Šta je novo?

AMD Radeon 7870/7850 zvanicna tema

http://www.itsvet.com/proizvod/sapp...z-edition-11199-00-20g/comp_comp_vga/130/3197
Naletih danas na ovu HD7870 karticu za 200e cini mi se kao odlicna kupovina, tek se izgleda osjeca posljedica (u pozitivnom smislu) prestavljanja gtx660 kartice.
Poredjenja radi u istoj trgovini MSI gtx660 kosta isto, kad se sjetimo kolika je cjena ove kartice bila u pocetku ovo je odlicno, cim je konkurencija stigla HD7870 pojeftinila.
Misljenja sam da je za istu lovu HD7870 bolja kupovina od GTX660 (ovo je moje misljenje), ovde se ispostavilo da je konkurencija jako zdrava za krajnje kupce ;)

Samo sto je za tu graficku 2 godine garancije pa stim i tolika cena :p

Definitivno best buy za 200 evra

Khm pa da se prijavim i ja sa svojom MSI 7850 2GB PE OC
Sto se tice GPU na 1210 puca e sad nisam ni probavao da li ce raditi na 1205 tako da to je neki max za njega a za memoriju nisam hteo ici dalje jer je i ovo 666999 ( zlo i naopako sto bi se reklo :D)
Ostalo sve mozete videti iz prilozenih slika ;)

http://www.3dmark.com/3dm11/4763932

Prilozi

• 3d mark 7850 max clock vent 100%.JPG
    3d mark 7850 max clock vent 100%.JPG
    286.7 KB · Pregleda: 71
  • MSI Afterburner 7850 max clock vent 100%.JPG
    MSI Afterburner 7850 max clock vent 100%.JPG
    113.7 KB · Pregleda: 50
Posto planiram da pazarim i ja msi 7850 1gb od 17k din, malo se plasim sto je single fan. Jel moze neko da ko je ima da mi kaze temperature na def i kad je oc? Znam da se verovatno tripujem ali ***..

S obzirom na jako dobru cenu Sapphire 7870 Ghz edition, kao i da je ta karta ostvarila najvece poboljsanje sa novim drajverima od cak 10%, cini mi se da je ovo sada bar podjednako dobra kupovina kao MSI 7850 1GB. Steta samo sto nema 3 godine garancije.

Slazem se, deluje kao odlicna kupovina za taj novac, pritom, Dual X hladjenje je odlicno i dosta tiho.
Mada i mene odbija dve godine garancije...

Posto planiram da pazarim i ja msi 7850 1gb od 17k din, malo se plasim sto je single fan. Jel moze neko da ko je ima da mi kaze temperature na def i kad je oc? Znam da se verovatno tripujem ali ***..

Uzimaj kartu. Za te pare nema bolje na trzistu. Jako je tiha u hladna kad idluje. U full load-u karta ne prelazi 70 (oc + napon up).

E hvala ti puno, to sam hteo da cujem iz prve ruke. 70c je skroz prihvatljivo. Uzeo bi ja 7870 koji je takodje povoljan za ono sto pruza ali ne mogu da se protegnem toliko. Ovaj 7850 mi je neki maksimum, a mislim da mi i ne treba jaca karta ruku na srce..

Pazi sta radis MSI 7850 1GB je bajata vest i neretko problematicna. Pojavila se Sapphire 7850 2GB po 174€,
mnogo bolja investicija za buducnost!

I sa godinu dana kracom garancijom u odnosu na msi.

A na koje probleme mislis kod msi-ja?

Ljudi se zale na treperenje slike i zujanje(cvcanje zavojnica) i 1GB za igranje u 1080p ti vec sada nije dovoljno..

Dovoljno je, cak i 6850 je dovoljno za 98% igara da rade na max, dok je 7850 dosta jaca od 6850 pogotovo kada se klokuje. Ovde pricamo o normalnim igricama, ne o nekim modovanim teksturama i eksperimentima na 3 monitora...

BF3, Crysis 2, GTA IV, Metro 2033...nista modovi, prve tri igre bez AA. I sta covek ustedi 24€ da bi mu igre vec sada stucale i
ne moze da pipne AA u istima, a komoli da moduje. Nema potrebe loziti coveka samo zato sto su se neki zaleteli :)

Prve 3 sam presao sa 6850 nasvirane na max bez ikakvog stucanja ili zakidanja na grafici. Mozda si mislio na crysis 2 sa kasnije dodatim teksturama iz prvog dela, to je vec modovana igra. BF3 jedino u multiju vise trazi graficke memorije, dok je za sp dovoljno 1gb rama, a GTA 4 ima samo jednu opciju da se ugasi, neka vrsta senki koje su bile imale bug od samog pocetka igre i igra je sama po sebi mnogo vise procesorski zahtevna nego graficki. Metro 2033 je sam po sebi zahtevan u vidu snage grafickog procesora, tako da 1gb ili 2gb na 7850 ne igra nikakvu ulogu nego cist gpu clock, evo ti primera 1 gb/ i 2 gb. :)

U pravu si. 7850 1 GB odlicnA karta za everyday gaming na 1080p. Nema stucanja. Hladna, tiha, solidan kloker sta cete vise za 17k ?

To treperenje slike i cvrcanje zavojnica moze da se desi na svim kartama. A MSI ima one military izrade tako da mi je tesko da poverujem da ucestalo ovaj model ima tih problema. Mozda neka karta bude losa ali ne verujem da moze cela serija da ima problema. Ako mozes neki link da okacis da vidim sta kazu ljudi. A 1gb je dovoljno memorije za sve igre do rezolucije 1080p po svim testovima na netu.

Prve 3 sam presao sa 6850 nasvirane na max bez ikakvog stucanja ili zakidanja na grafici.

Known/suspected games to eat more than 1GB video memory at 1920x1200

To 'nasvirano na max' u danasnje vreme podrazumeva koriscenje AA. Prosek(avg. framerate),
u testovima zavarava. Micro-stuttering se definitivno javlja u navedenim igrama ako samo pokusas
da koristis AA, hteo ti to javno da priznas ili ne :)

I naravno ako sve te igre mozes lepo da igras sa 5850/6850/460/560 koja je poenta apgrejda
ako ne mozes da koristis AA, hi-res teksture i modove? ,)

pajam24:
To treperenje slike i cvrcanje zavojnica moze da se desi na svim kartama. A MSI ima one military izrade tako da mi je tesko da poverujem da ucestalo ovaj model ima tih problema. Mozda neka karta bude losa ali ne verujem da moze cela serija da ima problema. A 1gb je dovoljno memorije za sve igre do rezolucije 1080p po svim testovima na netu.

Ako si tako odlucio nek ti je sa srecom :wave:

To treperenje slike i cvrcanje zavojnica moze da se desi na svim kartama. A MSI ima one military izrade tako da mi je tesko da poverujem da ucestalo ovaj model ima tih problema. Mozda neka karta bude losa ali ne verujem da moze cela serija da ima problema. Ako mozes neki link da okacis da vidim sta kazu ljudi. A 1gb je dovoljno memorije za sve igre do rezolucije 1080p po svim testovima na netu.

Na Gigabyte 7970 zavojnice pište,imaš i u 7970 temi a i lično sam čuo ali zanemarljiva priča v-sync rešava problem. Ova moja MSI 5850 isto od kada je nova pišti ali zanemraljivo i to nekim igrama gde baca 100fps + a ima te Military Class Components.

Poslednja izmena:
Mislim na onu sapphire 7870 bez OC koja je sada dosta povoljna...

Stigla! :D

Prilozi

• 20121031_191228.jpg
    20121031_191228.jpg
    381 KB · Pregleda: 175
E sad je bacaj na muke da vidimo testove :p

Nek je sa srecom!!! Jel ona cena sa "effi" sajta? I ako bi mogao da bacis Vantage rezultat gpu score u default podesavanju?

Ja sam razmisljao, i posto sam reklamirao moju 6950 Sapphire, uzecu MSI 7870, samo zbog garancije. E sada, javlja se neki problem sa ovom celom serijom grafickih kartica, neki "black screen". Plasim se da to ne ulazi u garanciju,i da ljudi preporucuju boot celog hard-a. Zna li neko nesto o tome?

Vrh Dno