Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Koji se rom po vama najbolje pokazao do sada? Novi sam u ovome, pa da znam odma na cemu sam...

Koji se rom po vama najbolje pokazao do sada? Novi sam u ovome, pa da znam odma na cemu sam...

Niko ih od nas nije sve probao (osim tasica, on ih je probao verovatno sve a sad ima neki oksaboot :)) da bi ti rekli koji se najbolje pokazao.
Probaj pa vidi šta ti najviše odgovara.

Niko ih od nas nije sve probao (osim tasica, on ih je probao verovatno sve a sad ima neki oksaboot :)) da bi ti rekli koji se najbolje pokazao.
Probaj pa vidi šta ti najviše odgovara.

Ha,ha,naravno da nije tako.Imam dual boot,primarni je ultima,sekudarni fox,pre toga sam imao dragona možda mesec dana i jedan AOKP samo jedan dan (nije mi se dopao).To je sve.

Ajde probaću neki. Koji ima a da sve radi kako treba? Ja mislim da ne mogu bilo koji na moj fon i747m kanadska verzija. Ajde neko iskusan neka predloži neki pa da probam ako ste voljni. Nemam puno iskustva. Da li se sve flešuje preko Odina-ono standardno pda izabereš rom i to je to? Ili ima i pored toga još neka *******cija?

Ajde probaću neki. Koji ima a da sve radi kako treba? Ja mislim da ne mogu bilo koji na moj fon i747m kanadska verzija. Ajde neko iskusan neka predloži neki pa da probam ako ste voljni. Nemam puno iskustva. Da li se sve flešuje preko Odina-ono standardno pda izabereš rom i to je to? Ili ima i pored toga još neka *******cija?

Nisam siguran da će ovi romovi da rade kod tebe.Oni su za internacional verziju,kakve ima ostatak sveta (bez Amerike i Kanade).Moraš da se dobro informišeš,zato što možeš da brikuješ uređaj.Ništa se ne flešuje preko odina,već iz CWM-a,koga instariraš preko odina.

Poslednja izmena:
E vidiš šta je problem Henry... Ti imaš kanadsku verziju i očito da nešto nije u redu sa tim... Ovde su drugačiji telefoni, svi international i ne možeš uporedjivati to sve... Eto zašto tebi ne radi nešto, a nama radi i obrnuto...

Ta Američka verzija bi trebalo da radi lepo, sa 2gb rama. Možda je instalirano dosta bloat softvera koji ga ubija.
Ja sam na poljskom JB i jedini fc kojeg imam je na Kurirovoj aplikaciji.

Jos jedan glas za Ultima rom... Bio na ver. 2.2,sada na 2.4, za sada odlican, sa stock kernelom.

Nisam siguran da će ovi romovi da rade kod tebe.Oni su za internacional verziju,kakve ima ostatak sveta (bez Amerike i Kanade).Moraš da se dobro informišeš,zato što možeš da brikuješ uređaj.Ništa se ne flešuje preko odina,već iz CWM-a,koga instariraš preko odina.

Znam zato i pitam ali očigledno niko ne zna zato se i ne upuštam još uvek u tu avanturu niti bi iko znao odavde sa foruma da pomogne ako s****m nešto.Imam cwm. Pa pre neki dan mi Beats audio brikovao fon ostao na samsung logou i morao sam flash u Odinu jer sam bio u boot loop-u i nije hteo u cwm.
Sam princip flešovanja bi trebao biti isti samo da izaberem odgovarajući jel' da?

Ih, to je običan butlup, daleko je to od brikovanja ;) Ima na xda podforum za at&t, rogers i slične S3 varijante, pa tamo vidiš koji rom ti treba. Inače, stvarno teško može da se upropasti nešto. Ako i krene naizgled naopako, samo bez panike, sve se da srediti.

Ok ali nisam bas upucen da to nije soft brick. Nisam znao kako da ga vratim pa sam flesnuo OTA update prerooted i sad je ok.
Evo na primer gledam ovaj ROM Serenity 1.1 treba ovo uraditi:
Install Instructions:
-Reboot Recovery
-Wipe Data/Factory
-Wipe Cache
-Wipe Wipe Dalvik
-Install From Zip
-Reboot
Da li to znaci da moja sva podesavanja i data nestaju sa telefona ili ne? I da li kada se flesuje sa STOCK na CUSTOM to mora uopste da se radi ili samo sa CUSTOM na STOCK?
Jos jedno pitanje u vezi modema. Rekli su na xda da niposto flesovati AT&T modem na kanadske verzije moze doci do brikovanja. E sad, u tom zipu koji je modem? Kako ja to da znam?

Poslednja izmena:
vidi nista sto je international odnosno za i9300 NE instariti na svojtelefon. na xda imas posebnu temu za druge verzije pa i za tvoju i samo tu trzi romove i prati uputstva.

-Wipe Data/Factory - Brise sva tvoja podesavanja na fabricka. Zbog toga instaliras titanim back-up koji ti bukvalno vrati sve cak i call log i sms-ove apsolutno sve. ( pro verzija)

U 99% slucajeva u temi roma pise koji modem je u samom romu. A koji je tvoj modem i rom mozes videti tako sto kucas *#1234#

Bilo sta da radis cak i najgluplju temu da instaliras, CMW BACKUP!! koji traje 5-10 min pa posle radi sta hoces :)

Ok ali nisam bas upucen da to nije soft brick. Nisam znao kako da ga vratim pa sam flesnuo OTA update prerooted i sad je ok.
Evo na primer gledam ovaj ROM Serenity 1.1 treba ovo uraditi:
Install Instructions:
-Reboot Recovery
-Wipe Data/Factory
-Wipe Cache
-Wipe Wipe Dalvik
-Install From Zip
-Reboot
Da li to znaci da moja sva podesavanja i data nestaju sa telefona ili ne? I da li kada se flesuje sa STOCK na CUSTOM to mora uopste da se radi ili samo sa CUSTOM na STOCK?
Jos jedno pitanje u vezi modema. Rekli su na xda da niposto flesovati AT&T modem na kanadske verzije moze doci do brikovanja. E sad, u tom zipu koji je modem? Kako ja to da znam?

Izgleda da je ovo rom za tvoj aparat.Posle wipe data,gubiš sva podešavanja telefona.Ali ništa strašno.Prethodno sve svoje programe i podešavanja bekapuj titanijumom.Kad se rom podigne instaliraj sa marketa prvo titanium (ako već nije u romu) i uđi u restore,moj ti je savet da vratiš samo app i njihove data (to ti je prva opcija u titanium restore).Ostala podešavanja vrati sam.A da,zaboravio sam da ti kažem,pre svakog čačkanja i flešovanja i najmanje stvari (recimi centralni sat i sl.) uđi u CWM i bekapuj.Bekap je vrlo važan.Tako da si duplo obezbeđen (nandroid i titanium).

Poslednja izmena:
^ xD

da ti nisi moj davno izgubljeni brat blizanac ?:D

Hvala obojici:). Znači wipe data znači samo da ne briše ništa sa telefona(apps, contacts, mails,sms) itd već samo podešavanja? Sad mi je malo jasnije ali na toj temi ne kaže ništa za modem i kada odem da skinem ROM piše samo za at&t. Malo čudno ajde pitaću tamo onda. Backup u Titanijumu koju opciju koristite tačno?

Wipe data će ti obrisati sve što si naveo. I instalirane aplikacije, i mejlove, i kontakte, i poruke...

To sam i mislio nego vidim Webb je naveo samo podešavanja pa zato pitam. Jel bolje sms da se vrati sa sms backup ili je tb pro ok?

Hvala obojici:). Znači wipe data znači samo da ne briše ništa sa telefona(apps, contacts, mails,sms) itd već samo podešavanja? Backup u Titanijumu koju opciju koristite tačno?

Wipe data briše sve zato piše wipe data/factory reset... Contacts sačuvaj preko Google-a, mailovi su ti na serveru, sms sačuvaj sa sms backup and restore app-om.

Backup u titaniumu nadji backup user apps. Nikako nemoj da backupujes i kasnije restorujes system apps iliti crvene apps označene u titaniumu!!! Znači samo user apps.

Hvala puno mislim da sam spreman ahahahaha. Javim čim s****m nešto;)

Svakim danom me sve više razočarava ovaj oficijalni poljski JB. Jednostavno sve lošije i lošije radi. Počev od trivijalnih stvari kada upalim ekran pa mi časovnik pokaže pogrešno vreme pa se sekund kasnije prebaci minutima unapred i pokaže koliko je stvarno sati.

Ili na primer juče sedim na nekoj prezentaciji, pogledam ekran i vidim zove me šef koji sedi pored mene, da bi se nekoliko sekundi kasnije ispostavilo da me neko potpuno drugi zove, baguje se i treba vremena da se osveži. Ili kada pišem poruku, tastatura se ukoči na par sekundi i onda izbaci karaktere koje sam kucao u međuvremenu. Sve je manje i manje smooth i počinje da secka, a ništa značajno nisam dodavao od aplikacija. Radio sam full wipe čak i format internog skladišta pre nego što sam flešovao, tako da nije do toga. Kakva su vaša iskustva?

Neki ljudi ne kapiraju šta znači reklama.

Vrh Dno