Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ja mislim da ipak zavisi od primerka. Moj odlično radi bilo gde na otvorenom i u kolima sa uključenim netom hvata fix dok se iGo startuje.

Meni GPS odlično radi, ali je iGo u kolima neupotrebljiv leti jer mi se fon bukvalno usija posle 10ak minuta, ako ga pomerim van domašaja sunca, e onda ni GPS ne radi najbolje.

Da ne unosimo zabunu svi imaju hardversku grešku, loše je projektovan spoj antene i ploče telefona. Srećom lako se popravlja i skoro svako može da ga sredi relativno lako. Fix umnogome zavisi i koliko si udaljen od poslednje pozicije, da li se krećeš ili stojiš i da li si okružen visokim zgradama i sl. Pošto si na Telepu tamo su uglavnom kuće pa lakše i hvataš ;)

Ima tekstova o tome na netu, ali nemaju svi hw gresku nego samo do odredjenog datuma. Posle je ispravljeno.

Probao sam kombinaciju nightly 17.09. + semaphore 2.1.1. i vratio se na nightly 14.09. + semaphore 2.0.6. Ovaj drugi mix savrseno radi.

Pa zar nisi video od kad su ti postovi. A i pogledao sam sta ima u zipu, tamo je setovanje za severnu ameriku.
Kod I9000 se vecina softverskog svodi da se gps.conf prebaci na evropu ili bas srbiju. Na ovom modelu je hardverski losije reseno i to je cela prica.
Medjutim ako imas zivaca i mirnu ruku to se moze srediti sasvim ok. Ja sam uradio hardverski fix i u nedelju sam usred kuce bez sprata, samo krov imao 11 od 11 satelita fiksiranih i nekih 20% vremena 5m tacnosti. Ali bilo je bas, bas vedro nebo.
U voznji radi sasvim ok.

Danas sam od usera daxyco preuzeo ram za display i resio sam da zamenim i usput odradim mod za gps kad vec otvaram fon. Rezultati: Fon radi i dalje :D

Salu na stranu, ram nisam uspeo da zamenim jer je uzasno ali UZASNO komplikovano. Bukvalno se sve drzi na njemu i na kraju nisam smeo da rizikujem jer bi nesto slomio.
GPS mod sam odradio tako sto sam zalemio onu zicicu i apsolutno nista se nije desilo, nema promene. Tab mi za sekund uhvati 8 satelita a fon jedva 1 i to sa minimalnim signalom koji se gubi. Bukvalno neupotrebljivo. Ne znam vise u cemu je fora sa gps-om.

Ja nisam nista lemio samo sam podglavio bakarnu zicu ispod kontaktnog jezicka i napravio bolji spoj sa antenom.

I jes, uspeo sam da vratim stvari na svoje sa instalacijom firmware-a :wave:

Resenje za GPS

Ok ljudi, definitivno sam resio problem s GPS-om. Onaj mod sa zicom nije pomogao i bilo mi je neverovatno da ni to ne pomaze. Molim vas da se ne ljutite zbog ovoliko slika koja kacim jer ce ovo resiti probleme mnogima.
Potrebno vam je: 1.5cm izolir trake, skalpel ili makaze i 3 minuta vremena.

1. Mod sa lemljenjem zice koji nije pomogao:

2. Slika GPS antene (odlepio sam nalepnicu da bi je videli i da znate sta je problem)

Ne treba da rasturate fon, ne treba da lemite nista, necete izgubiti garanciju i ovo moze svako...
Kako da testirate?
3. Skinite masku sa telefona i upalite "GPS test" koji ste skinuli sa marketa. Pritisnite prstom mesto obelezeno na slici i za sekund ili dve bi trebalo da vam se pojavi gomila satelita.

4. U tom slucaju je dovoljno da ocepite parce papirica i napravite kuglicu ili pola cm izolir trake da ispresavijate i stavite na obelezeno mesto s prethodne slike i prelepite parcetom izolirke. Nemojte veliku budzu napraviti da bi mogla maska da vam legne nazad. Kada vratite masku ona ce stiskati antenu.
To izgleda ovako:

5. I na kraju dobijete savrseno funkcionalan GPS koji Samsung nikako da napravi kako treba. I da napomenem, ovo je slika gde sam stajao na vratima terase, nisam ni izlazio napolje i nebitno je dali je upaljen wifi ili ne. Za 2-3 sekunde nalazi satelite i to je to.

Nema tog problema koji malo trake ne moze da resi ,)
Celo vece sam se mlatio sa tim, ocoravio i na kraju sam provalio u trenutku ludila. Kad pomislim da se godinu i po dana patim s ovim, da sam u Budimpesti pokisao kao som jer nisam mogao da uhvatim signal nikako i ko zna koliko puta me je ispalio a bilo je potrebno samo 3 minuta da se odradi ovo :wall:
Uzivajte!

Poslednja izmena:
Narode koliko vam drzi baterija? Meni nema pojma da izgura 24h uz neko osrednje koriscenje neta i bez ikakvih igrica,svuce je ocas posla,imate li neki savet za produzavanje trajanja tipa da se pogase neke opcije ili kakva su iskustva sa onim 2150 Mah baterijama koje imaju da se kupe?

S tim da ja ne igram igrice i prošao sam fazu da njakam fon iz dosade (osim ponekad :D). Screen time je blizu 2 sata uz osvetljenje između min i sredine.

screenshot2012-09-15-20-.png

Narode koliko vam drzi baterija? Meni nema pojma da izgura 24h uz neko osrednje koriscenje neta i bez ikakvih igrica,svuce je ocas posla,imate li neki savet za produzavanje trajanja tipa da se pogase neke opcije ili kakva su iskustva sa onim 2150 Mah baterijama koje imaju da se kupe?

Jedan akumulator od juga u ranac i udri... I meni užasno kratko traje, a to me toliko iritira... :mad:

WD40 je napisao(la):
Da si se malo bolje koncentrisao video bi da si vec na pocetku pogresio.
Zalemio si zicu na pogresan kontakt na anteni.
Povezao si onaj deo sa metalnim kontaktom na poziciju koja inace dodiruje provodljivi gumeni kontakt.
Prouci malo slike na XDA
Ama proverio sam multimetrom, ta dva kontakta su spojena i svejedno je na koji ces da nalemis. Nisam nista pogresio vec je to bilo moje pitanje izbora. Probao sam i onako ako te interesuje i apsolutno se isto ponasalo, nisam nista hvatao.

Uglavnom, nije to ni bila poenta posta. Poenta je da neki nece morati ni da otvaraju kao sto sam ja otvarao fon vec samo da pritisnu ono.

Molio bih nekoga ko ima problem s GPS-om da proba onu moju metodu, to je samo minut posla.

Prvo sam probao pomoću one metode koju sam postavio na prethodnoj strani, sa podešavanjima za Srbiju i nije bilo poboljšanja. Onda sam probao Kurajberovu metodu. Prvo sam držao rukama, ali nije bilo poboljšanja. Onda sam stavio papirić bez lepljenja i koliko-toliko zatvorio poklopac (nije baš moglo lepo da se zatvori, pa sam hteo da testiram pre nego što uradim završno lepljenje prikazano kao na slikama) i izašao sam da probam. Bilo je poboljšanja, ali ništa drastično. Na kraju sam se još jednom latio promenama u gps.conf fajlu, ali sam sada postavio podešavanja za Yugoslaviu u prvoj liniji, a ostale linije sam podesio kao što je kod onoga ko je pisao post, stim što sam zadržao ono "b" koje se nalazi u zagradi na početku i na kraju redova koji treba da izmenimo. Restartovao sam telefon i izašao da probam. 10 sek i GPS već u funkciji iako je oblačno. Ne verujem, restartujem opet, sačekam da se tel stabilizuje i probam opet. 10sek i GPS opet radi. Nema nama ništa bez JUGOSLAVIJE :) . Da ne zaboravim da se zahvalim Kurajberu koji je pre ovoga ipak imao najbezbolnije rešenje.

Ama proverio sam multimetrom, ta dva kontakta su spojena i svejedno je na koji ces da nalemis. Nisam nista pogresio vec je to bilo moje pitanje izbora. Probao sam i onako ako te interesuje i apsolutno se isto ponasalo, nisam nista hvatao.

Za onoga koji nece da cacka lepljenje dodatka moze u velikom procentu da bude sasvim dovoljno.
A sto se tice kontakta na stampanoj ploci nisu isti. "Guma" je provodila masu a metal je "vruci kraj". Ako nisi imao dobar rezultat to samo govori da nisu i jedan i drugi kraj lepo dodirivali antenu.

Podesavanje za YU je zapravo podesavanje za Evropu i trebalo bi sasvim ok da radi a podesavanje za srbiju ipak se malo razlikuje.

Prilozi

• gps.conf.zip
    1.9 KB · Pregleda: 27
Kontakti na stampanoj nisu povezani ali su povezani kontakti na anteni. Ali svakako sam lemio i ovako i onako da probam. Bukvalno 4x sam otvarao fon i skontao da se apsolutno nista ne desava. Na kraju sam ostavio tako na slici i posle one metode radi savrseno. To samo potvrdjuje ono sto sam ti rekao da je svejedno gde ces na anteni zalemiti.
Ne znam samo sta je ispod antene, nisam se setio da je podignem i vidim sta je sa njom problem i zbog ceka pritisak na ono mesto resava problem. Kao da je sama antena felericna.

Mala digresija ali moram negde da pitam, imam instaliran Slim_ics_4.04, na njemu postoji DSP manager koji pojaca zvuk na sluskama, tj dovede nivo decibela na nulu, ali opet mi se cini tj siguran sam da sam imao snazniji i kvalitetniji zvuk kada sam to radio preko voodoo sounda, kojeg sada ne mogu da instaliram jer nije podrzan !

Je l' moze neko da mi pomogne po tom pitanju ?

jedino da promenis ROM

S tim da ja ne igram igrice i prošao sam fazu da njakam fon iz dosade (osim ponekad :D). Screen time je blizu 2 sata uz osvetljenje između min i sredine.

screenshot2012-09-15-20-.png

Jedan akumulator od juga u ranac i udri... I meni užasno kratko traje, a to me toliko iritira... :mad:

Uh meni OS,system i standby idu nekih 5-10%,ma sve je neka sica al mi ekran konstantno 60-70% stoji,smanjio sam brightness ne znam sta jos da cackam da ubijem toliku potrosnju,sve je dobro dok ne krenem bilo sta da radim,pogotovo net,onda mi svuce celu bateriju za 2 sata.....

Uglavnom, nije to ni bila poenta posta. Poenta je da neki nece morati ni da otvaraju kao sto sam ja otvarao fon vec samo da pritisnu ono.

Molio bih nekoga ko ima problem s GPS-om da proba onu moju metodu, to je samo minut posla.

Koliko vidim ti si pogresno zalemio na ploci, a trebas da vratis metalni kontakt gore a dole da zalemis zicu. Jel si i to probao?

Uh meni OS,system i standby idu nekih 5-10%,ma sve je neka sica al mi ekran konstantno 60-70% stoji,smanjio sam brightness ne znam sta jos da cackam da ubijem toliku potrosnju,sve je dobro dok ne krenem bilo sta da radim,pogotovo net,onda mi svuce celu bateriju za 2 sata.....

Ne možeš tu ništa, a jača baterija bi neznatno produžila vreme, displej troši koliko troši, kad aktivno koristiš fon i displej radi, jedino akumulator u ranac. :D

Netreba ti odin, to radis sa CWM na telefonu. Samo udjes u recovery i instaliras zip
Mozes i odin ako skines tar

Poslednja izmena:
KAda već pominjete bateriju, meni je u zadnje vreme počela dosta brže da se prazni i sada kada vidim šta je najviše prazni, piše da je 33% potrošena u stanju pripravnosti telefona i to baterija koju koristi mobilni radio. NAjčudnije je što ja uopšte nemam radio. Da li neko zna o čemu se tu radi?

VladaP85 je napisao(la):
Koliko vidim ti si pogresno zalemio na ploci, a trebas da vratis metalni kontakt gore a dole da zalemis zicu. Jel si i to probao?
Probao sam i to ali i tako nije nista hvatao. Svakako sada radi ali je bila poenta da pritisnem antenu. Bilo bi lepo kada bi jos neko kome ne radi gps probao to da vidimo dali postoji vise razlicitih problema i u cemu je fora. Sam to ne mogu.

KAda već pominjete bateriju, meni je u zadnje vreme počela dosta brže da se prazni i sada kada vidim šta je najviše prazni, piše da je 33% potrošena u stanju pripravnosti telefona i to baterija koju koristi mobilni radio. NAjčudnije je što ja uopšte nemam radio. Da li neko zna o čemu se tu radi?

Mobilni radio = mreza ( gsm, 2G, 3G )

Nazad
Vrh Dno