Šta je novo?

Bus Plus tehnologija

Jedna od najvecih prednosti ovog sistema upravo gubi smisao... U nasim uslovima 4din nije mala cifra za to kada se pogleda stanje u dzepovima gradjana. Trebali su da isfuraju da to bude besplatno. Meni licno nije problem da proverim, al smatram da ce se mnogi ustrucavati zbog roga sto se placa. Plus je glupost sto nisu omogucili da se postpaid korisnicima skidaju minuti ili sms-ovi.

bolje sms-ovi 🙂

Naplacivace nesto sto ni ne radi kako treba, odlicno. 🙂
Iz dana u dan me sve vise odusevljavaju, ne znam ni sto su slusali druge pa ukinuli validiranje mesecnih karti. Mora da su saznali sve sto su hteli o opterecenosti linija za ovih par meseci, izvukli neku statistiku (lol).

Vozaci ne smeju da prodaju karte na stanicama gde je kontrola. Kaze vozac, vec si trebao da imas kartu kod sebe. Sada se ili prosetaj do prethodne/sledece stanice ili nadji kiosk. Doslo mi da mu oplupam glavu o volan.
Sa jedne strane razumem logiku, tako se smanjuje sverc, ali cemu onda uopste prodaja karata kod vozaca ako ja treba da stalno imam kartu pre ulaska. I hocu da kupim kartu kod vozaca zato sto nemam kod sebe i ne mogu da nadjem kiosk ili u istom nemaju.

Ranije je vozač imao % od prodate karte, a sada sve ide Bus+, pa ih bole da se time bave.

Много велика тема, а видео сам је тек јуче. Да ли може неки резиме, да ли сте провалили у систем или не ? 😛

jesmo, u sistemu si.

Много велика тема, а видео сам је тек јуче. Да ли може неки резиме, да ли сте провалили у систем или не ? 😛

Hakovao sam sistem jos pre 2 meseca....
Vozim se 16com, vidim ih iz busa kad su na stanici,i prinesem moju bus+ na dopunu chitachu i kraj.
Svaki radni dan 2 meseca - 5 ili 6 ocitavanja 😉

Da upravo to 😀

Jedna od najvecih prednosti ovog sistema upravo gubi smisao... U nasim uslovima 4din nije mala cifra za to kada se pogleda stanje u dzepovima gradjana. Trebali su da isfuraju da to bude besplatno. Meni licno nije problem da proverim, al smatram da ce se mnogi ustrucavati zbog roga sto se placa. Plus je glupost sto nisu omogucili da se postpaid korisnicima skidaju minuti ili sms-ovi.

Pa meni onda bolje da sednem u taski! U proseku po 10 puta šaljem upit kad negde idem, isprobavam razne kombinacije.

Da li se meni cini ili su smanjili broj kontrolora. Nisam ih video vec neko vreme, a ranije su stajali svaki dan u coporu na potezu od Ade do Zeleznicke.

Ima ih još.Danas sam ih video na stanici posle sajma.

Jel i dalje vazi ona fora, izadjes na stanici gde je njihov copor, prepesacis do sledece stanice i nastavis da se vozis najnormalnije ?

Danima ih gledam u bus kako udju, overe se na vratima i izadju. Vise i ne pregledaju. Verovatno je i njima dosta da ih u svakom autobusu bar jedan napusi. 100 autobusa, 100 napusavanja minimum, pa toliko ni prosecan sudija u nasoj fudbalskoj ligi ne zaradi a on ne mora svaki da radi 😀

Evo sad bio info u Beogradskoj hronici o plaćanju BusPlus info poruka za proveru dolaska prevoza:

cena poruke će biti 2,5 ili 3 dinara (u zavisnosti od operatera) plus PDV 18%, što mu dođe oko 3,5 dinara. Svakoga dana se pošalje oko 800.000 upita na ovaj sistem, što će reći da svakoga dana planiraju da uzmu oko 2.500.000 dinara samo na ovome!!! Ako se uzme da se vikendom pošalje manje poruka, to je mesečno oko pola miliona evra. Lepo smišljeno, nema šta... Samo ja sigurno neću biti deo toga...

Da je poruka bila dinar, slao bih i dalje. Ovako, ne pada mi na pamet da mesečno dajem novac za mesečnu pretplatnu kartu, plus 300-400 dinara na te SMS poruke.

+1

Makar da su tacne najave dolazaka nego su nebuloze teske...

Sad se vraćam sa posla... Čekam kod Depoa 14-icu, stiže poruka da je udaljena 13 stanica (za ovu liniju sasvim redovna pojava). Naravno, pošto mi nije palo na pamet da je čekam toliko, sednem na 7-cu i siđem kod PRavnog da presednem na 10-ku. Dok sam prelazio ulicu na raskrsnici, eto poluprazne 14-ce (tih njihovih 13 stanica 😡) i pobeže mi ispred nosa. Sledeću sam čekao 25 minuta :wall:

Poslednja izmena:
Eto vidiš da si ipak čekao 13 stanica :d

Ja isto neću plaćati za to, ne pada mi na pamet. Umesto da su stavili neku simboličnu cenu oni hoće da se namlate para na prodaji malge.

Večeras, dan pre početka naplate servisa, davao je potpuno različite informacije. Počaljem recimo info za moju stanicu, kaže 3 stanice, počaljem za prvu narednu, 8. Opet za drugu liniju, stoji na 3 stanice 10 minuta...

Evo sad bio info u Beogradskoj hronici o plaćanju BusPlus info poruka za proveru dolaska prevoza:

cena poruke će biti 2,5 ili 3 dinara (u zavisnosti od operatera) plus PDV 18%, što mu dođe oko 3,5 dinara. Svakoga dana se pošalje oko 800.000 upita na ovaj sistem, što će reći da svakoga dana planiraju da uzmu oko 2.500.000 dinara samo na ovome!!! Ako se uzme da se vikendom pošalje manje poruka, to je mesečno oko pola miliona evra. Lepo smišljeno, nema šta... Samo ja sigurno neću biti deo toga...

Da je poruka bila dinar, slao bih i dalje. Ovako, ne pada mi na pamet da mesečno dajem novac za mesečnu pretplatnu kartu, plus 300-400 dinara na te SMS poruke.
Тај њихов план ме подсећа на став америчких компанија из домена забаве и заштите ауторских права који губитке рачунају по броју пиратски скинутих песама па је на крају испало да би то било више пара но што има на планети :d Не могу нам узети паре које не постоје тј. које не можемо да дамо. *** то је скупље од стандардне цене смс поруке, а ако плаћам карту и ако су од те цене карте финансирали систем за праћење возила очекујем да сам картом платио и коришћење истог тог система. Било би боље да на сваки станицу ставе ЛЕД екране на којима би писао преостали број станица до доласка превоза па да сваком буде доступно као што је у скоро свим европским градовима у којима сам био. Ал' то би значило улагање у инфраструктуру и такорећи нестанак профита који овим наплаћивањем хоће да постигну...

Sad se vraćam sa posla... Čekam kod Depoa 14-icu, stiže poruka da je udaljena 13 stanica (za ovu liniju sasvim redovna pojava). Naravno, pošto mi nije palo na pamet da je čekam toliko, sednem na 7-cu i siđem kod PRavnog da presednem na 10-ku. Dok sam prelazio ulicu na raskrsnici, eto poluprazne 14-ce (tih njihovih 13 stanica 😡) i pobeže mi ispred nosa. Sledeću sam čekao 25 minuta :wall:

Citao sam da ce uvesti žalbe, tako da u ovakvim retkim slučajevima oštećeni može u prostorijama BUS+a popuniti odštetni zahtev
uz opis svih okolnosti koje su dovele do bežanja prevoza i nakon provere i odobrenja refundiraće pun iznos cene poruke oštećenom.
😛

Nazad
Vrh Dno