Šta je novo?

Fotografije - 2012

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala 🙂

Hmm sad cu da vidim sta se desilo, i LR i PS mi otvaraju ovako kao sto vidi Chrome, jedino ACDsee vidi dobro 🙁

Ima, drugacija poza...
😀

I meni se čini da ACDsee vidi dobro, čak i da ne vidi dobro, meni se sviđaju te toplije boje koje ACDsee prikazuje, vamo su nekako hladne i mrtve.

Poslednja izmena:
Evo sad i kod mene, ovaj decko sto mi je juce radio kalibraciju monitora nije stavio da svi ICC profil budu isti. Bio je drugaciji profil za fotografiju a neki bzvz profil za sve drugo 😛

Inace obe statue i ono fotka iz parka od Astrologa bi izgledale mnogo bolje sa tom bojom kao sto sam ih ja video prvi put 😛

@Djordje na onoj fotki sto si sad dodao je trebala da gleda pravo u aparat.

Poslednja izmena:
Astrolog nadam se da se ne ljutis sto sam se malo igrao ali samo da pokazem kako ja vidim tu fotku (naravno ne tvrdim da tako treba jer ne znam ni ja, nego je ovo opet kazem onako kako se meni vise svidja)

Malo je zelena poludela jer nemam raw a jpeg nije bas srecan kad mu menjam WB 😛

2qi5o5g.jpg

s16
Sviđa mi se, jeste zelena malo jača ali lišće ima pravu jesenju boju.

Šta li će ona okupljena ekipa da uradi danas na foto sešnu? 😀

Poslednja izmena:
Ju *** sad ce 12, aj odoh da se oblacim, oduzila mi se ova jutarnja kafa 😛

Ce nas postreljaju moderatori zbog off-a 😛

Poslednja izmena:
Čekaj, de ćeš? :d

Astrolog nadam se da se ne ljutis sto sam se malo igrao ali samo da pokazem kako ja vidim tu fotku (naravno ne tvrdim da tako treba jer ne znam ni ja, nego je ovo opet kazem onako kako se meni vise svidja)

Malo je zelena poludela jer nemam raw a jpeg nije bas srecan kad mu menjam WB 😛

Pogledajte prilog 98149
Ma kakvi ne ljutim se. 😉
Kod mene su sad isprane boje osim zelene. Zapravo nema ni jedan LCD monitor da daje istu reprodukciju boja i to treba imati na umu.
Jedino resenje je PWA panel ( matrica ) koji imaju profi monitori!

New York from Brooklyn

New York from "Rockafeller Center"

Poslednja izmena:
Prva "tezga"

Nije loše za početak, mislim na "tezgu". 😉

Uzgred: IGY fotografije su izuzetne! Čestitam.

Prilozi

• DSC_5931.jpg
    DSC_5931.jpg
    452.8 KB · Pregleda: 144
  • DSC_5944.jpg
    DSC_5944.jpg
    469 KB · Pregleda: 141
  • DSC_5977.jpg
    DSC_5977.jpg
    287.8 KB · Pregleda: 135
  • DSC_5996.jpg
    DSC_5996.jpg
    811.9 KB · Pregleda: 117
Bez uvrede, ali ovo je JAKO lose. Skoro da nista nisi pogodio na slici. Za pocetak raspitaj se sta znaci "shutter speed priority" i "curenje slike". Ovo za pravilo trecina opet nisi pogodio takodje.

@= IGY =
Meni je ovo super! Jedino, ne znam da li mi se cini ili ne, ali na ovoj prvoj leva strana, mozda 1/4 je mutna, kao da nije taj deo panorame bio u fokusu, odnosno da je rastresena slika.

Bez uvrede, ali ovo je JAKO lose. Skoro da nista nisi pogodio na slici. Za pocetak raspitaj se sta znaci "shutter speed priority" i "curenje slike". Ovo za pravilo trecina opet nisi pogodio takodje

Ako misliš na prve tri slike, u pravu si, ali što reče djordje29: "to je momenat". A to za uvrede, ni pod razno se ne vređam, nisam klinac od dvae's godina da bi me bilo ko mogao rečima uvrediti. Samo napred sa kritikama i "uvredama" ,)

Problem je (izmedju ostalog), sto nisi "uhvatio momenat", vec si ga "razmrljao". Kao sto rekoh, pogledaj sta znaci proritet ekspozicije, iliti shutter speed priority, za pocetak. Inace treca i cetvrta ti "cure", naginju se na levu stranu. Promasio si pravilo trecina i manje vise sve sto si mogao. 🙂 Ali za pocetak prouci ovih par stvari sto sam ti rekao.

Problem je (izmedju ostalog), sto nisi "uhvatio momenat", vec si ga "razmrljao". Kao sto rekoh, pogledaj sta znaci proritet ekspozicije, iliti shutter speed priority, za pocetak. Inace treca i cetvrta ti "cure", naginju se na levu stranu. Promasio si pravilo trecina i manje vise sve sto si mogao. 🙂 Ali za pocetak prouci ovih par stvari sto sam ti rekao.

Naginju se zato što je to drveni most na kome sam stajao i slikao, koji je i sam nagnut na levu stranu. Kad god neki auto prođe, most se zatrese kao da se ruši...

U svakom slučaju hvala na suestijama, počinjem polako da proučavam ta "pravila" 😉

marinko, moras prvo da naucis najosnovnije da bi mogao da probas u praksi i vezbas. Pogledaj ovaj video http://www.youtube.com/watch?v=_VRwyZ2CPQw, traje pola sata i tu je sve osnovno sto treba da naucis. Pogledaj vise puta ako treba dok ne pohvatas bitne stvari a onda idi napolje i probaj da to upotrebis u praksi...

marinko, moras prvo da naucis najosnovnije da bi mogao da probas u praksi i vezbas. Pogledaj ovaj video http://www.youtube.com/watch?v=_VRwyZ2CPQw, traje pola sata i tu je sve osnovno sto treba da naucis. Pogledaj vise puta ako treba dok ne pohvatas bitne stvari a onda idi napolje i probaj da to upotrebis u praksi...

Hoću naravno. Sve ove slike do sad sam napravio čisto da "osetim" aparat u ruci i da ga probam, učenje tek počinje...

Hvala na linku.

@= IGY =
Meni je ovo super! Jedino, ne znam da li mi se cini ili ne, ali na ovoj prvoj leva strana, mozda 1/4 je mutna, kao da nije taj deo panorame bio u fokusu, odnosno da je rastresena slika.

Izgleda da nije fokusirao kako treba, cak mi se cini da i na desnoj strani fotografije nije ostro kako bi trebalo da bude.
Drzao sam ga na nekom malom stativu, duvao je vetar pa svasta je moguce sto uzroka. 🙂

Posto EXIF mi se izgubio kada sam spajao u panoramu slikano je sa Canon S100 ako nekog zanima konkretno ispisacu i exif...

Sutra kacim jos koju, hvala svima na pozitivnim recima, znaci kada si pocetnik! 😀

Evo da okačim i ja jednu povodom uzimanja novog monitora. Više radi pitanja da li treba ocenjivati kvalitet svetla u fotografiji po njenoj crno-beloj verziji. Ova fotka mi se sviđa u boji ali mi je dosadna crno-bela. Kada je podesim da mi je OK crno-bela deluje odvratno veštački u boji.

kolegam.jpg
kolegacb.jpg

Znam da je senka uništava, ako imate neki drugi komentar samo napred.

Poslednja izmena:
Evo da okačim i ja jednu povodom uzimanja novog monitora. Više radi pitanja da li treba ocenjivati kvalitet svetla u fotografiji po njenoj crno-beloj verziji. Ova fotka mi se sviđa u boji ali mi je dosadna crno-bela. Kada je podesim da mi je OK crno-bela deluje odvratno veštački u boji.

ovo pitanje radi pitanja ne razumem. kako mislis da ocenis kvalitet svetla??? sta je to uopste?? jel mislis na osvetljenost fotografije, eksponiranost?
CB i kolor fotografije se potpno drugacije obradjuju, tako da samo konvertovanje nista ne znaci.

Mnogo je dobro ispala boja psa 🙂 Jel si zadovoljan tom 50-icom?

I koliko je bre to tamno bilo kad si slikao na ISO 1600 1/25? Ne deluje da je bilo tamno...

Poslednja izmena:
Mnogo je dobro ispala boja psa 🙂 Jel si zadovoljan tom 50-icom?

I koliko je bre to tamno bilo kad si slikao na ISO 1600 1/25? Ne deluje da je bilo tamno...
fala, jesam zadovoljan, bio sam u iskusenju jedno vreme da je zamenim za 35mm, al za portrete mi je odlicna, nekad je uska za ostale stvari, 50icu sam uzeo odma posle kit-a dok jos nisam znao za dx krop faktor :c
pa bilo je tamno solidno, taman za manuelno fokusiranje 🙂 a nije mi problem da dignem iso, ioanko cesto i sam dodajem grain, nije za stock 🙂

Hahahaha, hoces da se menjamo malo? Tako sam i ja isto zadovoljan sa 35-icom, al mi je nekad presiroka za neke stvari 😛

pa mogli bi, tu sam ti ja u komsiluku 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno