Platio sam onih 15$ za upgrade (legalno jer imam w7 na laptopu) instalirao i joj al sam se zgrozio...
mogu da zamislim da je sistem upotrebljiv u slucaju touchscreena ali na obicnim masinama nema sta da trazi... i tih 15$ mu je i realna cena...
Dodatno me je iznerviralo sto sam morao da skidam opet gomilu drivera da bi sve radilo kako treba iako je u ovom slucaju hw stariji od w8 i u pitanju je prilicno standardan ultrabook... ubuntu samo bootujem i radi!
vratio sam image w7 sa drugog diska i ne diram vise, sad razmisljam da li ima nacina da legalno ustupim nekom ovu licencu...
@kimi
I kakvo je sad resenje u Win8 za problem sa mnogo programa u start meniju, u odnosu na Win7?
Kako da ne. "Ikonice" od 3x3cm su bas zgodne... Mogli su i jednu full screen, pa da scroll-ujemo do beskonacnostiPa ne mora se sve pinovati u njega, ali kako bilo metro je daleko bolje i primernije rešenje od klasičnog start menija, iako nije sasvim idealan.
Upravo takoNisam probao, samo sam video par puta.
Ako imas recimo 50 programa, kako to funkcionise u metrou? Imas 10 ekrana pa ides levo desno?
Nisam probao, samo sam video par puta.
Ako imas recimo 50 programa, kako to funkcionise u metrou? Imas 10 ekrana pa ides levo desno?
@kimi
I kakvo je sad resenje u Win8 za problem sa mnogo programa u start meniju, u odnosu na Win7?
Pa to mi i nije bas prakticno ako treba da idem 5 puta levo ili desno da bih nasao program. Al' dobro to sam samo ja.![]()
Nisam probao, samo sam video par puta.
Pa ti u start meniju vidis manje vise sve programe, takodje mozes najcesce koriscene da pinujes u Start meni, pa su dostupne na prvi klik na Start meni.
Nista od gore navedenog ne deluje jednostavnije za desktop usere.
U slucaju Remote Desktop konekcije, nema opcije Shutdown, samo Disconnect...
Znaci za te ostale jedino search.Nema potrebe da pinuješ 50 programa ne metro, čemu to?
Ja sa pinovao programe koje češće koristim i shortcutove do foldera koje takođe češće koristim. Za sve ostalo win key + kucanje prvih par slova programa koji te interesije i rezultate će izbaciti u roku od odma
Takođe nema potrebe da se vitla do leve-desne strane mišem da bi se otvorili ti padajući bar-ove, za sve postoje prečice i na tastaturama.
Precice su sporije od 2 click-a...
Ikonice od nekoliko kvadratnih centimetara (programi, folderi, nebitno) su izuzetno glupe (cak i za touch screen su prevelike)
8-ica nista nije ispratila, manje je zahtevna od 7-ice (kao i malo brza, al' to je do Aero-a). U osnovi je malo bolja (par novih opcija), ali Metro/Modern UI je promasaj nad promasajima, to im nije trebalo.
Corporate korisnici (najveci deo profita) nece ni pod razno 8-icu, kucni (legalni) delimicno hoce (ali ni polovina), pirati su nebitni tako da - zalim slucaj, vise srece sa iducom verzijom
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari