Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Google Search / Settings / Voice - isključite hotword detection. Po defaultu je uključen, stalno čeka da kažeš google i cedi bateriju...

Veoma sam zadovoljan ili kao sto bi rekli "englezi": I'm very pleased.
Odlican ROM sa dovoljno custom-izacije da ne sj**e utisak a da popravi stvar.
Dev pise da ce jos da poradi na boljoj dark keyboard i mms app kao i "a little bit the toasted frame", naravno i clock, navbar, battery mods.
Svidja mi se sto je napravio minimalne izmene u osnovnoj verziji, a sve ostale modove pravi za CWM, pa hoces - neces menjati.
Dobar pristup za korisnike. Jos nisam uspeo da istestiram bateriju, jer me zeki mreza ovde (menjaju bazne stanice - doradjuju ih), a
i fon ne ispustam iz ruke. Mogu jedino da potvrdim u vezi GPS-a da satelite "vidi" odlicno kao da je na stock-u. Me happy.

Gade. Gaadeeee! Opet ces me navuci na zlo, a TAKO mi lepo radi fon na 4.1.2 RJB da je to haos... :D

Pa ne menjaj jos, barem dok ne odradi sve sto je rekao, znaci jedno 7-10 dana. A prenecu ti/vam utiske. :D

Sve se vidi u dva posta - Djilke me mrzi, Gizmoid me voli... :D

Ne menjaj, ja sam na rasbean 4.1.2 i 4.2.1 radi puno lošije.

Zahvaljujem. :)

A i stvarno bih zahtevao neko zlato da bude sta god da zameni ovaj ROM, koliko je dobar...

Kako uz pomoc Nova Launchera da podesim normalan wp, ne ovako da moram da radim crop kad postavljam wp iz galerije?

I meni je malopre ponudio. Celih 1 mb. Nego, da li ja moram da vraćam stock recovery, ili mogu da ostavim Cwm? Negde sam to pročitao da bi trebalo i sada ne mogu da nađem.

Ja sam imao problema sa updatom sa 4.1.1 na 4.1.2 zbog CWM, pa sam vratio stock, onda je proslo bez problema. Stavi stock, uradi update, pa opet CWM, 15 min posla :)

Presao sam na Andorid, posle duzeg koriscenja jabuke. Uzeo sam Nexus beli, jer mi se on najvise svideo. A posto sam sad duduk za to, nadam se da mi necete zameriti ako vas budem malo nekada gusio sa nekim glupim pitanjima. O iPhone i iOS-u znam dosta, jer sam ga dugo koristio. Ali zato o Androidu skoro pa nista. :) Inace je verzija Yakju. :)

Za sad prvo pitanje neka bude kako najlakse da odradim root i za sta on sluzi ako moze neko ukratko da mi pojasni?

Neki programi traze root, kao sto su: AdAway, MarketEnabler, Root Explorer...

Da bi imao root na 4.2.1 trebas da instaliras SuperSU na telefonu ali to mora iz custom recovery kao sto je TWRP ili CWM.
Najlakse ti je iz toolkita da odradis samo privremeni boot u TWRP (tako ces zadrzati i stock recovery) i instaliras SuperSU (koji si vec ranije prebacio negde u telefonu)
U toolkitu, pod rednim brojem 10 imas: "Boot to Custom Recovery without Permanently flashing it"

Poslednja izmena:
Za sad prvo pitanje neka bude kako najlakse da odradim root i za sta on sluzi ako moze neko ukratko da mi pojasni?

Priest ti je objasnio kako da odradis root...Taj ToolKit se download-uje iz posebne teme na xda podforumu za Nexus. Ako se ne snadjes, dacemo ti link. I uradi bas ovako kako ti je receno sa temporary boot-om recovery-a da bi mogao ubuduce da dobijas update.

Ako hoces da kupujes aplikacije, treba ti root. Ako hoces da uklonis pojedine reklame iz raznih aplikacijas treba ti root.
Ako hoces da mijenjas sistemske aplikacije, vrsis backup istih sa podacima iz njih, treba ti root....

Sve zavisi. Ja licno, koristim root samo zbog placanja aplikacija na Play Store-u. Jednom kupljene aplikacije ostaju vezane za tvoj nalog uvijek koji god uredjaj koristio.

Pitaj sve sto te zanima prije nego se upustis u flesovanje ili cackanje oko nekih stvari.

Meni na takju 4.2 ponudio update,pokusao da instalirao preko cwr kaze pogresan update.BTW Kako da vratim na stock?Fon Je rootovan

OK hvala videcu popodne pa se javljam.

@priest77 @Uros Novakovic
Hvala na objasnjenju, onda cu to da probam kad dodjem kuci. Ako mozete link samo da mi ostavite i upustvo da ne bih nesto zeznuo, ipak sve ovo prvi put radim. Znaci sa root-om imacu cu opciju za Black Market, kao sto je npr. Installous na iPhone-u? I kako moze on da se ubaci na Android? Vidim meni na Play-u samo izbacuje free aplikacije nema nijedna koja se placa.

E sad imam problem sa porukama, ne znam kako da aktiviram swipe opciju, a imam ubacen 4.2.1? Znaci stavljao sam i Srpski i Engleski i Hrvatski, nista. I da li ima opcija neka kao sto je lupica na iPhone-u ako se pogresi pa da uvelica ili ne?

I da li postoji neka opcija i koja da bih mogao lako da palim i gasim 3G po potrebi, tj. da svicujem izmedju EDGE i 3G? Da mi ne bi stalno bio na 3G i srkao bateriju kao blesav.

I da li postoji neka opcija i koja da bih mogao lako da palim i gasim 3G po potrebi, tj. da svicujem izmedju EDGE i 3G? Da mi ne bi stalno bio na 3G i srkao bateriju kao blesav.

Meni je za to najbolja aplikacija 2G, 3G, 4G Network Monitor (L) koja ti skracuje put do te opcije.

Poslednja izmena:
Koristi power toggles, tu imaš ogroman izbor "prekidača", 2g 3g ne može sam da promeni ali će te odvesti pravo u podešavanja za to.

Nazad
Vrh Dno