Šta je novo?

Panasonic ST50 serija

Ja sam 60E6500 platio 165.000, za te pare ST50 u toj dijagonali nema teorije da se nadje....

Pa da ima za ove pare mozda bi se i namakao i uzeo 60" (btw, kako te je toliko iznelo), ali ovako nema sanse, sve preko 50" je preskupo i zao mi da toliko platim televizor 🙂 cak i ovo je mozda preterivanje, ali da je lepo na velikoj dijagonali jeste... s tim da nikad ne bi uzimao najeftinije varijante...
I ja se tesim time da je best buy i nisam sitnicar da gledam svaku manu jer ni jedan proizvod nije savrsen, samo me plase ti duhovi, jer ako se pojave, znam da cu da se nerviram 🙂

i dok sam jos u kancelariji, da pitam, znate li neki dobar zidni nosac za njega, onako fin da moze da ga odvoji od zida, zarotira levo desno gore dole...

PS60E6500 košta 418.000 forinti što je oko 1500 evra. Kod nas košta 240.000 što je preko 600 evra razlike. Za 1500 evra jeste best buy dok za 2140 svakako nije, za te pare može 55ES8000 da se nađe.

Napokon je juce stigao TV (iz potpisa)... koliko sam uspeo da ga njakam zadovoljan sam maksimalno... sad malo nek se usvira, taman ce dotle stici i 3d cvikeri i onda mozemo da se bacimo na "kucni bioskop"... i kostao je 880 narucen od "putnika" iz madjarske...

Zna li neko ima li uopste nacina da se poveca velicina titl fonta kad se pusta film s Usb-a? Smor mi da svaki put moram palim komp kad hocu gledam film. Komsija ima lg 42lm660 i kod njega i font/boja/velicina moze se menja.

Napokon je juce stigao TV (iz potpisa)... koliko sam uspeo da ga njakam zadovoljan sam maksimalno... sad malo nek se usvira, taman ce dotle stici i 3d cvikeri i onda mozemo da se bacimo na "kucni bioskop"... i kostao je 880 narucen od "putnika" iz madjarske...

Jel si to pazario panas. 50st50 jel moze preporuka tog koji ti je pazario i neki utisci tv, pozdrav:wave:

Interesuje me na kojoj daljini se gleda ovaj tv i ako moze na pm kontakt za "putnika" 🙂

Ima na KP lik koji ga dovozi i za 850 eur. Samo kucajte model (panasonic tx-p50st50e) u "traži detaljno" i naći ćete ga.

Televizori od 50 inča se gledaju sa oko 2m razdaljine (za 1080p sadržaj), dok za 720p i Sd može i s daleko veće daljine. Ovo prvo naravno važi za picajzle koje ne bi da oku promakne ni piksel nekog detalja...

Prosečan korisnik verovatno gleda u ovo s nekih 3.5 metara pa na dalje.

http://myhometheater.homestead.com/viewingdistancemetric.html

Poslednja izmena:
Meni je nekih 2.5m od tv 42" trebalo bi uskoro da zamenim za neki 3d fulhd plasmu pa razmisljam da li da ostanem na 42" ili da idem na vecu dijagonalu...zato me interesuje kakav je osecaj sa te daljina na 50st50

Vidim da ljudi gledaju i sa 1m 🙂

Poslednja izmena:
Što veće to bolje, slobodno. Uvek možeš da odaljiš TV malo ako ti bude preblizu, a ako shvatiš da ti je mali ekran, možeš samo da kukaš posle. A ne kupuje se novi TV svakog meseca... Ja planiram da uzmem 50-ticu i da je gledam sa nekih 2 m iz kreveta, dok bi mi iz fotelje razdaljina bila nekih 3 i nešto metara. Mislim da je 2m taman za 1080p sadržaj za ovu dijagonalu.

Jedno pitanje, jel moze ovaj tv da pusti titl sa media servera (bezicno iz mreze), pokrenutog na racunaru ili recimo androidu, jer sam probao neke i nece, recimo i XBMC preko UPnP-a, i da li to zavisi od servera?
Ukoliko zavisi, koji je najbolji i da titlovi rade?

Inace, sa USB-a rade titlovi, nisu mnogo ruzni jesu sitniji ali ne previse, i ne mogu da se modifikuju... pri tome je smor sto moraju stalno manuelno da se aktiviraju... tako da je to glupa opcija... (i na usb moze da se snima program, slicno kao SBB risiver, samo sto mora da bude HDD, ne radi na flesevima)

Najbolje je ili HDMI sa PC-ja, ili neki media server na HDMI (android), ili ovo sto ja hocu, sto nije losa varijanta ali da mi pusta titlove...

I jos nesto, XBMC ne podrzava DLNA, tj. ne moze se sa njega pustiti film bezicno na TV (ili ja nisam provalio da moze), vec samo TV cita fajlove sa servera, jel ima neki plejer ili media centar da to podrzava, i za PC i za Android?

Posto sam probao par aplikacija za telefon android i ima ih vise njih koje pustaju filmove, youtube, slike i sl. na ekran televizora bezicno ali opet nemam titlove, sem mozda ukoliko su u okviru mkv fajla...

Poslednja izmena:
Do servera je. Probaj Serviio i Mezzmo. Na žalost nema podršku za Sambu (obično šerovanje). . .

ps3media server je najbolje rešenje za panasonic po mom iskustvu

Nesto ja nikako ne uspevam to da namestim... Kao pokrenem ih ja i nadju oni TV, ali kad kliknem na tv-u, media server, vidim ga na spisku jedno sekund, svicne, i nestane, i onda ga vise ne prikazuje... Sta li moze da bude problem?

Da se nadovezem na svoj post...

Sa promenom sherovanog foldera, PS3 mi je i proradio nekako (s tim sto mi nekad i ne pronadje video renderer, tj. tv), titlova ima, ali ne moze mreza da izgura, secka i slika i zvuk, i to na obicnom divx-u... Imam 56Mbps ruter, sta bi bilo optimalno da ne secka, pa i fullhd... Ili nesto treba mozda da se podesava oko onih kodeka ili sta vec da to proradi normalno...

sve mi ovo nekako deluje kao bangljavo resenje, ostaje mi veza preko hdmi, dok se mozda ne odlucim za android stick sa xbmc, ali koliko vidim tu ima problema sto ih xbmc ne podrzava skroz hardverski...

u sustini, ovu varijantu sa media serverom sam najvise hteo da probam da vidim da li ima, image flickering-a, koji mi se javlja na hdmi-ju, niko se na to nije zalio ovde, a vidim pise se po avs forumu...
desava se samo na slici sa pc-ja, na tv-u ne, znaci kad pustim film, kad su neke brze scene, prelazi, pojavljuje se kao linija, kao da je secnuta malo slika, i uglavnom je uvek na istom mestu horizontalna malo iznad titla, i odmah se izgubi... malo je teze za objasniti...
nije cak ni da mi previse smeta, al malo nervira, pa sam hteo da proverim da li bi se to desavalo i sa wireless-a

Da dodam...

Sad sam probao i sa XBMC servera, video radi bez greske, ali nema titlova, znaci nesto je do podesavanja, do transcodinga ili cega vec... vec se umorih, ako neko koristi neko fino resenje, mogao bi da kaze sta i kako...

Poslednja izmena:
Twonky media server, jeste da se placa, ali radi odlicno (za sve pare)...

Pozdrav

Ako imaš ESET smart security njegov firewall zna da pravi problem

Twonky media server, jeste da se placa, ali radi odlicno (za sve pare)...

probah Twonky Special (bivsi Server), radi iz prve, i fino pusta, ali ja nigde ne vidim opciju za titlove, a iste ne prikazuje...

i btw, nemam nikakav firewall, ne koristim te gluposti, imam cist NOD... ali Serviio i PS3 nesto zezaju te oce te nece...

Zaista velika steta sto XBMC ne prikazuje titlove, mnogo lepo sortira filmove, po godini, zemlji, nazivu, stvarno super izgleda i lepo pusta, ali eto, uvek ima neka zackoljica...

I ja sam imao cudnih problema sa Serviio-om i na PC-ju i na NAS-u. Na kraju sam odustao od njega i presao na Twonky koji radi bez greske.

Sto se tice titlova, proveri sta tacno od titlova TV podrzava. Moj Panasonic iz 2011-te (G30 serija) podrzava eksterne titlove za DivX fajlove, a za MKV podrzava samo interne (ubacene u sam mkv fajl).

Pozdrav

I ja sam imao cudnih problema sa Serviio-om i na PC-ju i na NAS-u. Na kraju sam odustao od njega i presao na Twonky koji radi bez greske.

Sto se tice titlova, proveri sta tacno od titlova TV podrzava. Moj Panasonic iz 2011-te (G30 serija) podrzava eksterne titlove za DivX fajlove, a za MKV podrzava samo interne (ubacene u sam mkv fajl).

Pozdrav

Kod media servera, sve zavisi od servera, ne pita se tv za titlove i sl. (pita se kad se pusta sa usb-a), e sad ako tebi na Twonky-ju rade mozda je do verzije, probao sam 7.0.5 Special, al citah da su kao sredili u 7.0.9, nabavio sam i nju posto je poslednja koja radi sa lekicem, ova poslednja 7.1.2 odbija, pa cu probati cim uzmognem...

Inace, posle raznih probanja, mislim da je dobitna kombinacija XBMC u bilo kojoj mogucoj varijanti i Yatse Android daljinski, prosto je milina kako sve lepo radi, interfejs, preko fona startujes XBMC, na njemu izbor cele svoje baze sa sve opisima, ili direktno preko virtuelnog daljinskog i vozi... do sada sam se zamajavao sa kmplayerom i Logitech daljinskim za PC, i odbijao da intenzivnije probam XBMC jer su mi i filmovi i serije i stosta razbacani u gomilama foldera po diskovima, ali kad se jednom malo sredi situacija sa storage-om, ovakva kombinacija je sjajna... btw, hvala svima na predlozima i sugestijama...

Titlovi na Twonky rade od verzije 6, cini mi se.
I moraju i TV i media server da podrzavaju titlove, jer se titl uglavnom salje kao poseban stream.

Pozdrav

Titlovi na Twonky rade od verzije 6, cini mi se.
I moraju i TV i media server da podrzavaju titlove, jer se titl uglavnom salje kao poseban stream.

U pravu si, na 7.0.9 rade, i zaista je Twonky jedan od najjednostavnijih i najboljih MS koje sam probao, sve fino radi, ali jedina "mana" toga sto titlove salje kao poseban stream je sto se ne ucitavaju sami, i sto ih ne stavlja Twonky, pa samim tim ne mogu se modifikovati vec izgledaju onako kako vas tv podrzava, u ovom slucaju kao kada se pusta film sa usb-a, dakle malo manji nego sto treba... uvek mora neka zackoljica 🙂

Na mom Panasonicu, titlovi koji su ubaceni u MKV fajl su veci nego oni eksterni uz DIVX.

Pozdrav

Jesu, ali ko ce svaki avi da pakuje u mkv da bi imao veci titl...

Nazad
Vrh Dno