Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Imam problem od pre par sati, pre neki dan sam aktivirao SpeedUP u nadi da ce zabosti, sto je I bio slucaj. Par dana sam uzivao u 6 Mbps tj sve do danas dok sestra nije iskljucila modem, kada sam ga upalio u modemu pise da imam 6 Mbps down I 1 Mbps UP ali brzina ne prelazi 1.5 Mbps down. Ima neko neki savet za resenje mog problema? Zelim nazad 6 Mbps xD

Pozovi tehnicku podrsku i izlozi problem.

Za pocetak odradi deaktivaciju speed up pa vidi kako se ponasa ako i dalje ne valja onda aktiviraj ponovo i trebalo bi da proradi ...

da ne otvaram novu temu, zanima me, posto mi je non stop pucao adsl, zamenili su mi prvo spliter, pa sad i modem, i rekli da ako bude FEC i CRC erora da je do kucne instalacije...nema pola sata kako su otisli, vec gomila erora:

FEC Error 0
CRC Error 157
HEC Error 1417

jel to sigurno do kucne instalacije, posto sam 2008/9. koristio telekom adsl i nije 2x puko, a sada puca ko blesav...? ili je do zaglavljenog speed up-a?

Koliki je SNR? Ako je mali (oko 6 ) onda je linija jako losa. Treba da bude veci od 10 da bi ADSL pristojno radio.

jel to nesto od ovoga, posto snr skracenicu nigde nisam video...

Operation Data Upstream Downstream
Noise Margin 25.2 dB 26.0 dB
Attenuation 7.9 dB 12.1 dB

sad me zvali iz call centra, kazu da je nesto, nez sta rece oko 7, i da treba da bude vece, i da susti veza na fiksnom dok pricamo, i pitao me koliko mi daleko centrala, a centrala mi je uz kucu, nema 5 metra bukvalno...kao zatvoricu ja ovu zalbu, a u napomeni cu napisati ove detalje koji nisu bas sjajni...i to kad vide zatvoreno, nece niko ni da cita napomenu...

Tu je negde vlaga usla u kabl ili mikrofilter ne valja.

opet poceo da puca ko blesav...znaci tipujete na kucnu instalaciju? -.-

Kucna instalacija ili parica posto susti dok razgovaras telefonom.

opet poceo da puca ko blesav...znaci tipujete na kucnu instalaciju? -.-

Nisi jedini kome puca veceras net, evo meni do veceras je net radio ko podmazan a od pre jedno sat vremena puca ko blesav i to bez nekog razloga. Tako da ne mora da znaci da je strikno do tebe mozda je negde napolju problem izmedju centrale i tvoje kuce/zgrade.

Meni poceo da baguje net veceras opako. Jedno 10-20 sekundi salje zahtev za otvaranje bilo koje stranice u browserima pa tek onda otvara normalno.

Kod vas?

Jel zna kakve su sanse da izbace neku promociju u narednih mesec dva, tj bar da moze ugovor na godinu dana? Trenutno mogu samo ADSL da uzmem, nista od optike, pa ne znam jel da potpisujem ovaj 10/1 paket na 2 godine, ili da sacekam jos, trenutno sam na 8/1, istekao mi ugovor pa me sad deru, 4000 mesecno

Samo ti čekaj, isplatiće ti se da plaćaš duplo nego da potpišeš dupli ugovor iz principa, oni takve vole najviše.

Telekom nikada nije imao ugovore na godinu dana niti će ih kad imati.Verat je jedan od retkih adsl provajdera koji imaju ugovor na 12 meseci i tamo je još uvek aktuelna ponuda 6/1 za 1590,00 din i ugovor na godinu dana.

Telekom nikada nije imao ugovore na godinu dana niti će ih kad imati.Verat je jedan od retkih adsl provajdera koji imaju ugovor na 12 meseci i tamo je još uvek aktuelna ponuda 6/1 za 1590,00 din i ugovor na godinu dana.
Telekom je imao ugovore na godinu dana. Jedan ugovor sam potpisao 2010. godine klik 4 po ceni klik 1, takozvani studentski paket, a drugi ugovor sam potpisao 2011. godine, 50% nize cene.

i ja sam potpisao ugovor kako pise u njemu sa minimalnim trajanjem od godinu dana klik 1 za 1500 tako nesto pa sam posle povecao na klik 4, po meni da su dali 10/1 za 1500 bilo bi idealno na 2 godine :)

p.s da se posle nekoliko meseci ili pola godine ne jedes sto imas 5/1 za iste pare a ostali imaju 10

Shvatite da ADSL ne može da izgura više i ovo je plafon. Smanjiti cenu neće, a dok VDSL zaživi, proći će i 3 godine.

Tacno. Od 01.07.2012 koristim Verat. Ali nije tacno da telekom nikada nije imao ugovore na godinu dana i da ih nikad nece imati.

Shvatite da ADSL ne može da izgura više i ovo je plafon. Smanjiti cenu neće, a dok VDSL zaživi, proći će i 3 godine.

Pa mozda bi mogli da spuste cenu ali ovo je Srbija i niko nece da radi na svoju stetu. Mogu oni nama da ponude 20 Mb/s za 1.500 dinara ali *** sto bi to radili kada ovako mogu da pune svoj i drzavni dzep.

A dok dodje VDSL kod nas vec ce manje vise u svim gradovima biti optika pa ce onda da se cesu kada masa krene masovno da prelazi na optiku.

Ja sam podpisao ovaj ugovor na 2 godine i uzeo 10/1 Mb/s u nadi da ce dok istekne ovaj ugovor da Targo Telekom udje u Novi Sad i da krenu da nas prikljucuju, kada sam zvao TT i pitao ih jel imaju u planu da pokriju NS oni su mi odgovorili da imaju u planu celu Srbiju da pokriju ali da sada podle Novog Beograda nezaju u kom pravcu da krenu madasam cuo da su stigli do Nove Pazove pa se nadam da ce u narednih dve godine uci u NS i da cu konacno dobiti net kakav treba da bude.

Jedino me kod Telekoma nervira sto zahtevaju da svakog meseca na vreme izmirujes svoju obavezu a oni nisu u stanju da obezbede stabilan link da ne puca net, desi se da po mesec dva ne vidim ni jedan prekid adsl-a i onda u jednom danu dodje to 3-4 puta da mi ruter izgubi link. Mogu da predjem preko toga ali necu jer svi nesto zahtevaju pa sto bih onda ja bio drugaciji.

Potpisao danas 10/1 paket... dođem kući, odradim speed test i evo:

2393625062.png

Zvao ih... videćemo...

Vrh Dno