Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Pa koriscen je 7:10min (koliko je ekran radio valjda) a WiFi je bio aktivan 12,5 sati.

Hm, da, nije isto WiFi On i WiFi Web Surf... ali, u svakom slucaju, odlican rezultat, kao deklarisanih 9-9,5 sati akanja.

Poslednja izmena:
Jel vama stigla napunjena baterija? Meni nije mogao da se upali, skroz mrtva, iako je ocekivano da kao i telefon bude neki procenat napunjena zbog skladistenja itd... :S

Evo punim ga vec 4 sata, koliko se puni (ugasen)? S'obzirom da je baterija li-polimerska ili koja vec, ne treba je "formirati" itd... samo prvi put napuniti do kraja.

Da li je neko probao navigaciju? Kako radi i koliko brzo hvata satelite?

Probao sam ja mada nisam mogao da nadjem fajl za ovu rezoluciju pa izgleda ruzno na pola ekrana.Uhvatio je satelit za manje od minuta u prostoriji.

Imam ja iGo za nexus 7 pa javite ako treba. Odlično radi. Bateriju zaboravim kad sam punio:).

Stigao je Nexus kod brata, idem danas da ga pokupim...
Stvarno su bili tačni i profesionalni ovi iz pc practica.

Da li su informacije na nekoj od predhodnoj strani tacne (klimav poklopac, izgreban ekran itd...) Ja sam od samsunga navikao na uber kvalitet i sto se tice izrade i sto se tice kvaliteta. Sad mi nesto chudno da nexus 7 tablet bude tako los da mu se sve trese i da mu ekran nije "savrsen", da je izgreban....

Pa verovatno je isti slučaj kao sa gomilom drugih popularnih uređaja - prve serije su imale po neki faličan primerak a suprotni tabor jedva čeka da se tako nešto desi ;)

Da li su informacije na nekoj od predhodnoj strani tacne (klimav poklopac, izgreban ekran itd...) Ja sam od samsunga navikao na uber kvalitet i sto se tice izrade i sto se tice kvaliteta. Sad mi nesto chudno da nexus 7 tablet bude tako los da mu se sve trese i da mu ekran nije "savrsen", da je izgreban....

Već rekoh u nekom od prethodnih postova, izgleda da je, po uzorku ljudi koji su ga kupili ovde sa foruma, ova količna koja je stigla u Srbiju OK. Pa i iPhone5 znaju da dođu iigrebani, na TF700 puca Gorrila staklo, a pogledaj koliko oni koštaju. Ali to je masovna proizvodnja i uvek može da se desi da nešto prođe QC.

Mada sam i ja smorio prodavca, testirao sam i zagledao tablet za sve poznate mane minimum jedno 15 minuta pre nego što sam ga platio.

Da odgovorim sam sebi na moje pitanje sa prethodne strane, probali smo sinoć Skype, korektno radi. Ništa nije seckalo, zvuk je bio OK na obe strane, malo je neoptimizovan video koji ide sa neksusa pa sagovornik vidi OK sliku, ali nije baš oštra.

Koliko sam noćas stigao da se poigram, prvi utisci su OK, interfejs je dosta tečan, na play-u sam pustio 10ak download-a i instalacija, status bar je bio pun obaveštenja o skidanju i instaliranju programa i nisam primetio da se to oseća u radu.

Nisam za sada root-ovao, prvo ću par dana probati kako radi na stock, da imam ideju ako nešto zeznem s istim.

Generalno na prvu loptu sviđa mi se, mada i dalje mi je posle iPad2 i 5097 koje sam imao 7" malo skučeno ali je rezolucija OK i provereno može da stane u džep od jakne (kad nabavim futrolu)

Za sada mi je samo zvuk onako, nema nešto snage ni u zvučnicima, ni na izlazu za slušalice - moje velike Seinnheisere vidno nije imao snage da pokrene, bolje je radio sa nekim malim Philips slušalicama i sa slušalicama koje sam dobio uz HTC Desire.

Poslednja izmena:
Kurir samo sto nije doneo Nexus, jos malo pa i review od mene.

Ne mogu da verujem šta i dalje pitaju. Pa kakv poklopac? Tablet se ne otvara tako da nema šta da klima. Ništa se ne klima, ništa se ne trese niti je izgreban.

Poslednja izmena:
Evo da se javim i ja, stigao pre nekih pola sata, nov neotpakovan, sve ok, ekran super kao i ostatak uredjaja. Nisam nesto stigao da se igram puno ali ono sto sam probao, odusevljen sam. Ovo kao da nije Android, tako je ispeglano, glatko, kao da koristim iPad. Probao par aplikacija, mail, sve vrhunski. Posto sam na poslu do 14h, kasnije jos utisaka a i morace na punjenje jer ima oko 40% baterije a hocu da vidim kako ce da drzi.
Puno je manji od iPad2 koji sam imao i koga nisam mogao bas svuda da nosim a i kada sam ga nosio, uglavnom mi je smetao zbog velicine.
Od mene svaka preporuka - za mene je ovo gadget godine!
@emix
oko 245-250e

Poslednja izmena:
Na punjacu ima u donjem delu na jednoj strani kruzic. Da li bi on trebao da svetli pri punjenju?

Evo da se javim i ja, stigao pre nekih pola sata, nov neotpakovan, sve ok, ekran super kao i ostatak uredjaja. Nisam nesto stigao da se igram puno ali ono sto sam probao, odusevljen sam. Ovo kao da nije Android, tako je ispeglano, glatko, kao da koristim iPad. Probao par aplikacija, mail, sve vrhunski. Posto sam na poslu do 14h, kasnije jos utisaka a i morace na punjenje jer ima oko 40% baterije a hocu da vidim kako ce da drzi.
Puno je manji od iPad2 koji sam imao i koga nisam mogao bas svuda da nosim a i kada sam ga nosio, uglavnom mi je smetao zbog velicine.
Od mene svaka preporuka - za mene je ovo gadget godine!
@emix
oko 245-250e

Hvala.

Maločas sam bio do menjačnice, kupovni kurs je 117din, tako da je 27990/117=239.2e

I meni cudno, mislim da ni GoClever niko toliko ne zagleda, i to u supermarketu na kasi pored zvaka i kondoma gde stoji... :d

Moj Nexus je sjajan sto se tice fizickih karakteristika... nema tu greske. Lepo je sto ima srpski u wizardu na pocetku, konacno i mi da budemo deo sveta za neku premijeru!

Zbog nedostatka vremena bukvalno sam ga samo napunio nocas i upalio jutros, vezao google nalog i to je sve :(

Stigao i meni, kutija nije delovala kao da nikada nije otpakovana a nije ni u celofanu, iskreno nije mi bitno ako sve radi lepo. Proverio sam ga fizicki onako 1min, na sta jos treba obratiti paznju, koji su poznatiji problemi (zvucnik, losi pikseli, probijanje osvetljenja...) link?
Mislim da ne bi bilo lose da se napravi nova tema, ili ova da se ocisti od komentara koji su uglavnom bili vezani za cekanje da uredjaj stigne, i onda da imamo jednu iskljucivo korisnu temu.

Poslednja izmena:
Najbitnije ti je da staklo sa jedne obicno leve strane ne naleze dobro tj. da ima lufta, prvo i obavezno to pogledaj.
Drugo proveri poklopac i staklo da nema ogrebotina OOTB.
Proveri ekran, da li su boje blede jer se mnogima to desava, takodje zuta bela.
Proveri pixele ima li mrtvih ili zaglavljenih.
Proveri ima li flickeringa tj. da osvetljenje ne treperi.
Proveri zvucnik da li krci.
I 3.5mm jack ako mozes, jer moze da pucketa zvuk ili uopste ne radi.

To je ja mislim sto se hardvera tice.

Zbog ovog sam pitao. Prosto mi je nemoguce da se ovakvi propusti tolerisu. Odnosno da samsung pusta u prodjaju poluderivate :)

Bio do PCPraktika, kao nemaju ni jedan u slobodnoj prodaji, otisao do WinWina oni prodaju na kartice 3000 skuplje, na kraju otisao u Delta city, C......d Shop imaju 20-ak komada u slobodnoj prodaji, svi neotvoreni, cena 27990, moze na kartice... Ne radi ekran, i deluje da nema mrtvih pixela, a za krckanje kad dodjem kuci pa proban na Sennovima CX400

Maločas sam bio do menjačnice, kupovni kurs je 117din, tako da je 27990/117=239.2e

Nexus 7 je trenutno 239 EUR u Srbiji, po srednjem kursu.
Ovo je najniža cena u celoj Evropi.
Skeptici i hejteri će reći da je u USA 249 USD, što je 192EUR trenutno. Oni treba da kupe taj uredjaj odmah u USA i da uživaju ako mogu.

Za sve ostale, drago mi je da imamo konačno nešto što je svetski hit, u isto / slično vreme kad i drugi, po istoj ili boljoj ceni nego "preko".

Mislim da Nexus7 zaista JESTE GADGET GODINE, i verujem da će mnogi da se slože sa tim, nadam se da će i ovi što sumnjaju u kvalitet i zagledaju nepostojeće ogrebotine shvatiti da je ovo zaista vrhunski uredjaj po izuzetno povoljnoj ceni.

Pozdrav svima.

Konacno mi stigao otg kabl danas, instalirah Nexus Media Importer i vozi.. odgledah jednu epizodu direktno sa usba, radi ko podmazano.
Sad sam probao eksterni HDD koji ima svoje napajanje, i na kojem imam dve particije - jedna ~30GB, druga 900+GB. Prva radi, druga ne. Al svakako nisam nameravao da nosim taj eksterni hard sa sobom i da ga kacim na tablet, usb flash ce biti sasvim dovoljan.

Nexus 7 je trenutno 239 EUR u Srbiji, po srednjem kursu.
Ovo je najniža cena u celoj Evropi.
Skeptici i hejteri će reći da je u USA 249 USD, što je 192EUR trenutno. Oni treba da kupe taj uredjaj odmah u USA i da uživaju ako mogu.

Za sve ostale, drago mi je da imamo konačno nešto što je svetski hit, u isto / slično vreme kad i drugi, po istoj ili boljoj ceni nego "preko".

Mislim da Nexus7 zaista JESTE GADGET GODINE, i verujem da će mnogi da se slože sa tim, nadam se da će i ovi što sumnjaju u kvalitet i zagledaju nepostojeće ogrebotine shvatiti da je ovo zaista vrhunski uredjaj po izuzetno povoljnoj ceni.

Pozdrav svima.

Da samo u USA preko Googla dobiješ godinu dana garancije, koja ti je malo problematična, pošto neko mora da ga vrati tamo ako ti se tamo pokvari, a u Srbiji imaš dve godine garancije preko Asusa.

Tih 40€ ti dođe nešto kao produženje garancije.

Poslednja izmena:
Da samo u USA preko Googla dobiješ godinu dana garancije, koja ti je malo problematična, pošto neko mora da ga vrati tamo ako ti se tamo pokvari, a u Srbiji imaš dve godine garancije preko Asusa.

Tih 40€ ti dođe nešto kao produženje garancije.

Da, ali nisu svi racionalni kao ti, a btw volimo i da tražimo dlaku u jajetu kad god je to moguće :) :)

Kad se odbije PDV koji je ovde 8% a vani ~20% daleko smo mi od najeftinijih ;)

Za sve koji su mi poslali pm. Uplodujem ovo sto imam a mape evrope imate svuda. Meni ne trebaju tako da ih nisam ni skinuo. Sadrzaj je sledeci: Srbija, BIH, Makedonija i CG.Srpski i engleski jezik. Voice->Srb, Slo,Eng uk i Cro. 156mb ukupno. Ne znam da li sme ovde link? Ako ne saljem na pm. Pozzz

Jel radi navigon na nexusu? ako radi, samo instalirate apk, pustite ga na net i voila nadje sve mape... Btw ima ga u ct u ns, ali definitivno ne znam kako da si opravdam kupovinu ;)

Nazad
Vrh Dno