Šta je novo?

Poslednji odgledani film(ovi) i serije - "obavezno procitati pravila iz prvog posta"

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gledao sam TED-a sinoc i moram reci da je film simpatican. Nisam pratio hype, tako da nisam ni znao sta da ocekujem. Onako sam za sebe, nije nista spektakularno, ali sasvim ok. Tu mi je negde sa Moonrise kingdom, cak se secam da me je MK malo vise razocarao.

Poslednja izmena od urednika:
Sad ne smem da pišem negativno za "Looper"... Film je izvanredno uradjen sa tehničke i glumačke strane. DžGL su naparavili da liči na Vilisa odlično, čim sam ga video, znao sam ko će da bude kao stariji (nisam pročitao sinopsis pre gledanja). Osnova radnje je varijacija na staru temu putovanja kroz vreme "ja sam svoj sopstveni otac" itd.

Medjutim, ne mogu da predjem preko neobjašnjenih/nelogičnih pojava u filmu kad bodu oči:
Nije objašnjeno kako Sara zna za lupere i šta oni rade.
U budućnosti od samo 30 godina nemoguće je da se otarasiš mrtvog tela, ali gudre ima kao vazduha.
Nadovezano na to: ubiju ženu dok hvataju Brusa Vilisa i šta bi sa njenim telom? Zapalili kuću i ostavili je? Dakle, ipak ima metoda da se otarasiš tela u budućnosti.
Moj omiljeni: padneš na automobil sa drugog sprata, smrskaš krov ledjima i dva sata kasnije ništa ti nije (naročito kada se na snimku pre vidi da ispod tebe nema automobila).

I još manjih, da ne bude da tražim dlaku u jajetu
Film je svejedno dovoljno zabavan i služi da se mozak pusti na ispašu, ali baš zbog toga ne može da tako lako primećuje ovakve greške. Gledam film i ne trudim se da uočim greške nimalo, a opet samo izleću.

Odgledao Ted-a. Zanimljivo viđenje problema u kojem se nađe većina današnjih muškaraca - kako prelomiti i ostaviti iza sebe vutru, "igrice", žurke, blejanje uz tv do ujutro, neodgovorno obavljanje posla, sve one stvari koje nas čine "momcima" a ne "muškarcima". Tu je i stvarno kul meda koji je po meni i jedina svetla tačka filma, jedini je on uspeo da me ubedi u svoje postojanje, koliko god to apsurdno zvučalo :) Sve ostalo je katastrofalno. Gluma, dijalozi i humor u scenama bez Teda, odnosi između likova, ma sve. Oni otmičari su najnezanimljiviji i najneduhovitiji "negativci" koje sam ikada video, da ne spominjem ismevanje njihovog siromaštva, svojstveno retardiranom Američkom humoru koji nije smešan. Odnos Mile i Marka (nemam pojma kako se zovu u filmu, niti me je zanimalo) se svodi na [Volim te/i ja tebe volim/i ja tebe/Mark odvaljuje neku glupu foru/Mark prdi/volim te/daj mi još jednu šansu jer te volim/...] i užasno mi je bilo mučno da ih gledam. Možda previše zakeram s obzirom da je ovo jedna prosečna Američka komedija ali zbog toliko hajpa sam očekivao malo više ozbiljnosti, ovo je film o medi i nekim likovima oko njega koji su tu eto tako, čisto da bi se mogao nazvati filmom. 5.5/10.

Pa meni su i prijatelji jako diskutabilni, umeju da ubodu sa humorom al' mi je serija postala bas losa cim sam presao 16, 17-u godinu :) Kao klinac sam i gledao, naravno zna se ko su mi bili najjaci likovi, Cendler i Dzoi :d

dulsrules svi smo prosli kroz to :d, ne mogu da se setim sad kako su izgledale al znam da sam se primao na neku cavu iz zvono kao spas :d

Poslednja izmena:
Ja sam se lozio na onu caknutu Fibi. Sta mi je sve padalo na pamet u tinejdzerskoj eri :D Ona luda a ja blesav.
Fina je serija Friends.

Tri coveka i noga, dobar film :).

Ne secam se bas najbolje radnje, al se secam kad onaj matori obori klincu ruku i krene da slavi kao da je Italija postala svetski prva u fudbalu :D.

A tek početak filma, tu pišam od smeha :D

Tri coveka i noga, dobar film :).

Ne secam se bas najbolje radnje, al se secam kad onaj matori obori klincu ruku i krene da slavi kao da je Italija postala svetski prva u fudbalu :D.

Te scene se secam jos otkad sam bio klinac :D

Tek pre oko godinu dana sam odgledao film, odlican ali se jedva nesto secam sto je cudno jer dobri filmovi ostanu urezani u mozak, gledao sam uzasno umoran i znam da sam napravio par pauza da dremnem, verovatno se zato slabo secam radnje..

Poceo da gledam malopre The New World (2005) ali dugo traje, nemam vremena pa cu sutra nastaviti, za sada ne obecava, deluje neubedljivo i sklepano sa predvidivom radnjom i sladunjavim krajem (ovo moze da se zakljuci posle par minuta filma, bukvalno) pa razmisljam da li da nastavim da gledam uopste.. al' verovatno hocu.

Poslednja izmena:
Poceo da gledam malopre The New World (2005) ali dugo traje, nemam vremena pa cu sutra nastaviti, za sada ne obecava, deluje neubedljivo i sklepano sa predvidivom radnjom i sladunjavim krajem (ovo moze da se zakljuci posle par minuta filma, bukvalno) pa razmisljam da li da nastavim da gledam uopste.. al' verovatno hocu.

Don't go there ;)

Na konto teme: Last resort sam upravo odgledao, i mogu da kazem da ja koji sam prvi branio seriju i imao poveca ocekivanja, sada pocinjem da budem razocaran. Ova halucinacija-emocije epizoda im nije trebala ovako rano, i to posle 2 nedelje pauze, jer nisu dali dovoljno ljudima da se uopste povezu sa likovima.

Arrow epizoda 5 - meni odlicna serija, Diggles mi je trenutno najjaci lik :) ima dosta naivnih stvari ali manje vise ja to ocekujem od super-hero serije.

Poslednja izmena:
@hsv

Ako si izvuko iz moje preporuke ostavio sam i upozorenje da nije takav film za svakog, moras da imas iskustva sa specificnim zanrom filmova kao sto su Malikovi. Bolje da si pogledao neki od ona dva starija jer su vise mainstream. :)

Inace, to ti je u sustini delimicno istorijska prica o Pokahontas i sudaru civilizacija, a "predvidivost" postoji ako vec znas pricu, dok za neubedljivost necu da dam komentar jer je karakterizacija i naracija likova fenomenalna i jednostavno mora ceo film da se odgleda da be se to upilo. Ali opet da kazem, nisu ovakvi filmovi za svakog i velika je mogucnost da ne razumes/prihvatis nacin ove vizuelne poezije i da ti bude smor.

ahahahahaha

@hsv

Ako si izvuko iz moje preporuke ostavio sam i upozorenje da nije takav film za svakog, moras da imas iskustva sa specificnim zanrom filmova kao sto su Malikovi. Bolje da si pogledao neki od ona dva starija jer su vise mainstream. :)

Inace, to ti je u sustini delimicno istorijska prica o Pokahontas i sudaru civilizacija, a "predvidivost" postoji ako vec znas pricu, dok za neubedljivost necu da dam komentar jer je karakterizacija i naracija likova fenomenalna i jednostavno mora ceo film da se odgleda da be se to upilo. Ali opet da kazem, nisu ovakvi filmovi za svakog i velika je mogucnost da ne razumes/prihvatis nacin ove vizuelne poezije i da ti bude smor.

Gledao sam samo 25 min i pazi kad znam sta ce se desiti otprilike, da ne pisem spoiler sad ali zasladjeno malo, e sad kako ce da se zavrsi ne'am pojma :D Za ovih 25 min mi je delovao neubedljivo ali cu nastaviti sutra ;) danas nemam vremena jer traje 3h skoro.

Da ne smaram, nije to film za tebe, bolje da odustanes jer ces da se razvlacis 3 sata. :) Mozes i da znas kakav je kraj i tok filma, ali to i nije toliko poenta kod Malikovih filmova, najveci fokus je u samim karakterima, bukvalnom ulasku u njihov um, psihu, samom naracijom kao i pojmom vizuelne poezije koja iz toga proistice i vodi film. Naravno fokus na prirodu i nas kao njen sastavni deo je isto toliko bitan, pa s`toga je i bila preporuka za onaj deo o fenomenalnoj kinematografiji, uz naravno upozorenje da se ne opeces ako ne znas kako ovakav film funkcionise.

Bas volis te filmove sto prvenstveno ni nisu film.. Ne znam kad ce ti 'slobodni' reziseri shvatiti da film mora da deluje kao celina, i da je bitan tvoj prvi utisak kad krene odjavna spica, a ne da se divim kadrovima i da ulazim u njegov um da bi razumeo sta je on hteo da kaze i sta je sanjao jednom i pokusao da prenese u film :)

Da li je za mene ili ne, znaces (znacu) sutra ;) Sve zavisi od realizacije, a za sada mi ne deluje za vecu ocenu od 7/10 (a i manje ima na rottentomatoes) mada je glupo da pricam tako posle samo 25 min al' eto, pocetak me nije odusevio,
jednostavno deluje neubedljivo, zbrzano uz jasan dokaz da sledi sladunjav odnos izmedju farrella i one divljakuse :d a sve deluje neubedljivije jer su svi ostali ''ruzni'' samo njih dvoje blistaju, cistiji nego random lik i riba u nocnom provodu :d, jednostavno se najezim kada gledam film cija je radnja smestena u divljinu pre 400 god a glumci deluju kao da su se spremili za fensi zurku u NY i samo ih obukli u nesto pocepano i naizgled strokavo a u stvari se oseca lenor :d, zato sam rekao da mi deluje neubedljivo i prosecno, bem ti film kada se od samog pocetka zaljubljeno gledaju..
ali eto videcu sutra mada kapiram da cu se sloziti sa samo prosecnom r.tomatoes ocenom ;)

Poslednja izmena:
Mislim da sam temu nazvao poslednji odgledani filmovi, iako se nazalost u njoj pise o svemu i svacemu i retko ko se pridrzava pravila iz prvog posta no nebitno, daj utisak kad odgledas ceo film i to je to, tvoje misljenje i utisak. Ne sudim ja o tvom utisku i shvatanju filma (sto je i poenta teme), samo sam prokomentarisao o filmu i da u njemu postoji jedna odredjena dubina karaktera i specificne ne-mainstream naracije i kompozicije filma kroz pojam vizuelne poezije koju eto mozda ne razumes jer ne znas kako ovakvi filmovi funkcionisu. U svakom slucaju tvoja ocena i utisak tvoj, nemam nista protiv. :)

Upustvo za upotrebu ove teme:

1) ne provocirati Sensei Igoritzu
2) ne ostavljati negativne komentare o filmovima Terensa Malika (pozitivnih tesko da ce biti)
3) ne pominjati religiju u sci-fi kontekstu, nikad ne znate iz kog grma vGagi moze iskociti

Eh da, za kraj. Drive je vrh, deal with it Borise :D

Mislim da sam temu nazvao poslednji odgledani filmovi, iako se nazalost u njoj pise o svemu i svacemu i retko ko se pridrzava pravila iz prvog posta no nebitno, daj utisak kad odgledas ceo film i to je to, tvoje misljenje i utisak. Ne sudim ja o tvom utisku i shvatanju filma (sto je i poenta teme), samo sam prokomentarisao o filmu i da u njemu postoji jedna odredjena dubina karaktera i specificne ne-mainstream naracije i kompozicije filma kroz pojam vizuelne poezije koju eto mozda ne razumes jer ne znas kako ovakvi filmovi funkcionisu. U svakom slucaju tvoja ocena i utisak tvoj, nemam nista protiv. :)

Slazem se ali o kom non-mainstreamu ti pricas kada je prvih 25 min filma sve ono negativno iz mog spoilera, pa ono je komercijala najgora :) Ipak cu odgledati sutra i napisati misljenje.

Person of interest - jos jedna dobra epizoda, i opet pored cinjenice da imaju cak 3 main price (FBI/CIA, Elajas, HR) oni dozvole sebi standalone epizode koje uvek imaju super guest star

Poslednja izmena:

RMzT1.gif

2) ne ostavljati negativne komentare o filmovima Terensa Malika (pozitivnih tesko da ce biti)
3) ne pominjati religiju u sci-fi kontekstu, nikad ne znate iz kog grma vGagi moze iskociti

1jpwg.gif

Brave

10/10

Neverovatan film. Animiran doduse, ali savrsen. Svaka preporuka.

Mislim da si sve pobrkao, teme, ljude, dogadjaje. Al dobro uleteo si malo kasno posle hibernacije. :) Inace, uputstvo jasno stoji u prvom postu, jedino je neko od moderatora trebao to da ugravira u naziv teme, pa bi se onda neki i drzali pravila.

Looper - i pored slabo razrađene i jedva održive priče i dosta nelogičnosti sasvim solidan film, drži pažnju od početka do kraja. 7.5/10

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno