Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Stigao mi OTA na takju

Prilozi

• uploadfromtaptalk1354138391879.jpg
    uploadfromtaptalk1354138391879.jpg
    42.6 KB · Pregleda: 119
ha u isto vreme :D

i kod mene je stigao :)

@Uros Novakovic
Kako si ubacio datum gore levo? Power Toggles ili nesto drugo?

Poslednja izmena:
Posto sam pricao sa @boki2911 na PM, uspeo sam da pronadjem pravu rezoluciju za iGO Primo koju sam promenio u sys.txt fajlu:

Kod:
[rawdisplay]
driver=engine
screen_xy="800_480:1210x720/720x1184:fullscreen"

Sada i u portrait mode prikazuje punu sliku dole normalno, nije vise ovako:

Hmm, kod mene je bilo ovako

Kod:
[rawdisplay]
driver=engine
;screen_xy="800_480:1188x720/720x1188:fullscreen"
;screen_xy="800_480:1196x720/720x1184:fullscreen"
screen_xy="800_480:1200x670/720x1140"

samo mi za razliku od tebe slike manjka...nije skroz dole do nav bara. Ali je to verovatno jer je DPI nav bara promenjen, smanjen.
Inače, i kad dodam ovo tvoje, a ;svoje, ne menja mi se ništa. Čuči mi doduše iGO folder u rootu. Je li sys.txt u njemu taj koji ili mi je to instalacija..više se ne sećam :)

Kakva su iskustva ostalima sa 4.2/4.2.1? Svrbi me da pređem za SlimBeana 3.0... :)

Ja sam sa Slima 2.9 prešao na Paranoid i prijalo mi je :)
Slimom nešto nisam bio zadovljan...jeste kao slim je, ali mi ništa nije bio brži od recimo ovog ROM-a. A ono što mi je očigledni višak u nekom ROM-u mogu i sam da pobrišem. Stock kernel. Evo spreman mi je Trinity, pa ću videti koji da flešnem...da li onaj sa GFX-om na 384 ili na 512 MHz :d

'će probam. Mada, PA mi je uvek delovao previše nabudženo, ne znam zašto. :) Najradije bih flešovao stock deodexed, al' ću sačekati još malo.

Yakjuxw ne dobija odmah update, ali nije bitno, procedura za prebacivanje na yakju i takju traje 5 minuta preko toolkita, ili 30min ako hoćeš ručno.

Ako možeš, bolje sačekaj n4, verovatno će uskoro biti po oglasima i kod nas.

Pa iskreno jos se razmisljam. Ali me i smorio malo iPhone i iOS, ipak ga korisitm tri godine za redom. Pa sam zato i hteo malo da predjem na Andorid da se oprobam u necem novom. A Nexus mi se cini najbolji izbor. :)
Videcu mozda sacekam i Nexus 4 mada ne verujem da ce mu cena biti neka normalna kada dodje kod nas. Osecam da ce se stabilizovati malo tek tamo na prolece...

Probajte ovo.
Uđite u task manager, stisnite ponovo task dugme i svajpujte po nav baru u levo.
Kada uradim to, svi prozorčići nestanu, ali se programi ne gase. Mislim da je bag :)

Hmm, kod mene je bilo ovako

Kod:
[rawdisplay]
driver=engine
;screen_xy="800_480:1188x720/720x1188:fullscreen"
;screen_xy="800_480:1196x720/720x1184:fullscreen"
screen_xy="800_480:1200x670/720x1140"

samo mi za razliku od tebe slike manjka...nije skroz dole do nav bara. Ali je to verovatno jer je DPI nav bara promenjen, smanjen.
Inače, i kad dodam ovo tvoje, a ;svoje, ne menja mi se ništa. Čuči mi doduše iGO folder u rootu. Je li sys.txt u njemu taj koji ili mi je to instalacija..više se ne sećam :)

Samo ti ovo treba
[rawdisplay]
driver=engine
screen_xy="800_480:1210x720/720x1210:fullscreen"
ostalo obrisi iz svog sys.txt,a ako se ne prikazuje ok poigraj se sa ovom rezolucijom sto je kod mene 1210(takodje zbog nav bara)

Da, to bi trebalo da je problem, treba da se zameni rezolucija a ne da se doda jos jedna.

O kakvim to rezolucijama govorite?

Meni ovako izgleda iGo:
uploadfromtaptalk1354182477223.jpg

Jel ovo ok ili ne?

Da, to bi trebalo da je problem, treba da se zameni rezolucija a ne da se doda jos jedna.

Ali su gornje komentovane, tako da se gleda samo ona bez ; ispred.

Uroše, i kod mene izgleda tako...doduše, moram da vidim da li imam taj plavi kvadratni duh po sredini, koji se vidi kod tebe. Imao sam ga ranije.

Deki30 sa foruma je imao resenje za duhove, pregaze se data i branding fajlovi sa nekim koje on ima, ali coveka odavno nisam vidio sa postuje a na pm nije odgovarao...

Poslao je meni svojevremeno sve, tako da sam ja to rešio, evo sada baš gledam :)
Poslaću ti mail.

Ja sam skinuo iz posta ali nema teorije da mogu da ga nadjem ponovo....

Juce sam prvi put pozeleo da prodam svoj Gnex. Ostao sam do kasno na faxu, i pri polasku vidim nesto ispred faxa i da pozovem kolegu da ga pitam u vezi toga - ugasen telefon. To je bilo oko pola 2, a u 11 je imao 15% baterije, garant, bas sam zapazio, i nisam ga pipnuo do polaska, ako sam mozda jednom pogledao na sat.

Stvarno me uzasno nervira ta neuskladjena potrosnja - je l' moguce da ne mogu driver da napisu koji ce ravnomerno da cita jeebenu bateriju?? Neka TO isprave sa 4.2.1 ili kojim vec, a ne sto ubacuju razne neupotrebljive feature. Pored dobrih, naravno.

***, odes recimo uvece u grad sa 40% baterije, i umesto da si spokojan, treba da razmisljas hoces imati u po izlaska da se cujes sa ostatkom drustva, a ne daj Boze drugu klip neki da pustis tokom veceri...

Dzaba i heksakor procesori i 3pm, kad ono osnovno tehnologija ne pokriva i ne razvija. Dodje mi jeebeni iPhone da kupim.

Iskljuci lociranje tj. dijeljenje lokacije u gmaps aplikaciji i iskljuci da trazi lokaciju preko 3g mreze. Ako nekoj app treba lokacija upalice gps i to je to. Potpuno je nepotrebno lociranje preko data konekcije u nasim uslovima. Meni su ove dvije stvari iskljucene i nemam problem sa baterijom.

To sto ti je potrosio 15% za kratko vrijeme, moze da bude bas ovo sto sam rekao.

Btw, ne ocekuj cudo ni od iPhone-a sto se baterije tice. Moja cura ima cetvorku, bez jb-a i gluposti, svako vece mora na punjac a ne koristi data konekciju uopste.

Ma znam, to sam u besu rekao. Ali mi nije jasno kako to da ostali telefoni poslednjih 30ak procenata baterije najsporije trose (svi udju u neki powersave mod, pogase se odredjene funkcije) a bas Gnex, predstavnik Google-ovih telefona, to sjuri najbrze? Idiiotizam.

***, odes recimo uvece u grad sa 40% baterije, i umesto da si spokojan, treba da razmisljas hoces imati u po izlaska da se cujes sa ostatkom drustva, a ne daj Boze drugu klip neki da pustis tokom veceri...

Ideš iz kuće sa 40% baterije!? o_O
Pa ja ni u krevet ne legnem sa toliko baterije! :d

Ne nego ni ne dodjem kuci. :D

Eto, juce sam izbivao iz kuce od pola 7 ujutro do skoro 2 u noci. I najbrze mi ode tih poslednjih 30ak procenata kad nisam ni koristio fon, a prethodno je tokom dana imao 2h 25min screen-on time. Da popi*dis.

Iskljuci lociranje tj. dijeljenje lokacije u gmaps aplikaciji i iskljuci da trazi lokaciju preko 3g mreze. Ako nekoj app treba lokacija upalice gps i to je to. Potpuno je nepotrebno lociranje preko data konekcije u nasim uslovima.

U opcijama Maps aplikacije ima Location reporting i Latitude loc. sharing. Sharing je i meni isključen, ali je Loc. reporting uključen. Ako ga isključi ne znam da li je onda onesposobio mogućnost da u slučaju gubitka telefona lako dođe do lokacije na kojoj je ostavljen ili odnesen.

Ja mislim da je Location reporting vezan za Latitude odnosno za Local aplikaciju (za zanimljive stvari koje se nalaze u blizini lokacije na kojoj je...)

Bolje da vam ne pricam svoje muke sa extended baterijom koja ne moze da mi izgura od ujutru do uvece otkad sam stavio 4.2. I nikako da otkrijem sta mu vuce bateriju najvise...
Ajd napisite lepo sta ste sve iskljucili i sta ste podesili pa da pogledam kako je kod mene.

Nazad
Vrh Dno