema .Na Samsungu nisam probao satelitske kanale da uhvatim ali verujem da je ista priča.

Garancija treba da je overena pečatom prodavca gde je kupljena a datum kupovine treba da stoji na pečatu ili blizu njega. Traži bar kopiju računa. Jer sa njom ćeš bar u Mađarskoj moći ostvariti garanciju ako ne daj bože ustreba. Nerazumem što tako nerado daju originale. Predpostavljam da rade neke mahinacije u dilu sa Mađarskim carinicima.

Boje se da daju originale da ih ne bi neko pratio i kada nakupi dovoljno sutra hapsio. To sto oni rade je da imaju svoje ljude na prelazu i pre nego sto stanu u kolonu telefonom pozovu i onda prodju, a posle to placaju. Niko ih ne gleda sta nose, a AFU vracaju na granici u roku od 6 meseci. Ne vracaju odmah da ne budu sumnjivi vec kada nakupe 2-3 meseca.

Garancija treba da je overena pečatom prodavca gde je kupljena a datum kupovine treba da stoji na pečatu ili blizu njega. Traži bar kopiju računa. Jer sa njom ćeš bar u Mađarskoj moći ostvariti garanciju ako ne daj bože ustreba. Nerazumem što tako nerado daju originale. Predpostavljam da rade neke mahinacije u dilu sa Mađarskim carinicima.

Garancija mi je overena pečatom E-digtal radnje, i datum mi je 20.12.2012.pored pečata ali sav tekst je na madjarskom i ne vidim nigde da piše ništa slično 5 god... Tražiću mu fotokopiju računa jer verovatno ima više TV-a na jednom računu pa ne može da daje original.

@marudza Valjda ti je bitno da su bar full HD...

Ne bi bilo loše da napravimo novu temu iu kojoj bi bila lista ljudi koji su sigurni da sada kupuju tv, sa modelima za koje će se opredeliti.

Zatim sa tom listom lepo kontaktiramo par jačih likova sa KP i dogovorimo cene način i rokove isporuke.

Ja sam danas, ne znajući za ovu priču ovde, zbog 46" Samsunga zvao Vladimira (jednog od onih sa prve strane) koji radi sa Žarkom, koji mu je valjda brat i ima dosta pozitivnog feedbacka, kao i još jednim likom koji se takođe dosta reklamira na KP.

Dakle njih trojica su sigurno ozbiljna ekipa, pretpostavljam da je isto tako ozbiljan i Andor koji se ovde pominje.

Poslednja izmena:
@tatalo
O tome sam ti ja već pisao. Kad udješ na sajt eDIGITALA i otvoriš link ka toj akciji 42LM660+XBOX lepo piše garancija 2.godine a dole niže da ima mogućnost doplate za 1,2 ili 3 godine. Ja mislim da je to grancija na 2.godine al nemogu 100% tvrditi nisam je video jer da je 5.godina treba da ima onaj znak 5Ev... U krugu il tako nešto. Pošalji mi na PP tvoj mail. Posla ću ti na njega mail njihovog prodavca iz te radnje u Segedinu. Njemu možeš da pišeš na srpskom jer ga dobro zna momak je rođen u Novom Sadu. Naj bolje da njega pitaš dali je ta garancija na 2. ili 5. godina Mislim da ćeš tako dobiti pravi odgovor.

Legendo! A da li si primetio da je ekipa među skupljima. O ocenama ja nebih puno komentarisao ali bih se zapitao dal je moguće da su sve pozitivne kao da to ne može da se štima u dilu sa tim ko drži sajt il da sam sebi piše na neke načine pozitivne ocene. Ja u te ocene NEVERUJEM !

Poslednja izmena:
@marudza Valjda ti je bitno da su bar full HD...

Ne bi bilo loše da napravimo novu temu iu kojoj bi bila lista ljudi koji su sigurni da sada kupuju tv, sa modelima za koje će se opredeliti.

Zatim sa tom listom lepo kontaktiramo par jačih likova sa KP i dogovorimo cene način i rokove isporuke.

Ja sam danas, ne znajući za ovu priču ovde, zbog 46" Samsunga zvao Vladimira (jednog od onih sa prve strane) koji radi sa Žarkom, koji mu je valjda brat i ima dosta pozitivnog feedbacka, kao i još jednim likom koji se takođe dosta reklamira na KP.

Dakle njih trojica su sigurno ozbiljna ekipa, pretpostavljam da je isto tako ozbiljan i Andor koji se ovde pominje.

I ja sam to predlozio nesto slicno u smislu udruzivanja, da oni su kao ozbiljni ali i najskuplji! U svakom slucaju podrzavam predlog dajte da stavimo konsenzus na ovo, he! Mada sta god i kako god ta roba nece stici do 7 8 9 jan.

@tatalo
O tome sam ti ja već pisao. Kad udješ na sajt eDIGITALA i otvoriš link ka toj akciji 42LM660+XBOX lepo piše garancija 2.godine a dole niže da ima mogućnost doplate za 1,2 ili 3 godine. Ja mislim da je to grancija na 2.godine al nemogu 100% tvrditi nisam je video jer da je 5.godina treba da ima onaj znak 5Ev... U krugu il tako nešto. Pošalji mi na PP tvoj mail. Posla ću ti na njega mail njihovog prodavca iz te radnje u Segedinu. Njemu možeš da pišeš na srpskom jer ga dobro zna momak je rođen u Novom Sadu. Naj bolje da njega pitaš dali je ta garancija na 2. ili 5. godina Mislim da ćeš tako dobiti pravi odgovor.

Zar argep nema bolju ponudu?

@balkanac Dobro, to sad kad stignu - stignu, dogovorićemo pa ćemo videti šta kome odgovara.

Tačno je da jači prodavci imaju i jače cene ali su sigurniji. Pre će neko od tih tipova koji stalno idu tamo - amo moći da odnese tv na reklamaciju, zlu ne trebalo, nego neki lik koji je prodao dvadesetak televizora sve skupa.

Poslednja izmena:
@balkanac Dobro, to sad kad stignu - stignu, dogovorićemo pa ćemo videti šta kome odgovara.

Tačno je da jači prodavci imaju i jače cene ali su sigurniji. Pre će neko od tih tipova koji stalno idu tamo - amo moći da odnese tv na reklamaciju, zlu ne trebalo, nego neki lik koji je prodao dvadesetak televizora sve skupa.
Koji tv merkas?

@balkanac
Argep ti je samo pretraživač za poređenje cena. Na njemu je najviše prodavnica iz Budimpešte. Iz Segedina su tu eDiital, 220Volt. Ima i PCDREAMSHOP on je iz Kalocha mesto na 50-tak km od Kelebije. Treba se koncentrisati na Segedin jer u Budimpeštu nevredi ići ispod 10komada. A to je teško organizovati.

@mađija Ovde nas već ima za desetak komada, mada se slažem da to nije lako organizovati.

@balkanac samsung 46es6540 ili lg620s /640s mada mi ni panasonic st50 ne bi loše došao jedino se plašim IRa i burn ina.

Je l' imao neko iskustva sa ovim prodavcem (novak) na kupujemprodajem? Ima ok cenu za TV koji hoću (LG 32LS5600 - 330e).

Bilo ko? :) Večeras treba da naručim TV, pa bi mi značila informacija, znam da preterujem sa brzim traženjem odgovora, al' najsigurnije mi je ovde. Andor se ne javlja ni na mail ni na telefon.

Je l' imao neko iskustva sa ovim prodavcem (novak) na kupujemprodajem? Ima ok cenu za TV koji hoću (LG 32LS5600 - 330e).
Ja bih ti savetovao da ideš na 32LS570S, cena treba da je 350, mala je razlika a Smart dobijaš, ako ti trebaju te funkcije. I ja sam hteo 5600 seriju ali je bilo da čekam 5-6 dana ili odmah 570S i rešio se za +20 evra da uzmem bolji i to odmah.

Javiće se čovek, nedostupan je zato što je u Mađarskoj.

Pozdrav !!! Zanima me,dali je neko testirao model Samsung UE40ES6540,planiram da ga kupim pa bi mi oomogla neka informacija,posto ga nisam video uzivo!? Hvala unapred!!!

Bilo ko? :) Večeras treba da naručim TV, pa bi mi značila informacija, znam da preterujem sa brzim traženjem odgovora, al' najsigurnije mi je ovde. Andor se ne javlja ni na mail ni na telefon.

Sacekaj malo da prodje euforija oko praznika bice televizora. Ja sam ga kontaktirao ranije i evo nekih cena

novak 27.11.2012 09:16h
Odgovori
620 je 580,660 je 730,640 nemam,dobijes fiskalni i garantni list s tim ga nosis u ovlascen servis...pozzz

Ja nebi uzimao nista manje od 40 dijagonale a za LG samo LM serija pa makar to bio LG42LM3400 nije tako skup a dobar je model za te novce. Jer mislio sam da ce mi biti 42 velik al sad vidim da bi mi 47 bila pun pogodak. Al sad je gotovo.

Poslednja izmena:
Pozdrav !!! Zanima me,dali je neko testirao model Samsung UE40ES6540,planiram da ga kupim pa bi mi oomogla neka informacija,posto ga nisam video uzivo!? Hvala unapred!!!

Ja sam ga testirao u jednoj prodavnici televizora u Novom Sadu. Dobar je tv dizajn extra, al od 3d-a boli glava nakon 5.minuta gledanja

Imam ja taj model Samsunga. Reci sta te tacno interesuje.

Ja sam ga testirao u jednoj prodavnici televizora u Novom Sadu. Dobar je tv dizajn extra, al od 3d-a boli glava nakon 5.minuta gledanja
Hvala na odgovoru. Za 3d mi i nije toliko vazno. Bitno mi je da je slika ok i da Wi-Fi radi ok. Koliko vidim dizajn je lep. Nasao sam ga na KP od raznih prodavaca iz SU. Cena mu je oko 680 eura. Moze li neka preporuka...treba mi neko proveren od ovih prodavaca. Znacilo bi mi necije iskustvo pri kupovini!!!

..... Moze li neka preporuka...treba mi neko proveren od ovih prodavaca. Znacilo bi mi necije iskustvo pri kupovini!!!.......

Niko to nemoze sa sigurnoscu da ti preporuci. Evo ti jedan savet od mene a ti uradi sta hoces. Za kupovinu Samsunga trazi prodavca koji ce u slucaju kvara nositi tv u Madjarsku na servis. I obavezno garancija overena pecatom i datum kupovine na njoj i minimum kopija racuna. Original ti i netreba jer na servis u Madjarsku mozes odneti i kopiju priznace ti. Dobro je da imas tu garanciju i kopiju racuna jer ako nebudes mogao da stupis u kontakt sa trgovcem sa KP imas papire pa mozes ne daj boze sam odraditi.

3D je podnosljiv nije toliko naporan kao sto se vecina ljudi prica. Mada to pricam za vece 3D ripove preko 10-ak GB, oni od 1-2 GB su zamorni i dosta mutnija slika. Preporucljivo da se gleda u zamracenoj prostoriji, flickering primecujem samo preko dana kad su podignute roletne u sobi.

2D Slika je odlicna. Koristim na njemu IPTV, XBOX i PC. Wifi ne koristim, sve je preko kabla. HD filmove gledam preko PLEX servera (http://www.plexapp.com/), takodje ima i svoju aplikaciju koja se instalira na TV HUB-u.

Trebalo bi da dobijes bolju cenu za TV, obicno daju prodavci razlicitu cenu kad pozoves nego na KP.

Poslednja izmena:
Niko to nemoze sa sigurnoscu da ti preporuci. Evo ti jedan savet od mene a ti uradi sta hoces. Za kupovinu Samsunga trazi prodavca koji ce u slucaju kvara nositi tv u Madjarsku na servis. I obavezno garancija overena pecatom i datum kupovine na njoj i minimum kopija racuna. Original ti i netreba jer na servis u Madjarsku mozes odneti i kopiju priznace ti. Dobro je da imas tu garanciju i kopiju racuna jer ako nebudes mogao da stupis u kontakt sa trgovcem sa KP imas papire pa mozes ne daj boze sam odraditi.
Hvala puno na pomoci!!!

Otvorio sam novu temu vezanu za grupnu kupovinu TVa o kojoj smo diskutovali ovde, molim zainteresovane da se prijave.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno