Šta je novo?

Windows 8

Ja batalio ovaj windows 8 posle mesec dana.

Radio je dobro posle instalacije par nedelja ali je počeo da se toliko koči i brljavi da sam ga batalio i vratio se na Mint koji leti za razliku od ovog.

Ja batalio ovaj windows 8 posle mesec dana.

Radio je dobro posle instalacije par nedelja ali je počeo da se toliko koči i brljavi da sam ga batalio i vratio se na Mint koji leti za razliku od ovog.

isti slucaj, u pocetku sve lepo te ocu te necu metro instalirao start8, oko aktivacije se malo zezao i na kraju evo me opet na sedmici, jednostavno najjvise sam se vratio zbog igrica, jer cs 1.6 nije bilo govora da proradi, i na kraju nadjem neku verziju koja je htela, ona radi i posle nekog vremena sve zabaguje, onda u pes2013, igram i u toku meca samo ukoci sto se pre nikad nije desavalo na sedmici, tako da nista od njega, sve ostalo mozda je brze lepse itd itd, ali vise ne zelim da se igram sa njim..

isti slucaj, u pocetku sve lepo te ocu te necu metro instalirao start8, oko aktivacije se malo zezao i na kraju evo me opet na sedmici, jednostavno najjvise sam se vratio zbog igrica, jer cs 1.6 nije bilo govora da proradi, i na kraju nadjem neku verziju koja je htela, ona radi i posle nekog vremena sve zabaguje, onda u pes2013, igram i u toku meca samo ukoci sto se pre nikad nije desavalo na sedmici, tako da nista od njega, sve ostalo mozda je brze lepse itd itd, ali vise ne zelim da se igram sa njim..
kupi cs pobogu on je 300 dinara na popustu, nemoj da tražiš verzije :/

ja cackao po win 8 oko 3 nedelje,do danas,vratio se sav srecan na win7,poceli programi da se gube,ikonice nestaju,control panel prestao da radi,u nekim igricama postoji lag i gubi konekciju,metro zna da zamori........browseri nece da pamte bookmarke,to jos nikad nisam video,sve do sad.....sve u svemu win 8,broadwell lemljeni cpu itd....da mi polako pocnemo da prodajemo desktop racunare dok jos vrede??? :banana:

Dok ne izadje neki ljudski service pack necu da xperimentisem.

ja cackao po win 8 oko 3 nedelje,do danas,vratio se sav srecan na win7,poceli programi da se gube,ikonice nestaju,control panel prestao da radi,u nekim igricama postoji lag i gubi konekciju,metro zna da zamori........browseri nece da pamte bookmarke,to jos nikad nisam video,sve do sad.....sve u svemu win 8,broadwell lemljeni cpu itd....da mi polako pocnemo da prodajemo desktop racunare dok jos vrede??? :banana:

Ja ga koristim od kada je izasla RTM verzija i sve to sto si napisao meni se nista od toga nije dogodilo. Nesto ti tu nisi radio kako treba.

Ja ga koristim od kada je izasla RTM verzija i sve to sto si napisao meni se nista od toga nije dogodilo. Nesto ti tu nisi radio kako treba.

cekaj jos koji dan pa ces videti :D salim se,battlefield play 4 free nece da radi normalno na win 8,izbacuje "connection problems" u igri a sve ostale igre rade dobro,online,samo ta nece,firewall i ostale zezancije sve sam probao i nece,na 2 razlicita racunara sa istim win 8 i isti problem,cim sam se vratio na win 7 sve ok,chrome zbog nekog razloga nece da pamti bookmarke posle 3 nedelje od kako sam instalirao nov sistem,tebi se nije nista od toga dogodilo...pa nije ni meni sam win 7,eto sa 8 jeste,ikonice nestanu pa se vrate,a neki programi u search kada kliknes na njih jednostavno se ni ne upale,recimo hocu control panel i u search kucam "control panel" kliknem na njega i ne odreaguje...i jos par sistemskih programa :smoke:

I meni radi već dosta dugo instalacija osmice i nisam imao većih problema, sem drajvera za matori skener - i to nije krivica Microsofta. Drajveri za sve ostalo su već spremi i čini mi se da je situacija tu čak i bolja nego na sedmici. Softver koji koristite treba ažurirati - moguće je da naiđete na problem zbog starije verzije. Ono što mogu reći je da se oseti da je jezgro sistema još bolje optimizovano u odnosu na sedmicu i meni lično prija što su odbacili Aero i vratili se jednostavnom vizuelnom stiliu. O nekoj velikoj nestabilnosti mislim da nema govora - svima je valjda jasno da je to optimizovan kernel sedmice sa dodacima... A ako vam se ne sviđa Metro, postoje alternative za start dugme - StartIsBack je najpribližniji sedmici i radi odlično.

Evo i ja sam na win8 od kad je moglo da se bude.. :D Imao sam problema sa enterprise verzijom, ali cim sam ukljucio mozak i stavio pro, sve radi bez greske.. Jedino eto i ja igram piratski cs, pa me ebe, ali definitivno cu kupiti oridjinale i onda da vidimo sta je problem.. Mada mi radi cs s vremena na vreme, cackam po onim opcijama za kompatibilnost i onda sljaka.. A tebi sto ne cuva bookmarkse, da ih ne cuva slucajno u onom odeljku za mobilne uredjaje?? Proveri to.. ja sam se isto tako istripovao.. :)

Posle uključenja mozga šta se promenilo i koja je razlika uočljiva između pro i i enterprise

Posle uključenja mozga šta se promenilo i koja je razlika uočljiva između pro i i enterprise
I ja furam 8micu ( u dual bootu sa 7micom ) još od bete, sad sam na RTM pro. Probao sam Enterprise i na njemu ne može da se instalira WMC, a bez toga gomila stvari neće da radi. Pro imaš u verziji sa i bez WMC, kad sam probao onaj sa WMC, nisam mogao da ga izlečim dok sada na PRO bez WMC sve radi normalno. Enterprize ima više za umrežavanje ali i na pro može third party da uradi isto.

Poslednja izmena od urednika:

Ne mislim da kao verzije izmedju sebe nose neke bitnije razlike, ali ocigledno je ta enterprise koju sam ja imao bila iz nekog razloga bagovita.. Poenta je bila u tome da ako neko ima neku verziju koja je bagovita, da ne mora odmah da pljuje vec bi mozda resenje bilo da proba nesto drugo..

@CountMike
@ProMaster

Hvala vam na pojašnjenju

Za sredinu sledece godine najavljen je ogroman Windows update na postojeci Windows 8 .
Code name Windows blue. toliko o Winu 8.
Jedina dobra stvar je file/directory history. Omogocava da u roku mesec dana mozte da birate verzije istih koje
zelite da vratite. Radi cak i ako su brisani sa shift+delete.

Za sredinu sledece godine najavljen je ogroman Windows update na postojeci Windows 8 .
Code name Windows blue. toliko o Winu 8.
Jedina dobra stvar je file/directory history. Omogocava da u roku mesec dana mozte da birate verzije istih koje
zelite da vratite. Radi cak i ako su brisani sa shift+delete.
Verovatno vracaju "Start Menu" LOL.
Jel primetio neko u Control Panelu "Windows 7 File Recovery " ?

Za sada su za windows blue obećali veću kustomizaciju metro-a (veličina ikonica, izbor boja, itd..). Inače od sada svake godine će izlaziti nova win verzija, tj. bolje rečeno veći update.

Do sada sam bio na win8 enterprize,i skinem win8 pro,rekoh aj da probam.Medjutim,prilikom instalacije mi trazi cd-key!Uvek samo kliknem next i prodjem taj deo,medjutim sad nece,to jest next je siv!Sto puta sam instalirao win i nikad nije bilo problema al sad me zeza!Pa sam probao iz win-a da instaliram win,i isto-trazi cd-key!Sta da radim?Jel ovo neka losa verzija koju sam skinuo ili ima neka caka?

Nema više trial perioda. Moraš uneti ključ kod instalacije.

ja sam probao obadvije verzije, i hebo me svak ako sam vidio ikakve razlike izmedju pro, i enterprize.

Da ne bi bio potreban key tokom instalacije (pojavljuje se "skip"), u "Sources" folder se stavi ei.cfg fajl sledeće sadržine:

[EditionID]
Pro
[Channel]
Retail
[VL]
0

Umesto Pro može se staviti Core ili Enterprise, umesto Retail - OEM, i kod VL može da stoji 1 (za VL)

Ljudi jel vam radi 3dmark11 na windows 8 mene neshto zeza?

desni klik na my computer. pa properties. jel ti pokazuje koliki ti je windows experience index, ili traži osvežavanje? ako traži osveži ga, zalij ga vodom, šta već, ima tamo da se klikne...

Nazad
Vrh Dno