Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Telefon i dan danas sije sve redom :d nista bolje barem meni ne treba. Web browsing nije spor, normala neka bez problema surfam. Sto kaze telep #ebes blic ako to nije xenon:):thumbup:

Neka mi neko kaze gde je opcija za kalibraciju akcelerometra na CM10, ne znam da l' sam lud ali ne mogu da nadjem.

Evo sad imam problem na cm10. Sa verzijom od pre dva dana pali 3G savrseno. Brzo radi icnema greske. Jedjni je problem sto nece da ga ugasi.
Moram u setings da udjem i da stikliram use only 2G network da bi ugasio 3G. Popravice to brzo, mozda vec i jesu, mrzi me da instaliram svaki dan.

Pa ni telep kao veliki zaljubljenik i fan ne flesuje svaki dan. Stavis stable verziju i cekas sledeci stable 4.2. Ne zuris nigdje i ovo radi OK. Tim flesovanjima cestim se uvijek s**** nesto, valjda ne legne fino. Ja sam imao random restarte, sve dok nisam izbrisao sve i flesovao opet i sad sve radi u dure nemam primjedbi i ne diram nista. :p

Poslednja izmena:
Pa samo uradis update, pregazis reko starog. Sve ti ostane sto si imao. Zavrsis sve za 3 minuta bukvalno. Sad je fora sto sve toliko dobro radi da nemam potrebu da instaliram novi ;) Eto, samo jedna maaaala, majusna i skoro nebitna stvar mi ne radi kako treba. Da i to radi nebi vise novi ni instalirao.

Pa samo uradis update, pregazis reko starog. Sve ti ostane sto si imao. Zavrsis sve za 3 minuta bukvalno. Sad je fora sto sve toliko dobro radi da nemam potrebu da instaliram novi ;) Eto, samo jedna maaaala, majusna i skoro nebitna stvar mi ne radi kako treba. Da i to radi nebi vise novi ni instalirao.

Znam bate. Tako sam i radio. Flesovao svaka 2-3 dana otprilike. Generalno nisam imao druge probleme sem iznenadnih restarta. Ali najveci problem. Brisao cache, dalvik, factory data ali nista nije pomoglo. Nego jovo na novo i zlatnk pravilo postovati, dok radi ne diraj:D

Ljudi moji sto ja volim ovaj telefon, imam ga vec skoro dve godine, lep veliki ekran, mnostvo ROMova za igranje, dobar procesor i snaga, ma sve... Smorio me malo bio pre neku nedelju, mislio sam da ga menjam, npr neki HTC ONE X ili Sony, ili SGS2, ali sam posle dosta raspitivanja shvatio da u stvari nista sa njima ne bih dobio jer sve sto i njima radi, radi i meni, a samo bih potrosio pare. Jedino cu morati da promenim onu lajsnu nekako, posto se izgulila od koriscenja.

Ko je sa mnom? :)

+1

Drugari, da li nekako preko ADB ili nekako drugačije mogu da dodjem do kontakta sa telefona? Na telefonu (i9000) je komšija razbio ekran, ima sve stock, nema kontakte na google-u ali ima jako važne kontakte. Ajde predložite nešto :)

Nakacis na Kies i to je to :)

Evo probao sam ali vrti se Connecting već 5 minuta. Mora da se potvrdi nešto na telefonu? Prvi put koristim Kies :)

Kada sam ja to koristio pre dve godine bilo je da moras da koristis samsungov launcer i da podesis mtp mod da bi kies prepoznao telefon.

Koristim Win 7 x64, probacu sutra na x86. A jel postoji neki drugi nacin da dodjem do kontakta? Adb?

Drugari, da li nekako preko ADB ili nekako drugačije mogu da dodjem do kontakta sa telefona? Na telefonu (i9000) je komšija razbio ekran, ima sve stock, nema kontakte na google-u ali ima jako važne kontakte. Ajde predložite nešto :)

Uf, USB debugging mode nije uključen. Ima li neko rešenje? Kies odpada zbog debugging mode-a

Mozda da probas sa my phone explorerom. U stvari i to se mora upaliti na telefonu. Mislim da ces tesko ti to uraditi.

Da li ima cwm? Mozda iz njega mozes da mountujes nesto ili da bar uradis nandroid backup. Pusle taj backup prebacis na komp pa kopaj dalje?
Ok.. sad vidim da nije rootovan. Odin u ruke, flashni neki kernel sa cwm i root pa onda nekako nabodi nandroid.
Druga opcija je da ga zakacis na tv preko hdmi mhl adaptera i usput nekako ukljucis misha.

Poslednja izmena:
ne znam ništa :)
Sale mi je dao ideju da nekako flešnem Kernel neki (preko Odina verovatno) pa da odradim nekako backup. Može bez ekrana da se odradi nandroid backup?:) Mogu i backup da prebacim na drugi i9000 pa da odradim restore..

#Swiper
Kontakti su bar na stock GB u /dbdata/databases/com.android.providers.contacts/contacts2.db
Upravo sam probao da contacts2.db pomerim sa te pozicije i posle restarta ih nisam imao da biram u telefonu. Kad sam vratio ponovo su tu. Dakle ako uspes da iscupas sa ADB tu bazu contacts2.db verovatno ces ih imati.

Evo, moram da pohvalim Saleta još jednom, car je :)

Dao mi je ideju da uzmem isti telefon, flešujem na oba isti Kernel, udjem simultano u recovery i odradim nandroid backup. Posle mogu mnogo lakše da dodjem do kontakta. Ili kako si ti rekao (@WD40) ili da odradim nandroid restore na ispravnom telefonu :)
Samo da se dočepam drugog telefona od drugara :)

Hvala. Javljam za par dana da li je uspelo :)

Mozes ali mislim da ces pre toga morati editovati MD5 checksum nek mozes odraditi restore na drugom phonu.

zašto? Kako?

Probaj sa mhl adapterom i hdmi tv/mon. Dobices sliku. Mhl adapter ima dodatni microusb na koji nabodes externi usb hub sa sopstvenim napajanjem pa tu zakacis misa.

Druga opcija je da ga zakacis na tv preko hdmi mhl adaptera i usput nekako ukljucis misha.

Ovaj predlog i nije tako los ali kad prikljucis mhl onda nemozes prikljuciti zicnog misa. Jedino ako ima nekog BT misa. I nisam siguran dali mhl radi pre boota OS-a ali ako radi onda problem resen posto ce moci da odradi i cwm backup, samo nek instalira costum kernel & recovery.

To radi na GB? Ma nema veze da je pre boot-a telefon se bootuje verovatno jer mi ga prepozna Windows.

@PABLO:
Moj mhl adapter za sgs2 ima dodatni microUSB port na koji se zakaci punjac, jer telefon nije u stanju da obezbedi dovoljno struje za mhl adapter. Umesto punjaca, moze microUSB -> USB kabl koji je vezan za USB hub koji ima sopstveno napajanje. MHL adapter ce dobiti struju od USB hub-a a usput bi trebalo da obezbedi i vezu misha koji zakacis na hub sa telefonom.
Doduse, ovo nisam probao, ali u teoriji bi trebalo da radi. Nije mu MHL pri ruci, ali kada dodjem kuci probacu ovu skalameriju.
BT mish radi bez problema, samo nemam ideju kako da ga upari sa telefonom na nevidjeno :)

@swiper:
A da li mu radi digitizer? Mozda mu radi bar neki deo?

@PABLO:
Moj mhl adapter za sgs2 ima dodatni microUSB port na koji se zakaci punjac, jer telefon nije u stanju da obezbedi dovoljno struje za mhl adapter. Umesto punjaca, moze microUSB -> USB kabl koji je vezan za USB hub koji ima sopstveno napajanje. MHL adapter ce dobiti struju od USB hub-a a usput bi trebalo da obezbedi i vezu misha koji zakacis na hub sa telefonom.
Doduse, ovo nisam probao, ali u teoriji bi trebalo da radi. Nije mu MHL pri ruci, ali kada dodjem kuci probacu ovu skalameriju.
BT mish radi bez problema, samo nemam ideju kako da ga upari sa telefonom na nevidjeno :)

@swiper:
A da li mu radi digitizer? Mozda mu radi bar neki deo?

Ima kolega MHL za s3, sutra će da mi donese pa ću da probam. Znam da smo povezivali preko na taj način preko hub-a usb miša i tastaturu i da sve radi.

Jedino što je živo su back i menu tipka :)

Mislim da mhl adapter za sgs3 nije kompatibilan sa ovim za sgs2 i sgs. Moj je ostao kod kuce. Ponecu sutra na posao pa se javi da probamo.

a zašto ne zamijenite displej i ćao?

Nazad
Vrh Dno