Šta je novo?

Targo Telekom

Ping je super, ali kako može ovako veliki da bude DL na paketu 10/5? Tnam da je veći 25%, ali ovooo...:beer::)

Pristup USB sa Interneta

Da li je neko uspeo da pristupi USB-u na Targovom ONT uređaju, sa Interneta, tj. mislim sa neke druge, spoljne konekcije? Ako jeste, bio bih zahvalan na uputstvu. :) Kada sam konektovan na moju mrežu, radi bez problema!

Poslednja izmena:
Uputsvo za Targov ONT uređaj

Da li je neko uspeo da nabavi uputstvo za ovaj Targov ONT uređaj? :sceptic:

Bane pa Srbija je ovo... ima da umreze 4-5 stanova i svi da gledaju tv a i net ce da se podeli samo tako... 20/10 pa tu ima interneta dovoljno za njih 3-4, jos ako svi ne skidaju u isto vreme kojesta, ako ga uglavnom koriste za fejs i e-postu...

Znam da je ovo Srbija i znam šta ljudi rade. 4 stana da uzmu 40/20 i TV, sa nekim ruterom koji lepo deli paket, dobiće svi 10/5 i digitalnu TV za ~1000 din mesečno.

Tako mi jedan moj poznanik godinama plaća net. Uzeo od provajdera malo jači paket, uzeo mikrotik ruter, pola linka ostavio sebi, a drugu polovinu podelio na manje pakete i pustio u desetak stanova net za nekih 300 din mesečno - jeste da je tuga živa i da im se YT filmić učitava 15 minuta, al kaže da se niko ne žali.

Ping je super, ali kako može ovako veliki da bude DL na paketu 10/5? Tnam da je veći 25%, ali ovooo...:beer::)
Ja koristim TT skoro 10 dana, paket 10/5, i stvarno sam prezadovoljan, za sada. Ovaj speed test je urađen na Targov server, obzirom da sam pre toga sam imao Beotelov ADSL 6/"samo dobri Bog zna", kad bih postigao brzinu od 700Kb u download pevao sam "Kakav radostan dan". Na speed testu rezultati su bili do 4/0.2. Pošto nisam hteo da uzmem ugovornu obavezu kod Beotela, taj smrdljivi paket me koštao 2.600 dindži, sa popustom kao višegodišnjem korisniku. Mislim da sam dovoljno rekao,)
Još samo da uspostave pravu tehničku podršku da rešim probleme sa ovim njihovim ONT uređajem.

@batak65
Ma SUPER, uživaj!
Hoću li ja dočekati da sjašem sa ovog svog ADSL "magarca" i uzjašem TT "konja"? :d

Znam da je ovo Srbija i znam šta ljudi rade. 4 stana da uzmu 40/20 i TV, sa nekim ruterom koji lepo deli paket, dobiće svi 10/5 i digitalnu TV za ~1000 din mesečno.

Tako mi jedan moj poznanik godinama plaća net. Uzeo od provajdera malo jači paket, uzeo mikrotik ruter, pola linka ostavio sebi, a drugu polovinu podelio na manje pakete i pustio u desetak stanova net za nekih 300 din mesečno - jeste da je tuga živa i da im se YT filmić učitava 15 minuta, al kaže da se niko ne žali.

Znam, kod mene u zgradi imam slican partnerski odnos.
Komsija i komsinica dele adsl, bezicni modem uz zajednicki zid izmedju stanova, uzeli nesto manje kod "lelekonja" (cini mi se) i kace se oboje bezicno laptopovima i telefonima, zadovoljni oboje, imaju net za ono sto im treba, ionako nisu kuci a i ljudi su od 30> godina, rade ...
I meni su neki nudili slicno partnerstvo ali nisam zeleo da sebi smanjujem brzinu kojom skidam film(ove)... :p

Poslednja izmena:
Veliki pozdrav svima! Zadnjih nekoliko godina kao i većina u ovoj zemlji imam adsl internet, kada se pre skoro četiri meseca pojavila mogućnost da ljudi iz TT provuku kablove u našem ulazu odmah sam lobirao kod našeg predsednika skupštine stanara da da saglasnost. Na svu sreću uspeo sam u tome, ali nažalost osim provučene mreže u ulazu signal još uvek nije pušten. :trust: Interesuje me da li vredi uopšte cimati ih da puste signal ili se na to jednostavno ne može uticati?

apsolutno nista ne vredi...jedino gde su dobri je tehnicka podrska kad zavrse instalaciju...ostalo je haos
ako ste prvi na spratu prosek instalacije zbog kanalica na spratu je od 6-10sati, da znate

Jedno mozda laicko pitanje... ukucam 192.168.1.1 da bih pristupio ruteru i onda mi trazi sifru, jel sam to trebao da dibijem od ovih iz Targa ili ne?

apsolutno nista ne vredi...jedino gde su dobri je tehnicka podrska kad zavrse instalaciju...ostalo je haos
ako ste prvi na spratu prosek instalacije zbog kanalica na spratu je od 6-10sati, da znate

Hvala na odgovoru, tako sam i pretpostavljao. Onda bi bilo korektno sa njihove strane da barem produže akciju dupliranja brzina, zbog svih onih koji bi uzeli do 13 oktobra ali zbog njihove sporosti nisu u stanju da to učine.

pa ti idi potpisi ugovor, bitno je da su provukli kroz ulaz...

Ja malopre bio na Ušću, pa rekoh ajd da svratim da potpišem ugovor, da iskoristim akciju za 3 meseca duple brzine. Ionako kad sam zvao pre desetak dana rekli da je za moj ulaz skoro sve spremno i da će me pozvati njihov komercijalista. Ali ne može - iako su u ulazu uradili vertikalu, cela zgrada još uvek nije priključena na glavni vod.

Rekoše biće zgrada za 10ak dana, pa ako akcija još bude važila tada, svratite da potpišete ugovor, pa posle toga još jedno 10-15 dana dok ne dođu da mi povežu stan s vertikalom...

Ispade optika neka velika muka i nauka. Prosto da ne veruje čovek da sve rade stihijski i da nemaju pojma kad će koju ulicu da priključe i da to lepo kažu. Ovako kad god pozoveš kažu biće za deset dana i tako od juna. Baš lažu.

Poslednja izmena:
Jaka im je fora, dok dođu do mene (ako to ikada bude), neće biti akcije, trebalo bi svakom ko potpiše da ponude iste uslove!

Jaka im je fora, dok dođu do mene (ako to ikada bude), neće biti akcije, trebalo bi svakom ko potpiše da ponude iste uslove!

Srbistan brale + "uzorana firma", sve posteno, pocevsi od "ulaska" na trziste pa sve ostalo... ;)
Ja tebi ti njemu, on njojzi, ona Jozi, Jozo ce vec meni a vi ostali ko vas :hump:

Da li je neko uspeo da pristupi USB-u na Targovom ONT uređaju, sa Interneta, tj. mislim sa neke druge, spoljne konekcije? Ako jeste, bio bih zahvalan na uputstvu. :) Kada sam konektovan na moju mrežu, radi bez problema!

Moras otvoriti portove na ONT... za web pristuo port 80, ftp port 21,.....

RTS1 HD
Viasat History HD
Viasta Nature HD

Verovatno ih drze da bi imali sta da prikazuju na standovima.

Ja ne nalazim RTS HD. Da li gresim nesto? Probao sam i da setujem TV da koristi DVB-C tuner, ali ne vredi. Mozda ga nema u Pazovi.

Nazad
Vrh Dno