Šta je novo?

Ubijeni 3570k

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa kontam da si se zeznuo jer si pukao sigurno 80-100e za shta?
300-400mhz manje, klok za klok 2-3% bolje, ogromne temperature bez skalpiranja, plus ta zezanja sa procesorom odnosno plochom....zato kazem, bolje da nisi nishta dirao, ili pak ishao lepo na s2011 i mesario kako treba.

i dalje...moguce da je neki sw-ski trip...i da onom procesoru nije nishta...kao ni tom....

Dobro bre demios, šta mu staješ na žulj dodatno :D rasplakaćeš čoveka. Pokaži malo OC solidarnosti.

Sada ste me naložili da malo pržim i ja. Odoh da uradim update BIOS-a (izašla 4 u zadnjih godinu dana), odvrnem ventove i pržim na 5 Ghz, čisto da nerviram ove sa Ivicom :p

A ti si se sad ubio od solidarisanja :d

@demios

Mislis 100-200mhz vise? Moj 2500k ni na 4.5ghz nije radio kako treba i na kraju sam zavrsio tako sto sam ga drzao na 4.4ghz na 1.3v. Ako cemo iskreno, onaj prethodni 3570k je na manjem naponu radio na 4.5ghz i manje se grejao od mog 2500k :p

Poslednja izmena:
Evo sad sam se vratio od drugara (2 stana ispod mene) i mislim da necete verovati, al reko aj da ga probam na jos jednoj ploci kad ste vec navalili...

On ima P67 Pro istu kao sto sam ja imao. Kod njega ista stvar. Kad je njegov proc unutra (2600k) napon je onakav kakav se setuje u biosu. Kad stavimo moj novi 3570k napon laze u proseku oko 0.05-0.07v. Ja mislim da mene neko za*ebava :p

Inace kad stavim moj G550 u moju plocu napon je normalan.

Poslednja izmena:
Ako napon menjas u Winu a ne u biosu, neće moći. Tada daje mnooogo više, čak iako setuješ LLC na high u Turbo V, MORAŠ prvo u biosu setovati, a ZATIM možeš korigovati V iz Wina! Tako radi i kod mene... A na 2500 i 3570 neće biti isti napon, imaju različitu potrošnju..

Ali ako neće iz biosa kada tamo setuješ voltažu da bude tačna, pa ni množilac; ta ploča NE RADI - MENJAJ!!

A za FW MEI,imaš ovde (zadnji post) ja stavio još noviji FW u ASUS-ov alat - koji usputradi na svim pločama, i onim koji nisu ASUS a imaju seriju 7 čipseta, osim H i B.

Poslednja izmena:
Jel moze mdm molim te kratko i jasno uputstvo kako da proverim taj MEI, jer sam previse nervozan da naklapao iz tudjih postova na stranom jeziku :(

Sad kad sam izbacio G550 i vratio 3570k, mnozilac radi, ali cim ubacim Ivy laze napon. Nikad nista ne setujem iz Win sem kad moram. TurboV sam instalirao jer je jedino tako hteo da menja mnozilac.

Jos jedno pitanje... Kad vam je ukljucen EIST i sve ostale gluposti, na kom naponu idle-uje? Jer meni napon sa G550 pada na 0.98 dok sa Ivicom stoji na 1.10v.

I sad ne spajkuje.. WTF... napon na offset -0.010

Desktop_2012_11_13_18_33_39_723.jpg

Poslednja izmena:
Moj je post ali na francuskom! :D

Piše u biosu koja ti je verzija, mislim u drugom prozoru. A za flešovanje samo skini sa onog linka sto sam zipovao i pokreni flešovanje iz wina; ugasi mašinu, upali i proveri u biosu, i to je to! ;)

Moj 3770K idluje na 1.6GHz sa 0.9V! Ma ploča brljavi, sigurno!

Hvala, sad cu to da vidim.

Ali konkretno ovaj Ivica idluje i kod komsije na 1.10v, tamo sam i primetio, pa zato i pitam :p Zato sto mi je prethodni Ivica idlovo na 0.9v

edit: Updatovan ME sa 8.0.4. na 8.1.x

Poslednja izmena:
Ako idluje na više, onda mu je veći VID te lošiji primerak za klok! E baksuze :d

Sve sam 10 puta gledao :( Sad evo malo testiram, los je primerak generalno. Prethodni 3570k je isao 4.7ghz na 1.33 a ovaj ide 4.5ghz na 1.31v. I memorija nece ni da butuje 2200, samo X.M.P. radi. Na prethodnom je normalno radila OC-ovana kao i na 2500k...

Jos jedno pitanjce... Kad C1E, C3, i C6 premestim sa AUTO na ENABLE popijem BSOD 000003b pri "windows loading". Jel ima neko ideju sto?

@mdm

Sad sam se i ja toga setio, ista fora kao na Buldiju :p

Ispravka: sa C1E radi, cim ukljucim C3 report popijam sve zive BSOD-e...

Ispravka 2: nasao sam da je normalno da C3 i C6 prave ****** sa pojedinim procesorima. Znaci na jednom primerku rade normalno, na drugom zezaju... Sve bolje od boljeg. Vidim ja da cu da idem da placem da mi vrate onog sa dva jezgra da ih teram na 5ghz :p

Poslednja izmena:
Sa C-states BSOD? meni sve upaljeno i na 4.8 pa radi!
Inače sve štednje na auto je isto što i disabled ;)

Ocito nije, jer kad stavim na auto ili disabled nema BSOD-a, cim prebacim na enable dobije BSOD :p

Evo sada trenutno radi ok... Ovo je to sto sam dobio, mada je primerak zalosno osrednji. Ali opet bolji od mog starog 2500k :d (da se demios ne zbuni)

Desktop_2012_11_13_20_14_33_782.jpg

mdm, koju pastu koristis i gde si je uzeo?

U zadnjih 4 dana sam dve cele tube potrosio, sad ga drzim na nekoj cooler master sto sam dobio uz TX jos pre par godina :p

Poslednja izmena:
Hocu naravno al gde da je nadjem?

onda najbolje lapuj cpu, skalp odradi i turi tu pastu ispod i iznad IHS-a.
kazu da ona nagrize povrshinu procesora, tj skine natpise pa cesh svakako izgubiti garanciju.

ps, taj ex 2500k izgleda da je bio jedan od najgorih mogucih primeraka

Jel ima da se uzme negde kod nas? Jel nagriza obicne(ne niklovane) bakarne hladnjake?
Meni se bas uzima.

Poslednja izmena:
onda najbolje lapuj cpu, skalp odradi i turi tu pastu ispod i iznad IHS-a.
kazu da ona nagrize povrshinu procesora, tj skine natpise pa cesh svakako izgubiti garanciju.

ps, taj ex 2500k izgleda da je bio jedan od najgorih mogucih primeraka

Jel neko video u praksi da nagriza? Jer na netu nalazim i jedna i druga misljenja i utiske iz prakse...

Da definitivno jeste, zato ga novi vlasnik drzi na 4ghz i lepo i jednom i drugom...

@s16 Nisi čitao šta sam napisao - auto je isto što i disabled!

Menjaj ga opet, reci im ovaj nije raspoložen! :d :p

I ja tražim Coollaboratory Liquid ali ultra. Skida samo natpis, a izjeda aluminijum, za bakar i nikl je bezopasna. Piše sve na njihovom sajtu...

Ja sam to procitao i zato sam ti napisao bas ono sto je meni nelogicno :p

Ako nadjes, uzmi i meni jednu pls :d Jel salju mozda kod nas sa njihovog sajta?

Ajde bacite pogled na ovu "pastu" i recite mi sta mislite jer narucujem pumpu pa mogu i to da mi posalju...

Poslednja izmena:
Bolje liquid, sve ostalo se može razgraditi od toplote na jezgru. Evo meni se opet pogoršavaju temperature i sa AS5 koji je sertifikovan do 130C ili 180C max (koliko li moj CPU ima onda u peak-u ? :zgran:).
Mislim da ću teško da je nađem, pre ćeš nam ti oboma naručiti po jednu ;) Glupo mi samo to naručivati, ima poštarina da izađe više od paste! :p

Hahaha, 20e za 2 nanosenja, pa sta je to, tecno zlato? :D

Na hladjenju od 300-500 evra mislim da tih 20e nije problem ;)

@mdm

A jel nece da najede jezgro ispod IHS-a?

Nego evo jedno zanimljivo zapazanje...

Sad peglam BF3, i primetio sam da se u proseku skoro 15C manje greje 3570k od 2500k na istom kloku u BF3. Znaci Ivica je topliji samo kad radi Linx AVX, u BF3 je dosta hladniji. A takve sam srece da mi 2500k i 3570k rade na istom kloku i na istom naponu :p

Samo bez ikakve dileme mislim da Ivica moze jos gore bez nekog znatnog povecanja napona i da na ovih 4.5 moze bar jos 0.020v dole. Ali sacekacu pastu, mislim da temp mora dole bar 10C kad namestim pastu koju treba i kako treba i namestim blok kako treba (jer je sada namesten onako divljacki za 30 sekundi i pritegnut na 10%) :d A do tada ostaje da memoriju ponovo posteno poteram.

I da malo odahnem, napon stoji kao zakucan, bukvalno ne mrda sa 1.31v.

E da, kad smo ono pricali VID-u, kod BD-a je bilo pravilo, ako se dobro secam, da onaj sa vecim VID-om je slabiji extremni kloker ali bolje podnosi napon, tako da po toj logici ovaj Ivica je kao rodjen da ostane bez skalpa :d

Aj laku noc svima i hvala na pomoci i zivcima :)

Poslednja izmena:
Da je jezgro od aluminijuma bilo bi problema :d ovako nikakvog!

Znači sada ti je napon OK, od update-a MEI, ili..?

Pa i dalje laze, al to sto laze je bar konstantno. Stoji 0.04v vise nego sto sam ga namestio, ali kad pomeram u biosu, pomera se i u Win za toliko. Isto kao na drugarovoj P67, i na njoj laze. Kad bih imao paste, ubacio bih njegov 2600k da poteram na Sabertooth-u. Ali mnozilac radi od kad sam ga izvadio i vratio, i generalno bios reaguje na ono sto promenim.

Poslednja izmena:
Pa moguće da je MEI pomogao, ima on dosta funkcija. A pretpostavljam da imaš i zadnji bios?
Ako laže konstantno to je već OK, ja kad stavim tipa 1.270 u biosu, u win AI kaže 1.272 a CPU-Z 1.264 pri opterećenju. Tj. verovatno zaokružuju cifre svaki na svoj način.

Vidim ja da je na pomolu jos jedna tema tipa Ubijen i drugi 3570K :d ;)

s16, ne malerisem, zezam se malo ;)

Evo citajuci sve ovo,vidim da su ovi 3570K bas leshevi za OC,bar oni primerci sto se valjaju na nasem trzistu....ovaj moj stabilan na 4.2ghz na 1.23v,ali zato vec za 4.5ghz trazi preko 1.35v,sto mi totalno neverovatno zvuci!!!!!

Pa dobro sad, ne mogu da kazem da je ovaj les, ako je bolji od mog starog 2500k (a jeste) ja sam tu vec zadovoljan. Kao sto rekoh, danas cu jos da probam da mu pritegnem napon, jer bas imam utisak da moze jos. A 4.5ghz ispod 1.3v je meni super. Mada opet onaj prvi primerak je isao 4.7ghz na jedva preko 1.3v tako da ih ima kod nas :p

Hvala Nikolas61, bacicu danas pogled.

@mdm

Tebi bre zaokruzuje u rasponu od 0.004 a meni 0.040 :d

To malo setanje napona se javlja i kod mene na z68. Ovaj primerak 2500k za 4,5 trazi 1,32v (sa llc na extreme ide do 1,37v), dok za 4,8 ide preko 1,45v. Sad taj ME, interesuje me moze li on da se apdejtuje na z68 plojkama?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno