Šta je novo?

ZTE Grand X

Stock, imam onaj zvanični update i to je sve. Što se tiče programa imam sve i svašta pa nemam ideju šta bi moglo da pravi probleme sa porukama. Takođe, osim što ponekad kasne primetio sam da se dešava da fabrički SMS program ponekad uopšte ne prijavi da je stigla nova poruka. Totalno bezveze, probaću GO SMS pro, njega sam koristio na starom telefonu, ne vidim kako može da pogorša stvar
Ja sam sa stock ROM-om imao mnogo problema, baterija uzas, tako da sam se ubrzo prebacio na UK V3 a kasnije na RU ROM i od tada nemam problema. Ovim putem ti ne savetujem da prelazis na drugi jer se gubi garancija, probaj neku grugu SMS aplikaciju pa ces videti, mada mislim da je taj stock ROM najgori. Ali javice se jos neko da te posavetuje vec. pozz

Meni jedino nisu kasnile na Telenorovom romu, ali njega nisam koristio ni dan, tako da bi verovatno i na njemu kasnile. Probao sam prvo B02 ruski, UK V1, V2, V3, pa sad ovaj B05 sto sam modifikovao i na sve i jednom kasne. I onda iz nekog razloga pocnu da stizu par sati i opet pocnu da kasne. Siguran sam da je do neke aplikacije, samo ne znam koje. Jedino resenje koje mi upali na neko vreme je format cache i dalvik-cache, ali i to je kratkotrajno. Probacu da flesnem svez sistem bez i jednog programa, pa da vidim sta se desava.

Evo i meni se desilo sad da nije prijavio da je stigla poruka, tj nije se oglasio zvuk i ne trepce LED lampica, ali je na GO Lockeru prikazano da je stigla cim sam hteo da otkljucam telefon

EDIT: Posle toga sam sam sebi poslao poruku i odmah se oglasio na sve strane...

Poslednja izmena:
RHehe, ma ok, meni ne smeta a zima ide. :)

Kada sam ja uzimao telefon u Telenoru, prodavacica mi je iznela jedan Grand X, stavila je u njega karticu (SIM karticu koja je stara par godina) i upalili. Nakon par minuta dok sam ga cackao u radnji, on je javio da nema sim karticu tj SIM card removed ako se dobro secam. Ona devojka otvori tel, namesti je opet, kad posle par minuta ono opet, i tada mi je rekla da noviji telefoni hoce da prave probleme sa starim karticama tj da koriste micro SIM kartice (njene reci od A do Z). E sada da me ne bi terala da zamenim karticu (mislim da je zamena 200 dinara), ona je donela drugi aparat i sa njim je sve bilo u redu, nikada mi nije zabagovao, ukocio se da moram da vadim bateriju ili izbacio ovo za SIM karticu. Stvarno ne znam da li ta SIM kartica moze da zeza, tj da zbog nje kasne poruke, mada sam procitao negde po net-u da su ljudi imali probleme sa android telefonima novije generacije i starim karticama. Imam onaj ruski rom i poruke ne kasne. doduse sad se cimam jer vecini kasne, mozda i ne stizu a ja i ne znam, ali kad god sam probao i poslao sebi poruku, ona je stigla odmah a i niko mi se nije zalio da mi je slao poruke a da ja ne odgovaram. Koje SIM kartice koristite?

Imam njihovu sim karticu od decembra prosle godine sto znaci da je jos uvek nova. Sinoc sam na silu bateriju i sim karticu dok je telefon bio upaljen izvadio i kasnije nakon ukljucivanja telefona stiglo je par poruka. Pa sam ga sinoc ugasio i jutros upalio i stigle su sve poruke sto su kasnile, njih 10 ukupno. Probao sam i druge aplikacije za sms handcent sms, chompsms, viber ali poruka nije bilo.

Mislim da se nameće jedinstven zaključak oko kašnjenja poruka a to je problem Telenora kao operatera a ne telefona i ne trabunjajte više o kašnjenju istih!
Zaključak: Promenite operatera i poruke ima da stižu na vreme :d.

Instalirao sam NAVIGON 4.2.x za Android, apdejtovao i pokrenuo ga u sirovoj verziji, samo GPS čist.
Posle jedno minut vremena locirao je satelite i fercera bez greške i to extra.
Nakon narednih uključenja lociranje satelita se odvijalo u vremenskom intervalu od 2-4s nisam tačno merio.
Znači da GPS sa MoDaCo ROSSIA ROMom radi bez greške.
Pre instalacije B05 ROMa odradio sam Hard reset i wipe cache i Dalvika pa tek onda instalaciju B05 (pre toga je bio onaj V3 UK).
Nakon instalacije B05ice odradio sam, takođe, kompletan Hard i Wipe i Battery state Wipe pa sam polrenuo sistem i eto, GPS radi bez greške !!!!

Telefonče kako bombonče ;)

Poslednja izmena:
Mislim da se nameće jedinstven zaključak oko kašnjenja poruka a to je problem Telenora kao operatera a ne telefona i ne trabunjajte više o kašnjenju istih!

Zaključak ti je loš. Kako je moguće da Telenor ima problem sa kašnjenjem poruka samo na ovom telefonu? Dve nedelje sam koristio svoj stari Telenor Onetouch 990 dok mi je telefon bio na servisu i nijedna poruka mi nije kasnila, niti mi se to dešavalo na njemu dok nisam prešao na ZTE, a ni na drugom telefonu (dumb), na drugom broju nikad nisam imao taj problem. Zaključak se nameće: telefon je kriv. Jeste dobar, ali su pojedini primerci užasno bagoviti i ima ih dosta.

Zaključak ti je loš. Kako je moguće da Telenor ima problem sa kašnjenjem poruka samo na ovom telefonu? Dve nedelje sam koristio svoj stari Telenor Onetouch 990 dok mi je telefon bio na servisu i nijedna poruka mi nije kasnila, niti mi se to dešavalo na njemu dok nisam prešao na ZTE, a ni na drugom telefonu (dumb), na drugom broju nikad nisam imao taj problem. Zaključak se nameće: telefon je kriv. Jeste dobar, ali su pojedini primerci užasno bagoviti i ima ih dosta.

Hmmmmm.
Moj fon je sa Telenora ali sam ga otključao i sada ga na VIPu koristim i što se poruka tiče sve radi bez greške od samog početka.
Isti je slučaj i sa drugarom koji je fon kupio par dana pre mene na istu foru sve, i radi mu perfektno i bez ikakvih problema (ali sa B05 ROMom): Telenor ROM nisam malte ne uopšte ni koristio...

Ili je od primerka do primerka ili ovaj model ima probleme sa starijim Telenor SIM karticama...

Ja juce popodne uninstalirao SetCPU i od tad mi ni jedna poruka nije zakasnila. Ne znam kakve to moze da ima veze, ili je samo naleteo period kad mi ne kasne. U glavnom testiracu jos, pa ce vidimo.

Moja kartica je stara oko 6 meseci, menjao sam je za onu sa PlatiMo sertifikatom...

Ja sam ubeđen da je ovo u pitanju. Kako se kome zalomi...

I meni se čini da je tako. Samo što u prvih mesec dana nisam imao nikakvih problema, a tek je u poslednje dve nedelje počeo da divlja sa kašnjenjem poruka i ne-prijavljivanjem kada stignu. Smor. Pritom slični problemi sa porukama me muče na poslednja dva telefona... baš umem da izaberem :mad:

Kad mi ne stizu poruke, tj kasne, prebacim se na 2g mrezu i stignu u roku od 20 sekundi,
a sto se tice da ne obavesti o porukama, to se desava kad ostanete u porukama i zakljucate ga

Svracao do telenora da vidim da li se jos neko zalio na kasnjenje poruka i dobio odgovor ili da uradim reset telefona na fabricko stanje ili da ostavim telefon u servisu gde bi oni ubacili novi softver.

zex sta bi ne ispratih bas sve, jel si izbacio taj update o kom si pricao pre par strana? :)
Daj da testiramo nesto ako si "sredjivao" :)

Super, evo skidam pa cu da probam :)

E a kakva je ovo aplikacija
Mi-EasyAccess ?

Jel to za custom neki lock screen precice ili sta? :)

To je da bi mogao da menjas ove precice na lockscreenu. Kada prevuces prstom preko njega umesto da pritisnes, otvori ti se sest ikonica kao precice. U proj verziji sam grskom bio izbacio tu aplikaciju pa nisi mogao da ih menjas, a sad sam je vratio.

Oke kontam, nego me interesuje jel i dalje lock screen izgleda isto, standardni ICS izgled, samo sto u krugu ima 6 mesta umesto ona 2 za kameru i unlock? :)
hvala i izvini na smaranju ;)

Svracao do telenora da vidim da li se jos neko zalio na kasnjenje poruka i dobio odgovor ili da uradim reset telefona na fabricko stanje ili da ostavim telefon u servisu gde bi oni ubacili novi softver.

Da, to će baš pomoći, ja sam ti živi svedok :banghead::banghead::banghead:...

Stvarno je čudan taj problem sa porukama. Nikako da mu definitivno nađemo uzrok.

Ima dosta ljudi koji imaju problem a takođe i onih bez tog problema.

Ljudi imaju problema na različitim romovima i to mi je dosta čudno, ipak bi to trebalo biti softverski problem. Malo je nelogično da je hardverski problem, možda neka kombinacija kartice i određene serije telefona.

Bagovita kartica, neka aplikacija, 3g mreža ili hardverski problem telefona...

Imate možda problem dostupnosti (stižu vam poruke da niste bili dostupni) ili je samo kašnjenje poruka problem.

Da li ste probali sa go sms , handcent..

Poslednja izmena:
Vise mi ima logike da je do telenora/kartice.
Bas zato sto na razlicitim ROMovima je isti problem. E sad mozda je i softverski problem, s tim sto mozda svaki taj CUSTOM ROM ima to nesto sto zeza a mi ne znamo sta je to. :)

A mozda neka serija SIM kartica prosto ima neku nekompatibilnost sa ovim telefonom :)

Kao sto sam danas vec pisao, a sad je evo proslo vec vise od 24 sata, kako mi ni jedna poruka nije zakasila. Cak sam i gasio telefon pa slao poruke, zvao. I cim ga upalim sve stigne kao na bilo kom telefou. Probao da koristim 2g/3g se radi. Sve sto sam uradio je da sam obrisao SetCpu juce popodne. E sad ili se samo od sebe resilo ili je SetCpu sa svojim instrukcijama bunio procesor i kernel pa je dolazilo do tih gresaka ne znam. U glanom su mi na svakih par sati bagovale poruke.

Kao sto napisah na nekoj od prethodnih stranica, i meni su kasnile dok sam imao SetCPU i juicedefender, cim sam ga izbrisao, odmah su pocele da stizu poruke i od tada vise ne kasne. Od pre dva dana sam ukljucio ono da koristi samo 2G mrezu i baterija kao da nije moja. Nakon par poziva(dvadesetak minuta), dvadesetak sms poruka, dvadesetak mejlova i malo cackanja po fejsu, nakon 24h, baterija je na 70%, znaci ne verujem sta vidim. Videcu jos neko punjenje pa cu vam postaviti screenshot kada bude pri kraju koliko je izdrzala. Inace slao sam e-mail telenoru zbog poruka kada sam imao problem i ovo dobio kao odgovor od njih:
Postovani gospodine Veljkovicu,
Posto navodite da Vam prijem poruka kasni, predlazemo da proverite validnost poruke u podesavanjima i ukoliko je podesena na maximum promenite na 24 h. Takodje mozete izbrisati poruke iz memorije i iskljuciti i ukljuciti telefon.
Ako i nakon toga budete imali poteskoca sa telefonom predlazemo da ga u nasoj prodavnici predate na servis sa garantnim listom i fiskalnim racunom kako bi bio posalt na popravku. Tom prilikom dobijate zamenaski telefon dok se Vas ne vrati sa popravke.
Stojimo na raspolaganju za dodatne informacije.

Kao sto napisah na nekoj od prethodnih stranica, i meni su kasnile dok sam imao SetCPU i juicedefender, cim sam ga izbrisao, odmah su pocele da stizu poruke i od tada vise ne kasne.:

Što bi bilo sjajno da sam ja u bilo kom trenutku imao ta dva programa instalirana na telefonu... :mad:

A odgovor Telenora je standardno imbecilan... :banghead:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno