Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Malo sam odvojio vremna da shvatim kako ovo radi, i čemu se upošljavaju te silne AMD kartice. Mada mi se ne sviđa da rudarenjem i odražavanje bitcoin mreže se rasipa dosta energije, ali sa druge strane omogućeno je širokim masama, tj. oni koji su voljni da ulože u još koju AMD karticu da im se isplati.

I u suštini za silnu kriptografsku zaštitu bitcoin-a se koriste AMD gpu mreža ili za još nešto?

Prvi put kad sam čitao malo o ovome kontao sam da ti silni hashevi koje GPU radi služe još nečemu, tj. tipa ono iznajmljujes GPU nekome da odrade neki posao, nešto kao dobrovoljni projekti primer Folding home, itd.

Zaključak je da svi vi samo opslužujete bitcoin mrežu/transakcije za nadoknadu ?

Jel to to, ili sam nešto propustio, na mnogo mesta je loše napisao uopšteno o bitcoin-u.

EDIT: a pošto se diff stalno povećava, ovi ASIC uređaji će doći do iražaja, ali šta ako se desi da zakrpe neki deo algoritma promeni neki cripto protokol, posle ASIC može u kantu ili šta ? nije da hoću da ga kupim, nema ja te pare.

Poslednja izmena:
Tako i treba. :D

Znam mige, mt.red mi je ljubimac ali me je iznervirao par puta da sam popi*deo, kad nisam kuci a on padne, nema ko da namesti masine dok ne dodjem s'posla. :(
stavis MTred kao prvi, a 50btc kao primarni pool i uzivas. stvarno poslednjih dana mtred radi stabilno.

stavis MTred kao prvi, a 50btc kao primarni pool i uzivas. stvarno poslednjih dana mtred radi stabilno.

;)

Ne radim na bamt.

BTW hteo bi da se zahvalim clanu koji mi se pridruzio, posto mi pise amonimus, nek se javi da znam ko je. Hvala. :)

Poslednja izmena:
Resio sam problem?

Imao sam vise problema uglavnom oko setovanja kernela za ali i oko upisa 50btc u pool listu.

Hvala mirza82.

Koje si probleme imao, ja se isto mucim sa bamt-om?
Prijavljuje mi gresku na gpu0.
Koristim 4670 vise da istestiram, a uletece i nesto jace.

POZ

EDIT: Mirza, kad otvorim link pise Token not found

Poslednja izmena:
Koje si probleme imao, ja se isto mucim sa bamt-om?
Prijavljuje mi gresku na gpu0.
Koristim 4670 vise da istestiram, a uletece i nesto jace.

POZ

EDIT: Mirza, kad otvorim link pise Token not found

Posteno da ti kazem, bamt je meni ortak namestao (mozda se javi ovde :D) tako da sam i ja siromasno upucen u bamt.
Nemas vajde od te 4670 iskreno, jer mozda cak i zbog toga bamt nece jer je ne prepoznaje.
Registruj se samo i automacki updas u moj>nas tim.

bamt je uglavnom za seriju 5 i 6. imaju tutorijali i za podesavanje serije 7 pod bamt-om, al` to nisam probao.

@DjoX ta 4670 daje oko 50 mhash/s, ili po trenutnom kursu 0.21$ dnevno. mislim da ces potrositi vise struje nego sto ces zaraditi

kako da ubacim novcice u novcanik? Kopirao sam adresu u Payout 50BTC mining pool, izbacilo je kao da je odradio transfer, ali u Bitcoin Walletu jos uvek stoji 0.00 BTC.

Gore na vrhu novcanika pise: Wallet (out of sync)

...i dole na dnu jos uvek nesto puni.

Kao prvo, hvala ljudi na informaciji.
A kao drugo - pa napisah lepo da samo testiram. :D
I kod mene daje 30Mhash/s zato sam hteo da vidim da li je bamt bolje iskoriscava.

@mirza82
Vec sam registrovan da nije do toga?
POZ

kako da ubacim novcice u novcanik? Kopirao sam adresu u Payout 50BTC mining pool, izbacilo je kao da je odradio transfer, ali u Bitcoin Walletu jos uvek stoji 0.00 BTC.

Gore na vrhu novcanika pise: Wallet (out of sync)

...i dole na dnu jos uvek nesto puni.

Nemoj na wallet da prebacujes BTC, nego direktno na Mt.Gox, pisao sam vec o tome.

Kao prvo, hvala ljudi na informaciji.
A kao drugo - pa napisah lepo da samo testiram. :D
I kod mene daje 30Mhash/s zato sam hteo da vidim da li je bamt bolje iskoriscava.

@mirza82
Vec sam registrovan da nije do toga?
POZ

Jeste, sad cu da otkljucam team pa ces onda moci da se pridruzis.
The Game se zove tim, na 78 smo mesto.

Poslednja izmena:
Usao i ja ;)
BTW, danas sam zaradio prvi coin, 6 dana mi je trebalo, mislim da je to super s obzirom da nije dedicated masina.

Poslednja izmena:
Super, hvala Pencho. :)

Tu je i kremator :D....

Uskocih i ja u tim.To za asics uopste nije losa ideja

Poslednja izmena:
Nemoj na wallet da prebacujes BTC, nego direktno na Mt.Gox, pisao sam vec o tome.

...probao sam u Mt.Gox da prebacim, ali opet i tu u walletu posle prebacivanja iz 50BTC-a ostalo 0.000000000 BTC. Mislim da sam sve uradio kako treba. Prekopirao adresu iz MT.Gox-a u 50BTC, 50BTC je tamo kao poslao i smanjio broj BTC-a, ali se nisu pojavili u walletu u MT.Gox-u... U cemu je fora?

Poslednja izmena:
Sacekaj 2-3 sata

ok. thx. ..znaci to tako na gurku radi :D. A ja mislio odma.

I ja sam preziveo stress :),imas na prethodnoj strani ali sve je ok.Moze li neko malo da pojasni pojam blokova koji se spominju kako se i kada dobijaju dali se to dodatno placa,treba li nesto dodatno da se odradi itd

KAMIKAZE je napisao(la):
Eto, udruzite se kao tim, rasprodate te silne grafe, i pazarite ASIC :party:
Nedam ja moju grafu, nema sanse! Ali mozemo da napravimo "deonicarsko drustvo" da se istalimo za ASIC i delimo zaradu procentualno.

AD Veseli rudari :p... Nije loša ideja, verovatno bih i ja uleteo tako ali teško je organizovati više od 3 osobe da se slože oko nečega i da budu svi zadovoljni, no nije nemoguće ;).

@mirza82 - probaću kad budem kući i ja da upadnem u tvoj tim

Koliko bi danas $ generisao jedan ASIC na mesecnom nivou?

i ja upao u tim, probe radi sam uzeo da vidim kako ce ici, pa cekamo sta ce biti sa ASIC masinama za nesto ozbiljnije, mislim da je za sastavljanje GPU masina sad prekasno

Nazad
Vrh Dno