Šta je novo?

AMD Radeon 7870/7850 zvanicna tema

Samo je sapphire prijavio da ima tih problema na svojim 7870, msi bi trebalo da radi ok.

Onda razlog vise da se uzme MSI...cena je manje vise OK, a garancija je ta koja me vuce da uzmem MSI. Ipak je to god dana rkanja grafe :D

"Sapphire je ispravio kvalitet komponenti na svojim grafičkim kartama, a garancija pokriva ovaj kvar i modeli koji su njime zahvaćeni biće zamenjeni za nove."

Znači i da ti se padne safirka sa manom, dobićeš novu bez mane :)
Mada moje mišljenje je da će da se iskočiš žešće ukoliko ti se zapadne ovakav model, tako da MSI je i moja preporuka.

Pa i to sto kazes, iako oni uzimaju reklamaciju za to, opet cu da se cimam, da saljem, cekam 45 dana. Lepo uzmem twin frozen, koje ima ujedno i bolje hladjenje, i cepaj. Garancija 3 god, mogu da skacem po njoj :D

Po sapphiru mozes odmah da skaces :D.

Cinjenica, ali sta posle 2 god :p Ovako po MSI mogu 3 god da skacem po njoj :D

Promenio sam plocu proc i ram pa da update-ujem rezultate. Drajveri su 12.11 Beta

Masina je i7 920 @ 4GHz HT Off, detalje mozete videti na slici.

3D Mark 11
P-8210 GPU-8584

7870 Nehalem.jpg

Edit: Napomena, 7870 je radio na 1200MHz GPU / 1400MHz RAM, na screenshot-u su def. klokovi za VGA

Poslednja izmena:
Uzeo sam i ja Sapphire 7870, mogu reci da je odlicna kartica. Imam utisak da je jos tisa od prvih serija 78xx (imao sam Sapphire 7850 pre ove). Na def voltazi 1100/1400, skoro pa potpuno besumna, ja zadovoljan. Odvrnucu ovih dana Afterburner da vidim kranje domete. I da, podrzava voltage tuning sa Afterburnerom, za razliku od 7850 na kojoj je moglo samo sa Trixxom i Asus GPU Tweakom da se dize voltaza.

Sapphire 7870 pade ispod 190€ :)

Gavrane da li si uzeo OC verziju ili obicnu, ako je obicna li mozes reci kolika je tempetura vrm-a pod opterecenjem?

Uzeo sam obicnu verziju tj 1ghz. Jako jako tiha karta, stvarno sam prezadovoljan. Sto se tice temperature, evo vrtim Furmark (burn in + post fx) vec 10 minuta na default voltazi i def clockovima (1ghz) GPU Temp 68c, VRM Temp 1 72c, VRM Temp 2 73c, vent podesen na auto ~47-49% jedva ga cujem evo. U igricama ne prelazi 60-62c a vent nisam video preko 40%. Manje zahtevne igrice tipa Diablo 3 sa ukljucenim VSync temperatura mi je 53c, vent ~35% :). Jedino sto GPUZ zeza, tj lazno pokazuje VRM temperature. Pise 73c nekoliko sekundi, i onda pise 263c??? i onda opet 72 i tako. A nanovija verzija je, GPUZ 0.6.6. Evo nakon 15 minuta VRM1 i VRM 2 nisu presli 74c, a u sobi je jedno 24c. OC domete nisam probao, izvrteo sam 50 loopova crysisa na 1100/1400 i proslo je, bez dizanja voltaze. Meni dosta za sada. Svaka preporuka za kartu, najiskrenije.

Evo vrtim sad Furmark sa clockovima 1175/1400@1,3v ode temperatura na 77c gpu, vent ode (auto) na 65%, sada se vec jako cuje :p, VRM1 92c VRM2 93c ( GPUZ failuje opet, pokazuje svakih 5 scs 153c i slicno :/). Manuelno sam povecao vent na 75%, GPU temp je pala na 73c, a VRM1 84, VRM2 85. Eh da, 100% je stabilna i na 1,1v (default mi je 1,2v) na stock clockovima. Evo sad cu da je izvrtim tako da vidim temperature pa javljam.

1ghz@1,1v GPU Temp 63-64c, vent 41%, VRM1&2 67c-69c, furmark 10ak minuta, u igricama verujem 10% manje temperature. Ko voli tisinu ova kartica je pravi izbor definitivno. A moze i da se "odvrne" po potrebi ocigledno.

Poslednja izmena od urednika:
gavrane, aj izvrti na 1200mhz ako mozesh i ako te ne mrzi crysis warhead bench tul, u fulhd rezoluciji sa 4x aa, dx10, enthusiast

Ja isto imam Sapphire 7870, karta izgleda da radi pristojno, imam je oko 3 nedelje cini mi se, mozda mesec dana. Nemam crne ekrane, probleme itd.
Ja moju nisam mucio, drzim je na 1135 sa blagim undervoltom. Btw driver 12.8.

neam veze izvrtite na kojim klokovima zelite, samo izvrtite. :D

hvala care, okachio sam ovaj shot u temi o 7950 jer tamo pochela neka polemika kako je 7870 isti kao 7950, pa samo da vidimo da li ej to tachno ili ne.
mozesh tamo okachiti josh par stvari, tipa mark 11, vantage, heaven...i slichno....mislim u onoj temi..ako te ne mrzi

Demios.....ja ne igram mark 11,vantage ili unigine haven.....znaci rezultati u igrama please....i da stvari budu jasnije....svi znamo posto je bio 6950 na pocetku karijere ...na koliko je pao ubrzo i najvaznije kako je mogao da postane lagano 6970....ovo od strane AMD-a jednostavno nije fer....napravili su novu kartu = 7950 u startu 100e skuplja negoli prethodnik....a dovoljna da se ne lazemo za istu rezoluciju 1080p....za vise ne vredi....fali joj ipak sirove snage....znaci nastavak sledi u vidu 8xxx serije...koja ne smem ni da zamislim posto ce biti....

ja koliko znam samo metro2033 i mafia2 imaju ugradjen benchmark. kako mislish u ostalim igrama da izmerish lepo? plus nemaju svi iste kompove

Kod kolege Gavrana HD7870 kosta 190e i logicno je da ne moze parirati HD7950 koja je znatno skuplja i ima veci OC potencijal, ali za 190e prestavlja odlicnu kupovinu jer tesko da za tu lovu ima nesto bolje bar za sada.
Jedino sto vidim u tom cjenovnom rangu do 200e ima gtx660, ali mislim da je ona ipak slabija.
warhead%20OC.PNG
Mene bi recimo zanimalo ako moze kolega gavran da izvrti ova podesavanja sa slike
1680x1050 AAx8 znaci ostalo sve isto, jer jedina karta koja moze parirati HD7870 jeste gtx660 ostalo sve ili je skuplje i brze ili je jeftinije i normalno sporije.

Poslednja izmena:
Hteo bi ovih dana da se pocastim sa jednom 7850 kartom, u emiju imaju MSI 1gb model za 17k din, sto mi deluje kao odlicna cena za ovu imho best buy karticu.
E sada moje pitanje je procesor je AMD phenom ii be 965 + ova grafa da li moj thermaltake 500w lite power moze to da potera da nema problema ? Imam 1 hdd, nemam nikakvu optiku i 4gb rama imam znaci nista pored tih osnovnih komponenti ne vuce nesto struje.

Uzeo sam obicnu verziju tj 1ghz. Jako jako tiha karta, stvarno sam prezadovoljan. Sto se tice temperature, evo vrtim Furmark (burn in + post fx) vec 10 minuta na default voltazi i def clockovima (1ghz) GPU Temp 68c, VRM Temp 1 72c, VRM Temp 2 73c, vent podesen na auto ~47-49% jedva ga cujem evo. U igricama ne prelazi 60-62c a vent nisam video preko 40%. Manje zahtevne igrice tipa Diablo 3 sa ukljucenim VSync temperatura mi je 53c, vent ~35% :). Jedino sto GPUZ zeza, tj lazno pokazuje VRM temperature. Pise 73c nekoliko sekundi, i onda pise 263c??? i onda opet 72 i tako. A nanovija verzija je, GPUZ 0.6.6. Evo nakon 15 minuta VRM1 i VRM 2 nisu presli 74c, a u sobi je jedno 24c. OC domete nisam probao, izvrteo sam 50 loopova crysisa na 1100/1400 i proslo je, bez dizanja voltaze. Meni dosta za sada. Svaka preporuka za kartu, najiskrenije.

Evo vrtim sad Furmark sa clockovima 1175/1400@1,3v ode temperatura na 77c gpu, vent ode (auto) na 65%, sada se vec jako cuje :p, VRM1 92c VRM2 93c ( GPUZ failuje opet, pokazuje svakih 5 scs 153c i slicno :/). Manuelno sam povecao vent na 75%, GPU temp je pala na 73c, a VRM1 84, VRM2 85. Eh da, 100% je stabilna i na 1,1v (default mi je 1,2v) na stock clockovima. Evo sad cu da je izvrtim tako da vidim temperature pa javljam.

1ghz@1,1v GPU Temp 63-64c, vent 41%, VRM1&2 67c-69c, furmark 10ak minuta, u igricama verujem 10% manje temperature. Ko voli tisinu ova kartica je pravi izbor definitivno. A moze i da se "odvrne" po potrebi ocigledno.

Za cenu od 190€ ovo sve zvuci ok.Hvala

Izvinjavam se, malo kasnim sa odgovorima. Izvrtecu sve nije problem, nego sam bas u guzvi ovih dana. Uh pa tesko moze 7870 da parira 7950, ali koliko para toliko muzike. I kao sto rece kolega Goldi, za te pare (~200e) samo te dve kartice treba gledati, tj 7870 ili 660.

Hteo bi ovih dana da se pocastim sa jednom 7850 kartom, u emiju imaju MSI 1gb model za 17k din, sto mi deluje kao odlicna cena za ovu imho best buy karticu.
E sada moje pitanje je procesor je AMD phenom ii be 965 + ova grafa da li moj thermaltake 500w lite power moze to da potera da nema problema ? Imam 1 hdd, nemam nikakvu optiku i 4gb rama imam znaci nista pored tih osnovnih komponenti ne vuce nesto struje.

Ni slucajno ne kupuj.....upravo mi je tek treca ovakva karta proradila u jednoj od konfiguracija....prve dve stalno black screen i zabod!!!
Generalno serija 7XXX pati izgleda od ove boljke....

Moja od 2 gb nikakve probleme ne pravi ...

Moja već mesecima radi bez problema. Da nije zvrčka sa biosom karte?

Ni slucajno ne kupuj.....upravo mi je tek treca ovakva karta proradila u jednoj od konfiguracija....prve dve stalno black screen i zabod!!!
Generalno serija 7XXX pati izgleda od ove boljke....

Moja radi savrseno.

Vrh Dno