Šta je novo?

Prestigio PMP5080C PRO

Ne, bar na mom primerku nije.

Na mom jeste, kad ga pritiskam talasa ko blesav, al' mi ne smeta, jer se to ne vidi u realnom radu,,,

Poslednja izmena:
U principu ako svi "talasamo", mislim da ne vredi. Nego, sa druge strane bi možda i mogli :p ne vidim više ovaj tablet u ponudi win win-a. Možda dobijemo neki jači u zamenu (ko ima garanciju u win win) :d:d:d

Xteam rom + tweak sa ove strane + ovaj wifi (network) tweak i Tablet je neverovatno brz, greader stranice učitava trenutno, stumbleupon takođe, ako se promeni naziv uređaja (DESIRE HD u build.prop) rade gameloft igre (Dead triger, asphalt). Jednostavno drugi uređaj u rangu onih od par stotina evra.
Ovo sa talasanjem se javlja i kod mene ali dosta retko na sivoj podlozi (es explorer) i kada se baš jako pritisne. Ne verujem da bi uvažili reklamaciju ako nekome smeta može da proba.

Xteam rom + tweak sa ove strane + ovaj wifi (network) tweak i Tablet je neverovatno brz, greader stranice učitava trenutno, stumbleupon takođe, ako se promeni naziv uređaja (DESIRE HD u build.prop) rade gameloft igre (Dead triger, asphalt). Jednostavno drugi uređaj u rangu onih od par stotina evra.
Ovo sa talasanjem se javlja i kod mene ali dosta retko na sivoj podlozi (es explorer) i kada se baš jako pritisne. Ne verujem da bi uvažili reklamaciju ako nekome smeta može da proba.

Koji tweak sa prvog linka? Svi ili samo neki, pošto vidim da je tema za sony telefon.

Koji tweak sa prvog linka? Svi ili samo neki, pošto vidim da je tema za sony telefon.
# faster Scrolling
ro.max.fling_velocity=12000
ro.min.fling_velocity=8000
# disable error checking
ro.kernel.android.checkjni=0
ro.kernel.checkjni=0
# disable logcat
logcat.live=disable
# faster youtube?
ro.ril.hep=0

Za ovo sam siguran , neznam sad tačno šta sam još ubacivao od ostalog. Probaj sve, uvek možeš da ga flešneš ako neće da butuje. Uglavnom sa DPI 130 i ova tvikovanja tablet je brži bar 30% nego na ICS koji sada izgleda smešno koliko je bio spor.

Ne, našao sam dobitnu kombinaciju: OMA Jelly Bean Rom 1.2.1 + Apex launcher 1.2.5 (ova verzija radi "najmekše") + LoverBoy-evi build.prop tweakovi = više nego odlično. Nekako mi je bolji/brži ovaj ROM od Xteam-ovog, i mislim da ga neću menjati, samo ću dodati fix za bateriju ako neko izbaci ili ću ubaciti kernel od oficijelnog JB kada izađe.

Probao sam i nema neke velike razlike, gledaj samo karnel da izabereš putanju ako budeš flešovao. Baterija se izgleda i dalje ne očitava ima neka tvikovanja, dve volume ikone na status baru što je glupost .. nisam ostao na njemu jer mi je javljalo SDcard grešku pa sam vratio na stock.
Sve u svemu sve je ovo ok za eksperimentisanje al ništa dok prestigio ne izbaci JB.

Adwlauncher ex najnoviji(1.3.3.7 build 44) -> neverovatno brz i fluidan.

Ovo sam izvuko iz buildprop sa xteam JB 2 i ubacio na 1 pa ako vam treba:
# Performance
ENFORCE_PROCESS_LIMIT=false
MAX_SERVICE_INACTIVITY=false
MIN_HIDDEN_APPS=false
MAX_HIDDEN_APPS=false
CONTENT_APP_IDLE_OFFSET=false
EMPTY_APP_IDLE_OFFSET=false
MAX_ACTIVITIES=false
ACTIVITY_INACTIVITY_RESET_TIME=false
MAX_RECENT_TASKS=false
MIN_RECENT_TASKS=false
APP_SWITCH_DELAY_TIME=false
MAX_PROCESSES=false
PROC_START_TIMEOUT=false
CPU_MIN_CHECK_DURATION=false
GC_TIMEOUT=false
SERVICE_TIMEOUT=false
MIN_CRASH_INTERVAL=false
debug.performance.tuning=1
debug.sf.hw=1
video.accelerate.hw=1
debug.egl.profiler=1
debug.egl.hw=1
debug.composition.type=gpu

# Streaming
media.stagefright.enable-player=true
media.stagefright.enable-meta=true
media.stagefright.enable-scan=true
media.stagefright.enable-http=true
media.stagefright.enable-record=false

# Qualità Imagini & Audio
ro.media.dec.jpeg.memcap=8000000
ro.media.enc.hprof.vid.bps=8000000
ro.media.enc.jpeg.quality=100

# Velocità Rete
net.tcp.buffersize.default=4096,87380,256960,4096,16384,256960
net.tcp.buffersize.wifi=4096,87380,256960,4096,16384,256960
net.tcp.buffersize.umts=4096,87380,256960,4096,16384,256960
net.tcp.buffersize.gprs=4096,87380,256960,4096,16384,256960
net.tcp.buffersize.edge=4096,87380,256960,4096,16384,256960
net.tcp.buffersize.hspa=4096,87380,256960,4096,163 84,256960
net.tcp.buffersize.lte=524288,1048576,2097152,524288,1048576,2097152
net.tcp.buffersize.hspda=4096,87380,256960,4096,16 384,256960
net.tcp.buffersize.evdo_b=6144,87380,1048576,6144,87380,1048576

# Google DNS
net.ppp0.dns1=8.8.8.8
net.ppp0.dns2=8.8.4.4
net.dns1=8.8.8.8
net.dns2=8.8.4.4

# Batteria
pm.sleep_mode=1
ro.ril.disable.power.collapse=1

# RAM libera
persist.sys.purgeable_assets=1

# Reboot
persist.sys.shutdown.mode=hibernate
ro.config.hw_quickpoweron=true

# Reattività
windowsmgr.max_events_per_sec=500
ro.max.fling_velocity=12000
ro.min.fling_velocity=8000

# Blocca App In Memoria
sys.keep_app_1=com.android.launcher

# Generici
ro.media.dec.aud.wma.enabled=1
ro.media.dec.vid.wmv.enabled=1
ro.mot.eri.losalert.delay=1000
dalvik.vm.execution-mode=int:jit
ro.config.hwfeature_wakeupkey=0
ro.kernel.android.checkjni=0
ro.kernel.checkjni=0

# Attivando Surface Dithering migliora la qualità delle immagini a discapito delle prestazioni - 1=ON;0=OFF
persist.sys.use_dithering=0

Sve rešeno:

Oma Jelly Bean Rom 4.1.1 ( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1903745 )
Kernel sa battery fix-om (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1903745&page=23) - izabrati kernel za BQ Kepler 2, u principu identični su uređaji
Model Fix 5080 pro (Oma_JB_v1.2_Modell_fix_PMP5080CPro_akkufix.zip) - instalirati iz CWM
Opciono se može instalirati neki od ovig fixeva (promena mount pointa i sl.) http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=32487320&postcount=52

Potpuno funkcionalan Jelly Bean - OTG, HDMI, indikator baterije, rotacija ekrana...

Naravno, ovaj kernel i ovaj fix se 99% mogu primeniti i na XTeam :)

Kernel Kepler BQ2 http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1451835&d=1351886448, instaliraš samo kernel, štikliraš "parameter" i "kernel" (kernel ubaciš u folder image, isto kao i ranije)

Fix http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1452172&d=1351896742 kopiraš na sd karticu i instaliraš iz Recovery-ja (CWM) i to je to.

Mislio sam na x team rom da instaliram samo fix, znači mora i taj karnel, ok, al ovo iz recovery neznam kako jel ima neka opcija da se izabere?

Skini sa google play reboot menu, i iz njega izaberi reboot recovery. Pre toga kopiraš fix na sd karticu. U recovery-ju sa tasterima za zvuk ideš gore - dole, a tasterom za paljenje tableta potvrđuješ akciju. Izabereš flash zip from external sd card (ili nešto u tom smislu, ne znam baš tačno) nađeš fix na kartici instaliraš, posle se vratiš na reboot i to je to. Fix za bateriju se u stvari nalazi u kernelu, tu je cela caka, a ovaj dodatni fix u stvari samo popravlja ono što taj kernel zezne - konkretno rotaciju ekrana.

Ok hvala , probaću valjda će sve proći dobro..

Flešovo na x team radi i baterija i rotacija. Hvala!
Edit: Ipak prešao na Oma, možda je bolji.. :) Internal storage 1.44gb?! Ima li fix za ovo?

Poslednja izmena:
Kad spojite tablet na pc, da li vidi obe memorije, i internu i sd?

Da, kada staviš u MTP mode, ali se vidi samo u Windowsu, pod linuxom se ne vidi. Ako staviš USB konekciju na mass storage, vidi se samo jedna memorija, u zavisnosti da li si flešovao i neki fix za zamenu mount pointa (interna ili externa memorija).
Sve ovo važi za Oma 4.1.1. rom.

Sa Xteam romom i karnel za Kepler nema potrebe za rotation fix, baterija se očitava i ispravno očitava unutrašnju memoriju. Razlike među romovima nema sem što na Oma ima više instaliranih aplikacija i taj hendikep sa memorijom.

Koji xteam rom, ovaj zadnji ili onaj pre njega?

Kad se očekuje zvanični update ba 4.1? Ne znam da li da stavljam xteam rom, to jest ako ga stavim mogu li da predjem na legalni?
I pitanje, jel radi full hd video na njemu?

Za update jedino Milana Tarota da pitaš :) Stavi xteam 1 sa Kepler karnelom mnogo je bolji od ICS i radi sve, možeš da vratiš na stock na isti način sa RKupdater. Full hd nisam probao, trebalo bi da radi.

FullHD radi na obicnom pmp5080b sa italijanskim 4.1.1 android romom tako da ce raditi i na 5080cpro

Vrh Dno