Šta je novo?

ZTE Grand X

e ljdi pomagajte imam problem. prilikom ubacivanja ovog zexovog B05 roma umeto clear cashe isao sam na clear all data. instalirao se sistem, lepo sam iso na reboot i sada pokaze ZTE znak i onaj android logo i tu stoji. kada udjem u onaj recovery. bat i pokrenem retart in recovery mode na PC-u on kaze ok uspesno ali se sa telom nista ne desava. verujem da to moze da se sredi ali ne pada mi na pamet kako. pretpostavljam da sam prilikom factory reset obrisao i CWM sa tel-a pa sad nece da ga digne. ajd ima li pomoci?

Za pocetak probaj da ugasis telefon, pa ga prikljuci na usb. Kad pokaze na ekranu bateriju da se puni, kucaj u adb "adb reboot recovery", trebao bi da udje u recoveri, makar stock.

Odgovorila je ekipa iz Telenora.
Poštovana-i,

Ukoliko dođe do kvara mobilnog aparata Telenor je dužan da korisniku omogući servisiranje istog u skladu sa garancijom koja se izdaje prilikom kupovine aparata. Ovlašćeni servis otkloniće kvarove i tehničke nedostatke aparata koji budu nastali prilikom njegove pravilne upotrebe ili izvršiti zamenu novim u slučaju funkcionalne neispravnosti aparata koja nastane prilikom prvog uključenja aparata, a da ista nije prouzrokovana neadekvatnom upotrebom i rukovanjem.

Ukoliko aparat prijavljuje greške u radu, molimo da nam isti sa pratećom opremom, garancijom i fiskalnim računom, dostavite u Vama najbliže Telenor predstavništvo, kako bi se isti prosledio ka ovlašćenom servisu. Ovom prilikom Vas pozivamo da sve nedostatke na aparatu navedete prilikom predaje uređaja, kako bi ovlašćeni servis iste mogao da proveri.

S poštovanjem,

Experts Team
Advanced Service Support
Customer Care Department
TELENOR d.o.o.
tel: +381 63 9000
e-mail: [email protected]

Jooooj...mrzi me da im nosim telefon, posto kontam da cu se nacekati dok nesto ne rese..

@zexcrazy
hvala ti puno, resio sam problem tako kao sto si napisao
e sada, javlja se jos jedan problem, nece da mi se pale svetla na onim senzorima dole za options, home , back i search. Zbog toga sam i hteo da probam sa ponovnim ubacivanjem rom-a pa se desilo ovo sto sam gore napisao. evo sad sam ubacio ponovo B05 i opet nece da se pale. probacu da stavim UK v3 pa da vidim kakva ce situacija d abude sa njim. jel se desavalo ovo jos nekom mozda?

@zexcrazy
hvala ti puno, resio sam problem tako kao sto si napisao
e sada, javlja se jos jedan problem, nece da mi se pale svetla na onim senzorima dole za options, home , back i search. Zbog toga sam i hteo da probam sa ponovnim ubacivanjem rom-a pa se desilo ovo sto sam gore napisao. evo sad sam ubacio ponovo B05 i opet nece da se pale. probacu da stavim UK v3 pa da vidim kakva ce situacija d abude sa njim. jel se desavalo ovo jos nekom mozda?

Nema sta da ti se pale ta svetla. Ti senzori ti se pale u mraku ili kada gledas npr tv preko njega uvece.

Pratim temu od pocetka, i konacno sam prelomio da uzmem Grand X u telenoru bez obzira na mane koje ima sa softverom... Medjutim, aparata vise nema i nece ih vise nabavljati. Tako mi je receno u prodavnici u ns :<

Danas navratio u telenor i pitao za zte grand x, prodavac mi odgovara citiram "to vise nikad necemo prodavati,rekordan broj reklamacija"

U Telenoru u Zemunu danas su imali 1 komad. Bio sam sa ženom da joj uzmem telefon. Uzeli smo joj beli Ascend P1.

Onda sam ja izgleda jedini srećnik koji je zadovoljan sa telefonom kažem to bez obzira na nedostatke android 4.0 softvera. Mogu proveriti kod mene u novom sadu u telenorovoj radnji šta kažu da li će nabavljati telefon. Da li je alcatel 997 bolja opcija od zte? Mada ja bih opet da imam priliku išao na zte grand x.

Alcatel 997 je mnooooogo bolja opcija od ovog bagovitog telefona.

Slazem se, mada zadovoljan sam sa ZTE.

Telefon je bombonica sa skockanim ROMom ;).

Proverio sam u telenoru nemaju više telefon u ponudi, a verovatno neće ga ni biti ali ne zbog toga što imaju "puno" reklamacija. Kaže mi da su imali malo reklamacija na telefon da je jako brzo rasprodat! Možda sredinom decembra bude nekih novih modela u ponudi ali još neznaju šta će biti. Svakako mislim da je ovaj telefon bio hit tj. Best buy, moguće da će alcatel 997 biti sledeći popularni model. Meni se čini da su možda neki drugi proizvođači uticali na to da ovaj telefon "nestane" sa tržišta.

Slabija graficka, eto odatle i losije rade.
Jel se i vama greje deo ispod kamere u zahtevnijim slucajevima?

Jel neko utvrdio šta uzrokuje kašnjenje poruka? Počelo je da mi se dešava sve češće i češće

Poruke stižu, ali program za poruke ne obaveštava. Dovoljno je da uđete u aplikaciju i videćete nepročitanu poruku. Bar je tako kod mene, nema potrebe za restartom telefona.

Btw, upravo uzeh telefon sa servisa, flešovali su "novi softver" i vratili ga :smash:. Prvo što sam uradio, poslao sebi poruku - ista stvar... isuse.gif

Kada kasne nema ih ni u poruka veruj mi. Sa druge strane nije mijasno zasto restart ne pomaze kod toga. Vadjenje baterije isto...

meni su kasnile dok sam imao juice defender i kasnije setcpu. e sada hajd kontam da juice defender gasi procese kako bi stedeo bateriju ali ne znam kako je setcpu uticao na kasnjene. A cim sam obrisao ovo, odmah su stigle dve tri poruke. od tada ne koristim nista od toga i hvala Bogu sve stize kako treba. cak mi i mejl stigne pre na tel nego na komp.

meni su kasnile dok sam imao juice defender i kasnije setcpu. e sada hajd kontam da juice defender gasi procese kako bi stedeo bateriju ali ne znam kako je setcpu uticao na kasnjene. A cim sam obrisao ovo, odmah su stigle dve tri poruke. od tada ne koristim nista od toga i hvala Bogu sve stize kako treba. cak mi i mejl stigne pre na tel nego na komp.

Ja nemam ništa od navedenog instalirano. Samo CPU Spy, mada ne znam kako on može da utiče na kašnjenje poruke?

Jeste probali alternativne sms programe poput ChompSMS-a i Handcenta?

Ja nemam ništa od navedenog instalirano. Samo CPU Spy, mada ne znam kako on može da utiče na kašnjenje poruke?
imam i ja cpuspy, on ne pravi probleme, za juice defender sam siguran da je pravio, ali ti ga nemas, onda je sigurno nesto drugo kod tebe. evo bas sam malopre probao sa drugog telefona da posaljem poruku i ona je stigla bez problema, a i odgovor je stigao odmah. koji ROM koristis? Mada evo i zex kaze da mu kasne a ja korisitim njegov ROM.

Isti situacija je bila i kod mene. Otkako sam uklonio te programe poruke su redovno stizale sve dok nisam rootovao telefon. Otkako je odradjen root poruke su dosta kasnile. Kasnije sam uklonio root ali poruke opet kasne. Jedino ako je lose odradjen unroot. Navodi me na pomisao da sta god uradim sa sistemim telefona poruke pocnu da kasne.
A poruke ih nema u aplikaciji, uvek sam proveravao. Probacu sa nekom drugom aplikacijom za sms pa cemo videti

imam i ja cpuspy, on ne pravi probleme, za juice defender sam siguran da je pravio, ali ti ga nemas, onda je sigurno nesto drugo kod tebe. evo bas sam malopre probao sa drugog telefona da posaljem poruku i ona je stigla bez problema, a i odgovor je stigao odmah. koji ROM koristis? Mada evo i zex kaze da mu kasne a ja korisitim njegov ROM.

Stock, imam onaj zvanični update i to je sve. Što se tiče programa imam sve i svašta pa nemam ideju šta bi moglo da pravi probleme sa porukama. Takođe, osim što ponekad kasne primetio sam da se dešava da fabrički SMS program ponekad uopšte ne prijavi da je stigla nova poruka. Totalno bezveze, probaću GO SMS pro, njega sam koristio na starom telefonu, ne vidim kako može da pogorša stvar

Nazad
Vrh Dno