Šta je novo?

Anonymous prevazilazi granice?

Cyga

Cenjen
Učlanjen(a)
01.06.2011
Poena
154
Pozdrav ljudi,

da se obratim po prvi put ovde, mozda je neko primetio mozda nije.
Anonymous je veceras oko 20:00 GMT+1 srusio vise desetina DNSova, sa tim je preko milion sajtova.

Da nije malo previse?

Odakle ti taj info?
Koliko znam oni ciljaju isključivo organizacije/pojedince koji doprinose cenzuri informacija na internetu.
Ne vidim kako gomila DNS-ova koji opslužuju razne sajtove spada pod kriterijume za njihov napad.

Lol cigo ti mora da si na telekomovom adslu pa ne mozes da otvoris pola strana :D

Ne znam, ja nisam primetio ništa. WOT sajt radi, BENCH sajt radi, GOOGLE radi, RTS radi ... :D

Šalim se ali većina sajtova mi je radila bez ikakvih problema. ;)

Nema to veze sa Telekomovim ADSLom, ovoga puta je pala malo veca shusha od naseg Telekoma. :)

I sta sad?

Unlimited DDOS, ukoliko Godaddy ne patchuje firewall, svi sajtovi kod njih ostaju down.

GoDaddy je podržao SOPA-u. Otuda i napad na njih.

Moze GoDaddy da podrzi i SOPA i PIPU i ACTA, ali nisi ti srusio sam godaddy nego preko milion neduznih malih korisnika.
Na ovome ce neko grdno da zaradi novca kad se GoDaddy vrati.

A mozda meni Anonymous cacka netbeans pa mi zato ne ide izrada projekta... Hmmm :d

Meni svi sajtovi koje cesto posecujem rade, tako da ne primecujem nista neobicno. :)

Cisto da znas, da kad bi prosli SOPA, PIPA, ACTA, jos vise sajtova bi popadalo xD

Ma znam, ali nije poenta rusiti hosting kompanije, on je sa tim napadom cenzurisao preko milion ipo sajtova, sta je to nego SOPA?
I pritom 80% korisnika im je pruzalo podrsku, sad, sumnjam.

Mislim da je konstatacija "meni sve radi" malo promašena. Trebalo bi reagovati na temu "šta ako prekosutra i tebi ne bude ništa radilo?". Mislim da se sve svodi na pitanje da li verujete da anonimusi imaju ispravne ciljeve, odnosno da se "bore za sve nas". Da - prihvatićete i da imate problema sa Internetom. Ne - poludećete i zbog gubitka rts-a na 1 dan.

@STriderKOCOBO jeste, on je na godaddy.
Ovo sigurno ima neku pozadinu zato sto su se vecina hosting firmi lepo oparile juce oko 12 kada se godaddy vratio.

Sta god da je u pitanju, sistem ne mogu pobediti na ovaj nacin.

Ja se samo nadam da im nisu iscureli i oni drugi podaci :)

@STriderKOCOBO jeste, on je na godaddy.
Ovo sigurno ima neku pozadinu zato sto su se vecina hosting firmi lepo oparile juce oko 12 kada se godaddy vratio.

kako su se oparile ?

Sta god da je u pitanju, sistem ne mogu pobediti na ovaj nacin.
da, jedini nacin da se pobedi sistem je:
image.php
:D

Nazad
Vrh Dno