Šta je novo?

AMD Radeon 7870/7850 zvanicna tema

Zadovoljan sam kako kartica radi, mada sam u pocetku bio malo skeptican kada je u pitanju Gigabyte ali su oovog puta odradili fenomenalan posao sa celom 7xx serijom,

Da li si probao dizati napon vjerujem da tvoj primjerak uz malo napona moze do 1300mhz, imas predobar primjerak HD7870 kartice mada po svim testovima kazu da je jedan od najbolji modela HD7870, ali i cjenom je jedan medju skupljim :)
Je li ti mrsko da pokrens afterburner i da vidimo kolike su temperature u idlu na koliko vrte ventovi u idle rezimu.

iz kog programa je ta tabela? hvala na lepom prikazu. evo slike grafike i testa iz heavena na 1100/1300 na def voltaziPogledajte prilog 103332Pogledajte prilog 103333

izvini samo jos jedno pitanje,sta je bolje da jurim max iz gpu(preko 1200) ili iz memorije (preko 1400) posto vec imam jedan profil u afterburneru koji prolazi sve testove sa 1180/1400 sa naponom 1.26v

Koje drajvere koristis?

Btw, aj okaci unigine sa max klokovima ako ti nije problem.

P.S.

Bilo bi super da ima neka GTX660 za poredjenje.

@Paradigma, ti bese imas jednu GTX660?

goldi,ni gpuz ni afb ne pokazuju na koliko se vrte ventilatori vec samo %, iskreno nisam je mucio niti planiram sa ovim sam sasvim zadovoljan za sada, mozda uskoro kada budem promenio procesor :)

Vent 40% u idle-u? Auh pa kako to, da nije malo mnogo. Meni na Sappire u full loadu ide do 45%, a u idle je 20%. Do koliko % ide u full loadu onda? Hmm i nema voltage tuning-a sa MSI Afterburnerom, tj nije podrzana ili nisi ukljucio opcije za voltage tweak?

po defaultu je 40, totalno necujna, maksimalno sto sam video je bilo nekih 59-60,i tada je temperatura 60C, voltage tunnig je podrzan ali nisam ukljucio, za sada je sve na defaultu :)

evo mogu ja da opicim jedan unigine sa svojom 660-kom ako hocete :)

@dovla vidio sam da ne prikaziva zato sam te i zamolio da postavis sliku afb, medjutim fenomenalna kartica temp. odlicne led ledeni, malo je gigabyte postavio fan agresivnije o tome se moze i ovde procitat
http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_radeon_hd_7870_oc_review,9.html
Mozes ti naravno podesavat na koliko hoces da se fan okrece, ali ako je tiha zasto dirat ista samo vozi i uzivaj, imas vrhunski primjerak max temp 60c to je fenomenalno mada svi testovi to potvrdjuju da je karta hladna i tiha i da se zvjerski klokuje.
Definitivno No 1 kad su u pitanju HD7870 kartice ;)

Evo moje 660-ke na deff,ista setovanja za Unigine,i ista rezolucija:

attachment.php

Posle cu izvrteti na max stabilnim klokovima,cisto da mozemo da imamo neko poredjenje.

Prilozi

• unigine.PNG
    unigine.PNG
    393.4 KB · Pregleda: 192
Nisu ista setovanja stavi aax8 kao kod kolege dovle ;)
1680x1050 aa x8 post 542 stavi ista podesavanja tipujem da ce biti jako blizu kartice :D

Poslednja izmena:
uh,nevideh da je stavio na 8x AA :wall: cu da izvrtim ponovo,za koji min ;)

evo ga sa 8xAA,def vs OC (+60 mhz za GPU i +300mhz za memoriju,procesor na deff)

attachment.php

attachment.php

Prilozi

• UNIGINE DEFF.PNG
    UNIGINE DEFF.PNG
    304.9 KB · Pregleda: 197
  • unigine OC.PNG
    unigine OC.PNG
    203.7 KB · Pregleda: 198
aaauu koja razlika kida ova 7870-ka bravo svaka cast

po defaultu je 40, totalno necujna, maksimalno sto sam video je bilo nekih 59-60,i tada je temperatura 60C, voltage tunnig je podrzan ali nisam ukljucio, za sada je sve na defaultu :)

Ajd ukljuci voltage tunnig, cisto da razbijemo dileme, trileme...;) pa okaci shot MBA.

Malo te zeza samo min fps,kontam da je do procesora...aj izvrti sa kartom na deff,ako te ne mrzi.

Aj ako hoce neko nek izvrti benc sa mojih postavkima da vidim koliko ce biti razlika kad budem menjao karticu

Prilozi

• Screenshot - 25.11.jpg
    Screenshot - 25.11.jpg
    107.6 KB · Pregleda: 56
Vent 40% u idle-u? Auh pa kako to, da nije malo mnogo. Meni na Sappire u full loadu ide do 45%, a u idle je 20%. Do koliko % ide u full loadu onda? Hmm i nema voltage tuning-a sa MSI Afterburnerom, tj nije podrzana ili nisi ukljucio opcije za voltage tweak?

meni je sa asusom 30% idle a max 47% na auto na 65 c max

u pitanju je asus sabertooth 990fx r2.0, napon je 1.33v,

Poslednja izmena:
u pitanju je asus sabertooth 990fx r2.0, napon je 1.33v,
extra,hvala na odgovoru,sad cu da probam i ja sa 2900nb,nesto ga bas i nisam ganjao preko 2600 sa 1.25v evo i mog rezultata na max heaven,1120/1300 na def 1218v,rez 1600/1024 sshot-1.jpg

evo slika na 1100/1300 na full hd rezoluciji i sve na max u heaven i performance u vantagesshot-12.jpgsshot-1.jpg sutra cu malo sa 1200/1400 da vidimo razliku:d

Poslednja izmena:
Ako se pogledaju ova 2 rezultata u Heavenu od Gigabyte HD7870WF3 i MSI GTX660TFIII moze se ouciti po prilicna razlika u ovome testu oko 17% u korist HD7870 kartice nije zanemariva razlika.
Karte su kloknute onako za svaki dan, mozda nisu max zategnute, ali tu je to, definitivno se u ovome testu bolje snalazi AMD-e kartica :wave:
HD7870 heaven.jpg vs GTX660 heaven.PNG
Bez AA gtx660 se prilicno dobro drzi, ali sa AAx8 pocinje da zaostaje i to poprilicno 17% nije bas mala razlika.

Evo jedne HD 7950 @ 1200/1700, cisto da se vidi i razlika izmedju klasa.... Dobro se HD 7870 drzi...

I da napomenem min. fps nije dobar, to je nesto sto izbaci na samom pocetku testa, pise 40fps a kao min. je 19fps, ima bug benchmark.

Prilozi

• Heaven_7950_OC.jpg
    Heaven_7950_OC.jpg
    247.6 KB · Pregleda: 75
Poslednja izmena:
Evo jedne HD 7950 @ 1200/1700, cisto da se vidi i razlika izmedju klasa.... Dobro se HD 7870 drzi...

I da napomenem min. fps nije dobar, to je nesto sto izbaci na samom pocetku testa, pise 40fps a kao min. je 19fps, ima bug benchmark.

Definitivno se HD7870 dobro drzi tvoja HD7950 je bas naklokana posteno 50% oc kapa dole, ali opet je 20%brza od Gigabyte HD7870, ovaj primjerak kod kolege @dovle bas je odlican, super ekstra hladna karta sa odlicnim oc mogucnostima na def naponu, bas je ubo dobar primjerak ;)

Nadam se da cu imati malo vremena za praznike da testiram za ovu zverku :)
3dmark11.png
gpu score zadovoljava :) , cpu je phenomII x3..

Nikad nisam imao kartu koja je na idle 25c na load ne prelazi 58c. Ventilatori se na 70% skoro i ne cuju..
90% vremena kada sam za kompom radim u photoshopu i mogu reci da se razliku u ostrini slike izmedju brendova vidi.
Asus(7870-DC2-2GD5-V2) je ipak vrh sto se prikaza tice. Za sad veoma zadovoljan :wave:

Poslednja izmena:
Ahahhah kakav si to link postavio kad ne mogu ni da ga otvorim :D
Kliknem krene da se otvara u novom tabu i ugasi mi se tab :p

Vrh Dno