Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Ne nego ni ne dodjem kuci. :D

Eto, juce sam izbivao iz kuce od pola 7 ujutro do skoro 2 u noci. I najbrze mi ode tih poslednjih 30ak procenata kad nisam ni koristio fon, a prethodno je tokom dana imao 2h 25min screen-on time. Da popi*dis.

Mnogo je to za 1750mAh. Ja sam sebi poručio neku kineštinu od baterije, od navnodno 2300mAh, pa ako ništa drugo, imaću običnu rezervnu bateriju, kao i pre sa DHD-om.

Inače, imam Veho Pebble od 5000 mAh (http://ecx.images-amazon.com/images/I/41Dv5PV1hRL._AA300_.jpg), mada, sad sam video ovaj, od 11200 mAh :D
$T2eC16ZHJF8E9nnC8G5iBQUqt0PTow~~60_12.JPG

SlimBean mi je danas poludeo, tako da ću morati da flešujem nešto drugo. Za sada mislim da ću rascarlov 4.2.1 i Trinity A3.

Meni samo nije jasno kako su ovako napravili 4.2 da stuca na Galaxy Nexusu, zaista sticem dojam da je ovo bas namjerno uradjeno da bi se neofirno korisnike natjeralo da skupljaju pare za Nexus 4.
Koristio sam 4.2 neko vrijeme i ne moze se reci da ima bilo kakvu bitnu promjenu koja bi zahtjevala jaci hardware.
Evo koristim CUSTOM Paranoid Android 4.1.2 i nevjerovatno koliko ljepse radi, ima dosta dodatnih opcija koje nema STOCK ROM a opet ga te dodatne opcije ne koce u odnosu npr. na STOCK 4.1.2.
*** osoba sam koja voli da je u korak s vremenom bar sto se firmware-a tice i zato sam uzeo Galaxy Nexus da bih imao najnovije nadogradnje, a onda kad nadogradim firmware sticem dojam da mi treba jaci telefon a zbog cega? zbog je*enog locksreena ili opcije klizanja po tastaturi...?
*** kupim Galaxy Nexus i onda opet moram ganjati kuhane ROM-ove da bi bio u korak s vremenom a da me to zadovoljstvo ne kosta fluidnosti.
Zaista volim Galaxy Nexus i da sad kupujem telefon opet bi njega kupio, ali ovo sa 4.2 im je zesce sr*nje.

Mnogo je to za 1750mAh. Ja sam sebi poručio neku kineštinu od baterije, od navnodno 2300mAh, pa ako ništa drugo, imaću običnu rezervnu bateriju, kao i pre sa DHD-om.

Inače, imam Veho Pebble od 5000 mAh (http://ecx.images-amazon.com/images/I/41Dv5PV1hRL._AA300_.jpg), mada, sad sam video ovaj, od 11200 mAh :D
$T2eC16ZHJF8E9nnC8G5iBQUqt0PTow~~60_12.JPG

Ja ovo vrebam vec duze ali nikako da se sastavim....

http://www.spigen.com/etc-accesories/sgp-portable-mobile-battery-kuel-f60q-series.html

Tj. misliš da se obe opcije vrte oko Locations i te vrste šerovanja?

Pa mislim da ima, jer sam jednom davno, odlucio da se uhvatim u kostac sa Local aplikacijom, Gmaps i ostalim stvarima da vidim sta nude. Zapamtio sam da mi Local i Gmaps nisu radili kako bi trebalo da rade ako su pogasena ova podesavanja koja sam gore naveo. Uhvaticu kasnije malo vremena pa cu da odradim scr shotove mojih podesavanja.

Evo tri scr shotova na brzinu:

1.Settings/Location Settings
uploadfromtaptalk1354192669348.jpg

2.Location Acces
uploadfromtaptalk1354192721948.jpg

3.Google Acc/Settings/Location
uploadfromtaptalk1354192754372.jpg

Uroše, ja jedino otavljam triangulaciju kao uključenu opciju, jer ne vidim da se baterija brže troši time, ionako mi radio već radi sve vreme, a nekada je ok da me ubode na karti kada promenim grad, da ga ja ne šetam ili da ne moram da čekam GPS signal.

Oce nekad, google now da posrce bateriju jer trazi lokaciju da bi update-ovao neku karticu ili gmas da bi odredio lokaciju za local...To je meni nekad znalo da popije pola baterije za sat vremena i bas kao mironiko, da mi nestane baterija a da ni ne pipnem telefon. Tada sam ugasio sve sem gps-a i sve sad ide preko njega. gNow mi je takodje ugasen dok ne odem negdje gdje bih ga u potpunosti iskoristio.

Ma meni nikad baterija ne curi na 60% recimo kad je, samo na nizim procentima...

Juce stigao 4.2.1. OTA update. Kamera i dalje frizuje pri rotaciji :mad:

A meni i dalje puca WiFi, restartuje se.... Uzas, ne mogu da verujem... Upravo sam flesovao 4.2.1 image, pa cu da vidim.... Ako se to ne sredi uskoro, vracam se na 4.1.2....

Juce stigao 4.2.1. OTA update. Kamera i dalje frizuje pri rotaciji :mad:

To će tako ostati. Rekli su ovi iz Google a da su morali tako da naprave, samo će se potruditi da ubrzaju rotaciju.
Kada sam čitao to njihovo saopštenje nisam baš razumeo zbog čega je tako, kada je ranije radilo normalno.

Power Toggles, pa ispod podesavanja za tastere imas Notification Icon da izaberes. Meni je ovo Date3.
Ali kako si izabrao da ti pokaze i datum i %bateriju?
Ja mogu da izaberem samo jednu od ta dva, ne mogu oba.

Sto se iGO rezolucije tice kod mene nije se video donji deo ekrana ali nakon promene rezolucije u sys fajlu morao sam da restartujem iGO i proradilo je.
Evo koji problem sam imao na iGO:

Prilozi

• 2012-11-22 13.13.37.png
    2012-11-22 13.13.37.png
    130.4 KB · Pregleda: 111
Poslednja izmena:
Stigao mi konačno 4.2.1, samo moram prvo da mu puknem stock recovery da se ne bi šokirao :)

Ja sam se vratio na 4.1.2... Užasan mi je 4.2.1.

Ovaj put je Google stvarno sfuserio gadno, gledam i na RasBeanJelly temi zalbe na sve strane, na sve moguce 4.2 based clean ROM-ove. Nije se do sad desavalo da izbace poluproizvod...

Od onih koji su zadrzali 4.2, daj nek neko kaze - je l' se baterija popravila?

Evo me na 4.2.1. Ne primećujem nikakvu razliku :)
Za bateriju još ne znam.

Ovaj put je Google stvarno sfuserio gadno, gledam i na RasBeanJelly temi zalbe na sve strane, na sve moguce 4.2 based clean ROM-ove. Nije se do sad desavalo da izbace poluproizvod...

Od onih koji su zadrzali 4.2, daj nek neko kaze - je l' se baterija popravila?
Meni traje pola sata krace :( (mislim na screen on time) :D Nadam se da ce da razvale sa Key Lime Pie :p

Meni je baterija sjajna! Nikad bolja! Mozda je to zato sto sam jos uvek na 4.1.2? :D :D :d

@Gizmoid
Meni nista ne udara na RJB 4.1.2... :p :D

Ako mislis na neku zenku, mjere... :D

Po mom misljenju je 4.1.2 (pa i 4.1.1) verzija sa kojom je Android dostigao punu zrelost, prevashodno zbog Butter-a i cinjenice da su dovoljno opcija ukljucili u sistem nativno. Svaki novi je naravno pozeljan, ali i ova verzija je sasvim korektna.

Od kako sam isključio wifi stream u falcon pro, definitivno bolja baterija nego pre 7 dana, ali i dalje lošija nego na 4.1.2. Doduše, sada koristim mighty text, pa i to utiče.

Vrh Dno