Šta je novo?

Fotografije - 2012

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Duga se jeste namestila ali se ti u ovom slucaju kao fotograf nisi namestio..:d

Vidim ja da bi vi da mi namestite dugu. :hump:
Neće duga ni u aparat pa to ti je :d

Poslednja izmena:
Odlicne matori, odlicne 🙂

@atmo
Kako si napravio da ti Vespa bude žuta, a pozadina crno bela?

Standardan postupak je da isečeš objekat, napraviš novi sloj (layer) sa njim i onda sređuješ isečen objekat i pozadinsku sliku odvojeno. Poželjno je da objekat ostane i na pozadinskoj slici.

Dakle
1. Obeležiš objekat (polygonal laso sa mišem ili laso sa olovkom)
2. Copy
3. Create new Layer
4. Paste
5. Select background layer
6. Convert to grayscale

e, sada ide sređivanje...

Druga varijanta:

1. Duplicate layer (CTRL + J)
2. Selektuješ Background layer, pa Desaturate (SHIFT + CTRL + U)
3. Select top (color) layer
4. Sa Erase tool obrišeš sve sa color layer-a što hoćeš da bude crno-belo

OK, hvala vam, ako bog da to ću isprobati sutra, pa vam javljam.

Uporedo, znaj da takva obrada fotografije nije lepo prihvaćena u fotosvetu.

E i to si mi dobro napomenuo, mada sam i pretpostavio jer se ovde radi o grubim rezovima ali to bih ja radio ovako za sebe.

Pitanje za panorama mod kod Canona 600D
Kada ga prebacim na panoramu i kada uslikam ne vidim onaj zadnji deo fotke kako bi poravnao fotku i nastavio dalje sa slikanjem panorame?

E i to si mi dobro napomenuo, mada sam i pretpostavio jer se ovde radi o grubim rezovima ali to bih ja radio ovako za sebe.

Pitanje za panorama mod kod Canona 600D
Kada ga prebacim na panoramu i kada uslikam ne vidim onaj zadnji deo fotke kako bi poravnao fotku i nastavio dalje sa slikanjem panorame?

Zašto uopšte koristiš panorama mod na aparatu?

Nisam još ali bio sam nedaveo na Zalatiboru, pa kontam da bi bilo poželjno znati kako se to radi jer sam bio na nekom vrhu odakle je pogled bio fantastičan.
Na Nikonu L100 sam tu opciju imao.

Da li da instaliram Magic lantern?

Panorame slikaj ručno pa uklapaj u Photoshopu. Gledaj samo da kod fotkanja imaš preklapanje sa prethodnom slikom, najbolje oko 1/3 slike. Probaj i sa slikanjem u portrait modu da bi u panorami dobio i što više visine, da imaš mesta za crop a i da ti panorama ne bude sa nekim čudnim odnosom, tipa 16:1 🙂

Magic Lantern je za snimanje videa, otključava dodatne opcije od kojih ja još uvek nisam našao neki primenu, da budem iskren 🙂

PS. Lažem, na 550D sam primetio opciju da se podešava jačina zvuka koje nema u stock fw, eto jedno koristi 🙂

Poslednja izmena:
^ Magic lantern ima vise opcija za fotografije nego za video 🙂 Ali ne secam se da igde ima nesto za panoramu, mrzi me sad da palim aparat 🙂

Najbolja brzinska panorama je na iPhone-u i IOS6 🙂

Ako se nekom svidi kao wall...

PS: Ne'am veću rezoluciju, tj imam, ali onda se gubi na detaljima i fotka izgleda lošije.

PPS: Da ubacim i jednu sa Topčiderskog jezerceta.

F3.5
1/250
ISO80
Canon SX120+CHDK

Poslednja izmena:
''Mladoženja'' (ortak sa kojim sam tu treba da se nađem), me je izradio i odlučio da se nađemo gore na vrhu Košutnjaka... Zbog njega sam morao da verglam uzbrdo sa upalom mišića. 😀

Bolje da ih nije bilo, inače bih ih gurnuo u vodu, jer 3 dana nisam mogao pošteno da sednem na wc šolju zbog produbljenja upale. 😛

Poslednja izmena:
Ah, taj mostić... toliko su me smorili što su talno tu vikendom i što ne mogu da pustim bratanicu da ide kuda hoće da sam bajsom vozio u krug dok se nisu skroz smorili...

iz_dubina_by_srdjan011-d5iqdhs.jpg
na_ivici_sveta_by_srdjan011-d5iqc7i.jpg
belgrade_girl_by_srdjan011-d5iqbw4.jpg
dizzy_by_srdjan011-d5iccf3.jpg
fisherman_by_srdjan011-d5iamuy.jpg

Kakote?

1. Lepo odrađeno.
2. Bilo bi bolje da je devojka na levoj strani fotke, ali opet... detalj je mnooogo puta viđen.
3. Taj kadar ima svako ko ode na Kališ. 🙂
4. Meh, previše crnila sa leve strane.
5. Isto meh, smoran kadar.

😀

_DSC0022-Edit.jpg
:smoke:

aha. S boka 😀 nista spec. Malo ispodesavani slajderi u lr-u i nebo u vivezi.

Meeeh, smoran kadar :d
Kontrast, color saturation, sta si sve radio? Zanimljivo je ispalo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno