Šta je novo?

Ubijeni 3570k

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sada mi je žao što ti nisam dao moj 2700k u zamenu + doplatu. :)

Lepo bi ga nasvirao na 5+ Ghz za 24/7 i valjda bi bio miran.
Kako sam sredio vodeno mogao bih ponovo da probam malo extremniji OC. Da vidimo da li sa ovim jačim vodenim može da se izgura 5 Ghz sa manjim naponom za 24/7.

Očekivao sam da je ta tvoja ploča aždaja, a sada mi je drago što sam ostao na ovoj mojoj Inteluši.

Ima vise slucajeva da su 2500K umirali sami od sebe na 1.45V, bez neke prevelike temperature, verovatno je i 1.4V za 22nm mnogo.
Ali kod mog druga radi na 1.46 vec godinu dana i nista :) Mislim da je mala verovatnoca da ubijes cpu sa naponom ispod 1.5v. Desi se , ali su male sanse. OC je uvek bilo kockanje. Pa i kad spalis nesto ...*** zezao si se :D

Koje su ti bile temerature na 1.4v ? Najverovatnije ti je zapao los primerak. Garanciju ce uvaziti ako ne provale da si skidao IHS ili ako imas vezu :)

s16, pravo je vreme da predjes na ubijanje nekog amd-a iz nove serije rekao bih ;) :p

Kada AMD bude imao konkuretan proizvod ( a da mi ne trosi vise od grejalice) naravno, sto da ne :d

@s16, sta uradi sa garancijom, jesi uspeo, javljaj kako je proslo...

Evo samo da zavrsim sa poslom i krecem to da zavrsavam :)

Javi obavezno sta si uradio sa garancijom, zivo me zanima ^^
nadam se da ces imati srece

Citam temu od pocetka, ali mozda mi je taj deo promakao, jesi probao cpu na drugu plocu?

Naravno da ce priznati garanciju.
Ubosce procesor u plojku, videce sta je problem i cao zdravo.
Procesor se ne moze popravljati, pa sad oni tu nesto da otvaraju i zagledaju ispod "haube" pa da ustanove sta mu je.

Stigao novi Ivica kuci, nek stari pociva u miru.

Zamenjen bez suvisnih pitanja, uz veliku veliku srecu i veliku veliku pomoc clana kome se najiskrenije zahvaljujem na bezuslovnoj pomoci, ali ga necu imenovati zbog njegovog mira! :)

I nemoj da grebeš po njemu! :p :d

Hvala :)

Hahahaha necu, obecavam :d

A ako opet zabrljavi, znaj ovaj put da je do ploče tj BIOS-a zbog visokog OC; pre nego li sve kreneš da skidaš iznerviran... :smash:

E ovako...

Sve na default, znaci resetovan bios. Uradio linx, radi normalno, napon skace do 1.27v-1.3v, turbo skace do 3.8, i onda ga spusti na 3.6ghz. Izbacuje 99-101 gflops-a.

Kazem ja ok, udjem u bios, pogasim auto opcije, stavim napon na 1.25v, LLC na ultra high. Mnozilac na 45, pogasim power-saving i EIST. I eto opet mog soka...

Napon stoji zakucan na 1.4v, mnozilac se zakucan na 38 i to je to... Jel moze meni neko da objasni sta se bre desava sa ovom plocom?! Inace, opet sam iznerviram ali ovog puta nista ne diram i ne skidam vec cekam savet jer mi ovo stvarno vec opasno ide na zivce...

ako je napon u biosu 1.25v a LLC stavljen na ultra hight mozda i treba napon da ode na 1.4v...
Za mnozilac neznam mozda ploca brljavi ako si ga dobro svugde setovao na P67 se on setuje na dva mesta u turbu i u mnoziocu

Ako je LLC na ultra high napon pod opterecenjem treba da skoci i to malo, na high od prilike dodje na isto. A ne da ona dize napon u nebesa.

Mnozilac cim pipnem ona zakljuca turbo.

Baci to ***** od ploče odmah. :smash:
:)

Nemoj da i taj nastrada. Odnesi ga kod nekoga pa probaj sa drugom plojkom. Najbolje da im doneseš još jedan "falični" 3570k za koji dan. Bilo bi WTF????

P.S. Ja lepo klokam samo preko turbo moda i uživam. Ako imaš tu opciju probaj prvo sa njom.

Poslednja izmena:
Sa LLC na ultra high kod mene a i po netu drugim ASUS pločama iz više serija "gađa" napon tačno koji se postavi u BIOS-u da bude i u CPU-z pri opterećenju +- max 0.05!! A ne da prebaci sa 1.25 na čak 1.4 pri bednom OC od 4.5! :zgran:
A tek default napon od 1.3V? Pa to je previše, ja imam tada DO 1.1V i to na i7!

Kod tebe kao što sam i mislio ipak je ploča u pitanju, ja bi to menjao pod hitno! I ipak verovatno nije bilo do starog proc, šteta što ga ubi ko zeca :(

Čekaj sada će neko iz Asusa da ti objasni da si slučajno aktivirao "specijalnu opciju" za pravljenje i3 od i5 procesora. Od kada imaš tu ploči i šta si vozio na njoj pre 3570k?

^:D

Sad ozbiljno, treba da probas sa drugom plocom, cisto da vidis kako ce sve da ide....

Evo cisto da vidite, koliko varira napon i na koliko je u stvari je setovan... Inace mnozilac mogu da promenim samo iz TurboV, nema teorije u biosu...

Desktop_2012_11_13_16_26_30_042.jpg

+1
zashto nisi probao na drugoj plochi cpu?

a mozda i neshto radish naopako

visoke ti temperature za vodeno, pa chak i za neskalpiran cpu.

kladim se da si se pokajao shto si zamenio onu staru 2500k kombinaciju.

Poslednja izmena:
Prilikom updejta biosa da li se updejtovao i ME na ploci? ( znaci ne u windowsu nego bas u biosu ME drajver, zna ponekad da pukne, vrlo retko ali se i to desava...)
Kod MSI z77 gd65 ploca to je znalo da zakucava mnozilac na 38 pa su kasnije to resili nacinom updejta biosa...Napon ne bi smeo toliko da skace ni u kom slucaju ali bi bilo dobro da nadjes merna mesta za napon pa da ih i manuelno proveris...

@demios

Nisam se bre pokajao,sto bi? Samo pizdim jer sam plocu ovde kupio od clana koja je ocigledno neispravna.

@Perica

Ne znam ni sta je ni kako se to radi? Jel moze neko pojasnjenje?

Pa nosi plocu na reklamaciju, samo ne znam kako ce uvaziti reklamaciju ako na def radi kako treba...

Ja mislim da za plocu koju sam kupio pre 5 dana, i koja je stigla da ubije vec jedan procesor zasluzujem pare nazad.

@zeljko

Ne kapiras sta hocu da kazem. Sta god ja setovao u biosu, znaci stavio LLC na regular ili na Extreme ona ce da setuje napon kako ona hoce. Ako stavim rucno napon na 1.2 ona je ubedjenja da sam stavio 1.35. Ako stavim napon rucno na 1.3, ona je ubedjena da sam stavio 1.45v. A ako stavim 1.4 ona misli da sam stavio 1.55v sto je ocigledno ubilo prethodni proc.

A da sve to bude jos interesantnije, ako stavim 1.1 onda popijem bsod :p Jer tad ocito skapira da je resila da me zeza...

Poslednja izmena:
Da li zaslužuješ? Verovatno, a da li ćeš dobiti sumljam :trust:

Pitanje je da li je taj neko znao da je problematična? Možda je čovek vozao na def i bolelo ga uvo za OC?

P.S. Dodaj u potpis još jedan 3570k :)

Zasto je kupovao takvu plojku da bi je vozao na def...cisto sumnjam, przio je on to, ubio mozda svoj cpu pa prodao jer je primetio da ne radi kako treba a nije hteo da se zeza sa reklamacijom...

Kaze covek da je nije ni probao, licno verujem, al necemo sad o tome, dok ne vidim sa covek sta i kako cemo.

Inace, kad setujem u TurboV napon na 1.15v dobijem 1.27v realnih. I sad vrti linx na toliko na 4.5ghz i radi. Ali iz biosa sta god da stavim ona stavlja neki svoj napon.

Sto znaci ona slusa svoj software ali bios ne. Hebo lud zbunjenog

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno