Šta je novo?

Alcatel OT-997

***, da sad kupujem novi fon, uzeo bih ovaj Alcatel odmah, i resio se nosanja dva telefona odmah. Tek pojavom njega i Galaxy Duos-a dobismo korektne dual-sim Androide. Ovako, glupo mi da se downgrade-ujem sa Gnexa. :D

A koliko ti drzi baterija,to ces malo da testiras? Naravno mene zanima vise kako drzi kad je uvek uljucena 3G i sinhronizacija,posto ja to nikad ne gasim,kao ni automatska azuriranja ;-) Testiraj ga malo pa sutra,prekosutra iznesi malo detaljnije utiske jer i ja planiram da ga uzmem ;-) Ok?
I jose nesto,kazes ponudio ti je odma update na 4.0.4...,a na kom je bio,jesi video...,verovatno 4.0.3?

Hocu testiracu ga , meni je uvek upaljen 3G i sinhronizacija , pa cemo videti kako ce baterija drzati.Da bio je na 4.0.3 i odmah ponudio udejt od 40 mb.
Za neki dan cu sve lepo istestirati pa i pisem ovde i kacim slikice.

***, da sad kupujem novi fon, uzeo bih ovaj Alcatel odmah, i resio se nosanja dva telefona odmah. Tek pojavom njega i Galaxy Duos-a dobismo korektne dual-sim Androide. Ovako, glupo mi da se downgrade-ujem sa Gnexa. :D
Isto sam hteo da uzmem Gnex ,a li kad sam pre par dana video ovaj telefon , nagovorio disu da mi ga kupi kako sluzbeni , sad sam se resio nosenja dva telefona , a i dobio sam odlican telefon.
Dobro je sto je vanila ICS i sto alcatel nije mnogo cackao , a videcemo kakva ce situacija biti sa Romovima posto je telefon tek izasao.

PS. Otarasimo se ti i ja druze LG konacno :d

Bas... Malo se popravlja situacija sa LG-em, konkretno sa nasim modelima (bivsim) ali nisu zasluzili da ih cekamo vise.

Inace, meni vise hardver telefona nije toliko bitan, samo da lepo radi, da podrske ima na korektnom nivou i da je kvalitetne izrade (zato i imam Nexus). Stoga, nije nemoguce da se jednog dana zainteresujem za OT997(D) - Vanilla Android ostavlja sansu da ROMova bude, a ako se pojavi funkcionalan CM10, to je vec odlicna polazna tacka... :)

Hocu testiracu ga , meni je uvek upaljen 3G i sinhronizacija , pa cemo videti kako ce baterija drzati.Da bio je na 4.0.3 i odmah ponudio udejt od 40 mb.
Za neki dan cu sve lepo istestirati pa i pisem ovde i kacim slikice.
Boga mi,sve vise ga i ja iscekujem ;-) Malo me smorilo ovo sto rece da je bio 4.0.3,pa sad 4.0.4,zato sto im mozda posle to bude izgovor da kazu da nece ovaj dobiti android JB u skorije vreme...,ja racunao da je odma 4.0.4 i onda ima solidne sanse i za JB ;-) Mada ovo moje nista ne znaci,ali ja tako nekako gledam...,mada mob je sasvim ok i najbolji kod alkatela pa je moguce ocekivati i JB u sledecoj godini,a? ;-)

Poslednja izmena:
Boga mi,sve vise ga i ja iscekujem ;-) Malo me smorilo ovo sto rece da je bio 4.0.3,pa sad 4.0.4,zato sto im mozda posle to bude izgovor da kazu da nece ovaj dobiti android JB u skorije vreme...,ja racunao da je odma 4.0.4 i onda ima solidne sanse i za JB ;-) Mada ovo moje nista ne znaci,ali ja tako nekako gledam...,mada mob je sasvim ok i najbolji kod alkatela pa je moguce ocekivati i JB u sledecoj godini,a? ;-)
Dali je bio 4.0.3 ili 4.0.4 je svejedno jer se to neračuna kao sledeća verzija androida , vec samo updajt bagova postojeće verzije. Svaki proizvodjac Android telefona ima obavezu da azurira telefone 18 meseci .Cak i drndavi LG sa svojim softverskim odeljenjem nadogradi za jednu ili dve android verzije OS, tako je na LG optimusu 3D - dosao je sa 2.2 verzijom pa je nadogradjen na 2.3 i sad cekaju 4.0.
Tako da ce biti updejta na 4.1 sigurno a za posle cemo videti.

Dali je bio 4.0.3 ili 4.0.4 je svejedno jer se to neračuna kao sledeća verzija androida , vec samo updajt bagova postojeće verzije. Svaki proizvodjac Android telefona ima obavezu da azurira telefone 18 meseci .Cak i drndavi LG sa svojim softverskim odeljenjem nadogradi za jednu ili dve android verzije OS, tako je na LG optimusu 3D - dosao je sa 2.2 verzijom pa je nadogradjen na 2.3 i sad cekaju 4.0.
Tako da ce biti updejta na 4.1 sigurno a za posle cemo videti.
Okej,iz tvojih usta u Bozije usi men ;-) Ovo za 18 meseci nisam znao,hvala za info ;-) mislio sam najvise do 1 god.

Evo mene sa prvim utiscima o teklefonima i prvim screen shotovima.Mogu vam reci da sam u potpunosti zadovonjan telefonom ,i da se dobro pokazao.
Znaci danas od 4 h ukutu ga koristim i baterija je pala na 20 posto , ali ja nikad ne iskljucujem 3G i prenos podataka i sinhronizaciju , Optimus 3D mi nikad nije ovoliko izdrzao i cesto sam ga punio po 2 puta.
Znaci ustanem u 4 h posto radim prvu od 6 h , pa do posla mobilni internet , citanje Blica , kurira , B92 , Xda i forum benchmarka , naravno i slusanje muzike.Na poslu su ga svi cackali da vide kakav je telefon. Uz to igrao sam malo Apshvalt 6 jedno 15 min i Angry Bird Star Wars jedno 20-30 min.
evo i slikice potrosnje i koriscenja 3G mreze, Apshvalta6
Prvih 5 slika ide u ovom posti drugih 5 u sledecem

2012-11-13-21-23-19.png2012-11-13-21-24-14.png2012-11-13-20-37-12.png2012-11-13-18-16-37.png

Prilozi

• 2012-11-13-20-37-16.png
    2012-11-13-20-37-16.png
    232 KB · Pregleda: 250
Poslednja izmena:
Samo da napomenem , da su malo boje drugcije i da ima malo vise zute zbog programa za screenshoot
Jos jedan osvrt na bateriju , posto je telefon 997D dual sim , mislim da trosi malo vise bateriju zbog dve kartice , mislim da ce sa jednom karticom baterija biti jos bolje.
Uradio sam i benchmark i rezultatui su u rangu Samsung Galaxy Nexsusa kacim i tu slikicu.
Za sad telefon nije pokazao nijedan bag , nije lagovao niti se zakocio.Vanila ICS je odlican i mislim zasluzan za brzinu telefona.Uz telefon dolaze i dosta programcica i igrica , ali alcatel je dao mogucnost da se svi obrisu i da ostane samo Vanila ICS (Vec sam obrisao par programa i igrica).
Grafika je definitivno SGX 531 i slabija od SGX540 , daje 35-40 FPS u ANTUTU i Qvadrantu dok SGX 540 daje 55-60 FPS.
Sve u svemu telefon je super i predobar je za ove pare.Svaka preporuka , ako imate neka pitanja slobodno pitajte odgovaram ujutru.

2012-11-13-18-06-19.png2012-11-13-18-17-00.png2012-11-13-17-58-12.png2012-11-13-17-58-41.png2012-11-13-17-58-49.png

Poslednja izmena:
@Jaza svaka cast za opis i trud,ma mob je za te pare zakon,samo da ga Telenor da u ponudu i odma` ga pazarim ;-)

Evo izbunarih sa nemackog sajta , odradili su test Alcatela 997 i ono sto vec nismo znali je sledece

Als Betriebssystem kommt Android 4.0 zum Einsatz. Für Frühjahr 2013 hat der Hersteller ein Update auf das aktuelle Android 4.1 Jelly Bean angekündigt.
Prevod - Оперативни систем Андроид 4.0 се користи. За пролеће 2013, произвођач је најавио упдате за текуће Андроид 4.1 Јелли Беан.-

Pisao sam i ja Alcatelu sa pitanjem da nam izbaci raspred updejta za 997, pa cemo videti sta ce odgovoriti.

Evo izbunarih sa nemackog sajta , odradili su test Alcatela 997 i ono sto vec nismo znali je sledece

Als Betriebssystem kommt Android 4.0 zum Einsatz. Für Frühjahr 2013 hat der Hersteller ein Update auf das aktuelle Android 4.1 Jelly Bean angekündigt.
Prevod - Оперативни систем Андроид 4.0 се користи. За пролеће 2013, произвођач је најавио упдате за текуће Андроид 4.1 Јелли Беан.-

Pisao sam i ja Alcatelu sa pitanjem da nam izbaci raspred updejta za 997, pa cemo videti sta ce odgovoriti.

I naravno cim i ako sta odgovore obavesti nas ovde ;-)

Moj nema Srpski.Neverujem da ce biti srpskog dok neko od provajdera nekrene da ga prodaje.

@ JAza,na kojoj si mrezi,aj mu testiraj brzinu net-a sa speedtest-om bar 3 puta pa vidi otprliki kolika je? ;-)

Ne sumnjam da je odlican fon za taj kes ali UI i ikonice su odvratni, glossy i kopija ios-a na androidu :d

Valjda ce imati solidnu xda podrsku pa ce neko promeniti..

Telefon kosta ko budjavi g300 a tri klase je iznad u svemu, bas me zabole da li su glossy ikonice :) samo da se pojavi vise...

Ne sumnjam da je odlican fon za taj kes ali UI i ikonice su odvratni, glossy i kopija ios-a na androidu :d

Valjda ce imati solidnu xda podrsku pa ce neko promeniti..
Stoned druze ja neznam sta bi ti za 220 evra , imas sve ko na Galaxy Nexsusu , sem ekrana i malo slabijeg grafickog cipa. Plus vanila ICS i kamera od 8 MP , za te pare nemoze bolje , pa morali su negde da ustede i bar nesto da izmene.
@Dovahpig - ima ga u dve prodavnice u BG , u Hermesu gde sam ja uzeo za 225 evra i u Logic shop-u za 220 evra.Doduse 997D , obicni 997 jos nije dosao u Srbiju.

Pa kazes vanilla ics a on izgleda kao obogaljeni glossy ios :) :d Telefon je vrh za te pare, naci ce se resenje i za ikonice.

Jednostavno se instalira neki drugi launcher (apex sa nekom temom) i gotovo. :)

Uzeo sam telefon juče i imam jedino problem sa povezivanjem sa PC-em, kako bih odradio sync kontakata. Na sajtu alkatela pod 997 i 997d nema opcije da se skine pc suite, skinuo sam verziju za 995, ali ona ne vidi telefon kada ga pokrenem. Da le je nekome uspelo da odradi sync kontakata? Izvezao sam iz Outlooka .csv fajl i uvezao ga u ovaj PC suite, ali potpuno su pogrešni atributi, borj telefona, ime i prezime, sve je ispreturano.

Uzeo sam telefon juče i imam jedino problem sa povezivanjem sa PC-em, kako bih odradio sync kontakata. Na sajtu alkatela pod 997 i 997d nema opcije da se skine pc suite, skinuo sam verziju za 995, ali ona ne vidi telefon kada ga pokrenem. Da le je nekome uspelo da odradi sync kontakata? Izvezao sam iz Outlooka .csv fajl i uvezao ga u ovaj PC suite, ali potpuno su pogrešni atributi, borj telefona, ime i prezime, sve je ispreturano.

Probao sad i sve radi skini samo sa linka koji sam ti dao i prati upustva koji ti daju i sve radi savrseno.

A sto nedrzis kontakte na googlu?

Uradio sam to danas na poslu, sinhronizovao prvo stari telefon sa Google, a onda prebacio karticu i vratio na ovaj. Hvala na linku, koristiće. Prezadovoljan sam telefonom, ali ovaj UI od ICS-a mi nikako nije legao, sa launcherom sam namestio ikonice i home screen kako mi odgovara, stavio custom sms, contacts i dialer aplikacije, jedino ne mogu da pronađem ništa što bi mi vratilo stari ekran za prijem poziva. Ovaj mi se ne dopada nikako. Ima li neko ideju?

Ja sam slao telenoru pre neki dan i pitao da li ce uvrstiti 997 u prodaju, a oni mi rekose da pratim njihovu ponudu :O Jel zna neko od vas da li ce da bude dostupan uskoro u telenoru? hvala :)

Ja sam slao telenoru pre neki dan i pitao da li ce uvrstiti 997 u prodaju, a oni mi rekose da pratim njihovu ponudu :O Jel zna neko od vas da li ce da bude dostupan uskoro u telenoru? hvala :)

Ako dosta ljudi salje isti zahtev,uglavnom poslusaju,ja sam im poslao bar 5,6 mejlova sa raznih naloga isto da ga uvrste,ako imas jos neki nalog salji i sa njega,vrlo je moguce da ce ga ubaciti jer oni cesto alkatel mob-ove brendiraju ;-)

Malo imaju fonova u ponudi, bolje mtsu da pišu!

Vrh Dno