Šta je novo?

TRUE Copper pocrneo

Solesoslav

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
555
Resio da se castim za 19 rodjendan i da si uzmem TRUE Copper, because why the frig not.
Pozovem ti ja tako Gigatron i oni kazu imaju u tu i tu radnju i pitaju da li hocu da rezervisem, ja kazem da, odem do radnje i oni me pola sata ubedjuju da taj kuler ne postoji.
Posle te rasprave oni nekako provale da ga ipak imaju i onda je jedan lik nestao na 10 minuta kako bi nasao kuler u nekoj ostavi, sve je lepo bilo, oni odkucali racun sve i dali mi kutiju u kesi, ja degenerik nisam ni pogledao sta sam dobio.
Dodjem kuci i vidim kutija otvarana vise nego vrata na autobusu GSP-a, kartonski mehanizam samo sto se ne raspadne, ali nema veze pomislim ja, otvorim i vidim kuler i da je kesica u kome se nalazi vec otvorena, sve lepo fino kazem sebi, toliko puta me *****ali na oglasima da su krenuli i prodavci da me zavrcu. Izvadim ja mounting opremu i stavim backplate na plocu, izvadim kuler iz kutije i tek tad sam imamo sta da vidim.
Pa ono uopste nije kao na slikama ono je poprimilo neku tamnozelenu boju u nekim delovima, a u nekim delovima i neku crnu. Izgleda kao da ga je neko umastio burekom i na delovima se vide otisci prstiju. Bljestave narandzaste kao sto ima moj Thermaltake Volcano 12 ili bakarni heatpipe-ovi ima samo u tragovima. Najgora je baza, mislim da ako ne lapujem da to nece da primi ni t od toplote. Na prvi pogled me je podsetilo na to kad iz hladne prostorije udjem u toplu pa mi se naocare zamagle, ali ovde ta "zamagljenost" ne moze da se skine.

Na netu sam u prolazu procitao da se stari sjaj moze povratiti potapanjem hladnjaka u neki sircetni rastvor, ali niti se secam gde sam to procitao niti je taj lik isao u detalje.
Ima li istine u ovome ili da jurim da mi vrate pare nazad?
Posto sam licno preuzeo, a i otvorio 2 kesice mogu li da prijavim reklamaciju i da mi vrate pare?

Sipaj malo sirceta u vodu i prokuvaj ga na ringli

Ma kakvo kuvanje, kakvo sirce, kakvi bakraci... vracaj to u radnju odmah.

A to je trebalo da uradis jos onda kada si video da je ambalaza sva skrsena. Ovo sa burek prstima, te CSI otiscima i zeleno-crnom bojom je samo slag na tortu...
Vrci to koliko sutra, jer da si hteo da kupis polovnu stvar - pa kupio bi je... i to na oglasima, a ne u radnji.

Vrati im ga iz principa! Taj cooler je koriscen ko zna koliko, opran i vracen u kutiju.
Sto se samog coolera tice nista mu ne fali, to je samo bakar malo oksidirao, nista vise. Poenta naplatili su ti novu stvar, nisi dobio novu stvar. Verujem da ti smeta sto je cooler "malo iskusniji" cim si otvorio temu. Nadji sebi drugi cooler a taj im nabi na nos.

Vrati im ga iz principa! Taj cooler je koriscen ko zna koliko, opran i vracen u kutiju.
Sto se samog coolera tice nista mu ne fali, to je samo bakar malo oksidirao, nista vise. Poenta naplatili su ti novu stvar, nisi dobio novu stvar. Verujem da ti smeta sto je cooler "malo iskusniji" cim si otvorio temu. Nadji sebi drugi cooler a taj im nabi na nos.

Bravo, upravo to.
Vracaj iz principa.

I uzimaj NH-D14 instead, kakav crni Megahalems 😛

Taj kuler im je jako,jako dugo stajao otpakovan i setali su ga od radnje do radnje. Ne znam sta ste se uhvatili za onaj moj savet... Momak je pitao, ja mu dao odgovor.

1. Zasto si uzeo kuler sa razyebanom kutijom? Upamti da nikad, ali nikad ne uzimas poslednji primerak icega u radnji!

2. Zasto si uopste uzeo kao opciju taj hladnjak kada za istu lovu imas bolji (Thermalright Silver Arrow, Noctua NH-D14, Thermaltake Frio Extreme)? Osurili su te za 8000 dinkica, minimum.

3. Zasto odmah nisi proverio stanje proizvoda obzirom da je pakovanje u haosu?

4. Probaj da vratis, ako budu pilicari i odyebu te, platio si skolu. Ali ne ostaj duzan nego oglasi to na forumu

Ne mogu da ga odyebu. Ima fiskalni sa jucerasnjim datumom. Cooler ne moze da oksidira tako brzo, moraju da mu vrate novac.
Lepo kaze Car, uzi oma D14 i cao. Bolji je cooler svakako. Full copper cooleri su u danasnje vreme besmisleni.

Taj kuler im je jako,jako dugo stajao otpakovan i setali su ga od radnje do radnje. Ne znam sta ste se uhvatili za onaj moj savet... Momak je pitao, ja mu dao odgovor.
Ma nije se niko uhvatio za tvoj post, tj. savet per se... nego cisto da ilustrujem(o) da je van svake pameti hvatati se sirceta i kuvanja kada mu uvalise ociti polovnjak.
A po ceni novog, podrazumeva se...

I zato ostavljam sve ove cetiri stavke koje si naveo u nastavku citata, sa posebnim osvrtom na prvu 😉

1. Zasto si uzeo kuler sa razyebanom kutijom? Upamti da nikad, ali nikad ne uzimas poslednji primerak icega u radnji!

2. Zasto si uopste uzeo kao opciju taj hladnjak kada za istu lovu imas bolji (Thermalright Silver Arrow, Noctua NH-D14, Thermaltake Frio Extreme)? Osurili su te za 8000 dinkica, minimum.

3. Zasto odmah nisi proverio stanje proizvoda obzirom da je pakovanje u haosu?

4. Probaj da vratis, ako budu pilicari i odyebu te, platio si skolu. Ali ne ostaj duzan nego oglasi to na forumu

Zeznuo sam se, nisam pogledao kutiju dok nisam stigao kuci(dali su mi odmah kutiju u kesi), a hladnjak sam uzeo jer sam hteo da ga uzmem, bio mi je lep, a svi ti dual tower mi se ne svidjaju 😀
Sto se mene tice boli mene uvo da li je polovan ili ne ako moze to da se resi tom sircetnom kiselinom.

Poslednja izmena:
Najdobronamerniji savet - vrati to.

Razumem da si se zezn'o i nisi pogledao kutiju, razumem ja i da tebi ne smeta (nije mi jasno kako i zasto, al' ajd')... medjutim, jednostavno nije u redu da ti prodaju polovnu robu.
I jeste on lep, i impresivan na oko (barem kada je nov! 😀), i da neces dual tower... onda uzmi predlozeni Megahalems, npr. Ili pak neki drugi Copper, ako ga ikako ima. Samo ne ovaj - polovni - komad.

Ruzan mi je Megahalems, necu da si gledam deseptikona u kucistu, znas koliko mi je krivo. Od kad izasao ovaj TRUE Copper balavio sam nad njim i sad, kad sam konacno skupio pare, mucak.

Poslednja izmena:
Izgleda da su i drugi balavili nad njim, pa je pocrneo i pozeleneo 😀..ako nije tajna koliko si dao za njega? ja bih ipak to lepo vratio i uzeo nesto odgovarajuce 😉...

Dao sam 8950. Verovatno cu ga vratiti, ali sam se nadao da moze nesto da se uradi da se vrati lepa boja, boli me uvo sto su otvarali i sve to.

EDIT: Nabavio sam alkoholno sirce, koliko trebam da sipam u koliko litara vode? 😀

Poslednja izmena:
Dve litre u casu vode :d

Mislim da si dzaba balavio i da si mogao proci s manje love za bolji cooler. Njemu je prvenstveno namena da bolje hladi i da bude tisi. Bakarni cooleri traze ventilatore na vecim obrtajima jer se bakar slabije oslobadja toplote, treba im veci protok vazduha.

Ja bi im to vratio sa sve inspekcijom pa nek se cesu.

Upravo bacih pogled na garanciju i kaze da ne vazi u slucaju ostecene originalne ambalaze uredjaja, sto je glupo, ali ***.
Polazim sad do servisa, pa mi pozelite srecu.

Jos par dana da je stajao dobio bi zelenu patinu ko krov skupstine. Taj kuler je stajao otvoren u G......n Immo centru i licno sam ga opipavao 🙂. Falile su mu neka kacenja za soket pa su to dovukli odnekud i prodali ti izlozen dobro ispipan hladnjak :d

Poslednja izmena:
TRUE i TRUE Black su lepi kuleri, ali boja bakra mi je :vomit:

Slaze se s kotlicem 🙂

Upravo bacih pogled na garanciju i kaze da ne vazi u slucaju ostecene originalne ambalaze uredjaja, sto je glupo, ali ***.
Polazim sad do servisa, pa mi pozelite srecu.

Imas rok 7 dana bez obrazlozenja da vratis, a to sto je osteceno pakovanje nije bitno jer si tako dobio. Trebao si odmah da im kazes na licu mesta da ne zelis sa takvim pakovanjem ali dobro... za ubuduce znas sada. 🙂

Siguran? Ja vracao frizider posle 4 dana. 😀 Letos. 😉

To mi je bas cudno, bio sam ubedjen da je 7 dana zakonski rok... e sada u kom sam kontekstu i gde ja to procitao...

Ali kuler, pa ***a moze da se zali na boju i tragove koriscenja definitivno. I to sto kazes, ipak je to veca firma...

Dao sam 8950. Verovatno cu ga vratiti, ali sam se nadao da moze nesto da se uradi da se vrati lepa boja, boli me uvo sto su otvarali i sve to.
Izvini, ali ja ovaj stav stvarno ne kapiram. Kupio si *novu* stvar (bar bi trebalo da je tako), platio si je po punoj ceni... pa majku mu, valjda treba i da dobijes *novu* stvar.
A isti takav rezon treba da bude i tvoj, stvarno mi nije jasno kako uopste mozete da imate taj "whatever" stav. Pricam u mnozini, jer je vec bilo par situacija na forumu sa slicnom pricom, te tom "sta ima veze, bitno je da radi" politikom.

I koga briga ima li roka od 7 ili pak 15 dana, te da li je web kupovina ili ne... ovde je u pitanju obmana kupca, te uvaljivanje polovne robe pod plastom nove. Za tako nesto necu ni da ulazim u pricu, daj pare nazad i tacka. Da ne pricam sad sta bi bilo u "ili..." slucaju, te da bezveze siljim patku preko neta.
To sto ste svi vi - vezano za te rokove - ispricali je sasvim OK i validno... samo u slucaju da robi nesto ne fali. A ovde to nije slucaj, nikako.
Uvalise coveku polovnjak, eeej.

P.S. Solesoslave, pitanje za tebe - da li si ti taj Copper kupio zato sto izgleda mocno (ne osporavam ni najmanje) ili pak zato sto mislis da je izuzetan cooler?
Zato sto ako je ovo prvo - OK, kao sto rekoh, taj deo ne osporavam... zaista izgleda *******o, sav od bakra, tezak k'o tuc, sija se k'o pasja muda 😛 (bar kada je nov 😀)

Ali ako je zbog ovog drugog... slaba vajda onda. Opste je poznato da je TRUE Copper bolji od obicne varijante tek za 2-3 stepena... a i da bi postigao to, moras da mu namontiras neku besnu turbinu od 4 i kusur soma obrtaja, jer treba 'razladiti sav taj bakar. Zna se da taj materijal odlicno akumulira toplotu, ali je i prilicno slabo otpusta. Zato je potreban ventilator sa velikim brojem obrtaja.
Imao sam prilike da probam tu "zverku" (ovi navodnici idu zbog performansi... za izgled navodnici zaista nisu potrebni 🙂) svojevremeno, nesto kratko istina... i koliko god da sam se odusevio izgledom, te pojavom i masivnoscu - toliko sam se razocarao performansama.

Ljudi bre pa za sta vi mene smatrate 😀
Ja sam kupio TRUE Copper iz jedinog logicnog razloga za kupovinu TRUE Copper-a. Zato sto je TRUE Copper, divno izgleda i niko ga drugi nema. Mene da boli uvo za hladjenje uzeo bih Phanteksa/Silver Arrow i da me vidi bog, ali onda ne bih imao TRUE Copper. 😀
Zato sam i hteo da vidim moze li se napraviti da lici na nesto, jer sam hteo TRUE Copper, a nije ga bilo moguce uzeti nigde drugde. Posto ne moze, vratio sam ga i oni su mi vratili pare, to je to.

Sad se razmisljam da uzmem H80, jeste fenseraj i da hladi lose, ali nema veze 😀

E, dobro onda... ako je bilo zbog izgleda - onda imas moj amin! 😀
(odnosno, imao si ga 😛)

P.S. Znaci, vrnuo si ga nazad... i dobio povracaj novca? Bez ikakvih problema i natezanja?
Sta su ti rekli, majke ti - jel' bilo neko objasnjenje, opravdanje, ne daj Boze izvinjenje i slicno?

Taman posla, lik me je pitao sta hladim njime, pa mi je objasnio da bakar uvek posle nekog vremena izgleda tako.

CARe kako moze copper (ne mislim na TRUE Copper vec bilo sta od bakra) da izgleda lepo/zaebano? Meni izgleda ciganski. :d

Nazad
Vrh Dno