Šta je novo?

3d titlovi za LG LM 620

Posle 2 h trazenja resenja, posto i mene zanima, naletim na
"LG TV is totally capable of playing subtitles over the DNLA. Works perfect with Nero Media Server 4 on my notebook. "
I stvarno radi :)
probao sam:
serviio
PS3 ms
KooRaRoo Media
i moguce jos neki, vise se i ne secam...
Svi navodno pushtaju .srt, ali ja nisam uspeo ni 1 da poteram...
Ali zato je Nero media home 4 essentials - server koji sam dobio uz TV proradio iz prve....
Probaj pa javi
pozz

Skinuo sam i njega,ali i dalje ne vidi srt fajlove :(
Postoje li mozda neka podesavanja?

Ne, nista kao PS3 media s, nista komplikovano... samo ono vezano za foldere i sam program...
Ne znam sta zeza kod tebe...
Mada, ja imam 640 model, ali sam ono citao za 620.....

u serviio aplikaciji, na prvoj strani gde su izlistani dlna uredjaji pored tv-a pise generic profile. Proenite to u lg tv ili koji vec imate.

hmmm zasto nemam edit??

probaj ovo:

HI

I found a way that subtitles works.

1. The movie and subs must be in same directory.

2. The 2 files have same name besides suffix.

3. There must be no blank spaces in movie & sub file name (see example)

Just like this.

my.movie.avi
my.movie.eng.srt

This will not work.

my movie.avi
my movie eng.srt

See the difference.......It works for me always

Mada kod mene radi :
Gone In Sixty Seconds, 1080p.AC3.mkv
Gone In Sixty Seconds, 1080p.AC3.srt

u serviio aplikaciji, na prvoj strani gde su izlistani dlna uredjaji pored tv-a pise generic profile. Proenite to u lg tv ili koji vec imate.

HEHE, u pravu si, sa tim radi prevod i iz Serviia.... Hvala.... :)

Probacu (kad budem imao vremena) da napravim plugin za serviio da kapira .ass titlove. Titlovi koje LGTV pusta u 3D modu su pomalo cudni, tj. nisu ispred scene nego ponekad ulaze u scenu i jako je tesko citati.

To sam i ja primetio i nisam nasao resenje kako da ih pustim da se vide ispred svega. Ako napravis taj plugin obavezno podeli sa nama :)

@boki019-probao sam i to sa ubacivanjem tacke izmedju reci,ali nece!
@yooyo-i u ps3 sam promenio generic u lg tv.ali dzaba..apsolutno ne vidi srt.
Vec dva dana googlam i nista...Taj model 640 cita srt,ali ovaj izgeda nece.Ako ima neko lm620 dobro i bilo da se javi,jer i pored velike podrske i pomoci ljudi na forumu ne uspevam u nameri da gledam fimove s prevodom!
pozz i hvala svima na pomoci i trudu:)

Namestio sam LG TV u Serviio i prevod radi. U pitanju je 669 model. Hvala @yooyo

A sta tacno treba sa prevodom da bi se videla nasa slova. Znam da je encoding i da se moze resiti u Notepad++ ali jednostavno ne uspevam da namestim, pa moram rucno da menjam karaktere preko Replace All funkcije.

Otvori srt file u notepad++, pa odes u menu Encoding/coding pages/central european ili eastern european/windows 1250. Onda opet odes u menu encoding/convert to utf-8. Na kraju sam snimi file i to je sve. Kada se file snimi kao utf-8, onda ga TV prilikom ucitavanja konvertuje u unicode i onda nema podrebe da se podesava kodna strana.
Ovo treba uraditi za svaki titl koji skinete. Bilo bi lepo da ekipa sa titlovi.com uploaduje utf-8 titlove.

@dzevad:
Sta tacno imas od opreme.. koji TV, komp, ... Da li pod PS3 mislis na konzolu. Gde si pokrenuo Serviio ili neki drugi dlna server?

Poslednja izmena:
Encoding podesiš na TV-u, kad pustiš film.

Sa utf8 kodiranim titlom, nema potrebe da podesavas encoding. Utf8 titlovi rade i na Android video playerima,

Tema ima 7 strana i jos niko nije odgovorio na naslov teme, tj. kako pustiti 3D titlove

@yooyo-Imam l smart tv lm620s,Filmovi su mi na Toshiba lap topu i na njega sam instalirao serviio,nero i ps3 Media Server(ne mislim na kozolu).Na tv-u vidim sve servere i naravno folder gde sam stavio fimove,medjutim ni na jednom filmu nemam prevoda,jer ne vidim srt fajlove.Tv sam povezao mreznim kablom,a lap top bezicno,ali je naravno ista ip adresa.Problem je dakle "samo" u srt fajlovima koje tv ne prepoznaje ni pomocu jednog servera!

@dzevd:
Da bi srt titlovi radili potrebno je da na prvoj strani serviio aplikacije gde su izliistani svi DLNA uredjaji nadjes svoj TV i zamenis Generic DLNA profile sa LG TV profilom (ili kako se vec zove) i da ukljucis Transcoding opciju (u drugom ili trecem tabu serviio). Ako i pose svega nece, onda nemam pojma.

Preporuka za sve.. fiksirajte IP adresu TV-a ili rezervisite ip adresu na routeru za TV.. Svaki put kada TV dobije novu IP adresu od DHCP servera na routeru serviio promeni profil u Generic DLNA pa titlovi vise ne rade.

@djukasrbin:
Za sada ne moze.. TV ne kapira .ass titlove (bar moj LM671s ne kapira). Jedino sto mi pada na pamet je da sredim serviio i da uradim plugin za .ass.

Poslednja izmena:
@yooyo-Sve sam pokusao i nema sanse da vidi srt. Definitinvo je problem u modelu TV-a....LG LM 620s !

Mali off, jel ima neko od nas ko ima (ili tek planira da kupi) 3D tv a da nema Avatara na HDD-u??? :)

Nije mi jasno kako nisam video, sad se osecam ko najveci noob :D

Macro opcija radi odlicno kad imate vise prevoda, recimo za serije. Snimite svaki potez:

1. Windows 1250
2. Convert to UTF-8
3. Save file
4. Close file

Otvorite vise fajlova odjednom i samo kliknite na dugme PLAY (da pokrenete Macro) onoliko puta koliko ste prevoda otvorili.

@yooyo-Sve sam pokusao i nema sanse da vidi srt. Definitinvo je problem u modelu TV-a....LG LM 620s !
Malopre sam probao da pustim film sa titlovima sa drugog lap topa,medjutim opet je sve isto.Ima li neko isti model TV-a kao i ja,da znam da li da trzazim neku foru ili ne?

Ja sam negde procitao da 620s i slabiji modeli ne mogu da puste SRT preko DLNA, ali nisam siguran da li samo uz MKV fajlove ili uz sve...

Bas sam k..ate srece:) Molio bih Supermena da se javi i da kae da li on ima titlove,posto je postavio temu i ima isti model,dakle lg lm 620s!

Konacno sam uspeo i preko serviio-a radi superrr!!!
Problem je bio u extenziji.Nisam mogao da vidim da mi je recimo u naslovu filma pisalo dva puta avi.avi.
Ne znam kako je doslo do togaa,ali sam nesto odcekirao u datotekama i sada mogu da stavim imena filmova i prevoda da budu identicni.
Hvala vamsto ste mi pomogli i izvinite na davljenju :)

Jel zna neko gde bi se mogao skinuti neki dobar 3d film da ima naš titl ili sinhronizovan. Ako neko zna nek okači neki link. Ja sam puštao nešto sa youtube al to su sve trejleri ili demo kratki snimci. Puštao neki mkv pa konvertovao 2d u 3d al nije to ono pravo. Hoću da testiram svoj
LG 42LM660 na duži neki film da vidim koliko zamara oči jer sam čuo da i pasivne naočare mogu da prave problem sa glavoboljom kad se gleda neki duži film.

Jel zna neko gde bi se mogao skinuti neki dobar 3d film da ima naš titl ili sinhronizovan. Ako neko zna nek okači neki link. Ja sam puštao nešto sa youtube al to su sve trejleri ili demo kratki snimci. Puštao neki mkv pa konvertovao 2d u 3d al nije to ono pravo. Hoću da testiram svoj
LG 42LM660 na duži neki film da vidim koliko zamara oči jer sam čuo da i pasivne naočare mogu da prave problem sa glavoboljom kad se gleda neki duži film.

Madagascar 3 ti je najbolja preporuka za 3D mada nisam video sinhronizovan dal ima. Odgledao sam gomilu filmova i mogu ti reci da M3 može ladno da se koristi kao onaj kojim bi se hvalio, kad bi nekome pokazivao TV. Instahate varijanta ;)

Nazad
Vrh Dno