Šta je novo?

Alcatel OT-997

Juce zvao tu jednu radnju i kazu da im danas stize,da mu je cena 220 evrica,naravno za dual sim i pitao sam posto mi cena mala,da nije sa jednogodisnjom garancijom,kad zenska rece 2 god. je ;)
To dalje znaci da ako ga telenor uvrsti u ponudu to opet znaci da ce biti moj ;) Vec ih bombardujem sa mejlovima da ga uvrste,pa ne bi bilo lose da jos neko od vas posalje ;)

Po zakonu Srbije svaki uredjaj mora da ima 2 godine garacije sem ako sam proizvodjac ne daje vise od toga.

Po zakonu Srbije svaki uredjaj mora da ima 2 godine garacije sem ako sam proizvodjac ne daje vise od toga.

Prijatelju taj zakon kao i mnoge druge okaci macku o rep.Video sam u bar 10 radnji da daju garancije i manje od te 2 god.,konkretno za mob-ove isto tako i mem.kartice moraju imati bar 2 god. pa u jednoj radnji daju tek jedva 6 meseci garanciju.Ocu da kazem da dosta njih smanji garanciju duplo i prodaje onda te uredjaje nesto jeftinije od regularne cene.Zato sam ove pitao za garanciju jer sam ocekivao cenu telefona bar 250.

Vidi, mogu ja da napisem da ti imas garanciju i 3 dana. Ali posle 23 meseca ti mozes da dodjes sa inspekcijom i lepo uzmes novi telefon. Ova drzava jeste banana drzava ali neke stvari se ipak postuju :)

@Webb: vidim da si iz grada u kome cveta prodaja mobilnih na crno i to posve legalno u najstrozem centru grada, zar ne? Zasto inspekcije ne kazne te vlasnike, ne zatvore im radnje, jer osim sto prodaju na crno dovucenu robu iz inostranstva o kojoj nemaju dokaze o poreklu (kakva crna carina i pdv), placanje se vrsi u evrima i daje se garancija na parcetu kartona (koja je eto 6 mes). O fiskalnom racunu necu nista reci :)

Tako je :)

Zato sto u prodavnici stoje org telefoni ( naravno po 1 primerak) legeno uvezeni, fiskalna kasa i tako dalje.

Kad ja dodjem da uzmem telefon i on proceni da ja nisam inspekcija on meni kaze galaxy s3 kosta 400 e.
Ja uredno platim 400e, moze i u evrima on mi napise garanciju na parce papira na kome pise 6 meseci, racun naravno video nisam kamo li dobio.
95% ljudi ce da kaze super svesno sam uso u taj rizik verovatnoca da mu nesto zafali je mala ali i ako se desi ***-a sam sam kriv.

5% ljudi koji znaju zakone i sl. kao sto sam ja pokupim druga koji je uzeo Galaxy note u bas tom podzemnom pre 8 meseci i birkovo ga.
Dobar dan ja sam taj i taj kupio sam telefon u vasoj radni pre 8 meseci evo garantnog lista koji ste vi potpisali i pecatirali sa seriskim brojem uredjaja.
Telefon je nece da se upali, Update sam ga preko KIES i sad kad se pali zaglavi se na samsung logo. Posto igrom slucaja radim u agenciji za zastitu potrosaca a ne zelim da ulazim u raspravu garanije koja je po zakonu 24 meseca, fiskalnom racunu koji nisam dobio, porkelom telefona koje sigurno nije zakonski. Molim vas da mi telefon opravite i pozovete me na ovaj broj kad resite problem. Ukoliko se ne javite za 15 dana dolazim sa trzisnom i poreskom upravom po novi telefon. Dovidjenja.

10 dana kasnije zvali su ga iz prodavnice, telefon nije moguce da se popravi pa ce mu dati novi. Sto je sutra dan i uzeo, sa novom garancijom od 24 meseca.

Dakle, i oni idu na rizik, broj ovakvih kao sto sam ja je mali pa im se racunica isplati :)

mislim da to ne ide bas tako lako,jer je ovo zemlja bez zakona i to je citava procedura kao npr.zasto nisi sam trazio fiskalni kad si uzeo mob i sl.U svakom slucaju mob je povoljan i dobar ;) to je ipak tema ;)

ako te ne mrzi posalji i telenoru koju poruku da ubace 997D bez obzira da li si njihov korisnik,ucinices dobro delo :D

Spamujte malo telenor da dupliraju minute u paketima :d :d

Slična situacija je bila kada je 995 trebao da stigne. Ja sam imao info da će u februaru ili martu ove godine biti u telenoru. Medjutim uvrstili su ga tek skoro u ponudu zbog nekih peripetija sa nabavkom i sl.
Tako da pitanje da li će i u decembru stići ili možda kasnije. Barem što se operatera tiče.

Kako od 1.Decembra? Zar nije bilo reci da ce pocetkom narednog meseca (Novembra) biti kod mts-a?

Tako mi rekose,okrenucu ih ponovo u ponedeljak da vidim opet jel to sigurno tek tad ;-) Ma smorio sam se sto za sad samo mts ga ima u planu :-(

Ja mislio ovo neka ozbiljna tema o telefonu(koga doduše niko ovde nema).Koliko vidim ovo ispade obično iz*rkavanje.Treba ovo zaključati pod hitno.:test:

Pa telefon jos nije u prodaji,polako bice ozbiljnija tema kada ga ljudi kupe ;)

Jel interna memorija stvarno samo 150MB ili je to greška na GSMChoice sajtu? Pitam pošto je 995 imao 2GB.

Jel interna memorija stvarno samo 150MB ili je to greška na GSMChoice sajtu? Pitam pošto je 995 imao 2GB.

Na 2 sajta videh da mu je rom memorija 4 gb...,verovatno je to greska...,njegov slabiji "brat" ot993 ima 3 gb,znaci ovaj moze imati ili isto ili vise...,po nekoj logici ;-))

Poslednja izmena:
Sad sam zvao opet uvoznika i zenska mi kaze da ce se cena znati otprilike u toku sutrasnjeg dana,a da ce se pojaviti u 45-oj nedelji u ponudi (to mu valjda dodje sledece nedelje,nek proveri neko!!!),a u subotu lik kaze u decembru da se pojavljuje,nemaju ni oni pojma,a iz iste firme ;-)

yep sledeca je 45 nedelja, pustio sam mail MTS-u da vidim jel ce biti uskoro pa javim sta su kazu :)

yep sledeca je 45 nedelja, pustio sam mail MTS-u da vidim jel ce biti uskoro pa javim sta su kazu :)

E,pa bice super ako bude sledece,tako bi i pre trebalo biti,nego sto mi je onaj rekao u subotu ;-)
Steta sto nisam mts,pa mi kod njih nista ne znaci ako se pojavi,a ponajpre da oce :-(

pa što ne promeniš operatera ako ti je toliko stalo do tog telefona :)

Ako bude kao 995 onda ce biti teska kanta.995 sam uzeo kad se pojavio u mts i veoma sam se bio blago receno razocarao.

Ako bude kao 995 onda ce biti teska kanta.995 sam uzeo kad se pojavio u mts i veoma sam se bio blago receno razocarao.

Sto bre prijatelju,ti si prvi koji se buni na ovaj mob...,ovi u telenoru sto su ga uzeli ga svi hvale za te pare?
Ja imam telenorov ot990 i ekstra me sluzi vec 13 meseci ;-)

Nista od telekoma za sad. Cekaju motorolu i jos jedan huawei.

Nazad
Vrh Dno