Šta je novo?

ZTE Grand X

Kako nema nekih custom romova dobro je da imamo i ove ru i uk romove koji su mnogo bolji od telenora.

Takođe sam od sinoć instalirao ovaj ru rom i deleje kao malo bolji od uk roma. Baterija je izgleda još bolja :)

Gps radi normalno , nema problema.

Ima li neko jos neki link sa ruskim ROM-om jer ovaj sto sam skinuo sa Modaco nece da se uprzi...

Ima li neko jos neki link sa ruskim ROM-om jer ovaj sto sam skinuo sa Modaco nece da se uprzi...

Nisam naišao na takav. Ja sam se zeznuo stavio sam ceo zip na karticu pa nije hteo da ga pronađe.

Trebaš da raspakuješ i iskopiras samo update file.

Sto pre ne rece...Ja odradio i wipe svega i gledam sto nece da prihvati...Sreca pa sam uradio backup...3x skidao zip i nece, sve govori da nije dobar file...Vec sam poceo da gubim nadu u odlazak na svirku veceras i zaglavljivanje do kasno u noc...Hvala brate

EDIT: Sredio sam ga...Srecom pa sam uradio backup aplikacija pa ih je samo instalirao ponovo po redosledu, tako da cu sad da vidim kakva je situacija sa njim...

Poslednja izmena:
Sta koristite za bekap aplikacija?

Jel ima nesto gde samo selektujem koje hocu .apk-ove sa SD kartice i da ih on sam instalira bez moranja da potvrdim instaliranje svake aplikacije? :)

Flešovao ruski update. Prvi utisci posle 10 minuta: GPS radi isto kao na Telenor ROM-u, dakle, ne radi nikako, nema srpski jezik (manje više nebitno), slike kontakata nestale (da se srediti), lockscreen mnogo ružniji, Dolby podešavanja više ne postoje. Ako se situacija sa deep sleep-om ne popravi, mislim da je ovo bio priličan *****, pogotovo zato što još nema načina za vratiti se na orig Telenor ROM...

Evo ruski B05 rom: https://docs.google.com/open?id=0Bx5IWfubleU5OTBBOFkzemt3aU0

Rom je rootovan i deodexovan i ubacene su poslednje Google aplikacije. Malo je i unapredjen gps.conf fajl, tako da je gps brzi i fix je stabilniji sa 10-11 satelita. Pre flesovanja je potrebno formatirati /system, /cache, /dalvik-cache i /zteconfig. Posle flesovanja, kada krenete reboot system, recovery ce vas pitati da popravi root. Odgovorite sa Yes. Prvi boot ce trajati par minuta. Provereno radi na CWM recovery, za stock recovery nisam siguran.

Odricem se odgovornosti za sve sto moze da se desi sa vasim telefonom.

Ja sam pre par dana ubacio ovaj ruski update preko V3 Uk ROM-a i meni radi super. Baterija ekstra drzi, za tri punjenja mi je trajala uvek preko 40 sati. doduse, wifi nije koriscen i GPS mi je iskljucen ali pozivi, muzika, surf, poruke stalno saljem. Definitivno sto se tice baterije je bolji. Nemam nikakva zaglupljivanja mada doduse nisam ih imao ni sa telenor romom, tako da oni koji imaju problema sa tim, mozda je do telefona a ne do rom-a. Danas sam imao jedan problem, a to je da sam instalirao N7 music player i malo slusao muziku preko njega, nakon sto sam ga ugasio, nije hteo da ide u DS vec stalno stoji na 216 Mhz. cak i posle restarta nije hteo u deep sleep, a cim sam obrisao N7 player, nastavio je normalno da ulazi u DS. izgleda da i neke od aplikacija umeju da zezaju sa tim deep sleepom, pa mislim da se treba pratiti kada se instalira neka nova da li slucajno ne drzi procesor stalno na 216.

Flešovao ruski update. Prvi utisci posle 10 minuta: GPS radi isto kao na Telenor ROM-u, dakle, ne radi nikako, nema srpski jezik (manje više nebitno), slike kontakata nestale (da se srediti), lockscreen mnogo ružniji, Dolby podešavanja više ne postoje. Ako se situacija sa deep sleep-om ne popravi, mislim da je ovo bio priličan *****, pogotovo zato što još nema načina za vratiti se na orig Telenor ROM...

Kakva situacija sa deep sleepom, na uk i ru romu deep sleep radi normalno, zašto bi se vraćao na telenorov rom.

Ako ti se ne sviđa ovaj ru rom zbog lockscreena i gps-a flešuj uk rom , on provereno dobro radi.

Sta koristite za bekap aplikacija?

Jel ima nesto gde samo selektujem koje hocu .apk-ove sa SD kartice i da ih on sam instalira bez moranja da potvrdim instaliranje svake aplikacije? :)

Ja koristim GO Backup, ali mora da se potvrdi instalacija svake aplikacije jer je takav android...

Meni GPS radi sa rusim ROM-om...Koliko sam primetio, u DS ulazi cim se iskljuci ekran, pod uslovom da nije na punjacu (sto je i normalno), a lockscreen sam ionako koristio GO Lockscreen tako da mi je svejedno jer sam ga o5 instalirao

Jel mogu da zamolim nekog ko je na UK V3 da izvadi iz /data/gps/ ona tri fajla gldata.sto , glgpsctrl i supllog.txt i zakaci negde.

Nakon Factory Reseta na ruskom romu mi ne radi GPS :( Da znate da ga ne radite.

Znaci bolja je baterija na ruskom romu u odnosu na UK V3?
Ja sam skinuo foliju, samo se plasim ogrebotina dok ne nadjem neku dobru futrolu...

Rekoh da ne radi gps.Ko radi upgrade sa V3 gps radi kao i pre tj. odlicno, ko radi clean kao ja i jos neki nema nista od gps-a.Ne vraca mi se na V3 jer je ovaj stvarno odlican pa sam hteo da ubacim ona tri file-a iz V3 da probam ako moze nesto da se nabudzi.

@atti

Malo sam istraziovao oko ona tri fajla sto si trazio. Oni se izgleda generisu svaki put kada pokrenes neku aplikaciju koja koristi gps. To su neki logovi, tako da ne bi imali bas neku svrhu.

Hvala zex, probacu tvoj rom.Skinuo sam ga jos danas samo da ga flesnem.

Zex jel si ti onaj ruski rom modifikovao ili ovaj UK rom ? :)
Ili ni jedan ni drugi vec ovo nesto skroz tvoje? :)

Ovo je modifikovani ruski B05 rom. Tj. onaj koji se pojavio na modaco forumu pre par dana. Mislim modifikovani, nista posebno, samo mali tweekvi sto bi rekli :D

Upravo mi se zakucao po prvi put na ruskom romu...Baterija je bila na 68% a hteo sam posle gps fix-a da odem na mape da vidim da li radi...

Steta za ovaj telefon, taman sam se ponadao da za male pare covek moze da dodje do pristojne masine. Toliki softverski bagovi koji se kao mogu da se rese su po meni nedopustivi. Svaka cast zaista svima vama koji pokusavate na sve nacine pronadjete resenja za nesto sto od prvog dana bi trebalo da vam radi bez problema.

Ja ne zalim sto sam ga kupio stvarno, ne znam za ostale, samo kad bih jos resio to sa porukama da stizu stalno, bio bi najjaci telefon ikada

Ni ja ne zalim sto sam ga uzeo...Vazno je da he HW ok, a SW ce se kad tad popraviti...

Sa ovim MoDaCo ROMom meni sve fercera bez greške. 90% vremena cpu provodi u DSu jer ga na poslu ni ne koristim (sedim za kompom po ceo dan) par razgovora i poruka ga nešto ni ne dotiče baš.
Extra sam zadovoljan.

Sa ovim MoDaCo ROMom meni sve fercera bez greške. 90% vremena cpu provodi u DSu jer ga na poslu ni ne koristim (sedim za kompom po ceo dan) par razgovora i poruka ga nešto ni ne dotiče baš.
Extra sam zadovoljan.

Nisam nesto specijalno vican u rootovanju, flashovanju itd.. pa samim tim ne znam kako bih drugacije mogao da koristim ovaj telefon ako ga ostavim sa stock rom-om

Nisam nesto specijalno vican u rootovanju, flashovanju itd.. pa samim tim ne znam kako bih drugacije mogao da koristim ovaj telefon ako ga ostavim sa stock rom-om

Pa nisam ni ja bio vičan ali eksperimentisanje je majka mudrosti ;).
Imaš na forumu okačeno, lepo, šta sve treba i kako se radi pa navali.
Ako zapne slobodno pitaj. Tu smo da se pomažemo.

Nazad
Vrh Dno