Šta je novo?

Prestigio MultiPad 8.0 Ultra DUO PMP5880D

arheolog1981

Slavan
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poena
395
Pojavio se kod uvoznika najnoviji adut Prestigia, 8-inčni tablet sa 16 GB interne memorije, smart koverom i stilusom u pakovanju

Tablet Prestigio MultiPad 8.0 Ultra DUO PMP5880D

Proizvođač Prestigio

Model MultiPad 8.0 Ultra DUO PMP5880D

Operativni sistem Android 4.0.4 OS upgrade-u na Android 4.1 Jelly Bean

Boja Crna

Procesor 1.50 GHz Dual Core ARM Cortex A9 Rockchip RK3066

Ekran 8.0" (20.3cm) TFT LCD Capasitive multi touch screen; Rezolucija ekrana: 1024x768 piksela; Rotacija ekrana: G-sensor;

Memorija Memorija: 1GB RAM DDR3, NAND Flash 16GB; Podržane kartice: Micro SD/Micro SDHC do 32GB;

Senzori G-Sensor, Video Accelerator, 3D Accelerometer

Mreža WiFi 802.11 b/g/n;

Kamera 2MP napred, 5 MP pozadi

Konekcija Micro USB 2.0, Wi-Fi, Mini HDMI, 1 x 3.5 mm mini jack

Formati Audio: MP3, WAV, WMA, APE, OGG, FLAC, AAC;
Slike: PNG, BMP, GIF, JPG;
Video: RM, RMVB, WMV, DAT, MOV, VOB, AVI, MKV, MP4, 3GP, FLV, WebM, ASF;
eBook: EPUB, PDF, TXT, FB2;

Dimenzije 207 x 164 x 11.5 mm

Težina 450 grama

Baterija Lithium Ion Polymer 6000mAh

Ostalo Tastatura: Virtuelna; Ugrađeni stereo zvučnici, mikrofon; Zatvaranjem i otvaranjem futrole aktivira se i deaktivira se MultiPad automatski;

Instalirane aplikacije: Google Play, Browser, Explorer, Calculator, Calendar, FreeNote, Stock Alert, Barcode Scanner, E-Mail, Gmail, Google Maps, Office Suite, Currency Converter, Angry Birds, Chess Free, 250+ Solitairs, Camera, eBook, Music, Video Player, Gallery, Blue, Facebook, Twitter, Youtube, Skype, eReader Prestigio, SugarSync, OTA updates; 5GB Cloud smeštaj sa instaliranim Sugar Sync;

Pakovanje: tablet, OTG kabl, USB kabl i adapter napajanja, futrola, Stylus olovka, brze instrukcije, garantni list;

Kratak review na srpskom http://itnetwork.rs/Predstavljanje-Prestigio-MultiPad-8.0-Ultra-DUO-PMP5880D-article-6327.htm Našao sam ga za 20.350 dinara, šta mislite o uređaju i ceni?

Već je dobio update na Android 4.1 :)

Poslednja izmena:
root

Da li ovaj model dolazi root-an out of the box kao što dolazi model Prestigio Multipad PMP 3270B 7'' ?

Veoma zanimljiv uredjaj, olovka mi deluje bas zanimljivo i smart kover koji radi kao magnet ( zakljucava i odkljucava uredjaj).
Pokusacu da dodjem do uredjaja da ga testiram.

Izgleda mi kao odlicna konkurencija ipadu mini, sve zvuci jako dobro, jedino je pitanje koliko drzi baterija, to je boljka Prestigio tableta. U svakom slucaju iscekujem neki detaljan review.

Podesavao danas ovaj tablet tetki moje drugarce, utisci: ekran bas dobar, malo tvrdji na pritisak ali nista strasno, poredim sa mojim Samsungom, brz, zaista brz, nema Prestigio smeca, baterija je posle 2,5 sata drndanja, sve na wireless-u, pala na 72%, odnos stranica odlican za citanje, radi flash player, sve u svemu, ok skroz.
Ah, da, futrola pali i gasi ekran, dobra fora, jedino ne moze da posluzi kao stand holde, kao kozna fascikla je.

Poslednja izmena:
Sa oko 40% brightness-a...

Sada sam gledao razne tablete, nemam nikakvo iskustvo sa istim, ni jedan nisam kupio do sada, a neke musterije bi zelele da ga kupe detetu, pa su me pitale za savet. Nakom malo proucavanja i meni se dopao ovaj model, barem po karakteristikama.
Kako se pokazao u radu, da li ste zadovoljni i dalje sa istim, neke mane koje ste mozda uocili u radi, ili nesto sto vam se dopalo?

E da , da li ga treba rootovati ?

Poslednja izmena:
Pa sto se tice baterije bolje od ovoga ne moze 8" i 6000 mAh baterija. A Prestigio tableti inace imaju sjajnu autonomiju. Jedina glupost je ekran. Mislim ne staviti IPS na njega je greh..

Prestigio inace imaju katastrofalnu autonomiju, barem 7-ce i 8-ce, za 10-ke ne znam, ali iskutveno, tako je. 4-5 sati je po meni lose. To je i Wayteq boljka, optimizacija i halapljivi procesori. Ovaj je izuzetak i, nadam se, pocetak jedne nove ere za Prestigio.

Kupio bih ovaj tablet s obzirom na velicinu displeja od 8 inca, koja mi vise odgovara od 7, ali me takodje iznenadjuje odsustvo IPS ekrana. Tako da sam bas u dilemi da li da ipak uzmem nexus 7, koji je po performansama svakako bolji, ali je i manji, pa se bojim hoce li mi odgovarati za citanje PDF-ova, stripova i magazina, sto mi je bitno?
Kakva su vas iskustva sa ekranom na PMP5880D? Vredi li insistirati na vecem, a slabijem ekranu u odnosu na Nexus 7?

Ne znam koliko je slabiji ekran, pogotovu nekom prosecnom konzumentu, to su tako male razlke, takoreci subjektivnog dozivljaja. Velicina je optimalna, 8'' sa 4:3 je odlican za citanje. Meni kod ekrana je jedino uocljivije bila ta nekakva blaga hrapavost ekrana i potreba da se malo jace pritisne nego na Nexusu 7.

Poslednja izmena:
Na 5080B meni baterija posle godinu dana traje izmedju 6 i 7 sati sa ukljucenim wireless-om i ekranom naravno. Dok je bio nov gurao nesto preko 8 sati.

Na 5080B meni baterija posle godinu dana traje izmedju 6 i 7 sati sa ukljucenim wireless-om i ekranom naravno. Dok je bio nov gurao nesto preko 8 sati.

Svaka cast, ti imas primerak koji tuce i Samsungove tablete. Onaj 5080 koji sam kupio zeni (nov), trajao je jedva 4 sata... baterija je takoreci vidljivo curila... preko noci je na stand by-u je gubio pi 20%.., taj 2918 Rokchip je srkac nevidjeni...

I ja sam imao pmp5080b, baterija je trajala oko 6 sati sa xteam romom

Baterija na 5080b traje osetno duze nego na 5080CPRO! Skoro duplo.

E onda smo svi u pravu, ja sam govorio o 5080c Pro.

U toku dana test 8.0 Ultra Duo i Pro Duo modela.

Jedva cekam da cujem.Deluju veoma dobra dva uredjaja.......

Pročitao sam test, i odlučio se da ga ne kupujem. :) Razmišljao sam da zamenim moj 5097 za ovaj Ultra model, prvenstveno zbog manjih dimenzija i manje težine, a uz to mi se i ta futrola sviđa. Međutim, nikako ne mogu da pređem preko TFT ekrana, ovaj IPS na 5097 je stvarno ultra kvalitetan i vraćanje na TFT bi bio hladan tuš. Tako da... čekam da Prestigio izbaci nešto od 8" sa boljim ekranom.

Za one koji kupuju prvi tablet, ili prelaze sa nečeg lošijeg, mislim da je ovo pravi izbor.

Iskreno, i ja sam se dvoumio oko kupovine, ali me takodje razocarao ekran, stvarno mi nije jasno zasto su odustali od IPS-a, mada bi i baterija mogla da traje duze...

Ja sam ga upravo probao u jednoj radnji......I mogu vam reci da sam odusevljen.Ekran nije los cak je bas dobar.Naravno to nije Ips ali je fenomenalan.Ja cu zenin 5080 sigurno da zamenim I to je ovaj.Ona se razmisljala da uzmemo 5770 ali joj se djasvi futrola I ne bi da ide na manji ekran.

Ekran je ok, daleko je od fenomenalnog. Uglovi gledanja su katastrofalni.

Bilo bi lepo da je reviewu testirana i baterija pri realnoj upotrebi tipa brightness na 30% - 40% i wifi on.

Na tom nivou osvetljenja je sve tamno i nikakvo sa ovakvim ekranima, i WiFi jeste bio On.

Danas uzeo 5580c. Uglovi gledanja stvarno losi, ali meni kao pocetniku za film i net dok sam u putu radi sasvim ok posao.A i nisam nesto izbirljiv :) Uostalom, moze li bolje za tu cenu?

Danas uzeo 5580c. Uglovi gledanja stvarno losi, ali meni kao pocetniku za film i net dok sam u putu radi sasvim ok posao.A i nisam nesto izbirljiv :) Uostalom, moze li bolje za tu cenu?

Omasio si temu, ovo je 5880.
forum.benchmark.rs/showthread.php?296550-Prestigio-Multipad-8-0-DUO-PRO-(5580C)

Nazad
Vrh Dno