Realno, epic fail u najavi. Kako oni misle da budu konkurentni sa RT modelima i ovim cenama, meni nije jasno. Da li M$ misli da je Office toliko velika prednost? Smesno.
Ja pre mislim da će Google morati ozbiljno da se pozabavi upotrebnom vrednosti Androida za tablete kada se pojave Win8 tableti. Jeftiniji Android tableti će još i ići, ali bilo kakva kombinacija tableta i tastature pada u vodu nakon pojave Win8. Npr, Transformer Infinity košta najmanje 600$ sa tastaturom, a funkcionalnost mu je, osim zabave, nula. Dok neki Win8 tablet sa ekranom 11" i tastaturom ima upotrebnu vrednost pravog lap-topa, što je ljudima koji rade na računaru nezamenljivo. Meni je Android tablet super spravica, ali za zezanje, a nikakvu upotrebnu vrednost osim zabave mu još nisam našao. Dok sam na običnom netbuku odradio milion poslova i zaradio para. To vam je razlika, i to je razlog iz kojeg će Win8 tableti napraviti bum.
Ja pre mislim da će Google morati ozbiljno da se pozabavi upotrebnom vrednosti Androida za tablete kada se pojave Win8 tableti. Jeftiniji Android tableti će još i ići, ali bilo kakva kombinacija tableta i tastature pada u vodu nakon pojave Win8. Npr, Transformer Infinity košta najmanje 600$ sa tastaturom, a funkcionalnost mu je, osim zabave, nula. Dok neki Win8 tablet sa ekranom 11" i tastaturom ima upotrebnu vrednost pravog lap-topa, što je ljudima koji rade na računaru nezamenljivo. Meni je Android tablet super spravica, ali za zezanje, a nikakvu upotrebnu vrednost osim zabave mu još nisam našao. Dok sam na običnom netbuku odradio milion poslova i zaradio para. To vam je razlika, i to je razlog iz kojeg će Win8 tableti napraviti bum.
Naravno da je prednost, stotine hiljada aktivnih poslovnih korisnika Ofis paketa imaš samo u USA (installed base), korporativni standardi su čudo, znaju oni koji broj korisnika MORA da koristi ofis. Ciljna grupa su upravo poslovni korisnici pa su i cene USD600+ to je taj cenovni rang.Realno, epic fail u najavi. Kako oni misle da budu konkurentni sa RT modelima i ovim cenama, meni nije jasno. Da li M$ misli da je Office toliko velika prednost? Smesno.
Win8, WinRT, WP8, Wtf?? Ili Ballmer nema pojma sta prodaje, ili racunaju na zbunjenost kupaca.
Za sada nijdna desktop app koju imate nece raditi na WinRT. To znaci nijedan do sada kupljeni Office, Photoshop ili nesto trece nece raditi na WinRT. Ako zelite takve app, moracete da ih ponovo platite (ukoliko ste platili postojece desktop verzije).
Funkcionalnost WinRT tableta nije nimalo veca ili manja od ipada ili Android tableta.
Tablet je pre svega uredjaj za konzumiranje interneta i vrlo retko za posao, a ako je za posao to je nesto specijalizovano. Kome treba da edituje word i excel fajlove cesce od 2x dnevno, bolje da kupi ultrabook.
Win8, WinRT, WP8, Wtf?? Ili Ballmer nema pojma sta prodaje, ili racunaju na zbunjenost kupaca.
Za sada nijdna desktop app koju imate nece raditi na WinRT. To znaci nijedan do sada kupljeni Office, Photoshop ili nesto trece nece raditi na WinRT. Ako zelite takve app, moracete da ih ponovo platite (ukoliko ste platili postojece desktop verzije).
Funkcionalnost WinRT tableta nije nimalo veca ili manja od ipada ili Android tableta.
Tablet je pre svega uredjaj za konzumiranje interneta i vrlo retko za posao, a ako je za posao to je nesto specijalizovano. Kome treba da edituje word i excel fajlove cesce od 2x dnevno, bolje da kupi ultrabook.
Ovde se nama sta mnogo dodati. Ljudi imaju nerealna ocekivanja da ce bilo office , bilo svoju ultra mega igru, sto da ne , moci da koriste na tabletu. Realnije je da ce moci da importuju fajlove i da ih malo obradjuju u nekoj ultra light verziji. Nesto slicno, ali dosta primitivnije i skoro neupotrebljivo imao je Win CE, koji je bio i ostao teski fail. Windows mobile propast. Vise nije dovoljno da nesto ima znak MS pa da bude uspeh, to vreme je proslo. A i korporacije danas vode racuna o svakom Dolaru, Euru, Jenu, pa ce tesko porucivati ogromne kolicine. Mazda samo za one na vrhu, za obicne sluzbenike tesko.
A ko spominje uopšte Windows RT tablete? To će biti igračke kao i Android i ipad.
Sa druge strane, Windows8 tableti, uz keyboard dock će biti nešto mnogo više i neuporedivo funkcionalnije. Ne bi me čudilo da MS posle nekog vremena napusti Windows RT kao neuspeo pokušaj, ali Windows8 je druga priča.
A sada kupiš program za iOS i koristiš ga i na OSX?Win8, WinRT, WP8, Wtf?? Ili Ballmer nema pojma sta prodaje, ili racunaju na zbunjenost kupaca.
Naravno da je prednost, stotine hiljada aktivnih poslovnih korisnika Ofis paketa imaš samo u USA (installed base), korporativni standardi su čudo, znaju oni koji broj korisnika MORA da koristi ofis. Ciljna grupa su upravo poslovni korisnici pa su i cene USD600+ to je taj cenovni rang.
Šta cvrc milojka? Pa lepo sam rekao da je tablet kao osnova za Ofis gde je ciljna grupa poslovni korisnici kome je to korporativni standard. Naravno da se gleda da im se na aplikacije uzme dodatna lova i da je USD600+ samo polazna osnova. Drugo, korporativni Ofis se uvek kupovao i registrovao na neki "volume" što će i ovde sigurno biti slučaj, mora i da zaštite i ohrabe postojeće korisnike desktop Ofisa. Moj laptop koji sam dobio od korporacije košta oko USD1000 i sve korporativne (volume) licence za softver na njemu su još oko USD500, što je ukupno USD1500, pa ti vidi ako tablet sa potrebnim softverom i košta USD1000 to nije ništa posebno.Cvrc Milojka, zabranjeno je da se Office koji dolazi uz Win RT koristi u komercijalne i nonprofit svrhe: http://www.zdnet.com/businesses-cant-use-office-on-windows-rt-tablets-7000005882/
Mora da se kupi i neka od punih verzija Office da bi firme stekle pravo da ga koriste na RT. Dokle smo dosli, do nekih $800-900?
Nisu normalni, samo nizu autogolove.
http://mobile.benchmark.rs/mobile_v...ace_rt_tableta_rasprodat_prvi_dan_pretprodaje
🙂 Dakle, rekoste niko nece da kupuje??? 😀
Upravo tako, zato su Android tableti i ipad igracke, a Win8 tablet/laptop ce biti dobitna kombinacija, sve u jednom.Ceo ovaj metro deluje kao igracka, bice ovo mega mega fail kao i zune. Uostalom ja ne vidim sta ce neko za posao da pipka po ekranu, bez tastature nema govora o produktivnosti, office koristiti prstima, pa to je smesno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari