Šta je novo?

Fotografije - 2012

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Atmo
bolje, samo bi ja jos vise skratio kadrove. i malo bolje uklopi promenu kadrova sa ritmom muzike. BTW sta je muzicka podloga, svidja mi se 🙂

i da ne ispadne da samo nesto njamke...
Rodos-453.jpg

Hvala driver i night 🙂 poradicu na tome. Traka iz videa je Hard Rock Sofa & Swanky Tunes - Here We Go

Dobra fotka night

Atmo, svaka cast, samo cuvaj se lasera. YT je pun klipova sa sprzenim senzorima na slicnim manifestacijama.

Atmo, sad je već dosta bolje, kraće, sadržajnije.

Onog magarca sa pocetka videa sam hteo da roknem sto me mracio laserom, al ispao dobar shot na kraju 🙂 i meni se daleko vise svidja jer sam ovde mogao da radim sta sam ja hteo i koliko bez obaveza da prikazem ovog ili onog u n+1 minuta

Slusajuci komentare sa PM od par ljudi odavde napravih i drugu verziju snimka, radjeno za jednog od DJ-eva sa festivala, daleko kraca verzija i po meni dinamicnija 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=1jDh0zveyTo&feature=g-user-u

PS. ljudi preteraste ga sa svadjanjem ovde, proteklih par strana nista fotke samo preganjanje oko astrologa itd

Prošli nisam ni dogledao do kraja, ali ovo je mnogo gledljivije. Svaka čast. Jeidno što bi ja mogao da kažem je da si mogao na par mesta da ubaciš klasičan "rapid fire" snimaka i/ili stvaran zvuk sa događaja dge se čuje vrištanje, cika i vika ljudi jer me muzika svako toliko buukvalno preklinje za to a drugo bi razbilo bi zvučnu monotoniju.

Ovo je komentar od nekoga ko nikada nije ništa namonirao da mu se svidelo stoga uzmi to sa nacionalnim rezervama velike britanije.

@ Carnex - za live audio je i meni krivo ali mikrofon mi nije stigao na vreme zbog mamlaza na carini koji su se ponasali kao da sam uranijum uvezao :cuss:

Line array sa bine jednostavno upropasti mic na DSLR-u, sve zakrci da je apsolutno neupotrebljiv!

pela1jpg1.jpg

pelacopy.jpg

Ovo je još uvek u test fazi, nadam se da ću uskoro biti još bolji. Da li ima neka varijanta kako da smanjim ovaj šum na donjoj slici?

Poslednja izmena:
^ Prva skroz lepa 🙂 svidja mi se sto si ostavio prirodne boje, mozda ti je samo wb malo topliji ali to je vrlo subjektivno 🙂

Denoise mozes da uradis direkt iz LR (kartica details) ili sa nekim pluginom (moja preporuka Topaz Denoise)

Ok hvala ti, radićemo na tome.

Ne moraš svaku fotku koju načiniš i da postaviš. 🙂

Ova sa Majom je lepa, ali bi bila bolja da si išao na krupniji kadar njenog lica koje gleda kroz ogradu. Da pokušaš dočarati nešto o slobodnom duhu ili samoj slobodi kojoj se Maja može predavati. Ujedno, veliki deo fotografije čini pravo svetlo. Fotke u podne i kad je Sunce totalno buđavo postavljeno, mahom ne ispadaju kako treba. S toga treba čekati pravi trenutak, npr. dok Sunce svojim poslednjim izdahom predaje zrake tebi da ih ovekovečiš fotografijom. Naravno, što pre kreni da koristiš Photoshop tj. Lightroom, jer sam aparat pravi poluproizvod (fotografiju), dok ovi programi taj poluproizvod usavršavaju za javnost.

Uzeo si aparat, ok. Sad idi fotkaj za svoju dušu. Ako ti se nešto EKSTRA svidi, postavi na forum. Ako ne, fotkaj dalje, gledaj tuđe fotke, čitaj o samom korišćenju dSLR aparata i rezultati teško da mogu izostati. Osim ako si antitalenat, onda ***a. 🙂

Poslednja izmena:
Ne moraš svaku fotku koju načiniš i da postaviš. 🙂
Znam, malo sam se zaneo. Sad imam novu igračku, pa sam ti sav bitan. 😀

Da, hteo sam da joj uhvatim pogled ali dok joj prođem ona beži, ne voli baš da se slika.

...kao i kad slikas decu.

Кад фоткаш животињу спусти апарат на висину њених очију...

Najveci problem je sto bar 90% njih tada misli da ih hranis pa krene da te lizne/gricne... tj. objektiv... a ako krenes da uzmices jos vise se "prime" 😀

Najveci problem je sto bar 90% njih tada misli da ih hranis pa krene da te lizne/gricne... tj. objektiv... a ako krenes da uzmices jos vise se "prime" 😀

Da, to jeste problem 😀 Al zato poneses kesicu žgrickalica (tako zovem one njihove krekere, jer prilikom jela prave zvuk "žgric žgric" 😀) podmitis ih i onda su poslusnije 😉 Kao npr. ova.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Grading, montaza, scenario sve odlicno 🙂) pesma mi je malo bzv al to vec nema veze 🙂

Meni se bas svidja, iako nekako tuzno (dal pesma ili sta, ne znam ni ja).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno