Šta je novo?

AMD Radeon 7870/7850 zvanicna tema

Pitanje za vlasnike Powercolor 7870.
Ineresuje su me kolike su temperature idle - load na def. i oc posto bih pazario ovu grafiku
ali sam i procitao po nekim stranim forumima da im je temp. u onim vrelim danima isla blizu 90 `C . Zato me interesuju vasa iskustva i ako vam nije tesko neki rez ili kako se ponasala u predhodnom periodu.
Unapred hvala na odgovorima.

Ma gde vrela. Bilo koja nereferentna izvedba te karte bi trebala da bude necujna i mlaka. Jedino ako OC-ujes kao manijak, onda bude toplija al je red da imas onda i neko vodeno ili ultra provetreno kuciste. Za normalan gejming bi svaka 7870 trebala da bude u granicama normale kad je rec o temperaturi :)
ja se lomim izmedju 7870 i 7950, do nove cu da pazarim neku od te dve, pa sam se vec raspitivao :)

Ok, to je referentno hladjenje. Idle neces cuti svakako, temp u idle su ti najmanje bitne. Ja mislim da je hladjenje skroz ok na njima, imaju taj sistem jos od 58xx serije kad je izasla. Samo je pitanje kolika ce biti buka kad se zaleti karta.

Ili kad se nakon par meseci ili godina napuni prasinom. To se cuje ko zubarska busilica nakon nekog vremena. Svako otvaranje karte zarad ciscenja od prasine ponistava garanciju. Nereferentna resenja su daleko bolja po tom pitanju, pogotovo ona otvorenija.

Ili kad se nakon par meseci ili godina napuni prasinom. To se cuje ko zubarska busilica nakon nekog vremena. Svako otvaranje karte zarad ciscenja od prasine ponistava garanciju. Nereferentna resenja su daleko bolja po tom pitanju, pogotovo ona otvorenija.

Netacno u ovom slucaju. Ova referentna nema warranty stiker na hladnjaku. Moze sasvim opusteno da se zameni kuler sto sam ja i ucinio

Pa ja sam skidao cooler, rasturao ga u delove, koristio aftermarket hladjenje kasnije i opet reklamirao bez problema.
Slazem se za nereferentna resenja najvise zbog buke ali i zbog ciscenja.

Netacno u ovom slucaju. Ova referentna nema warranty stiker na hladnjaku. Moze sasvim opusteno da se zameni kuler sto sam ja i ucinio

Onda mozemo da uzmemo par komada, skinemo hladjake i spalimo cipove. Posle vratimo hladnjake na mesto i reklamiramo opusteno. :D

Ovde pricamo o obicnoj zameni kulera. Ti ubacujes u pricu paljevinu cipova... Bem` li ga koja je tvoja poenta...

dulsrules je napisao(la):
Onda mozemo da uzmemo par komada, skinemo hladjake i spalimo cipove. Posle vratimo hladnjake na mesto i reklamiramo opusteno. :D
Slobodno to uradi i samo ce ti javiti da ti reklamacija nije uvazena. Opusteno ;)

Jedino da angazuju Milana tarota da proverava kojoj karti je skidan hladnjak a kojoj ne. Ako nema stikera bice ono sto sam rekao u prethodnom postu. Ja nisam u tom gasu al ima onih koji jesu

Vrlo lako se vidi kad je skidan kuler, da ne nabrajam. Ako nema warranty void isperforiranog stikera na srafu, nema razloga za prekid garancije (jedino ako je neko sivonja pa odvali komad vram-a)

Da se kladimo da ne mora da se vidi da je skidan cooler? Bitno je da nisi operisan od alata, da imas odgovarajuci alat i malo strpljenja. Mozes skidati cooler i vracati ga 5x a da ne ostavis trag na srafu. Usvakom slucaju bitno je da ne ostetis fizicki nesto.

Kako si zadovoljan Icy Visionom? :)
Citao sam da su ga dosta nahvalili ali da ume da bude malo bucan, pa reko, aj da pitam, info iz prve ruke. :D

Istina je da ume da bude malo bucan, ali hladi kao mecava. 1220core 1400 mem na 1.3v ne prelazi 55 stepeni u BF3 (62-63 stepena u gpu burn in kombustor-u)

Kurajber nisu samo srafovi u pitanju...

Poslednja izmena:
Uuu pa to je extra temperatura. ;)
Hvala na infou. :d

Samo sto je kod nas tesko naci PCS+ varijante Powercolor grafa...

Kakvo je misljenje po pitanju msi 7850 ? Buni me tolika razlika u ceni

i mene ovo zanima pogotovo model 7850 od 1GB sa cenom oko15k jel bolja kupovina od 560ti ili 560 c448?

Bolja jeste, manje trosi, manje se greje, dobar je kloker i nova je karta za 17k sa 3 god garancije, pritom je brza od 560Ti.

Evo da se i ja prikljucim sa svojom novom igrackom.
U pitanju je MSI 7850 Power Edition, karta je fenomenalna, best buy po meni.1100/1400 za svaki dan bez bilo kakvog dizanja voltaze ili bilo cega.Cak i na klokovima prikazanim na screenshot-u ispod ne prelazi 67c, sta da kazem, odusevljen sam ;)

Test sistem:
Asus P8P67 DeLuxe
i7 2600k @ 5.2ghz @ Phanteks
Patriot Divison 2 @ 2280mhz, 11-11-11-30 / 1T
MSI 7850 Power Edition @ 1255/1510(6040 :D)
SeaSonic S12D 850W

Koliki ti je def napon ? Kod mene je 1134 i nece da radi ni samo GPU kada podesim na 1100 :(

Meni je na Sapphire 7850 2gb isto def napon 1134. Inace imao sam priliku da testiram MSI Power Edition 7850 isto je def napon bio 1134, samo sto je mogao undervolt da se radi, za razliku od Sapphire, i gornji limit za overvolt je 1300 a na Sapphire je 1225. Uh kad bolje razmislim pa ja sam Minji prodao tu MSI 7850 PE tako da eto ti odgovora, def napon mu je 1134 :) ali garant je stabilna i na 1.000v na def clockovima jer je extra primerak.

Poslednja izmena:
@Demios Stvarno sramota, reklamiraju:
- WORLD'S 1st HD 7000 CARDS WITH OVERVOLTAGE SUPPORT
GPU Overvoltage Support
- Support GPU overvoltage adjustment by Afterburner.
- Unleash the potential of graphics card to get higher overclocking capability.
A voltage tuning nije podrzan Afterburnerom za tu karticu.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Meni je na Sapphire 7850 2gb isto def napon 1134. Inace imao sam priliku da testiram MSI Power Edition 7850 isto je def napon bio 1134, samo sto je mogao undervolt da se radi, za razliku od Sapphire, i gornji limit za overvolt je 1300 a na Sapphire je 1225. Uh kad bolje razmislim pa ja sam Minji prodao tu MSI 7850 PE tako da eto ti odgovora, def napon mu je 1134 :) ali garant je stabilna i na 1.000v na def clockovima jer je extra primerak.

Ocigledno je extra primerak kartice , sad samo jos on da se javi :p

MSI 7850 OC 1GB, core@1150(1.2V), mem def.

http://www.3dmark.com/3dm11/4679176

Ista karta kod mene u kucistu od pre par dana.
Da def naponu ide gpu do 1040 mhz a memorija do 4960 mhz. Vent na auto.
Kad je rec o dizanju voltaze, zaustavio sam se kod 1.215 mV. Sa tim naponom gpu ide na 1100 mhz (nece ni makac gore pri ovom naponu) a memorija 5080 mhz (memorija verovatno moze jos gore pri ovom naponu ali nisam stigao da testiram, radim *** :)
Kad je overklokovana i sa dignutim naponom moj fan profil kartu drzi na stabilnih 70 C i vent se vrti do 75 %. Nije bucna previse (pre ove karte sam imao 5850 referentnu koja se drala katastrofa).

Stabilnost testiram iskljucivo u Crysis benchmark-u (za moju rezu sve na max dabome :)) minimum 20 krugova.

Nije neki primerak najvise zbog gpu-a ali i blago klokovana kida. Za 17000 din odlicna karta

Ja sam stao na 1.2V i 1150, probah 1200Mhz ali nije moglo :)
Memoriju tandrkao nisam.

Vrh Dno