Šta je novo?

Galaxy Nexus vs Galaxy S2

MiloshNBG

Cenjen
Učlanjen(a)
10.01.2011
Poena
170
Moja oprema  
CPU & Cooler
i5-13500 + Arctic Freezer i35
Matična ploča
GIGABYTE B760M DS3H DDR4
RAM
2x16GB DDR4
GPU
Asus GeForce RTX 2060 6GB 192bit... dok ne skupim lovu za bolje
Storage
1TB Kinstone 3000 + 2TB HDD
Zvuk
Zvucnici Altec Lansing VS2420
PSU
SEASONIC G12 GC-Series 750W, 80+Gold
Kućište
Nzxt H5 Flow. 2 ventilatora napred, jedan u kucistu i jedan pozadi
Monitor
DELL P2719H
Mobilni telefon
Honor 200 12/512Gb
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Planiram da kupim svoj prvi Android.

Izbor je pao na Galaxy Nexus ili SGS2. Po onome sto sam video na netu, Nexus ima noviji Android, losiju kameru i bolji ekran, a sa druge strane SGS2 je klasa za sebe, kao i cela Galaxy S serija.

Zanima me korisnicko misljenje, sta je bolje da kupim od ta dva telefona. Inace trenutno imam Samsung Wave i Bada OS i zeleo bih da predjem na Android.

Druga stvar je sto ne planiram da menjam telefon bar nekoliko godina, tako da mi treba pouzdan,a ne fensi telefon koji cu prodati za par meseci, jer je izasao neki jos bolji. SGS3 mi je super, ali je skup.

Neces pogresiti ni sa jednim od ta dva,ali ja posto imam nexus preporucio bih ti njega,ipak mislim da je u blagoj prednosyi naspram gs2,zbog ekrana i apdejta.

Nexus, bez razmisljanja.
Na SGS2 bolja kamera, ali ako dobijes SCEF senzor :(

Izgleda da mi je propala mogucnost da kupim NEXUS4 preko drugara iz inostranstva, tako da ce biti verovatno obican" GALAXY NEXUS.

Zanima me, koja je logika da u nekim radnjama, Nexus kosta 325e, a preko mobilnog sveta cena je oko 460e?

Ako je zabranjeno navoditi radnje, obrisite, u pitanju su Hermes i Telekoplus.

Poslednja izmena:
Zato sto za 300e ne dobijas fiskalni racun, garanciju uvoznika na 2 godine i drzava ne dobija porez i carinu...

Dobijam garanciju od 2 godine u njihovom servisu koji je verovatno manje opterecen nego BG elektronik, a rade iste stvar, zar ne?

Poslednja izmena:
Vidi ja sam uzeo gnex za 300e bez garancije od pouzdanog dobavljaca "crnih" telefona. Inace sam uglavnom kupovao zadnjih par telefona napolju, gde takodje ne bih mogao da ostvarim garanciju bas lako (onaj ko misli da je napolju super i da jedva cekaju da ti daju drugi uredjaj za pokvaren, jako gresi).
Znam da je u ovoj zemlji neverovatno tesko isterati i potpuno legalnu garanciju, a ove "u svom servisu" ne bih ni da pokusavam, verovatno se stvar isteruje preko suda u tezim slucajevima. Ako mi se desi da telefon zakaze, ima dobrih servisa, pa ako bas nisam baksuz i dalje cu ok proci, ako bas bas crkne nepopravljivo onda cu da se sutam u pozadinu sto sam ga kupio :)

Ako nesto s****s odes i oni ti flesuju stock i to je to:) :) :)

Planiram da kupim svoj prvi Android.

Izbor je pao na Galaxy Nexus ili SGS2. Po onome sto sam video na netu, Nexus ima noviji Android, losiju kameru i bolji ekran, a sa druge strane SGS2 je klasa za sebe, kao i cela Galaxy S serija.

Zanima me korisnicko misljenje, sta je bolje da kupim od ta dva telefona. Inace trenutno imam Samsung Wave i Bada OS i zeleo bih da predjem na Android.

Druga stvar je sto ne planiram da menjam telefon bar nekoliko godina, tako da mi treba pouzdan,a ne fensi telefon koji cu prodati za par meseci, jer je izasao neki jos bolji. SGS3 mi je super, ali je skup.
Nexus.Moj drug ima s2 a ja nexus i ne bih se menjao s njim...ali kao sto je Tetsuo rekao ako ti trebaju kartica i kamera koja je dosta bolja na s2 (moram priznati) uzmi s2, a ako ti je sve ostalo bitno nexus je jedini izbor :D

Ma Nexus, imao sam i jedan i drugi, nexus kod je kod mene pobedio... Ta garancija na software ti nista ne znaci, jer za par minuta ces sam flash-ovati tel, a na hardware, ako radi kako treba odmah radice i za god dana (u slucaju da recimo ne upadne u vodu, onda nema nista ni od garancije)... tako da, kupi ti lepo na "crno" neotpakovan tel isprobaj na licu mesta i neces imati problema, razliku para u dzep :smoke:...

Nesto mi se cini da ce pobediti SGS2 LTE, posto ima podrsku i za 4G, izdrzljivija baterija i od Nexus i od SGS2, bolji procesor od oba telefona, jedino je rezolucija slabija od Nexusa :D i jos ako ga bude po ceni od 350e to ce biti pun pogodak.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4124&idPhone2=4219

Sta mislite?

LTE ti u Srbiji jos jedno 3god sigurno nista nece znaciti. Ako si negde u Americi ili UK ili Nemackoj, jos i vredi.

Aj' i ja cu kao ne bas neko ko voli samsung reci da je GNexus odlican telefon i cak mi je bio jedan od mogucih kad sam zadnji put menjao telefon. :)
A LTE je stvarno nebitna stvar u izboru telefona. Kao prvo, kod nas ko zna kada ce stici, a kao drugo ubija bateriju kao lud!

LTE ti u Srbiji jos jedno 3god sigurno nista nece znaciti. Ako si negde u Americi ili UK ili Nemackoj, jos i vredi.

Ja nesto nacuh da ce biti u skorije vreme, a ispade tek 2015. :D Onda zaista ne vredi kupovati ovaj telefon, steta, mnogo je dobar.

Ne da ti taj LTE ne znači ništa, nego i u Americi različiti provajderi koriste različite frekvencije.

Troši više jer neke verzije koriste više frekvencije 2+ ghz i plus glas ide preko hspa, a podaci preko lte.

Vrh Dno