Šta je novo?

Poslednji odgledani film(ovi) i serije - "obavezno procitati pravila iz prvog posta"

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako si srednjoskolac sa licem punim bubuljica koji se podsvesno samozadovoljava gledajuci Milu Kunis u full screen-u onda je superiska film. :D

GoT tek počinje da biva fantasy ;-)
Preteče me Igor.

Primetio sam... smor.

Valjalo bi da snime neku seriju o Dzingis Kanu.

Edit: Evo sad pogledah i ima neka kineska ali ne mogu nigde da je nadjem...

Inace RZA (lol) snima novi i nadam se krsten film od Dzingis Kanu. Dosad su filmovi bili niskobudzetni, kineski, japanski i tako to. Nadu mi uliva to sto scenario pise Dzon Milijus pa bi moglo da se izdobri.

Poslednja izmena:
Hahahah !
Good one :)

Total Recall 6/10
The Magic of Belle Isle 3/10

Primetio sam... smor.

Valjalo bi da snime neku seriju o Dzingis Kanu.

Edit: Evo sad pogledah i ima neka kineska ali ne mogu nigde da je nadjem...

Inace RZA (lol) snima novi i nadam se krsten film od Dzingis Kanu. Dosad su filmovi bili niskobudzetni, kineski, japanski i tako to. Nadu mi uliva to sto scenario pise Dzon Milijus pa bi moglo da se izdobri.

Jesi li gledao ovaj?
Mongol: The Rise of Genghis Khan (2007)

Moram jos malo da zakeram za Walking Dead iako uzivam u seriji, mislim ovi zombiji su po potrebi scene nekad sprinteri a nekad se jedva vuku po podu, nikad se ne desi da neko promasi headshot, zombiji bi mogli da jedu i svoje mrtve a ne samo ljude da jure.. al ajde mozda je to previse logike za ovu tematiku.

Ja sam zamislio da jedu zive zbog life force-a. Taj tip energije im puni baterije i jaca ih. A za headshotove, pa recimo da i ti ispalis milion metaka, znas kako bi pogadjao glavice, samo tako. Bio bi uspesniji u tome nego u obaranju helisa u BF3 :D

Odgledah maločas Skyfall, ok akcija, jedan od najboljih delova Bond serijala, ima preterivanja i nelogičnosti ali koji akcioni film ih nema... Bardem je maestralno odigrao svoju ulogu. Za ulogu Q su mogli boljeg glumca da odaberu. 7.5/10 od mene.

P.S. onog našeg glumca nisam ni zapazio, toliko mu je bila "krupna" ta njegova uloga :)

Ja sam zamislio da jedu zive zbog life force-a. Taj tip energije im puni baterije i jaca ih. A za headshotove, pa recimo da i ti ispalis milion metaka, znas kako bi pogadjao glavice, samo tako. Bio bi uspesniji u tome nego u obaranju helisa u BF3 :D

Dobro, barem ti sto ne mase i imaju razloga da ne mase, ako zene pocnu da redjaju samo glave iznerviracu se :) Ali najvise mi smeta pomenuta brzina, zarad napetosti scene nekad trce 9.65.

Ja odgledo sada Safe (2012) i setih se pre par stranica da su neki rekli meh, a neki rekli da je isti fazon ko ostali Statamovi filmovi. e pa nije, bar sto se mene tice! :)

Film iako moze da bude cak i prequel Transporter-a ili 4ti deo, i da se metne u taj svet, je rezijom duplo bolji od svakog dela Transportera. Ima taj neki Guy Richie feeling, scene su ludnica, a konverzacija i dijalozi su ekstra. Da ne spominjem sto su koreografije tuce na maksimalnom nivou, svaka scena jednako dobra ko Autobus scena iz Transporter 1. Svima preporuka koji vole fast pace filmove, a kad sednu da gledaju Jason Statham-a, smanje max logiku na 30%

@Boris u kojem zombi filmu si video da oni jedu svoje mrtve? Postoje neke zakonitosti u tim zombi svetovima i nikako nemoj tražiti nelogičnosti jer se onda sve raspada :). Ovo za brzinu se slažem, to je tako od prve sezone, i ume da bude baš upadljivo ali kao što napisah gore...

Originalna serija je smesna u poredjenju sa re-imagined ako mene pitas.

Meni je Baltar cinio seriju zanimljivom i taj lik je nesto sto je izdvaja iz zanra.

Nisam fan "smesnih" svemirskih opera tipa Star Gate, Babylon 5 i ostalih gde vanzemaljci postoje, imaju velike noseve, usi i gde su glavni likovi tipizirani. Jedino mi se Firefly dopada od tih manje ozbiljnih serija.

U BSG univerzumu akcenat je na ljudima i robotima i jedino ta prica od svih SF space opera pije vodu, zato mi se i dopada. Kao sto mi se dopada i Game of Thrones jer je low fantasy (voleo bih da je jos manje fantasy nego sto jeste da budem iskren).

Meni je BSG nekako iznad drugih scifi serija, iako ima na smrt dosadnih epizoda, opet ima ono nešto (bar meni) što me privlači da gledam opet ali nakon neke razumne pauze. Kompletnu sam je odgledao pre neke 2 godine i kontam da ću sledeće godine opet da je odvrtim. Pa možda čak i pogledam te epizode koje žešće smaraju. SG:1 i SG:A su mi jako zabavne, ne ubrajam ih u neki ozbiljan sci fi.

Ne znam samo po čemu je Babylon 5 "smešna" serija.
Što se tiče pravog Sci-Fi zapleta, B5 je kopljima iznad BSG-a, čija je osnovna premisa super, ali su je posle us*ali religioznim baljezganjima i dramom gde drame nema...

Ma Farscape tata za sve te SF-ove .. ujedno i izvor ideja odakle su SVI ostali pozajmili po epizodu. Meni prokljuca krv kad neko kaze "a to ono Muppet s*anje, ma daj" a da nije ni odgledao seriju, da nije stigao bar do kraja prve sezone.

Daj, nemoj da me zasmejavas Igorice. Da li si ti ista od SF-a starijeg od Farscape-a gledao? Mozda da pocnes od ovoga:

http://www.imdb.com/title/tt0060028/
http://www.imdb.com/title/tt0052520/

pa da vidis ko je od koga krao.

Originalna serija je smesna u poredjenju sa re-imagined ako mene pitas.

Meni je Baltar cinio seriju zanimljivom i taj lik je nesto sto je izdvaja iz zanra.

Nisam fan "smesnih" svemirskih opera tipa Star Gate, Babylon 5 i ostalih gde vanzemaljci postoje, imaju velike noseve, usi i gde su glavni likovi tipizirani. Jedino mi se Firefly dopada od tih manje ozbiljnih serija.

U BSG univerzumu akcenat je na ljudima i robotima i jedino ta prica od svih SF space opera pije vodu, zato mi se i dopada. Kao sto mi se dopada i Game of Thrones jer je low fantasy (voleo bih da je jos manje fantasy nego sto jeste da budem iskren).

Rece decko koji nije ni bio rodjen kad se davao prvi serijal. Ja sam odrastao na prvoj Galaktici, prva interesovanja za SF su se javila posle gledanja prve serije iz 1978. Dugo nisam hteo da gledam reimagined da ne bih pokvario secanje na prvu seriju. BSG 2004 sam ipak odgledao kasnije 2009 i mogu da kazem da je dobra, ali nje ne bi ni bilo da nije bilo originala iz 1978. Sto inace vazi za sve remake-ove, sto filmove sto serije.

Farscape je infantilna serija, nevezano za lutke i mapetovce.
Dijalozi su dosadni, zapleti epizoda neinventivni (pola epizoda se vrti oko toga da li će brod da odapne ili ne) i generalno fali "mesa" u priči.

a c a gledao sam tvajlajt i star trek. twajlajt originalni je mozda i najmastovitija serija ikada, ali Gledajuci Farscape nisam mogao da se otmem misljenju da je brdo show-ova izaslih nakon Farscape-a bukvalno epizodu za epizodu digo odatle, kada govorimo o novitetima i novim idejama i razvojem nauke.

Cinjenica je da je SF zanr postao bled, pogotovo ako je neko citao sva izdanja "kratkih SF prica" iz 80ih godina, pogledacu posle iz koje izdavacke kuce su, gde jedna prica ima toliko moci da moze da raznese sve filmove i serije, a svaka knjiga (ja imam samo 84, 85 i 86, ne mogu da nadjem nigde ostale) ima po 40ak prica. ako neko ima ostale, ako uopste i postoje, neka mi javi da skeniram makar

Ted i Savages slobodno preskociti, ako ste bas dokoni mozete odgledati drugi. Ne znam koji im je to trend da film bude odlican do pola, a od pola krenu neke nelogicnosti i nebuloze, da bi dosli do kraja koji je toliko pointless da ne postoje reci da to opisu.

Ted ima smesnih fora, ali pricu nema. Ne znam da li su ljudi koji su gledali Prometeja i zalili se na pricu, odgledali ijedan noviji film, stvarno...

Savages isto retardiran kraj, pun nelogicnosti koje samo govore koliko je film nepotreban i da je kraj mogao da se desi posle 5 minuta filma (a film inace traje 140). Blake Lively ok gluma, kao i u The Town, takve uloge joj i leze, ali ona naracija, tezak ocaj, pa ne zna da cita devojka...

Daj, nemoj da me zasmejavas Igorice. Da li si ti ista od SF-a starijeg od Farscape-a gledao? Mozda da pocnes od ovoga:

http://www.imdb.com/title/tt0060028/
http://www.imdb.com/title/tt0052520/

pa da vidis ko je od koga krao.

Rece decko koji nije ni bio rodjen kad se davao prvi serijal. Ja sam odrastao na prvoj Galaktici, prva interesovanja za SF su se javila posle gledanja prve serije iz 1978. Dugo nisam hteo da gledam reimagined da ne bih pokvario secanje na prvu seriju. BSG 2004 sam ipak odgledao kasnije 2009 i mogu da kazem da je dobra, ali nje ne bi ni bilo da nije bilo originala iz 1978. Sto inace vazi za sve remake-ove, sto filmove sto serije.

Kakve to veze ima sa bilo cim. Jesi li ti bio rodjen kada je snimljen originalni Nosferatu? Jel mislis da je to bolji film od onog sa Klaus Kinskim 50 godina kasnije? Neke stvari jednostavno pregazi vreme.

I da, mogao bi da se iskuliras sa tim decko i slicno. Jesam 10 godina mladji od tebe i to jeste puno ali niti si cica od 60 godina, niti sam ja bas toliko balav i zelen da ima potrebe za tim. Imamo mi ovde na forumu ljudi od 50tak i vise godina pa pricaju sa svakim na istom nivou iako su mnogo stariji. Nisam ja jedini prema kome pokazujes takav stav. Da budem iskren, nisam ni ja nevinasce kada je takvo ponasanje u pitanju ali tek sada vidim kako je to ruzno.

Poslednja izmena:
e jeste! koliko izdanja postoji pored tri koje ja imam ?
To na šta ti misliš su Polaris-ove zbirke. Sirius je nešto sasvim drugo, tj. predstavlja časopis sa domaćim i stranim SF pričama koji je izlazio godinama na celoj teritoriji bivše SFRJ.
Ne znam tačno koliko brojeva ima, ali ih je dobrano preko 200.

Takođe, ako nisi čitao Alef-e, to je obavezno štivo. Imam sve brojeve skenirane, ako te zanima.

Kakve to veze ima sa bilo cim. Jesi li ti bio rodjen kada je snimljen originalni Nosferatu? Jel mislis da je to bolji film od onog sa Klaus Kinskim 50 godina kasnije? Neke stvari jednostavno pregazi vreme.

I da, mogao bi da se iskuliras sa tim decko i slicno. Jesam 10 godina mladji od tebe i to jeste puno ali niti si cica od 60 godina, niti sam ja bas toliko balav i zelen da ima potrebe za tim. Imamo mi ovde na forumu ljudi od 50tak i vise godina pa pricaju sa svakim na istom nivou iako su mnogo stariji. Nisam ja jedini prema kome pokazujes takav stav. Da budem iskren, nisam ni ja nevinasce kada je takvo ponasanje u pitanju ali tek sada vidim kako je to ruzno.

Ne mozes da kazes da je original BSG los jer ga nisi gledao kada si trebao. Nije isto gledati ga sada i tada. Posto ocigledno ne znas da se postavis u godinu kada je neko ostvarenje napravljeno preskoci komentarisanje ostvarenja pre tvoje 7-8 godine kada si bio dovoljno zreo da pocnes da gledas filmove sa razumevanjem. Ja ne uporedjujem original Star Trek sa novijim serijama i filmovima jer znam da nije bilo njega ne bi bilo nijedne serije koja je proizasla iz nje. Isto vazi i za BSG, svaka serija za svoje vreme. Ti se sad pravis pametan kako serija nista nije valjala, vrati se u 1978. pa je snimi bolje ako mozes i znas.

Excision - zanimljiv film o tinejdzerki koja hoce da postane hirurg ne bi li pomogla bolesnoj sestri. Medjutim ona je jadna totalno obrezla u ludilo i paranoju. Pogledajte WTF trailer

Total Recall 2012.... svideo mi se bas, muceni Colin mora da bira izmedju Kate i Jassice :p
7.62/10

Odgledah i ja Total Recall- instant zabava, dosta dobre akcije. Sve u svemu dobar film.

Ocena: 8.778365/10

E da, zeznuh se i skinuh Dungeons & Dragons (poslednji bem li ga koja je god vec zaboravih) i odgledah pre par dana. Zali boze vremena. Ako zelite nekog da za****te zestoko obavezno mu preporucite ovaj "hit":).

Ocena: 1/10

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno