Da li ima neko neki info da ce da ubace hd kanale,ili je to samo fantastika za ikom ?
Secka mi na svim kanalim.Ako pricas o onom kablu koji ide od Ikoma pa u dekoder ne bi mogli da mi rade placeni kanali.Da li je "secknje" samo na kodiranim ili i na nekodiranim kanalima. Stavi u novi televizor direktno koaksioni kabl, skeniraj digitalne kanale, moći ćeš da gledaš one slobodne....Šta se tada dešava?
jesi proverio kablove-konektore(baš sve,i splitere i ostale dodatke). Meni je to bio problem.
Secka mi na svim kanalim.Ako pricas o onom kablu koji ide od Ikoma pa u dekoder ne bi mogli da mi rade placeni kanali.
Mislim da sam pokusavao i onda je ok, ali ne mogu da gledam HBO kanale.To je jasno...A da li onda secka ili ne?
Mislim da sam pokusavao i onda je ok, ali ne mogu da gledam HBO kanale.
Tebi je problem, kako sam shvatio seckanje. Dakle pozoveš ove iz Ikom-a pustiš im signal direktno preko tv-a i dokažeš im da je problem do njihovog hardvera a ne do tvog. Oni dalje neka rade šta treba. To je bila poenta.
@Daxy91 pokusaj ovako nek neko od ukucana ili ti nazove Ikom i kaze da ne radi Kaon (dekorder) ako pitaju sta je bilo kazi da se cesto sam od sebe iskljuci..nekad vise puta u sat vremena...I napomeni da ti donesu zamenu, doci ce ekipa sa drugim dekorderom zameni postojeci pa vidi. Ne verujem da je card mislim da je dekorder koji je neopevano djubre. Ista firma ima za klasu jace i bolje dekordere (hdmi pvr usb..) ali ovima iz ikoma nepada na pamet da ih nabave cak ni po cenu da se plati malo vise u startu. Kad god dodjem kod svojih roditelja ja se negativno iznenenadim sa Ikomom. Drugo merenje signala na kablu ne daje pravu sliku jer je u pitanju ulazni signal do tvog dekordera koji moze biti 100/100 ali sam dekorder moze (jeste) biti los pa da na njegovom izlazu signal bude dovoljan ili neupotrebljiv za gledanje. Drugo ikom za prijem porograma koristi total tv tako da kad su kod njih smetnje onda su i kod ikoma. I na kraju skuplje resenje je http://satfooldeals.co.uk/cams/138-smit-conax-cam.html ili http://www.qrbiz.com/product/736406/CAM-Original-Series-Conax-Irdeto-Viaccess-Cryptoworks.html pa ubaci karticu unutra pa u Tv i zaobidji los kaon samo da znas time dobijas bolju sliku...brzi odziv kanala itd ali ne resavas osnovo da placas uslugu koju nisi dobio na kraju..Ostaje ti inspekcija.. U Ikomu je redila neka gospodja-ica koja im je sef ( ne znam da li je jos uvek tamo) trazi da razgovaras sa njom ona mi je delovala kao ok osoba objasni joj problem i ona ce poslati ekipu koja ce da radi sve ono sto ti budes trazio od njih 🙂)
Hvala puno tebi kao i ostalima na pomoci.Pa razmisljao sam da kupim CI ili CI+ karticu, ali ne znam da li ce hteti da mi prepozna HBO kanale (pay kanale).Pa kada vec TV podrzava digitalan signal bolje onda bez dekodera jer cu onda znati ako dodje do seckanja da li je do TV ili ne.Da li zna neko gde i kako mogu da nabavim ove kartice, ali ako ima kod nas da se kupi jer mi se ne svidja ta ideja da narucujem preko neta.Ako bi kupio tu karticu samo bi dekoder spakovao i ostavio ga sa strane.Da li moze nekako da se gleda digitalna TV na 2 televizora? 🙂
Da li je bolja slika u odnosu na sliku sa dekodera ili na sliku sa TV (bez dekodera).Iskreno nisam nikada kupovao preko neta jer mi je jos uvek to nesigurno pa mi je bolje i nesto vise da platim nego da kasnije se vatam za glavu 😀 .Ako neko prodaje molio bi da mi se javi.Da li ima kod nas preprodavci kartica na kojima imas dosta kanala?To sam video kod tece u Svajcarskoj mada on ima satelitsku antenu na krovu, ali nosi svakih par meseci da mu otkljucaju karticu.koristim conax,imam pay pakete arena ,HBO i 18+ ,sve otvara normalno,i bolja je slika,kod 18+ isto se ukucava sifra preko daljinskog od tv-a kao i kod resivera!
ne znam gde ima ovde da se uzme,cuo sam da neki preprodaju ali da je skuplje,ja sam dobio od preko ,ako imas nekog pa nek ti posalje,jeftinije je!
Da li je bolja slika u odnosu na sliku sa dekodera ili na sliku sa TV (bez dekodera).Iskreno nisam nikada kupovao preko neta jer mi je jos uvek to nesigurno pa mi je bolje i nesto vise da platim nego da kasnije se vatam za glavu 😀 .Ako neko prodaje molio bi da mi se javi.Da li ima kod nas preprodavci kartica na kojima imas dosta kanala?To sam video kod tece u Svajcarskoj mada on ima satelitsku antenu na krovu, ali nosi svakih par meseci da mu otkljucaju karticu.
Razumeo sam ja tebe odlicno.Hteo sam da te pitam po tebi, da li ti je bolja slika kada gledas preko dekodera ili kada gledas sa tim karticama u TV-u?nisi me razumeo,ti kupis conax modul u koju stavis ikomovu karticu iz resivera i onda stavis u tv,jeste bolja slika,nije nesto drasticno,ali poenta je da ides sve preko jednog daljinskog!!
Razumeo sam ja tebe odlicno.Hteo sam da te pitam po tebi, da li ti je bolja slika kada gledas preko dekodera ili kada gledas sa tim karticama u TV-u?
Ljute papricice 😀 😀 A sta mislis da li ova moze?Mislim da su iste?Koliko si ti tvoju platio?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari