Šta je novo?

Targo Telekom

Ja kod njih koristim usluge jedino kablovske televizije i uopšte nisam zadovoljan. Od svih servisa koje su najavili još kad su počeli sa radom (2000-2001....ne sećam se više), a ja mislim da sam dobio signal 2002. i eto za tih deset godina nisu bili u stanju da napreduju dalje od analognog signala, pay-tv i video nadzora. Nisam igrao WoT, ali možda ću da ga probam kad mi prođe ispitni rok xD Meni je bitno da mi Battlefield lepo šljaka online, ostalo me ne zanima....po pitanju igrica :D

U istoj smo zgradi, delimo isti bol :) Čekam TT jer je to jedini tračak nade u ovoj našoj zgradi u poslednjih nekoliko godina.

WoT ti ne preporučujem ako studiraš :)

Nadam se da će srediti ping.

Ne brinem se, odavno me je prošao period zavisnosti od igrica :D uglavnom sam u game runner modu...Install, play, complete game, uninstall :D

Edit: Danas su promo štandovi U Palmira Toljatija 44, Goce Delčeva 13, Milutina Milankovića 144 i Bul. Zorana Đinđića 109-111. Mogli bi najzad u Otona Župančiča da se dovuku :p

Poslednja izmena:
Danas im je baš lepo vreme za promociju na štandovima na otvorenom prostoru... :d

Ne brinem se, odavno me je prošao period zavisnosti od igrica :D uglavnom sam u game runner modu...Install, play, complete game, uninstall :D

Edit: Danas su promo štandovi U Palmira Toljatija 44, Goce Delčeva 13, Milutina Milankovića 144 i Bul. Zorana Đinđića 109-111. Mogli bi najzad u Otona Župančiča da se dovuku :p
Gde si u Otona? Ja juce potpisao ugovor, u uscu, posto nisam bio kod kuce kad su dolazile ove devojke, a komsiji koji je potpisao u ponedeljak su juce ugradili.

Poslednja izmena od urednika:
Mimago i ja smo u onoj dugačkoj zgradi na kraju Otona Župančiča ka Zemunu iza koje je Maxi (brojevi 34 do 44). Nisam još čuo da su tu radili priključenja.

Jeste (barem kod mene)...kanale za kablove po vertikali su sproveli još početkom aprila, a pre dve nedelje su dovukli kablove do ulaza (44). Cepam onda ja danas u Šćeu da potpišem...ipak bih da uživam tri meseca sa brzinom od 40Mb/s :D

Poslednja izmena:
Ja sam se prijavio odavno na njihovom sajtu i u Uscu, ali evo vec dobrih mesec dana cekam da dodju do moje zgrade. Otona Zupancica 22, tacno prekoputa Starog Merkatora.

Nadam se da ce do kraja ovog meseca stici do ovde, taman da raskinem ugovor sa Orionom :D

Meni su rekli da je za ovaj kraj (OŽ), predviđeno da se u naredne dve nedelje (ove ili sledeće) počne sa potpisivanjem Ugovora i priključenjem.

hehe evo ga i Orion se pojavio sa optikom u 21 bloku :d

Prilozi

• e.jpg
    e.jpg
    102.8 KB · Pregleda: 257
  • 2.jpg
    2.jpg
    126.3 KB · Pregleda: 272
Ovde ne piše koji tip interneta je u pitanju...:p

Edit: Moja greška :D

Jel može neki srećni korisnik targa da pinguje google,i ovde okači rezultate ?

Jako mi je zanimljivo to što je Telekom prilično tih povodom cele ove priče...toliko tih da počinje da me plaši :D Neću se iznenaditi ako jednog dana samo niotkuda se pojave ljudi iz telekoma da pitaju da li hoću da potpišem ugovor i da istog momenta sprovedu opremu u stan :D
Imam neki osećaj da spremaju nešto što će i Targa pretvoriti u zabrinutog komšiju :D

Jel može neki srećni korisnik targa da pinguje google,i ovde okači rezultate ?

Ping googla je malo širok pojam, google ima hiljade servera, pitaj boga koji će ti odgovoriti. Sa posla sam probao da sa preko više linkova pingujem google, za svaki link mi je bio odgovor od drugog servera.

Verovatno da postoji optimizacija prema tome koji server je koliko opterećen, koji server ti je regionalno bliži, bolje povezan s tvojim ISP-om i sl. To što će ti preko nekog ISP-a davati neki Google server davati neki ping ne znači ništa, pošto će ti preko drugog ISP-a neki drugi Google server davati možda bolje rezultate.

Bolje je gledati ipak neke specifičnije stvari npr. game servere i sl. sa nekom konkretnom IP adresom, a ove cloud servise gde nemaš pojma šta je gde i koji će ti server odgovoriti (tipa Google, Facebook i sl.) gledati samo usputno, pošto rezultati jako variraju.

Evo recimo kod mene na poslu...imam SBB optiku, sa prosečnom brzinom 12/12, odnosno 1:1....i prosečni ping ka google-u je oko 40

Pih, 10/1 za 2 crvene, važi ...

Moji ortak placa ADSL 4/1 za 2122 dinara mesecno ali bez ugovorne obaveze kaze ??

Ali je bezobrazno mnogo Orion je firma koja ko i RV tako nesto...

A i tokom ovih godina SBB,ORION,ADSL i drugi su nas lepo dresirali da kada dobijamo manje vicemo da je ok i pisemo brzine koje pisu na papiru ili da kada vidmo manje brzine jednostavno ignorisemo jer znamo da nemoze brze ili bolje, za to im skidam kapu nazalost,i jos su nas dresirali da placamo iako nismo zadovoljni i da trpimo u vecini slucajeva bahata ponasanja :mad:

Ali ako konkurencija cini svoje..

Poslednja izmena:
Ostao sam malo nedorečen :D Hteo sam da kažem da je za ping ka google-u nebitno kakva je brzina neta. Dešava mi se kada od kuće pingujem google da ping bude znatno manji.

@goran064
Imam par pitanja, ako dopustiš: :D
Ti si u Bul.N.Tesle?
Koliko dugo su ti montirali opremu?
Da li radi EPG (elektronski programski vodič) na bilo kom kanalu preko digitalnog tjunera(DVB-C)?
Gde si odlučio da ti postave ONT uređaj?
Da li si računare vezao žično preko UTP ili si preko WiFi?
Da.
Ekipa koja radi uske kanalice od vertikale do stana i ubacuje kabl unutra oko sat,i momci sa tehnikom jos toliko otprilike.
Koliko se ja u to razumem ne.Jedino ti preko dvb-c pise koji je program u pitanju (slovno)
Iznad ulaznih vrata,tu mi je stara racva od koaksijalaca
20120920_173913.jpg
Ja sam wifi na laptopu,klinac utp-om na desktopu.(port 4 mi nije radio na ontu zabo u port 1 radi)
Naravno ovaj buljuk kablova sto vise ce ici u kanalice kad budem imao vremena.

Da.
Ekipa koja radi uske kanalice od vertikale do stana i ubacuje kabl unutra oko sat,i momci sa tehnikom jos toliko otprilike.
Koliko se ja u to razumem ne.Jedino ti preko dvb-c pise koji je program u pitanju (slovno)
Iznad ulaznih vrata,tu mi je stara racva od koaksijalaca
Pogledajte prilog 96553
Ja sam wifi na laptopu,klinac utp-om na desktopu.(port 4 mi nije radio na ontu zabo u port 1 radi)
Naravno ovaj buljuk kablova sto vise ce ici u kanalice kad budem imao vremena.

Uzasno izgleda ovako. Inace port 4 im je ugasen verovatno u firmwareu, ili su ga manuelno gasili posto smo vec videli na slikama u web interface-u da port 4 nije stikliran.

Pitanje je zasto su to radili, posto su neki ovde pisali da dozvoljavaju samo 3 uredjaja iz toga proizilazi i to da su namerno gasili port 4, koji se moze ukljuciti.

Ja recimo imam preko 10 uredjaja na netu tako da je itekako bezobrazno ogranicavati ljude.

Moguće je da su port 4 rezervisali kasniju upotrebu za IPTV, tj. za plaćene kanale koje su najavili. I na Telekomovim ADLS ruterima mislim da imaš rezervisan port čak i ako nemaš IPTV.

Mada ne verujem da je problem da se rekonfiguriše ruter.

Što se izgleda tiče, kablovska tj. koaksilni su pretpostavljam stari, tako da su oni samo pustili jedna lan kabl i napanjanje za ont.

Dobro je što koliko vidim do ulaska u stan ide jedan kabl do kutije, a od njega kratki optički simplex patch kabl (onaj žuti sa zelenim konektorima) do ONT-a, što znači da kad završe instalaciju ONT mogu da premestim gde god želim, samo mi treba duži optički kabl.

Mislim da u firmi imam par komada od 20m, taman će poslužiti, mogu da ih provučem kroz kanalice do mesta gde mi treba unapred.

Poslednja izmena:
Može li neko da javi koja je snaga Wifi i koji standard je u pitanju (G ili N)? Malopre su bili kod mene, ali nisu mogli (100% sigurno) da kažu.

Cini mi se da je neko bio napisao da je N, ali da ne zna da li je light ili full (otprilike tako nesto :D ) skapiraces valjda.

Važno mi je zbog eventualnog uvodjenja, računar je na potpuno suprotnoj strani stana od potencijalnog mesta ON terminala. LAN kabl bi bio dug bar 20-30 metara i posao ušuškavanja je više nego zahtevan (pod uslovom da je uopšte moguć, da ne dužim kako i zašto).

Drugi deo pitanja vezan za snagu zna li neko? Imam wifi ruter kod računara i baš u delu stana gde bi bio ONT se gubi signal (probano sa mobilnim koji ima 100 mW). Mislim da ruter nema više od 10 mW, već kroz jedan zid gubi 20-25% jačine signala. Sa druge strane mi se ne mili da ONT ima previše snage...

nije Targo ali ,)

16/1

2192009165.png

2191974319.png

69656864.png

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno