Kobayashi Maru
Slavan
- Učlanjen(a)
- 23.10.2006
- Poena
- 380
Ali sam cuo da je G30 poslednja 2D plazma. 3d mi nije interesantan ni malo, pa sam se zato odlucio za G30 seriju
Ako imas bolji predlog za iskljucivo 2d bluray content slobodno predlozi, kvalitet slike je najvaznija stavka, daleko vaznija od tehnologije, ficursa i ostalih giga mega *******cija za decu. Cak ni dijagonala nije obavezna da bude 50", moze i manja al da je slika brutal![]()
Sorry unapred za oftopičarenje, ali možda još nekom odavde bude značila ova informacija.
Nemoj uopšte da gledaš te stare 2d varijante, jer imaju mnogo lošiji filter u odnosu na 3D varijante i nisu uopšte za gledanje po danu ili u iole svetlijoj sobi, jer će boje biti isprane, a crna će više biti zelena.
Treba uzeti ST, GT ili VT seriju, koje su sve 3D modeli, ali ne prvenstveno zbog 3D-a već zbog mnogo boljeg filtera koje ti paneli imaju. Zbog toga 2D sadržaj izgleda daleko bolje nego na isključivo 2D modelima, tako da slobodno gledaj st ili gt seriju ukoliko imaš love, da i ne pominjem VT seriju.
Dakle 3D modeli imaju daleko bolju 2D sliku od isključivo 2D modela. Inače ST50 i GT50 su maltene identični po pitanju samog kvaliteta slike. GT serija ima dual core proc za smart funkcije i još neke dodatne opcije, kao i THX modove.
Ali kad se sve sabere, ako bi kalibrisali oba modela i pustili isti izvorni materijal i uradili sajd baj sajd poređenje, retko ko bi primetio razliku, dok bi istrenirano oko možda primetilo neku malu razliku u testovima ili dok se koncentriše baš na neke detalje... ali kad se čovek zavali u fotelju-krevet itd i pusti neki film da gleda, pitanje je koliko je ta mala razlika bitna, pa čak i nešto zahtevnijim korisnicima. A najveće pitanje je koliko to opravdava razliku u ceni.
Iako smatram da sam picajzla po pitanju PQ, opet sam izabrao ST seriju, jer mislim da je bolja kupovina u odnosu na GT kad se pogleda odnos cene i kvaliteta... i da imam više love, pre bih uzeo veću dijagonalu ST, nego manju GT. Da imam mnogo love, uzeo bih najveću dijagonalu VT serije i ne bih se uopšte smarao sa višemesečnim šaltanjem svih mogućih foruma, testova itd... :d
Ali kad čovek sagleda uvaženo mišljenje frikova sa AV foruma koji kažu da je ST50 uglavnom bolji od GT30 varijante, a televizori se ne menjaju svake godine, ako bi neko uzeo ovogodišnju ST seriju, to bi mu došlo maltene isto kao da je prošle godine uzeo GT seriju, ali po ceni ST serije. I to tako valjda ide svake godine, ovogodišnja ST varijanta ima većinu iznutrica od prošlogodišnje GT serije, plus malo smart yajebavancija, pa neki hercovi ovamo, pa onamo... i dođe se do toga da je ST50 malko bolji od GT30 serije.
Ako je tako, onda bih praktično bolje prošao od nekoga ko je prošle godine za dosta više para uzeo GT30, a uživamo maltene podjednako.
Zbog toga je meni ST serija best buy, a cene su sad kod mađara bezobrazno niske. Joj, ko će da dočeka vikend, samo da mi stigne moja bebica...:d
Poslednja izmena: