Šta je novo?

Ubijeni 3570k

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Generalno sve radi ali nisam uspeo da flash-ujem BIOS iz win. Odradi ceo proces i opet prijavljuje verziju BIOS-a iz 2011 god. Poslednji je iz 7/2012-te. Probaću popodne još keoji put. Ako ne idem na varijantu preko flash-a.

A ti nemoj i taj da spališ. Tih 1.44V je već poprilično lepa voltaža. Toliko kod mene ga prži pri opterećenju (Linx) na 5 Ghz.

Prekontrolisao da, ali kako? Multimetrom ili ima i oscilometar koji jedini može da proveri boljku koju je tipa moje imalo. Dok su voltaže i dalje bile veoma stabilne i pri opterečenju, nije mu smetalo da pobije HDD-ove... ;)

Poslednja izmena:
E pa *** sad me mnogo pitas :p Znam da je hvaljen covek ovde po forumu i da jedan od retkih koji se zeza sa tim u zemlji...

Generalno sve radi ali nisam uspeo da flash-ujem BIOS iz win. Odradi ceo proces i opet prijavljuje verziju BIOS-a iz 2011 god. Poslednji je iz 7/2012-te. Probaću popodne još keoji put. Ako ne idem na varijantu preko flash-a.

A ti nemoj i taj da spališ. Tih 1.44V je već poprilično lepa voltaža. Toliko kod mene ga prži pri opterećenju (Linx) na 5 Ghz.

Koliko lepo radi ovako dodje mi nista da ne diram dok ne uzmem drugi (ako se uopste odlucim na tu opciju).

Ne ide :p Salim se, ide na 4.2ghz. Ali mu je def voltaza ogromna, onom ubijenom je bila mnogo manja i isao je na njoj na 4.5ghz.

Pa onda šta da ti kažem, drži na 4.2 za 24/7 i pevaj.
Moj je namontiran na 4.5 na 1.25V, ventilatori na 600 obrtaja, temperature smešne, buka nepostojeća, a melje sve živo.
Sada ću za tih nepotrebnih 500 mhz koje mogu da izvučem, da maltretiram ploču i procesor, drndam napon u nebesa (dobro 1.448V :)) odšrafljujem ventove na max i slične gluposti.

Kada natrčim na neku situaciju da mi treba tih 500 mhz, klik, klik, restart i vozi.

Pa ja ga sad drzim na 4.5ghz (1.31v max sto ide dok radi linx, inace ga drzi na ~1.295v), pogaseno pola ventova i pumpa na 7v i totalna tisina. To je nesto sto nisam mogao da imam sa mojim 2500k i sto se toga tice ja sam happy :)

A sto mi je jos bitnije, za sada ni jedan BSOD na tim setovanjima, komp pali iz prve itd. Za sada ga drzim tako i nek peva.

Generalno je u najboljem slucaju ovo average primerak (vidjao sam losije a vidjao i bolje) tako da ovog tesko 4.8 a o 5ghz i ne sanjam. Tako da cu uzeti ili 3770k ili 2x00k kad naleti nesto u oglasima pa da ga cerecimo :d

A definitivno, ako cene SSD-ova nastave da padaju, imacu parica za to :D

Nemogu nesto posebno reci u vezi Z77 Saberthot,kada sam je uzeo nakon prvog flesovanja biosa je bilo sve uredu,ali kada sam drugu novu versiju biosa flesovao,ploca je doibila Totalnu blokadu te sam morao da nosim na popravku,ali sam nakon dve nedelje dobio novu plocu,koja je radila svega nedelje jer je Memory Slot 2 Otkazao,i lepo uzeo tada ASRock Profi Z77.Dok sa P8P67 Pro je radilo sve super:p

Joj bre kad pisete tako kao nogama, treba mi 10 minuta da procitam jedan post :(

Ali da, sa Z77 je ocito potrebno ubedjivanje i na kraju prorade, sad da vidimo koliko dugo ce to da je drzi...

Ispade da z77 ipak ima nama, dok z68 se i dalje drzi bez nekih znacajnih mana.

Ili je baš Sabertooth specijalno bagovit, moja nije ni blizu toliko! :p

Sabertooth je budalaština, od ideje do realizacije.

Moje iskreno misljenje je da su bios upropastili, ali ono kao bas bas...

@mdm

Ja bih najvise voleo da sam uzeo tu kao tvoju, al sam se mnogo smorio kad sam video da ne moze :( A za veceg brata takve mi se nisu davale parice :p

Ispade da z77 ipak ima nama, dok z68 se i dalje drzi bez nekih znacajnih mana.
Ne....vec ispade da je istina surova i da je tacno ono sto ja svakom mom kupcu Asus maticne ploche kazem : kupujete ovu plochu na svoju licnu odgovornost i nije pitanje da li ce vec samo kada taj isti Asuc crknuti!
a druga stvar koja se namece je veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelika ali veliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiika podvala Intela u vidu 3570k i 3770k i sva ova zezancija sa pastom i sa ne pastom....i onda ce u aprilu-maju izbaciti iste procesore sa otkljucanim FSB-om i redovno "napastirane" sa +/- 1 mnoziocem i prodavati ih sa nekom novom oznakom....znaci bezobrazluk!!!

Ne mogu da verujem......znaci sada se prodaje "potpuno" ispravna ploca i CPU ????
Pa mogao si covece da stavish ovo na KP,PC B ili neki drugi site.....gde bash ovde ???

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Koliko vidim AMD je ponovo aktuelan :) (back to the roots)

Ja mu pre neki dan rekoh da je vreme da se baci na neki noviji AMD a on je nesto mrndzao na konto toga....:d

Ne mogu da verujem......znaci sada se prodaje "potpuno" ispravna ploca i CPU ????
Pa mogao si covece da stavish ovo na KP,PC B ili neki drugi site.....gde bash ovde ???

Molim te pojasni? Dobijen nov CPU pod garancijom + produzena garancija za 5 dana, ploca sredjena i sada savrsena kao sto sam i napisao? Sta je tu lose? Jel pokusavam mozda da zeznem nekog? Mislim da su svi shvatili zasto ja to hocu da prodam... A nije mi prioritet da prodam plocu vec procesor koji je nov i nekog ce da usrece za par evra manje nego u prodavnici i, mene jednostavno ne.

Hahahaha, poslusan neki decko :p

Ma plasim se da ostavim ovo sebi, na granici sam da ga opet skalpiram, a ako i ga i skalpiram necu dobiti puno sem hladnog procesora (mrtav 'ladan :d)

A igra mi se sa necim tako da *** :)

Taj 8120 sto si ga gurao na 4.8ghz bio stabilan? Koje temperature i hladjenje?

I ne secam se vise :p Hladjenje je bilo isto kao i sada ili bar slicno i secam se da je bio nesto oko 60C, al imam kuci jos dosta njegovih SS-ova. A i mislim da mu je tih 4.8 bilo max...

Ima negde tema gde sam filozofirao o tom primerku :p

Poslednja izmena:
*** linx na 1.072 :p

Iskreno za te pare bih vec uzeo X79 :)

Zar nije malo samo 63GFlops-a na 4.5GHz?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno